Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)
Majd megyek egy másik fogtechnikushoz eszt elviszem szolok neki kicsi fogak legyenek mert ezek nagyok meg kisebb legyen etől mert nem fogom át veni adig még nem lesz jó feleslegesen nem fogom ki dobni a pénzt!!
Szia nagy lett!probaltam ragasztani de a ragaszto sem fogja meg!Nekem amugy is kicsi a szám belül így nehezebb mintat veni is😦😦
Szia. Az alsóval mi a probléma?
Köszi. Most màr gyüjtenem kell 550 000 ft ot, addig eljárom az allergiatesztet
Nagyon sajnálom hogy így megjártad. Én is nagyon sok pénzt buktam már, csak én máson. Rafkós emberek a haszon reményében bármire képesek. Az embernek akár az utolsó forintját is kicsalják valami trükkel, fals információval.
Szivesen! Ha már én buktam egy kalap pénzt, más ne bukjon, én igy vagyok vele. De mindenki eldönti hogy mit is csináltat és kivel. Én bíztam a hivatalos oldalak leírásában mert egybehangzóan hirdetik a mai napig hogy a vertex allergia meg mindenmentes, és megjártam mert ugyanúgy égeti a számat a vertex is. Amit ajánlotz egy másik fogtechnikus az 550 000 ft valami neylon anyag, na erre is elvégeztetem az allergia tesztet, csak honnan veszek rá pénzt még nem tudom
Szivesen! Az akril fogsor a világosabbik azt 7 éve csináltattam közvetlen fogtechnikussal akkor 60 000 ft volt. Nemrégen kérdeztem meg tőle hogy most mennyi lenne ,azt mondta 70 000 ft alsó felső összesen.
A vertex et szintén fogtechnikussal készitettem, 240 000 alsó fölső összesen.
A vertex fogdokinál 340 000 lett volna.
Én is köszönöm a képeket és videókat.
Látszik hogy maximum csak minimális a külömbség. Árban mekkora az eltérés?
Szivesen! Nem akarok senkit lebeszélni de úgy éreztem készítenem kell pár videót ,aztán mindenki eldönti hogy csináltat vagy nem. Az biztos hogy nekem égető érzést kelt a vertex is,holott allergiamentesnek van kikiáltva. Ősszel megyek allergiatesztre,és akkor tudok tovább lépni hogy miből is csináltassak
Szép a vertex fogsor de igazad van nem sokat tér el elvileg rugalmasnak kelene lennie akor mi bene a rugalmas!csalodás köszönöm ,hogy megmutatad nem csináltatok veltexet!
Ott a link amit krisztinek küldtem. Csináltam képeket videókat
Sziasztok kicsit bizalmatlan lettem a vertexel kapcsolatba képeken szép meg minden álitolag vékonyabb anyagu így ,hogy olvasom a véleményeket róla nem tul jó hirek😦😦Igen mindenki szeretné ha szép fogsora lenne nekem is kivehetős de akor sem olyan mar mint a sajat fogaim voltak megszokni stb nem könnyü!!A felsővel ugy ahogy el vagyok de az also borzalmas együt tudok érezni azok emberekel akik nehezen szokjak meg a protézist!!
Én mondtam neki hogy pontosan olyat szeretnék kinézetre fogtipusra fogszinre és méretre mint a régi akril. Ott is hagytam neki a régit mert ugy sem használtam mivel égetett. Azt mondtam olyan legyen és ne égessen. Erre a szájpadlás nagyobb, a felső fogsor fogai a függőlegestől számitva befelé állnak, a réginél szépen egyenesen. Amugy szép igy is,de amiket leirtam igazak. Ha valaki azért akar vertexet mert puhább,akkor ki kell ábránditsam, csinálok róla képet majd ha ráérek a régiről is meg a vertexről is és majd belinkelem itt a fórumon hogy legalább vizuálisan tudjak segiteni spórolni más embereknek. Szerintem a hagyományos akril ha jól passzol akkor bőven tökéletes. Egyébként mikor kész lett a vertex em akkor iszinyatosan tört felül baloldalt de a technikus helyben korrigálta,aztán még itthon igazitottam késsel mert nem volt az igazi. Már jó de éget.
Az nem lehet, hogy a vertexet nem jól csinálták meg neked? Nagyobb, és a szájpadlása is nagy lett? Szóval a fogtechnikus elszúrta?
Pedig úgy hirdetik, hogy vékonyabb és nem merev. Akkor ez ferdítés ezek szerint.
Utólag kiderült hogy a vertex is akril bázisú, csak más eljárással készül
Nekem a régi akril kisebb és kényelmesebb. Ráadásul a vertex szájpadlása hátrébb nyulik
Pénzkidobás. Ugyan jó mint a hagyományos akril de én azért csináltattam vertex fogsort mert a hagyományos égette a számat. Hát a vertex is égeti pedig allergiamentesnek van kikiáltva. Ősszel mehetek allergiatesztre. Oda egy kalap pénz. Egyébként nem is puha , nem tudom mitől rugalmas,,,,,
És nem vékonyabb, mint az akril?
Én csináltattam vertex et. A viselése pont olyan mint a hagyományos akril fogsoré. Ugyanolyan kemény. Nem tudom mitől rugalmas!!!
Bár én még csak nézelődő vagyok a témában, és érdekel ez is.
Nézted már? [link]
Lehet ajánlatot is kérni.
Sziasztok én veltex thermosenszre gyüjtök debreceni vagyok nezegetem az árakat mindenhol nincs kí írva sokk helyen kinek van veltexe tudna mondani róla valamit!ekvileg ahogy olvastam könnyebb hordani tud olyan fogtechnikust aki nem olyan draga a csinaltatasa!
Köszönöm, de még megpróbálok közelebbit keresni. Cegléd környékén lenne nekem jó, de ha más nem lesz, akkor lehet, hogy felhívom őket.
Én a Budafok Dentálnál csináltattam. 3. Kerület , Árpádfejedelem útja. Nem ragasztok. Még egy ponton tör,de azt megmutatom.
Én is úgy szoktam, hogy amikor berakom, akkor én is elkezdem mozgatni, jobbra-balra, hogy a levegő kijöjjön alóla és akkor jól tapad, csak az a problémám, hogy ragasztanom kell, mert ha nem ragasztom, akor is tudok ugyan vele enni, de olyankor kerül-fordul elmozdul.
Nem tudna nekem valaki ajánlani egy jó fogtechnikust Pest megyében vagy esetleg Budapesten? Akár privátban is megadhatná a címét, nagyon megköszönném, mert már nagyon unom a ragasztózást...
Értem. Nekem az a tapasztalatom, hogy tényleg meg kell tanulni vele enni úgy, hogy stabil maradjon. Nekem is van ez a lecsusszanásos gondom, de már egyre ritkábban fordul elő. Írtam itt lentebb ezt a trükköt, hogy amikor beteszem kicsit nyomom felfelé és jobbra ballra meg előre hátra mozgatom és akkor baromijól betapad. Evésnél meg igyekszem olyan helyre pozicionálni a falatot, hogy még erősebb legyen a tapadás. Ez nem ment az első pár hétben, sőt, evés közben többször is lecsúszott a fogam. Most már nincs ilyen gondom és nem is nyugszom addig amíg teljesen meg nem szüntetem.
Igen, ezen dolgozom, hogy kitapasztaljam és már vannak trükkjeim. Azért hajlok arra hogy a fog nem hibás, mert van amikor úgy feltapad, hogy este szó szerint feszíteni kell, hogy lejöjjön, annyira fel van tapadva. Ez a fog sehol nem tört nem nyomott az első pillanattól kezdve és nem is kellett rajta semmit igazítani. Ha megpróbálom kézzel feszegetni minden oldalon körbe, akkor nem jön le, lehet érezni, hogy olyan masszívan tapad, mint a beton. Szóval az lesz amit a technikus mond, hogy egy izom okozza. Vagy ahogyan Te írtad a szám anatómiája miatt. Én még arra gondolok, hogy esetleg az alsó fogsorral ahogyan összekoppan, lehet hogy az billenti meg valahol és akkor alámegy a levegő, de persze ez is esetleges. Most van egy trükköm, amikor beteszem a fogat, picit tolom fel és közben jobbra ballra, előre hátra megcsúsztatom kicsit, hogy becuppanjon tökéletesen a helyére, ez nagyon sokat javított a problémán. Meg igyekszem kitapasztalni és úgy enni vele, hogy ne csússszanjon le. Köszönöm! :)
További ajánlott fórumok: