Nem vagyok átlagos! (beszélgetés)
Sok-sok érdekes hozzászólás,de teljesen elkanyarodott szinte mindenki a témától!!!!
Nem hiszem,hogy azért indult ez a fórum,hogy különböző diétákról beszélgessünk,hanem azért,hogy próbáljuk elfogadni magunkat. Pont az ilyen sok "kedves" hozzászólásoktól van az embernek állandó kissebbségi érzése.
cukorbeteg vagyok és szúrom magam jó pár éve napi sokszor... létezik fogyókúrás szénhidrátmennyiség, orvosi irányítással mindent lehet.
sőt azt kell mondjam, ha valaki tényleg betartja az orvosi utasításokat és a diétát akkor nem igen tud elhízni.
én is csak a terhesség alatt híztam, se előtte ,se azóta.
hm....szép dolog, ha valaki elégedett magával...csak nem biztos, hogy jó. én is elégedett vagyok magammal, soha nem szenvedtem pasihiányban, mégis életmódot váltok (nem, nem diéta, mert a napi 1200 kalóriát lehet káros, meg lehet hasznos dolgokból is fedezni pl.), mert az egész családom hízásra hajlamos, cukorbetegségre, magas vérnyomásra stb stb....nagymamám világ életében kövér (és most szégyenlem, hogy ezt így leírom) és tunya volt, és most a másik mamámhoz képest, aki mindíg aránylag vékony volt, egy roncs. ha választhatok (márpedig megtehetem), akkor én szeretnék közel 70 évesen is élénk és igényes lenni, nem szenvedni a mindenféle testi bajoktól, amit a túlsúly okoz .
szóval hiába elégedett az ember most, ha esetleg 30-40 év múlva ennek a levét ihatja, és utána már tehet bármit, semmit nem változik a helyzet....
Pedig egy idő után, amikor nem jön be ez sem, az sem, az átmeneti fogyás után hízás jön bónusz kilókkal, az ember elkeseredik, és cseszik az alkotmányra. Kevés dolog van az életben, ami ehhez hasonlóan küzdelmes, mint harcolni a kilók ellen.
Nem lefogyni, hanem megtartani a súlyt.
Én sem diétákról beszéltem.
Csak egy kis odafigyelésről és önkontrollról.
Egy divatos, kampány szerűen elkövetett fogyókúra csak árt a testsúlynak.
persze,alapjában véve tisztában vagyok valamennyire ezekkel a fogyis dolgokkal,de turmixot pl,sosem próbáltam!Az igazság az,hogy eleve undorodom a krémes dolgoktól,tehát a csokoládés,vaníliás,epres turmix nálam nem nagyon jönne be!Inkább ki! :)))
De van egy barátnőm itt a hoxán,aki kifejezetten ezekkel foglalkozik,megkérdezem Őt is!
Köszi a segítséget!Üdv:demoon24
Igen, pont ezt írtam... Én amióta sajnos a súlyom miatt küzdök betegségekkel - azóta lefogytam, másként étkezem, de már hiába... szóval amióta így élek, a környezetemben is próbálok mindenkit meggyőzni, hogy addig lépjen, amíg nincs következménye a kövérségének...
Nem szeretem Norbi stílusát, de el kell ismernem, hogy jogos a küzdelme a kövérség ellen, mely sajnos - azok után amin végigmentem, megyek - ugyanolyan rossz, mint az alkoholizmus, a kábítószerfüggőség, vagy a dohányzás... Bizony ez az igazság.
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Szerintetek ezért nő az átlagos testmagasság ?
- Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon...
- Átlagos képességű vagyok, mégis dolgozni szeretnék!
- Macskáknak elég átlagos munkanapon, alvási időt levéve 4-5 óra, hogy otthon vagyok ?
- Miért nyújtok mindig átlagos szintet, miért nem vagyok motivált?