Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)
Három hónapra rá. Sokat vártam, mert nyaralt.
utolsó húzástól mennyi időre vette le a mintát?
értem, addig ne is használd mert ha feltöri akkor sok idő mire begyógyul és hiába viszed vissza nem fogod tudni behatárolni hol tör pontosan mert fájdalmas,ezt előzd meg ne is használd 26 ig
alá kell béleltetni az alsót , vegyen megint mintát az alul é csinálja passzosabbra, ha a felső sem áll meg akkor azt is alábélelni, ne ragasztózd undoritó én 5 évig ragasztottam,,,,
Kedves Ati! Koszonom ! Sajnos csak 26.an tudom vusszavinni mert szabin vannak!
Csak azt nem tudom, mit lehet ilyenkor tenni. Már előre mondta fogtechnikus, hogy alsó nem lesz fix. Így reklamálni sincs mit.
ha nem lesz jó nem kell elfogadni, ha nem áll meg a fogsor akkor ne fogadd el, korrigálják,,,
szia, ha töri vissza kell menni korrigálni mert ha feltöri az inyed akkor rohadtul tud fájni és ebben az esetben csak akkor érdemes vissza vinni ha már begyógyult az iny mert hiába csiszol rajta akkor is fájni fog , szóval ne várd meg hogy feltörje ne használd ugy vidd vissza.
kell neki sok idő amikor már magadénak érzed, nekem kellett 3 hónap is
ati
Ideges vagyok én is, mert héten voltam utolsó próbán, és az egész alkotmány mozog a számban. Így nem tudom, hogyan fogom tudni használni. Jövő héten csütörtökön kell átvennem.
Udv!
En tegnap kaptam meg az also felso reszleges kivehetos potlast. Kinezetre jol nezki csak nem erzem h az enyem lenne. Zavar es fusztral. A felso laza . Az also meg szoros kicsit legalabbis ugy erzem.... tori az inyem.orulok h van de csalodott is vagyok.
Köszi azóta megoldódott. Friss volt a történet még.
Nekem ezt mondta a fogdoki. :)
Az a minimum, de minnél többet vár annál jobb.
Valószínű, hogy azért tudom megenni a kukoricát, mert nekem az alsó fogaim megvannak jobban azzal rágom le, a felsővel meg inkább csak rátartok a kukorica csutkára.
Na, persze azért nem olyan könnyű, mint régen, de meglehet oldani, csak rá kell jönni a technikájára, amit így elmegyarázni nem nagyon tudok.
Nálam a pizza evés simán megy, semmi gond vele, viszont hamburgert az utcán nem mernék elkezdeni enni, mert az biztos, hogy nem sikerülne. Maximum, ha ketté szedném, de még úgy sem biztos, mert az túl nagy falat lenne.
Égeti? Bíztam benne, hogy ez jó lesz neked. Ezek szerint menned kell allergia vizsgálatra ősszel?
Köszi.
szia, igen meg lennék elégedve a vertex fogsorral ha nem égetné ez is a számat, amugy nagyon jól illeszkedik. irok privátot.
ati
Nem szabad foghúzás után fogpótlást csináltatni! A fogíny gyógyulási ideje minimum 6 hét! A csontté 3-6 hónap!!!! A fogorvosok mániája, hogy gyorsan gyorsan fogpótlást csinálni, hogy minél rövidebb ideig kelljen fog nélkül maradniuk a betegeknek. Sajnos ez sok probléma okozója. A 6 hetet minimum ki kell várni, bármennyire nehéz is.
Mindenképp meg kellene nézetni, mert a jó fogsornak ragasztó nélkül is a helyén kell maradni legalább beszéd közben. A felsőnek evés közben is, mert ha jó a fogsor akkor a vákuum a helyén tartja.
Örülök, hogy ennyi tanácsot írtok itt le, hasznosítani fogom őket. Ma délután telefonálok a fogtechnikusnak, mert én se fogorvossal csináltatom. Jövő hégre szeretnék időpontot, és gondolom pár hát alatt kész lesz. Nagyon izgulok, hogy jó legyen, nem mindegy, hogy a hátralévő időt milyen foggal éljük le, kellemesen érezzük-e magunkat, és tudunk-e jól enni. Majd írom a tapasztalatokat.
Szia! Én maximálisan elégedett vagyok a fogaim kinézetével, majdnem teljesen olyan, mint az eredeti, saját fogsorom volt valamikor.Egyébként elvileg a fogkészítésnek van egy olyan fázisa, amikor a viaszba behelyezett fogakat próbálják be a szájba. Akkor a beteg megválaszthatja, hogy milyen kinézetű fogakat szeretne és ha nem tetszik neki amit elsőre kap, akkor még a viaszban vígan ki lehet cserélni a fogakat egyenként. Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy ne fogorvossal csináltassa a kivehető műanyag protézisét hanem bátran keressen olyan fogtechnikust, aki a mintavételtől a kész fogig minden elkészít. Egyrészt kb. egyharmad annyiba kerül (!) mint a fogorvosnál, másrészt a technikus jobban ért hozzá, mint a fogorvos. Ez a tapasztalat.Fogorvosnál én alsó fölső fogsorra 260 ezerért kaptam ajánlatot, a fogtechnikus 65 ezerért csinálta darabját. Nem mindegy az ára sem és hát az hogy jó legyen, passzoljon, ne törjön és olyan legyen ami tetszik. Fontos, hogy komfortosan érezze magát az ember, ha már műanyag protézissel kell élni.
Azt a tapasztalatomat szeretném még megosztani esősorban azokkal akik nehezebben viselik a teli fölső kivehető fogsort, hogy az evésnél sokkal könnyebb és stabilabb a rágás ha egészen hátul rág az ember. Hajlamosak vagyunk elöl rágni. Nekem az a tapasztalatom (egy hónap műfogsor használat után), hogy ha mindkét oldalra nagyjából hasonló méretű falatot tesz be az ember egészen hátra, akkor magabiztosabban lehet enni és fixebb a tapadása is a fogsornak. Nekem ez bejött, hátha segít másnak is.
Szerintem ez hozzáállás kérdése. Úgy mint akkor, amikor volt saját fogunk, valóban nem lehet enni a kivehető teljes protézissel. Viszont százszor jobban lehet vele enni, mintha nem lenne. A fogatlanság borzalmas érzés. Én nagyon tudok örülni az új alsó felső kivehető műanyag protéziseimnek. Szép, esztétikus, tisztán tudok beszélni, az evés is napról napra egyre ügyesebben megy. Elégesett vagyok, mert lehetne (és volt is) sokkal rosszabb.
Még mindig nem értem, hogy teljes kivehető műanyag fogsorral hogyan eszel csöves főtt kukoricát??? Nekem maximum a puha szendvicsbe harapás megy az is csak nagyon finoman, lassan, óvatosan... két éve nem ettem pizzát, 1 hónapja vagyok fogsoros de még nem mertem megpróbálni a pizzát. Pedig nagyon szeretném. A sajtos kajáktól amúgy összeragad az alsó és a felső műfogsorom és hát olyankor elmozdulnak...
...sajnos alul se mindig van elég csont. Nekem pl. nincs.
...sajnos velem is megesett. A "körzeti"-vel húzattam pár éve egy örlőt. Se kesztyű, se fertőtlenített eszköz, sőt fájdalomcsillapító injekciót se adott a fog mellé, csak egy helyre hátul a torkom környékére. Mondtam neki hogy egyáltalán nem zsibbad. Azt mondta elég az. Majdnem üvöltöttem a fájdalomtól amikor húzta. Másnapra afták és gombás fertőzés a nyelvemen, se előtte se utána soha nem volt ilyenem. Na, én is nagyívben elkerülöm azt a rendelőt.
Igen, az alsót már észre sem veszem, hogy bent van. Kellett rajta finomakat igazítani, de megcsináltam magamnak egész finom szemcsés köröm polírozó lapocskával.
Szia!
Kérlek, írd meg, hol csináltattad a vertex pótlást. Nekem alsó rágókat kellene pótolni, és ahol voltam, ott drótkapcsosat ajánlottak, jó drágán.
Félek, hogy a drótkapocs előbb-utóbb tönkreteszi a meglévő fogakat, a vertex viszont műanyag, azzal talán tovább bírná.
Ha jól értettem, meg vagy elégedve a vertexszel, jól megcsinálták neked, ezért kérem, hogy írd meg - akár priviben.
Köszi szépen!
Az alsó is jól "működik"?
Attól eléggé tartok...
További ajánlott fórumok: