Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem szégyellem! Hónap végére alig marad vagy egyátalán nem marad pénz kajára... fórum

Nem szégyellem! Hónap végére alig marad vagy egyátalán nem marad pénz kajára... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
2015. máj. 24. 12:06
Ezen nincs is mit szégyellni. Míg otthon éltem, sokszor volt, hogy csak egy doboz vaj meg felvágott volt a hűtőnkben, a reggelt meg tej helyett vízzel indítottuk... ez van otthon. Tanácsolom, hogy aki tud, zúzzon onnan.
206. f758a7200f (válaszként erre: 205. - Minerva223)
2011. júl. 27. 17:15

En is a mikroban csiratlanitom az uvegeket:)


Hat elvileg en ugy kezdtem el tartositoszer nelkul, hogy sem celofant, sem szalicilt vagy mast nem talaltam a boltban, ellenben volt egy konyvecskem ami szepen leirta hogy hogy kell sterilizalni, kiprobaltam es sikerult. Azota nem is akarok maskeppen es pajzsmirigyem miatt sem szabad szalicilt es hasonlokat hasznalnom, hidd el, hogy egy minimalis is atjut a celofanon es karos. Vagy akkor jut erintkezesbe amikor felbontod, mivel nagyon finom porrol van szo, az hogy mi nem latjuk a szemcseket szabad szemmel, nem jelenti azt, hogy nem jutott bele. Masreszt, ha meg elofordul hogy egyik masik felforr, akkor meg nem is tartosit olyan jol a vegyszer.


Ujsagot azert nem probaltam soha mert a vizben felazik teljesen, de par konyharuha is megteszi.

205. minerva223 (válaszként erre: 204. - F758a7200f)
2011. júl. 27. 15:46

Most engedte csak feltenni a receptet.

A konyharuha helyett becsomagolhatod ujság papírba is.Ha a tetejére két celofán közé teszed a tartósítót a csavaros tető alá akkor nem kerül bele.

Én az üvegeket a mikróba teszem 5-10 másodpercre,az csirátlanítja, majd a lezárt üvegeket a fejükre fordítom 10 percre így kiszorul a levegő és vákum képződik. Utána mehet száraz dunsztba. Nem csinálok sokat,mindenből csak pár üveggel,mert nincs helyem.

2011. júl. 27. 12:25

Én úgy szoktam, hogy mikor beletöltöm a tiszta üvegekbe, utána forrón rá a savanyúság levét, ezután lezárom a kupakot és egy fazékba teszek minden üveget. Körbetekerem konyharuhával és felöntöm vízzel. El kell lepnie az üvegeket, de a konyharuha kell, hogy ne koccoljanak. Elkezdem melegíteni és forrástól számítva 20 percig főzöm az egészet hogy csak picit gyöngyözzön. Előfordul, hogy elpattan valamelyik, de ha a láng pici akkor nem.


20 perc alatt kiölöm az összes bacit, és ebben a forró fazékban hagyom teljesen kihűlni, nekem EZ a dunszt. Egy kicsit hatékonyabb mint a szárazdunszt, mert teljesen sterilizálod, mint ahogy a gyáriak:)))) Nulla tartósítószer, mire kihűlnek, mindnek be van horpadva a kupakja, tökéletes vákum. És nálam elállnak kamra és pince nélkül is, bár mi általában itthon télen is 18-20 fokot tartok.


Megnézem a recepteket, már kaptam mástól is, össze fogom vetni őket, és valami csak kisül:DDDD

203. minerva223 (válaszként erre: 198. - F758a7200f)
2011. júl. 27. 10:15

Jó reggelt Mindenkinek!

Megtaláltam a szilvát amit kértél:-) Felteszem a receptjeim közé.Lehet teszek el én is,még nem tudom. Eddig vödrös savanyút tettem el minden évben de tavaly megromlott,mivel se kamránk,se pincénk nincsen. Lehet a pattiszon rontotta el mert azt most tettem először bele.

202. f758a7200f (válaszként erre: 200. - Minerva223)
2011. júl. 26. 19:43

Igen, szoktam fasirtot is belole, cukkinis kremlevest, cukkinis rizottot stb. cukkiniporkoltet. Egyik kedvencem es mifelenk mindig az olcsobbak koze tartozik, jol fagyaszthato stb., sokszor kapjuk ingyen is ismerostol mert mar nem tudja hova tenni, en meg vissza nem utasitom:) Egyszoval en mindenhova beledobalok egy kis cukkinit ha zoldsegrol van szo:)


Most szezon nagyon a padlizsan is es el fogok tenni ratatuillet telire. En nem gyozom csodalni a befozes tudomanyat es mar a leheto legtobb dologgal kiprobaltam, tartositoszer nelkul csinalom es mindig racsodalkozom mikor felbontom, hogy milyen ugyi vagyok nem romlott meg:DDDD


Amivel nem merek megprobalkozni befozesnel, azok a husos dolgok, lehet, hogy menne, de valahogy nem bizom benne, nalam a husos ragunak a melyhutoben a helye.

201. b4c06bc553 (válaszként erre: 195. - Minerva223)
2011. júl. 26. 17:27
A gölödin levesbe csak hagymát szoktam tenni, de legközelebb teszek köményt is.
200. minerva223 (válaszként erre: 198. - F758a7200f)
2011. júl. 26. 17:00

Olvastam a naplódban a töltött cukkiniről. Az is nagyon finom,de a cukkini fasirt kiadósabb:-)

Ja és az ubi salátát és a lecsót is szaporíthatod vele.

199. minerva223 (válaszként erre: 198. - F758a7200f)
2011. júl. 26. 16:57
Sajnos nem próbáltam de utána nézek a szakács könyveimben. A naplóm nem erről szól,csak egy -egy recept van benne.
2011. júl. 26. 16:31

Hat ez tok jo:) megneztem es ki fogom probalni!


Minerva, latom tele vagy befozos dolgokkal, meg nem neztem vissza mindent de esetleg az ecetes szilvat tudod hogy hogy kell csinalni? Vagy valaki mas?


Be szeretnek fozni ecetes szilvat (szilva es a mag helyen egy gerezd fokhagyma), de nem emlekszem, hogy kell-e valami mas fuszer is az ecetes len kivul? Gyerekkoromban szivbol utaltam az ecetes szilvat de most megennem, csak nalunk nincs, igy sk megcsinalom, ha talalok egy jo receptet:)

197. a14deb9047 (válaszként erre: 196. - F758a7200f)
2011. júl. 26. 16:23
A zöldes részt kockára összevágták, és rendesen lesavanyították... A szükség nagy úr...
196. f758a7200f (válaszként erre: 194. - Minerva223)
2011. júl. 26. 16:21
A dinnye hejabol?! Ilyet meg sosem hallottam de jo otletnek tunik:))) vegulis a dinnye az uborka rokona szoval hasonlo taperteke es ize lehet ennek a dinnyehejnak mint az uborkanak. Recit megkuksizom:)
195. minerva223 (válaszként erre: 193. - B4c06bc553)
2011. júl. 26. 15:50
Amikor gombócot készítek a maradékból kicsi gömböket(gölödint) csinálok. Tálcán lefagyasztom amíg megkérgesedik,majd 8-10-esével bezacskózom. Köménymagos rántott levesbe főzöm ki és kész a gölödin leves:-)))
2011. júl. 26. 15:47

Sziasztok Lányok!


Bár én még nem panaszkodhatok,mert ahogy olvaslak benneteket,sokan szinte varázslók vagytok, de azért nálunk is sokszor van sokadika:-(

Tegnap húslevest főztem 300 forintos karaj csontból, majd ma a csontról lefejtett húsra és pörkölt alapra, rizst dobtam:-)

Volt itthon egy fél görög dinnye,annak héjjából,savanyúságot tettem el télire. a naplómba betettem a receptet,ha valakit érdekel:-)

Már máskor is készítettem ilyet és nagyon finom. Az éretlen vagy kevésbé édes dinnyét sem kell kidobni,azt is fel lehet használni,de az puhább lesz.

193. b4c06bc553 (válaszként erre: 192. - Adi (1987))
2011. júl. 18. 22:37
Tegnapelőttről maradt még far-hátból pörkölt. Ma főztem ki tésztát hozzá, a tésztaléből pedig fokhagymával, köménymaggal "dúsított" tojásleves lett.
192. mandella (válaszként erre: 192. - Adi (1987))
2011. júl. 18. 20:55
nálam annyira meleg van a lakásban, hogy ha főznék, nem bírnék megmaradni ott, úgyhogy ezekben a meleg napokban magozok: napraforgó, tökmag, egy kis földimogyoró, és sok-sok gyümölcs :-)
2011. júl. 8. 17:41

Kiadós!


finomliszt 100 dkg

főtt tarkabab 40 dkg

zsír 40 dkg

élesztő 5 dkg

tejföl 2 dl

egész tojás 2 db

só 2 dkg

őrölt bors 5 gr

Elkészítés: A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, élesztőt, tejfölt, tojást, sót, borsot. Ebből lágy kovászt készítünk, melyet 10-15 percig pihentetünk. Ezután hozzágyúrjuk a lisztet, majd 10-15 percig újból pihentetjük.

A megkelt tésztát 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét késsel megvagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét izlés szerint egy-egy szem egész főtt babbal díszítjük, felvert egész tojással megkenjük. Középmeleg sütőben 20-25 percig sütjük.

190. f758a7200f (válaszként erre: 189. - A14deb9047)
2011. júl. 8. 16:24

En is ugy szoktam, hogy sok babot fozok le es hasznalom masra is, pl csinalok masnap fajitast, es azt mar megeszi a csalad tobbi tagja is, vagy babsalatat:)


Nalunk annak idejen bukta volt masodiknak ha bableves volt az elso:)))

189. a14deb9047 (válaszként erre: 184. - 190fd934c1)
2011. júl. 8. 15:47

Többféleképpen is szoktunk bablevest csinálni (sonkával, kolbásszal, füstölt csonttal, csülökkel, lecsókolbásszal, sonka-szalonnabőrkével, körömmel).


Ezt a bablevest csak "vajasbablevesnek" hívjuk.

Az áztatott babot felteszed vízbe főni, só, babérlevél, köménymag (kakukkfű) bele. Amikor felforrt, egy késhegynyi szódabikarbónát bele, ettől könnyebben megfő. Közben bele a sárgarépa, zöldség, zeller vagy paszternák, krumpli (egész erőspaprika, aki szereti). Közben vajon megpirítunk 1-2 gerezd fokhagymát (nem zsíron-olajon-margarinon!!!)liszttel, töröttpaprika és felöntve a levesből. Amikor felforrt, összeöntjük. A tésztabetét lehet apró nokedli, tarhonya, csipetke. Az utóbbi kettőt kb. félidőben teszem bele. Másoddikként palacsinta, császármorzsa.


De csináltak mellé főzeléket úgyis, hogy egy rész babot kiszedtek belőle, a levesben főtt 2 nagy krumplival összetörték, ugyanúgy fokhagymás rántás rá és belevagdaltak húsdarabkákat, pici ecetet és kockára vágott vöröshagymát.

Ez általában a szombati menü volt.

2011. júl. 8. 15:22
En kilonkent kb 450ftert veszem a szarazbabot es a hagyma nalunk 300, repa szinten, 4 emberre megvan az en levesem 300 ft-bol kb, mondjuk a csaladban senki nem szereti rajtam kivul csak anyos es a kislanyom, ugyhogy altalaban keszre fozve elteszem a fagyoba kimerve es csak annyit eszunk amit a lanyommal megeszunk, de heti 2-3x szoktam enni huvelyeseket mindenkepp csak ugye az aztatas meg minden, hat inkabb elrakom es 3 nap mulva kiolvasztok egy adagot.
187. f758a7200f (válaszként erre: 184. - 190fd934c1)
2011. júl. 8. 15:17

En kicsit mediterranosan csinalom a babletykot szoval nem teszek hust sem es szalonnat sem bele.


Este beaztatom a szarazbabot, 10dekat fejenkent, masnap reggel leoblitem (szarazbabbol olcsobb mint a konzerv, meg a fozes koltsegevel is)


Felteszek dinsztelni egyszerre 1hagymat es 1 sargarepat kockara vagva, es en szeretem a zeller zold szarat is belekockazni. Ezutan rateszem a babot es felontom tetszes szerinti vizzel, de hogy jo 2 ujjnyival ellepje es majd fozes alatt meg szabalyzom hogy mennyi viz kell bele. Nem hasznalok leveskockat hanem literenkent 1 teaskanal sot, es megszorom rozmaringgal, pici petrezselyemmel es 1-2 ek paradicsompuret teszek bele.Keszre fozom kb 1,5 ora de

kuktaban 40 perc eleg neki. En igy uresen is szeretem es nem szoktam rantast bele de ha surubbre akarom akkor kiveszek belole egy kis babot es osszeturmixolom es visszateszem a levesbe:)


(a mediterran konyhaban nem hasznalnak rantast a levesekbe csak sajat magaval suritik)

186. ae55128da6 (válaszként erre: 22. - B4c06bc553)
2011. júl. 8. 14:01
Muszáj,hogy magunk megoldjuk mert más nem fog nekünk segíteni.Senkinek sem könnyű mindenkinek meg van a maga keresztje,de nincsen lehetetlen.A férjem mindig azt mondja ,hogy mindenre van megoldás.
185. 91d4989ab9 (válaszként erre: 184. - 190fd934c1)
2011. júl. 8. 11:25
szerintem a szárazbab nem olyan drága dolog párszáz forintért kapsz fél kilót, olcsó még a lencse meg a stoki is
2011. júl. 8. 11:00
Egy kérdésem lenne,bab levest szeretnék csinálni,hogyan tudnám hogy minél olcsóbban jöjjön ki?
183. 91d4989ab9 (válaszként erre: 181. - B4c06bc553)
2011. júl. 8. 09:13
a kérdés megoldva, nincs pénz még kicsi sporolos nyaralásra sem, de köszi a tippeket mindenkinek, majd talán jövőre, szar ez a világ pedig miota dolgozom mindig tudtunk picit nyaralni menni
182. f758a7200f (válaszként erre: 180. - B4c06bc553)
2011. júl. 8. 08:46

Hat ha lenne sajat nyaralom, en sem adnam ki. Aki kiadja az ovet az altalaban direkt ilyen celra is rendezi be, ugy ertem en feltenem a sajat cuccaimat de logikus hogy az mas, hogyha direkt ilyen celra rendezi be az ember, turistaknak, nagyon sokat lehet rajta keresni.


En to mellett lakom es nalunk ez igy megy, hogy igen, ahogy mondod, takaritast es agynemucseret stb fizetik valakinek a tulajok es egesz tavasztol szeptemberig be van tablazva, hogy jonnek a "kispenzesek" ahogy te mondod, de amikor vege van a szezonnak akkor meg kiadjak alberletbe rendes tarifakkal.


De senkinek nem a sajat nyaralojarol van szo, ilyenkor a tulajok altalaban nem nyaralnak soha benne. En jo befektetesnek tartom de nem tudom, nem vallalnam fel hogy valaki lelakja a hazikomat, viszont ha direkt erre a celra csinaltam akkor teljesen oke

181. b4c06bc553 (válaszként erre: 175. - 91d4989ab9)
2011. júl. 8. 06:31
A magyarok többsége júliusban megy nyaralni, ha pld. lehetséges, akkor ne a főidényben menjetek. A főidény után sok akció van nem csak Magyarországon, hanem külföldön is. Nálunk is már szeptember nyárnak számít, mert a meleg időjárás eltolódott.
2011. júl. 8. 06:27

Egy kis faluban lakom a Duna partján. Sok üres nyaraló van errefele. Tavasztól próbálok néhány tulajjal alkudozni,hogy ha már úgysem jár ki évek óta (az önk. nyírja a füvét is), akkor adja ki nyaralóknak olcsón, gondoskodnék a takarításról, a tiszta ágyneműről, a fűnyírást is meg tudnám csinálni - lenne egy kis pénzem talán.

Nehogy azt higgyétek, hogy beleegyeznek! Inkább rohadjon el az a kis ház üresen az évek alatt, de nehogy már segítsenek egy-két kis keresetű családoson (na és rajtam). :(

179. b4c06bc553 (válaszként erre: 171. - 91d4989ab9)
2011. júl. 8. 06:22
Sajnos nem lehet csökkenteni csak átmeneti időszakra, de utána emeltet kellene fizetnem, hogy utolérjem magam. A futamidő korlátozott - az én bankomnál 70 év a korhatár, tovább nem vállalnak kölcsönt. :(
2011. júl. 7. 20:45

Ezek tényleg jó árak, és tegyük hozzá, hogy rendszerint amikor a külföldi út a 3x-osa, nem is egy sokkal jobb szállodáról van szó, hanem legtöbbször marad a 2-3csillagos, csak csillagászati árakon az otthonihoz képest. Plusz add hozzá az utat.


pl a wellness árak is, az európaiakhoz képest kb. a fele (hévizen stb.) mégis mindenki dicséri a magyar wellness-szállókat, szóval van ott is minőség, és tele van külföldiekkel. Miért? Mert tetszik nekik is:)

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook