Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)
inzulin terhelés akkor nem volt
pedig a pcos lánykáknak az kell
az a baj, hogy ha az inzulinod magas akkor hiába a gyogyi
arra nincs hatással
Most ott tartunk, hogy volt egy sima vérvételem, amin megnézette a hormonokat, a cukrot, koleszterint, meg még nem is tudom miket... Abból az eredményből kiindulva kaptam a fogamzásgátlót meg ma a beutalót cukorterhelésre.
Bevallom hülye vagyok ehhez, most voltam életemben másodjára vérvételen, orvosnál nem igazán jártam, szóval nem vagyok ebben járatos.
A beutalón szénhidrát anyagcsere, glükóz terhelés, rutin, mintának meg fluoridos terhelés van. Gondolom ez neked többet mond, mert nekem perpillanat semmit :)
szia Móni
és akkor most hol tartatok
szedsz már valamit?
inzulinterhelést vagy sima inzulint néztek?
Primula, kisiskolás, köszi a válaszokat.
Nekem rendszertelen volt a ciklusom, ezért 18 évesen felírtak fogamzásgátlót. Tavaly hagytam abba, mert hajhullás, hízás, pattanásosodás, és egyéb "mellékhatások" voltak, na meg kezdett egyre többet késni a menszim, meg egyre jobban görcsöltem. Így abbahagytam. Na meg a hasam is fájt elég sűrűn. Tavaly év végén a dokinak mondtam, vizsgáljuk már ki (magánorvoshoz mentem) és idén januárban végre megjött és uh. Ott találták a cisztákat, azóta voltam ugye vérvételen. Az éhgyomros cukrom határon van, ezért is küld el cukorterhelésre. Majd kíváncsi leszek mi lesz az eredmény. Teljes cukorterhelésen az IR-t is nézik?
A fogamzásgátlót épp a petefészek pihentetésére írták fel. A cisztákhoz meg azt mondta, hogy ha szeretnénk gyereket, akkor majd...
Amúgy olvastam, hogy felszívódhatnak. Létezik itt olyan ember, akinek felszívódtak a cisztái?
Sziasztok! Hát tényleg kicsit behót a fórum.
Nekem eléggé gány hetem van :( Se időm, se kedvem, se energiám semmire.
Kisiskolás, milyenek lettek az eredményeid? Youlcsiról van híre valakinek?
Meggyecske, hogy van Ribizli? :D
Sziasztok!
Látom odacsaptunk a kuttúrának :)
Mi újság Veletek? Mióta nincs Youlcsi, olyan csend van... :( Remélem minden oké vele, és hamarosan hazamegy! :)
a picsákat kedde pénteket akartam írni
ma reggel 7-től este 8 ig suliba voltam
bocsi
a ciszták nem fognak csak úgy eltűnnio
álltalában kiégetik
ezzel sajnos roncsolják a pf-et
viszont a fogigátló rendbeteszi a hormonjaidat
szerintem meg kéne nézni nincs e IR
sziasztok
nekem elméletileg holnap lesz meg a hormoneredményem
de egész nap suliba leszek de kedden tuti érte megyek
hogy vagytok?
Szia!!!
A fogtb azért is jó, mert pihenteti a petefészkeket, ezáltal a cisztásodást akadályoztatja.
A ciszták ritkán fakadnak ki maguktól. Ezért laparoszkópiával távolítjál el, ill. a pfészken csinál egy bemetszést.
PCO lehetett sűrű felfázástól, ill. rendszertelen ciklustól. Esetemben a ciklusom nem volt egyenesen arányos a fogtb általi peteéréssel.
A ciszták lehetnek vérrel, ill. egyéb folyadékkal teli változata.
a cisztákat el kell távolítani!!!
Bár nem vagyok doki, csak 1995 óta küzdök vele.
PCO sajnos cukorbetegséget is társíthat, ezért a vérvétel. Illetve pajzsmirigy rendellenességre is gondolnak.
Hormonvérvételt néztek???
Bocsi, a regényért!!!
A lényeg, semmi izgalom!!!
Remélem, nem írtam sok hülyeséget!!!
Szép estét!!
Húha, 5X szúrnak? Bakker az 1 is sok :) De állítólag jó a vénám, vagyis a múlthéten a nő azt mondta...
Hát nem tudom, hogy a fogamzásgátló jó lesz e, most ezt írta fel a doki, aztán majd kiderül. Kicsit azért el vagyok kenődve, nem tudom mi lenne a jó
....csak egy észrevétel...szerintem a fogamzásgátló szedése nem feltétlenül hatásos... az alapbetegséget nem fogja javítani... De nem vagyok orvos... Nekem sem lett jobb a helyzet utána (bár én már igen rég szedtem)
Nekem szintén menstruációs zavarok, anovulációs ciklus, hízás...
Met óta a ciklus rendeződni látszott (bár most ismét az 55. napon vagyok), de fogyom szépen.
Szia! Nálunk fél óránként van vérvétel, összesen 5x. Ha van jó vénád, akkor nincs ok aggódalomra :)
Sok sikert nektek! Én úgy tudom, hogy a ciszták akár fel is szívódhatnak, ha szedsz rá metet, bár ebben a többiek biztosan többet tudnak segíteni.
Nekem menstruációs zavarok, hasfájás, hajhullás, szőrösödés és egyebek voltak a panaszok, aztán kiderült, hogy PCO. Még csak ismerkedem a dolgokkal, de kicsit bepánikoltam. Majd később szeretnék babát, de ez egy kicsit megingatott a dologban. Itt-ott olvasgattam és van aki hosszú évek óta nem esik teherbe. Nem tudom pánikoljak e vagy sem.
Most a doki felírt egy fogamzásgátló tablettát, amivel a ciklusom rendszereződik és aztán majd meglátjuk...
Ti hogy tudjátok, a cisztákkal lehet valamit kezdeni, vagy azok ott lesznek életem végéig?
...amúgy nálam már rég diagnosztizálták a pco-t,de semmi tünetem nem volt...
1 éve próbálkozunk kistesóval, mindhiába. Nemrég mondták ki, hogy PCOS! Október közepe óta szedek metformint és tán javulni látszik valami...
A cukorterhelés egy sima vérvétel.
Leveszik egyszer a vért éhgyomorra, aztán megiszol egy löttyöt (asszem szőlőcukor oldat vagy mifene... de fini) és 2 óra múlva levesznek még egy adag vért. Ennyi :) Semmi extra!
Amúgy üdv itt! :)
Sziasztok.
Bocsi hogy csak így "bepofátlankodok" közétek :)
Nekem is nemrég derült ki hogy PCO-s vagyok, most találtam rá erre a fórumra. Még nem volt időm visszaolvasgatni...
Most kaptam beutalót cukorterhelésre. Kicsit be vagyok pánikolva, sosem voltam még ilyenen. Ennek mi a lefolyása? Tudnátok segíteni?
Egyébként ki mióta küzd ezzel a dologgal?
Sziasztok!
Remélem mindenki jól van.
Csináltattam pénteken vérvételt, már nagyon kiváncsi voltam hogy mi van a véremmel, pláne, hogy nem szedem a Merckformint :)
Az inzulinom 14 lett, amig szedtem a Merckformint 187 volt :)))))
A haemoglobin A1C is jó lett, és a sima cukrom is. Féltem, hogy visszahízok ha nem szedem, de ott tartok, hogy két babával eddig híztam vagy 2 kg-ot. Nem tudok enni sem :(
Mindenki jól van???
Igen, nagyon rossz :-((
Épp mondtam a páromnak én nem szeretnék így szülni, szegények teljesen egyedül vannak.
Úúú tényleg, milyen rossz lehet így mindenkinek, nem tudnak kellően örömködni együtt...:(
Unokatesóméknál jövő hónapban jön a kisbaba, már most tiszta idegek, mert szeretne a szülésnél bent lenni. REménykednek, hátha feloldják addig a tilalmat.
szia :-)
Köszi
Igaz még csak ez az egy képecske van róla, nap mint nap nézegetjük, és nekünk a legédesebb babácska.
Sándor Márk Sanyi, apukája után.
Alig várjuk hogy szóljon sóginő, hogy mikor engedik őket haza. Azért ez a tilalom nem gyenge, tesóm már teljen kész van annyira szeretné látni a pici fiát.
No, húzok haza...ill tornázni meg angolra.
Szép napot Nektek!
Üdv ribizlifejnek :)
:)
Pedig ezzel valóban sokat segíthetnél magadon... én mindig beveszem, és a nyomorult ciklusom ellenére azt látom, hogy javul a helyet... legalább fogyok...
Bár lehet, hogy most azért is rosszabb a helyzet, mert ebben a hónapban nem nagyon figyeltem a szénhidrát/cukor bevitelre és ezért szarakszik a menzeszem... :(
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- A gyerekem kamasz és én vagyok a rossz ..nálatok is igy van ez?
- 40 évesen nem vagyok férjnél és nincs gyerekem, mégis...
- Kisbaba mániám van! Nagyon vágyok egy újabb csöppségre, de már van 3 gyerekem!