Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)
Ne is! Olyan fiatalon még elcsúfítana a fájdalom miatti torzulás! :D
Szintén. Sajnos Magyarországon népbetegség a fogínysorvadás. Nekem csak ép fogaimat húzták. Mára elfogytak...
Tiszteletem minden műfogsorosnak! Nekem 3 hete van meg az új kivehető alsó-fölső teli műanyag protézisem. Az első napok nagyon megviseltek, de kezdek bele jönni. Én nem fogorvossal csináltattam hanem fogtechnikussal.Ő vette le a mintát és készítette el a fogsort. A felső sajnos nem tapad fel azonnal, picit be kell melegedjen, kb. fél óra egy óra mire létrejön a tökéletes vákuum, akkor pedig már betonkeményen tart. Erre rá lehet segíteni egy kis cukorka szopogatással. Én már gond nélkül eszek vele, az is a baj, hogy néha elfelejtkezek róla hogy protézis és véletlenül csak egyik oldalon rágok, akkor picit megbillen. Úgy látom itt a fórumon, hogy nagyon keveseknek mondják el a fogorvosnál azt, hogy a teljes kivehető fogsorokkal csak úgy lehet megtanulni enni, ha mindkét oldalra egyszerre kb. ugyanakkora falatot tesz be az ember és egyszerre rágja. Másképp billen. A másik fontos dolog, hogy nagyon-nagyon-nagyon sok türelem kell eleinte a megszokáshoz és a fogsor használatának megtanulásához. Kitartás és türelem. Én elvből nem használok ragasztót mert meg akarom tanulni a helyes használatot. Jól haladok. Legnehezebben a kenyeret, péksüteményeket tudom enni. Azt úgy cselezem ki, hogy valami hígabbal eszem együtt pl. joghurt, kefír stb. Beleharapni nem nagyon tudok semmibe, puha szendvicsbe, kekszbe igen, de pl. almába, ahogy írja itt egyikőtök tuti nem tudnék. Ez az első kivehetős fogsorom, előtte alsó-felső körhidam volt. Nem lehet összehasonlítani. De hát elszaladt az idő és ki kellett húzni a fogakat.
Még azt a pár jó fogamat is kihúzattam, mert nem akarok 40-50 év múlva fogfájás miatt szenvedni!:)))
Ja, innen nézve tényleg más!
Nekem eleve nem volt szép látvány a fogsorom már évek óta. Ha egyáltalán lehet így nevezni, a sor mér erősen hiányos volt. Pótlásra nem volt pénzem, de most a húgom vállalta a protézis költségét. A fogtechnikust, aki készíti majd, ajánlották a faluban. Az általa készített fogsorok látványa nem nagyon természetes, de ahhoz képest, hogy évek óta nem készült rólam mosolygós kép, mindenképp jobb lesz. És nagyon olcsó.
Nekem húznak egyszerre több fogat, csak legfeljebb kettőt, ha egymás mellett vagy közel van.
Nem fogadott fogorvos, csak a falubeli "tébés". A húzásra megfelel. Ez most ilyen csórós menet. :D
Hát hogyne a fogatlanság miatt! Nekem nem voltak tömött, se lukas fogaim. Erre egyszerre 24 fogadat húzzák ki a fogágy betegségből kifolyólag. Jó volt rá 4 évem,hogy rászánjam magam erre a döntésre, de azért amikor belenézel a tükörbe az azért elég kemény.
Egy tanácsot, ha elfogadsz csak nagyon profi fogorvost válassz, mert nagyon meg tudja keseríteni az életet egy kókler. A pénzről nem is beszélve. És ami a legfontosabb a sterilitás! Voltam én is olyan fogorvosnál,aki kihúzott egy mozgó fogamat, utána 1 hétig tele volt aftával a szám. Soha többet nem mentem oda.
Lelkileg miért? A fogatlanság állapota miatt?
Engem olyan nagyon ez nem visel meg, csak zavar.
Köszönöm szépen. Kitartást kívánok mindenkinek, mert nem egy sétagalopp ez az egész. Főleg lelkileg.
Én is drukkolok, és jó evészeteket kívánok!
Igen, elég sok korábban kihúzott foghelyem volt, és az is mozgott, amelyik még megvolt.
Mindegy, megcsináltatom most a pattintós műfogsort, aztán majd ha esetleg úgy alakulok anyagilag és a csontozat sem fogy tovább, akkor még mindig lehet implantos.
Én itt nézegettem:
[link]
A próféta szóljon belőled :) És köszönöm
Köszönöm szépen a tájékoztatást. Kívánom hogy nagyon jól sikerüljön a fogad és mindenevő lehessél.
Nekem is azért lett műfogsorom, mert sorvadt az egész a fogágybetegség miatt.
Akkor én egy régebben informálódott fogorvosba futottam bele.
Még annyit, hogy azt mondta a fogorvosom, hogy alul mindig van annyi csont amennyi szükséges az implanthoz. A felső az már más tészta. Ott nekem is kellene pluszban csontot pótolni. Először én is kettő implanban gondolkodtam,de azt mondta gondoljam meg a 4-et mert lényegesen nagyobb lesz a stabilitása . És igaza van. Most ott tartok, hogy beültette az implantátumokat és pont a héten a gyógycsavarokat.( Már most sokkal stabilabb az egész) Augusztus végén lesz kész a végleges alsó felső fogsorom. Én csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szia! A Vitalitás fogászati központban ( XVI kerület ) csinálják. teljes alsó és felső fogsorom van,de csak az alsóba kértem 4 db implantátumot.az enyémnek darabja 100.000 (Ez nem a drágák közé tartozik 5 év garancia van rá,de határ a csillagos ég ) Összeségébe tokkal vonóval közelíti a 2 millát.De azért nekem kihúztak 24 fogamat is, úgyhogy nyilván egyén függő is a dolog. Bár csodák nincsenek brutális árak vannak.
Szerencsés vagy!
Most már sokfajta technikai lehetőség van, biztosan megtalálod a megfelelőt, ami árban is jó lesz.
Nálam tavaly a fogászati kezelést megelőzően készítettek röntgen felvételt. Akkor még alkalmas volt az állkapocs csontom a beültetésre.Ezért fel is vetette az orvos, hogy ha a korona levétele után húzásra is sor kerülne, szeretnék-e akkor rögtön implantátumot. Innen tudom hogy lehetne, csak lentebb nem taglaltam. Viszont nagyon érdekelne hogy mi az ára az implantátumokhoz rögzített fogsornak, mert foglalkoztat a gondolat. Remélem Mazsola válaszol.
Köszönöm! Remélem, úgy lesz.
A saját fogaimmal már régóta nem tudtam rendesen enni, mert a fiatalkori húzások után bezzeg senki nem mondta, hogy pótoltassuk. Ki-bedőlt több fogam, nem volt rendes rágófelület. Szóval nagyon várom, milyen lesz így az evés.
Igazából a vigyor lehetőségét várom, de nagyon.
A reklámokban nem látni, hogy egyáltalán lehet olyan, hogy valakinek nem jó.
Én sokáig azt hittem, hogy az én (anyagi vagy egyéb) döntésem. Amíg egy fogorvosnál komolyan szóba nem került a pótlás, és rá nem kérdeztem a beültetésre. Pedig én is mindennek utánanézek a neten. Azt honnan tudtam volna, hogy az állkapcsom sorvadt? Ha nem fogpótlásról beszél az ember, a fogorvos sem mondja.
Nem tudom miért gondolod hogy csak a saját fejem után megyek.
Ha marad fogad, akkor remek lesz. Ha jó a fogtechnikusod, pár nap és eszel, mint a sajátoddal.
Azért jó lenne egy fogorvos véleményét megkérdezni, alkalmas-e rá az állkapcsod. Gyűjtögetni attól még sajnos mindenképp muszáj.
Úgy látom, több helyen is van már az országban kivehető implantátumra lehetőség.
Nálam sajnos ez nem jöhet szóba, mert az állkapocs csontozata nem bírná. A legközelebbi olcsó fogtechnikus költségét az egyik húgom vállalta. Ez átmeneti megoldás lesz, maradnak tartó-fogaim a bepattintható fogsor tartására.
Mert hogy gyűjtök rá, és nagyon szeretném tudni megérem-e hogy nekem is ilyen lehessen. nagyon nem szeretnék kiszedhetős fogsort.
Sziasztok!
Mazsola neked a Móricz Dentalban készítik a fogadat, vagy már több helyen is lehetséges az országban? nagyon szeretném tudni, mennyibe kerül a 4 beültetés, és összességében a kész fogsor. Kérlek áruld el! :)
Valóban az implantátumos kivehető az igazi.Nekem is rövidesen kész lesz teljesen. Össze sem lehet hasonlítani a csak kivehetőssel. Bár valóban lényegesen drágább.
Igen ám, de nem mindenkinek lehet.
Nekem ha lenne pénzem, az állkapocs csont gyengesége miatt nem lehetne akkor sem.
Már nagyon közel vagyok a fogsorhoz! Talán egy hónap még, ha továbbra is jól gyógyulnak a húzások.
Bocs, de az alábbi hozzászólást Kriszta.g-nek szántam. :)
További ajánlott fórumok: