Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Műfogsorosok segítsetek!!! fórum

Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
577. arany52 (válaszként erre: 576. - Sanyóka)
2019. ápr. 25. 08:08
Ez nagyon jó ár. Itt többre számítok.
576. sanyóka (válaszként erre: 575. - Arany52)
2019. ápr. 24. 22:51
Én Budapesttől 60km-re csináltattam egy kis faluban a szájpadlásos fogsort és 55 ezerbe került.
575. arany52
2019. ápr. 24. 21:41
Teljes fogsorom lesz. Implantátumot nem tudok készíttetni, mert vérzékeny vagyok, nem vállalják. Húzni is szájsebészeten egyesével lehet, és előtte gyógyszert kell szednem. Nagyon izgulok milyen lesz a fogsorom, mert nem mindegy hogyan éljük az életünket, kellő komfortérzettel, vagy állandó problémával. Azt se tudom még , hol csináltassam. Kórházban is készítenének tb-re, de nem bízom bennük. Hajlok a Dentál felé, a közelünkben van.
574. sanyóka (válaszként erre: 573. - Macliz)
2019. ápr. 24. 21:03
Így van! Annak tökéletesnek kell lenni és nem szabad, hogy nyomja az ínyt vagy feltörje, de ha mégis, akkor a fogtechnikus nem jól csinálta meg.
573. macliz (válaszként erre: 571. - Kriszta.g)
2019. ápr. 24. 19:51
ha jól meg van csinálva a szájpadlásos rész akkor oda kell cuppanjon behelyezéskor, meg kivételkor nehezen jön le mint nekem . úgy mint a mintavételkor a kanál a megkötött anyaggal. a tied elcseszték keményen véleményem szerint akármilyen tapasztalt a fogtechnikusod, addig kell járni a nyakukat amig nem lesz tökéletes, ha kiad az ember ennyi pénzt, az a minimum hogy tőkéletesen meg legyen elégedve az ember
572. kriszta.g (válaszként erre: 568. - Arany52)
2019. ápr. 24. 19:41
Arany 52 Na ez az én is így jártam az elsővel csapos fogra tették hát pár hetet bírt. A fogat ki kellett csonfúrózni feltárásos műtétben mert porrá tört a csap benne. Most meg az a baj hogy a tartófogon nincs íny mert a műtét után szarul.forrt össze. Így nem merem feszegetni.le föl a protkót mert kinn van a foggyökér félek.ezt is összetöri. De nehogy azt hidd szóltak volna egyszer is hogy ilyen fogakra nem szabad tenni. Már nekem is fél milkában van és az ínyemen " rágok" még mindig. Szerintem ez a részleges pótlás egy fasság. Csak hamarabb kirángatja a maradék fogakat. De mindet kihúzatni meg nem bírnám így is borzalmas. 40 se vagyok. De sajnos egy két év és az lesz. Neked most teljes fogsor lesz?
571. kriszta.g (válaszként erre: 567. - Macliz)
2019. ápr. 24. 19:34
Macliz hát igen én is ezért választottam meg mert esztétikus de irtóra nem jött be. Ez már a második belőle de még rosszabb. Az hogy,nincs fogad hátrány is,meg előny is. Kevesebb macera de kevésbé fix. De,majd megyek jövő héten. Meglátjuk...
570. viva70 (válaszként erre: 568. - Arany52)
2019. ápr. 24. 19:17
Most egy kicsit megijesztettél, mert nekem is részleges pótlásom van csúsztatós megoldással. Plusz szájpadon átívelve ellenkező oldalra, ahol két fogon rögzül kapoccsal. Viszonylag stabilnak tűnik, attól nem félek, hogy leesik, de evéskor azért fura az érzet. Puha ételeknél pláne... Persze tudom ez sosem lesz olyan mint, amikor ragasztott pótlásaim voltak. Saját fogakról nem beszélve... Én éjszakára mindig leveszem mert komfortosabban tudok aludni úgy. Napközben csak akkor, ha ragacsosabb ételt eszek, mert jobb érzés megtisztítva visszatenni. Mondjuk nekem eleve azt mondta a fogorvos, hogy elméletileg minden evés után meg kellene tisztítani. Azért remélem nem lesz olyan rövid életű, mert nekem is több, mint négyszázezrem van a felső fogsoromban. Nagyon nem akartam ezt a megoldást, de necces lett volna a fogbeültetés nálam. Azért még nem adtam fel teljesen..., csak most gyűjtenem kell még, hogy elinduljak komolyabb irányban is vele.
569. sanyóka (válaszként erre: 563. - Kriszta.g)
2019. ápr. 24. 19:05
Az egyik rokonomnak is részleges fogpótlása van, amit kapoccsal rögzít a fogaihoz, de azt mondja, hogy semmi baj vele és normálisan tud vele enni.
568. arany52 (válaszként erre: 566. - Kriszta.g)
2019. ápr. 24. 18:45

Naponta este vettem ki, de csak ameddig megmostam. Minimálisan ment alá étel. A fel-leszedés is igénybe veszi a saját fogakat, meg hát az a pár fog tartja az egész sort. Rágáskor nagy erőhatásnak van kitéve. Nekem több fogam csapos volt, a csap elengedett. Két fogam eltört. Nem lett volna szabad ilyet csinálni. Négyszáz ezrem bánta, és alig használtam. Most meg szenvedhetek, mert gyökerek benöttek az inyembe. Vágni fognak műtőben.

Drága buli a fogpótlás, és sok idegesség, fájdalom.

567. macliz (válaszként erre: 566. - Kriszta.g)
2019. ápr. 24. 18:04

szia, ahhoz képest hogy agyon dícsérik a vertex fogsort hogy milyen rugalmas fogsor meg nem töri az inyet, nagyon kiábrándító amiket tapasztalsz vele, nem tudom,,, ha nekem sem lesz jó akkor mit csinálok? bár lehet nekem a szerencsétlenségben az a szerencse hogy nincs egy fogam sem, és lehet neme okoz ennyi galibát remélhetőleg, mert ami most van mint irtam neked régebben, nem tör sehol simán eszek vele, amióta alábéleltettem meg nem is ragasztom.

Nem szóltak még vissza a dunadentáltól?

2019. ápr. 24. 15:16
Nekem nem lehet implantátum sajnos eü okok miatt. Másik fogsorra nincs pénzem így is ez már a harmadik, egy vagyont fizettem már ki. Arany52 Ha állandóra bent tartottad és úgy is tönkrementek a tartófogak akkor gondolom a ki-be rakosgatástól még hamarabb tönkremegy. Te kivetted minden evés után? Vagy csak napi egyszer? Mert alámegy az étel még ragasztva is, egész nap nem lehet benn tartani. Ezért nem is siettettem az elkészítését ennek a szörnyűségnek mert tudtam hogy a maradék fogamat is tönkre fogja tenni. :( Nem tudom mi lenne a jó megoldás mert valahogy kéne tudjak enni.
565. arany52
2019. ápr. 24. 14:11
Másutt egy új fogsort kellene csináltatni. Ilyen fiatalon ebbe nem lehet beletörődni. Nekem volt részleges fogsorom, teljesen jó volt, nem tört , ettem vele, állandóan bent tartottam. Sajnos a meglévő tartófogak tönkrementek. Most azokat huzatom ki.
564. viva70 (válaszként erre: 563. - Kriszta.g)
2019. ápr. 24. 13:39
Szia! Fogbeültetésen esetleg nem gondolkoztál? Akkor fix pótlásod is lehetne akár.
2019. ápr. 24. 12:54
Lenne még egy kérdésem ha valaki esetleg olvassa. Nekem a kirakatban úgy-ahogy még vannak fogak, és ha vigyázok a mosolygással nem látszik a hiány. A részleges fogsort gondoltam hogy csak evéshez használnám mert nagyon kényelmetlen. A felsőt nem is tudom betenni annyira tör vérzik mindenem. Az alsó annyira lötyög és a nyelvemet is irritálja hogy nem bírok beszélni. De attól is félek hogy az állandó ki-be rakosgatás a többi fogamat is tönkreteszi. Mi a jobb? Ha állandóra benn van ragasztóval vagy ha csak akkor teszem be ha ennem kell és naponta 5-ször ki be rakosgatom? A ragasztás borzalmas macera de az állandó fájdalom is az és a műanyag érzés. Bár ragasztó nélkül enni se tudok vele úgyhogy fogalmam sincs mit tegyek. 39 éves vagyok nem tudom hogy lehet így élni. Társaságban nem merek enni. :(
2019. ápr. 23. 06:49
Sok dolog van ami természetellenes, taszító. De nekem se lenne kedvem ezzel csókolózni úgyhogy lőttek a romantikának.😒
561. macliz (válaszként erre: 560. - Macliz)
2019. ápr. 21. 17:17
Nembeszélve a szilikonos ajakfeltöltésről hogy az milyen ,,undoritó,,. :))
560. macliz (válaszként erre: 558. - Sanyóka)
2019. ápr. 21. 16:15
Ha abból indulunk ki hogy mi undoritó meg mi nem az..... Ha elfogadja egymást egy pár akkor a protézis nem lehet gond. De bezzeg a szilikonos big tits senkit nem undorít:)))
2019. ápr. 21. 10:03
Bár... még lehet, hogy mindig jobb, mint fogak nélkül...
558. sanyóka (válaszként erre: 557. - Kriszta.g)
2019. ápr. 21. 10:02
Amúgy lehetne benne csókolózni is, de hogyha a társad tudja, hogy kivehető protkódvan, akkor nem biztos, hogy olyan nagy kedve lenne hozzá. :) Mert hát fordított esetben nekem sem lenne.
557. kriszta.g (válaszként erre: 556. - Sanyóka)
2019. ápr. 21. 08:39
Hát én is így gondolom. De ez már a harmadik fogam és hólyagosra törnek mind. Fél óra után. Aztán vissza se tudom rakni mert ott a nyílt seb. Nem gondoltam.hogy ennyire fájdalmas. Szerintem ez nem normális. A csókolózás csak azért érdekel mert a párom puszilkodós és én is de ezzel szerintem undorító. Annyira műanyag.
556. sanyóka (válaszként erre: 547. - Kriszta.g)
2019. ápr. 20. 21:51

Szia! Nekem kivehetős szájpadlásos van és azt tudom neked mondani, hogyha jól meg van csinálva, akkor annak nem szabad nyomni sehol!

Én ugyan ragasztom, mert a vákumot elég gyengének találom benne, de ettem már úgy is csak akkor jobban kell figyelni az evésnél. De ha ragasztom, akkor a katonákra vágott házi füstölt szalonnát is simán megeszem vele. Csókolózást azt én sem próbáltam vele, de amúgy minden mást lehet vele csinálni, ha érted, hogy mire gondolok... :)

555. macliz (válaszként erre: 554. - Kriszta.g)
2019. ápr. 20. 15:46

Ok majd beszánolok. De nekem kb juniusban lesz aktuális. Meg azt sem tudom hogy a dunadentálnál mennyi időre adnak időpontot.Engem is megviselt 35 évesen hogy teljes kivehetős kellett,de a fogtechnikusom azzal vigasztalt hogy már csinált 14 éves gyereknek is mert foginybetegsége volt és ki kellett neki huzni mindet. Egyébként ha nem titok melyik megyében élsz? Irhatsz privátot is ha ugy gondolod

Ati

2019. ápr. 20. 15:13

Nekem jó sokára lett kész. Mert mindig közbejött valami. De amúgy átlagosan 1-1.5 hónap. Nem kezdő a technikus találkoztam vele de lehet hogy az anyag még új. Ők vállalták egyedül. De kókler szar munka lett. Vagy az én szám alkalmatlan. Nekem a fogaim is azért vesztek el mert nem bírták a fehér tömés anyagát. És mindig begyulladtak. Kár hogy ezt a duna dentalt nem találtam meg előbb. De mindenképp írj majd a tapasztalataidról. Ha gondolod adok.egy email címet ha megtennéd hogy elmeséled mi lett az eredmény. bkriszta80@freemail.hu

Én 39 vagyok de már ez a részleges fogatlanság is megvisel.

553. macliz (válaszként erre: 551. - Kriszta.g)
2019. ápr. 20. 14:38
Szerintem kezdő fogtechnikus csinálta a tied mert az nem normális hogy még most sem jó. Vagy annyira uj az anyag hogy nincs sok tapasztalatuk vele
552. macliz (válaszként erre: 551. - Kriszta.g)
2019. ápr. 20. 14:35
Amit linkeltem neked ott szeretném készittetni csak nekem az odavissza 500 km. Lenne Debrecenben is de 100 000 ft al többért. Mennyi idő alatt készült el neked a vertex? Én 42 éves vagyok. 35 évesen lettem teljes alsó felső fogsoros
2019. ápr. 20. 12:57
Hű akkor neked mázlid van nekem borzalmasan tör a felsőt nem is tudom hordani mert hólyagos az ínyem. Az alsó meg lötyök akkor is ha csak nyelek vagy beszélek evésnél meg felemelkedik és minden alámegy. És még így is tör hátul és a nyelvemet is nagyon irritálja. Majd írd meg légyszíves hogy hol csináltattad a vertexet és milyen lett, mert szeretnék egy másik helyre elmenni mert ez így nem jó. Már második alkalommal csináltattam itt meg és egyik se lett jó, elvállalták garanciában de nem lett jobb.
550. macliz (válaszként erre: 547. - Kriszta.g)
2019. ápr. 20. 12:40
Nekem csak a felsőt kellett ragasztani. Az alsót soha. Mostmár a felsőt sem mert korrigálva lett
549. macliz (válaszként erre: 547. - Kriszta.g)
2019. ápr. 20. 12:37
Éjszakára kiveszen hogy regenerálódjon a szájnyálkahártya. Nappal keveset használom pl ha megyek itthonról valahova mert irritál az égő érzés. 5 évig ragasztottam a megszokáshoz jó volt de az kb 3 hónap alatt már a magaménak éreztem. Már alig várom a vertexet hogy tudjam folyamatosan használni. Ne pedig mentolosrágózzak mikor hordom ezt a akrilfogat
548. macliz (válaszként erre: 547. - Kriszta.g)
2019. ápr. 20. 12:33
Szia. Igen teljes alsó felsőm van. Nehezen szoktam meg. Az első hónapban szidtam az összes fogtechnikust. Nekem a felső csak ragasztóval állt meg 5 évig. Utánna alábéleltettem és most kufogástalanul fentmarad.soha nem tört sem alul sem felül. Nagyin jól eszek is vele 7 éve. Csak akkor billen meg kicsit az alsó ha pl nagyon éhes vagyok és mohón kezdenék enni de ezt kerülöm. Próbálj meg mindkét oldalt egyszerre enni akkor nem billen ki. Nem értem hogy neked tör mert rugalmas anyag de gondolom ha banális hiba van benne akkor az is törhet igy nem csoda ha elmegy minden kedved tőle. Csókolózásról nem tudoj nyilatkozni. Próbáld ki:)))
❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook