Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)
Sajnos én is így gondolom.
De mivel ez az első így gondoltam adok egy kis időt a dolognak.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos én is így gondolom .
Voltam a technikusnál is aki készítette,több probléma is felmerült.
Látta,hogy egyik sem marad a helyén,azt magyarázta nagyon kicsik felületek így nehezen tapad meg.
Szerintük meg kell még szoknom.
A felső se marad meg ragasztás nélkül,akar beszéd közben is lejön.Az alsó pedig egyáltalán nem marad meg a helyén.
Szia ! Az se mindegy, hány fogadat húzták ki. Most gyógyul a csont és az íny, húzódik össze. Ez eltart 3 vagy több hónapig. Utána csináltass alábélelést, hogy mindenhol passzoljon a protézis az ínyedhez.
Most az nagyon fontos, hogy egyszerre mindkét oldalon rágj, különben a rágás elmozdítja a pótlást a helyéről. Ha még nem tudsz rendesen rágni, akkor ne egyél kemény ételt, csak amit könnyű rágni.
Sziasztok segítségeteket kérném.
Ínysorvadás miatt minden fogamat ki keleltt húzni és kivehető fogpótlást kaptam.
Sajnos elég pici az íny felülelete amihez tapadni tud.
A felsőt is csak ragasztva tudom hordani mert különben lejön.
Az elsó ragasztás ellenére is 3- 4 óránkét leválik,ha eszek akkor hamarabb.Tudtok esetleg bármilyen praktikát amivel ez az idő kitolható es hogy evésnél ne válljon le rögtön a ragasztás?
Előre is köszönöm
Fogorvos és fogtechinkus szerint majd alakula dolog
1 hónapja van meg a pótlás
Dehogy használok én egy kanálnyit ! Egy-két cseppet csak ! Még nem használtam egy gyulladásnál 2-3 alkalomnál többször. Az első flakonnál tartok.
De legalább tudsz róla, ha most nem is veszel.
Úgy látom, 6000 Ft körül van.
Szenzációs termék !
Nekem a legjobban bevált a Ringana fogolaj !( osztrákok gyártják ) Nagyon sokáig elég, évekig is. Van, hogy egy használattól megszűnik a probléma ! Ha erre gondolsz, nem is drága.
Akkor a két fog között érzed rövidebbnek a koronát, nem kívül vagy belül ? ( Mivel odavaló a fogköztisztító.) Ez biztos nagyobb gond, mert nehéz tisztítani azt a részt.
A Lacalut jó, de a szájvizet elég heti 1-2X használnod, így tovább tart.
Csak megkérdezted ? Tükröt nem adott a kezedbe, hogy nézd meg ?
Most esetleg alámegy az étel,a rostok ? Vagy nem a pótfog alá megy, hanem a korona nem éri el az ínyt ? Látszik ? Mi zavar ?
Erről még nem beszéltünk, hisz amit elkezdett is félben van. A honlapjukon olvastam hogy kapcsosat nem csinálnak, az említett ok miatt. van a teljes kivehető, a részlegesnél pedig a csúsztatós és a teleszkópos ami nálam nem megoldható.
A csúsztatósról már olvasgattam, stabil, kényelmes.
Az orvosi tájékoztatásból pont elegem van.
Erről annyit, hogy miután felragasztotta a jobb felső koronákat, hidat, megkérdeztem eléri-e mindenhol rendesen az ínyemet. Persze, el, tökéletesen passzol. Ez után aláíratott velem egy elfogadó nyilatkozatot. Elfogadtam az új pótlást és a mindenre kiterjedő tájékoztatást.
1 hát múlva a kontroll vizsgálaton ismét rákérdeztem a passzolásra, akkor már elárulta hogy az ínyt nem éri el rendesen a korona, de ez még alakulni fog, bla-bla-bla. Dehogy fog az alakulni! De mivel aláírtam a papírt és cserét kérek, már csak az én kontómra történhet nem az övére.
A fogorvos nem tájékoztatott, hogy Te esetedben mi a legjobb megoldás ? Faggasd ki !
A kapocs nem teszi tönkre a saját fogat, pláne a Valplast félék, ami nem fém.
A jobb alsó részen minden rendben ?
A fogorvosnak el kell mondania a lehetőségeket, melyiknek mi az előnye, hátránya, és Veled megbeszélve kell dönteni ! Nem kell Neked megtanulni a fogászatot ! :)
Amiről nem akarsz itt írni, nyugodtan írj privátban !
Ne haragudj drága, teljes zavar van bennem. Lehet, nem is ez kell nekem. Már egy órája kutatom lázasan a lehetőségeimet.
A mostani pótlásom után ami felül 2 beültetés, köztük 1 tag, csináltatnám lent is mert ezek alatt nem lesz rágófelület kb februártól. Hosszú, most nem írok erről.
Tehát részleges kivehető őrlőfogakat akarok a bal alsó részre. Ahova járok, most néztem, csinálnak is csúsztatós fogpótlást. Ez részleges, kivehető, de nem kapcsos ami tönkreteszi a saját fogat. Még erről kell tájékozódnom jobban.
További ajánlott fórumok:
- 100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek!
- Terhességi teszt, leghamarabb mikor lehet pozitív? Segítsetek!
- Férfi meddőség! Segítsetek!
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- 2 gyerekes Anyukák, segítsetek gondolkodni, kérlek!
- Rágtam a finom cukormentes sütit és kijött a műfogsorom ....