Nem szégyellem! Hónap végére alig marad vagy egyátalán nem marad pénz kajára... (beszélgetés)
Készételt nem eszik egy háziasszony!
Zöldség, gyümi? Szerinted mikor futja gyümire?
Főzzek be? Ahhoz kell pld. cukor - amire most pld. nem futja!
Hany embernek? Fejenkent, naponta 166?
Nem ismerem az arakat ahol laksz de ki kell loni az osszes keszetelt, csak alapanyagban gondolkodni es zoldseg gyumi idenyben altalaban fele annyi mint a primor, szoval osszedobni idonkent egy jo kis levest (engem nagyon laktat a leves, imadom), ha van kerted, vagyvha olcson talalsz idenyzoldsegeket (paradicsom, paprika stb) akkor befozni pl, mert a befozott kaja is annyi ideig elall mint a fagyasztott de nem "fogyaszt" semmit, mert nem kell betenni a fagyasztoba ( ami nagy energiazabalo, szoval erdemes mast tenni bele, olyat ami nem all el befozve)
Aki ilyen helyzetbe kerül, annak senki nem fog önként és dalolva segíteni, MAGADON KELL SEGÍTENED!!!
Vállalj éjszakai melót, AKÁRMIT!!!! Lehet kigürized a beled, de ez átmeneti.
Volt olyan, hogy napi 50ft-om volt.
A másik 50 a gyógyszeré .
Az havi 5000 Ft???
Akkor tessék plusz munkát vállalni!
Szórólapozás, akármi!
Ebből nem lehet megélni.
De tenni lehet ellene!!!!!!!!!!!!!!!
En speciel nem eszem kenyeret, de egyetertek teljesen azzal hogy a kolcsonkeres nem megoldas.
Felvagottak tobbe kerulnek mint a szinhus sokszor, sot minden keszetel tobbe kerul mintha csak alapanyagokbol fozne az ember. Szoval egy biztos, aki tud fozni az kevesebbet kolt, es aki nem finnyas, mert a legtobb zoldseg olcso de nem mindenki szereti, vagy hus bizonyos reszei jok fasirtba vagy levesbe de sokan csak csirkemellben gondolkodnak, vagy csaszarszalonnaban
Nagyon nehéz az élet, az biztos.
Élő példának ottvannak nagyszüleim és szüleim.
Voltak kemény hónapjai(n)k, amikor "összebb kellett húzni a nadrágszíjat", hihetetlenül alacsony pénzből ki tudtak (tudtunk) jönni. Kenyér a lényeg, abból van az energia, ami rákerül vagy mellé jön azon meg végképp nagyon lehet spórolni.
Bár, nem tudom milyen élet az, amikor évről-évre "összébb kell húzni a nadrágszíjat". :(
De ha akármennyi pénzed van hónap elején és azt kell beosztanod, akkor KOMOLYAN oszd is be. Egy hónapra.
Másik tészta az, amikor valaki kölcsönkér és megadja és ismét és ismét... Ahogy a tévében mondják, nagyon nehéz kijönni a spirálból... Talán lehetetlen is. :( Egyre csak lefele süllyedni...
Nagyanyámék állítják, hogy az idejükben megbüntették azt, aki nem dolgozott. Nem volt olyan probléma, hogy nincs munkahely, nincs mit enni.
:(
Valamennyi biztos marad ho elejen, mikor felretetted a rezsire es tobbi szamlara. Ami marad, elosztod 30-al, ennyibol kell kihozni a napi kajat, most pl a zoldseg eleg olcso, de a leglaktatobb olcso kaja a teszta, rizs (dietas szempontokat hagyjuk)
Ha egeszben veszed a csirket pl akkor a farhatbol tudsz levest csinalni, a tobbit megfozod mashogy, egesz csirke olcsobb is, foleg a piacon a neniknel, tojas szinten olcso feherje de nagyon komplett.
Ha honap vegere nem marad egyaltalan penz, akkor jo a paradicsomos teszta, pici reszelt sajttal. De most, hogy tele van idenyzoldsegekkel a piac, nagyon fel tudod dobni:)
hat, amig otthon laktam mi is eleget szenvedtunk honap vege fele..
minimalberbol megelni..szinte lehetetlen..egesz honapban nelkulozes, majd honap vegen mar lassan ehezes..volt ilyen is..ez van.
..és ha hó elején bespájzolsz tartós élelmiszerből?
Van itt amúgy több topik amelyik tele van nagyon kreatív kajákkal, amiket minimál árból lehet kihozni.
Az a problema hogy nem tudsz olcson fozni vagy inkabb hogy azt ami van nem tudod beosztani?
Ugy ertem, a 2 problema nem ugyanaz, melyik a te eseted?
Nem csak te vagy egyedül.
A helyzet pedig egyre vacakabb lesz.
A cukros kenyér után is, luxus adót lehet fizetni.
További ajánlott fórumok:
- A te férjed, párod jól néz ki?Olyan amire vágytál?Számít ez egyátalán vmit?
- Édesanyám előtt szégyellem magam. Mit tegyek?
- Azt hiszi, hogy szégyellem a szüleim előtt
- Mit tegyek, ha szégyellem a szépséghibáimat?
- Púpos a hátam és nagyon szégyellem. Azt mondták az orvosok,...
- Helikopterszülő vagyok, de nem szégyellem.