Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit választanál: a pénzt vagy a szerelmet? fórum

Mit választanál: a pénzt vagy a szerelmet? (beszélgetés)

❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
441. Dike83 (válaszként erre: 423. - Szakál a sakál)
2009. máj. 18. 22:47

Remélem holnap a szerelmes éjszaka után azért elolvasod a válaszokat!

Ebben igazad van, én is mindennek úgy megyek neki ,hogy márpedig sikerülni fog, megcsinálom és sikerülni is szokott, de hidd el nem mindenki ilyen szerencsés és nem mindenki ilyen optimista és ne feledd a legnagyobb kincs a világon ,ha van melletted valaki aki bízik benned,szeret,támogat!Egy ilyen ember mellett az élet is könnyebb,a problémákat is egyszerűbb megoldani,DE ezt az embert is elveszítheted így vagy úgy!Ez az igazi törés, én erre gondoltam!Azaz ha nem lenne társad akkor is ilyen könnyen vennéd a pofonokat?Vagy akkor is ilyen optimista maradnál ,ha azt az embert veszítenéd el akit a legjobban szeretsz?Akkor is nyitott maradnál a szerelem felé ,ha a társad cserben hagyna ,megcsalna?

Szerintem sokan kaptak olyan pofont ami miatt nem mernek nyitni,bezárkóznak.Igaz, így nem tapasztalják meg a lángoló szerelmet, de nem is bántják meg őket!Sok ilyen embert ismerek és a maguk módján teljes és boldog életet élnek.Szerelem nélkül is!Ők másban teljesednek ki!

440. cfe91a5448 (válaszként erre: 437. - Gine)
2009. máj. 18. 22:46
:)))te te dididézim...büdi lesz:))
439. 40163fd81d (válaszként erre: 438. - Gine)
2009. máj. 18. 22:46
Kösz:DDDD
438. Gine (válaszként erre: 436. - 40163fd81d)
2009. máj. 18. 22:45
Jól nyomod Fata!:)
437. Gine
2009. máj. 18. 22:44

Azért lefikázni vkit,mert a felesége megkéri erre,...hát besz.rok

Ez ám a szánalmas:D

436. 40163fd81d (válaszként erre: 428. - Bucs)
2009. máj. 18. 22:42

Ne érezz lelkiismeret furdalást ,mert belefáradtál valamibe,ami nem úgy alakult ahogyan gondoltad.

Azért sem kell lelkiismeret furdalást érezned,mert már nem érzed azt amit egykor éreztél,ami miatt őt választottad,mivel a leírtak alapján megváltozott,már nem az aki volt.

De azért gondolj bele abba,nem akármiért választottad Őt,annak idején ,pont evvel a másik emberrel szemben,hanem azért mert szeretted.

Légy hozzá őszinte,és mondd el neki mit érzel ,még ha meg is bántod vele.Egy betegség megváltoztathat egy embert,bele zuhanhat az önsajnálatba ,depibe stb,de ennyi év után ideje lenne lábra állnia,és ha valóban segíteni akarsz rajta ,akkor rázd fel,ne hagyd ,hogy érzelmileg a betegségével manipuláljon.

Ha elhagyod,mert nem szereted már ,akkor hagyd el,de tedd a szívedre a kezed,akkor is ezt tennéd,ha az a másik nem került volna a képbe?

435. bucs (válaszként erre: 431. - Gyongyig)
2009. máj. 18. 22:41
Tudom!! Nagyon nehéz!!! Sok közhely való erre a helyzetre..
434. Dike83
2009. máj. 18. 22:38

Kedves bucs!

Kitartást neked!

Nemigazán értem a fiú még most is beteg?Bár a sajnálat sosem jó tanácsadó és egy kapcsolatot sem lehet rá építeni szerintem, DE:Hallgass a szívedre!

433. cfe91a5448 (válaszként erre: 428. - Bucs)
2009. máj. 18. 22:37
eltudom ezt kébzelni..multkor pont azon filoztam ha no lenne a párom én no hinném h kéne vki még1x 1üt élni hozzá teszem én sokat is pörgök és ezt elégnehéz is lenne hoxutáv elfogadtatni a másik fele elég egoista vok...én vallom ha már a párommal no tudnék 1üt élni aki hozzám szokot és a no kevés hülyeségeimhez..hát h várnám el h mással müködjön??
432. Dike83
2009. máj. 18. 22:32

Így is van kedve szakáll a férfi szerep is változik.A normálisabb férfi besegít otthon az asszonynak a házimunkában,gyereknevelésben,bár azt hiszem ők vannak kevesebben!Egy nő helytáll a munkahelyén ,a háztartást vezeti,neveli a gyerekeket,bevásárol, esténként még legyen örjítően szexis vadmacska az ágyban és ez férjen bele a nap 24 órájába!A férfi átlagosan hány szerepkörben áll helyt?És most nem az amolyan egyedi és kivételes pasikra gondolok mint te, a párom vagy még néhány hímnemű, hanem a nagy átlagról!

szerelem vs pénz ez mindig téma lesz ,bár az én tapasztalatom inkább az ,hogy általában a pasik próbálják megvásárolni a nőket (sajnos tapasztalat),aki pedig olyan, az hagyja magát!Mindkét fél megkapja amit akar,mindenki boldog!Aztán úgyis beköszönt a szerelem és majd akkor eldönti mi a fontosabb neki a pénz vagy a szerelem!A karrier vagy a gyermek!Mindenkinek szíve joga dönteni!

431. gyongyig (válaszként erre: 428. - Bucs)
2009. máj. 18. 22:31
hat a dontest neked kell meghozni de gondolj arra hogy te is megerdemled hogy boldog legy
430. cfe91a5448 (válaszként erre: 423. - Szakál a sakál)
2009. máj. 18. 22:30
hát neis add fel!:)
429. Gine (válaszként erre: 424. - Szakál a sakál)
2009. máj. 18. 22:27
A tetkó gyanus volt már az elején is,meg az,hogy csak úgy becsapódtál ide,s pont engem találtál meg:D:D:D
428. bucs
2009. máj. 18. 22:26

Benne vagyok a témában...3 éve beleszerettem valakibe. Volt baja bőven..Kapcsolatunk kezdetén kb 2 hónap után, viszakozott, azaz hanyagolt.Majd bele őrültem..Hosszú házasság után voltam, nem esett jól, hogy úgymond így kezdem az új életem..Tovább ismerkedtem és jött egy gazdag, fiú..

2 hónap után a "szerelem" újra előkerült. Azt mondta megijedt az érzelmeitől, elakarta őket nyomni, mert már sokat csalódott. Ennek ellenére újra kezdtük az egészet..A gazdag fiút dobtam , bár nem is voltam nyitott felé..

-nekem a problémás, "csóró" kellett-- nem tudtam értékelni azt az ember akinek 20 éve ugyanaz a munkája, kitartó, nyugodt, átgondolt ember..

-nos a szerelem győzött, s a problémák is megoldodtak, betegségről volt szó..de mire ő jól lett, én teljesen kimerültem, mind érzelmileg mind szellemileg..

Pont 3 év tájékán úgy éreztem nem bírom tovább!! Igenis zavartak az anyagiak, zavart, hogy állandóan mellette kell lenni, persze a betegséggel együtt járt az is , hogy félt..féltékeny lett, őrűlt módón...Rengeteg ideje volt kattogni s ezért állandóan rajtam csüngött..Már a barátaim is zavarták, mindenkire féltékeny volt..S ekkor jött a mentsvár, akit üldöznek az el-is fut.. A gazdag fiú nem talált komoly kapcsolatot..Újra beszéltünk és jól esett, hallani, egy kiegyensúlyozott nyugodt férfi hangot.

Most itt vagyok, kétségek közt..Nem tudom hova lettek az érzelmeim?! Csak azt tudom, hogy nem tudok egy lusta, féltékeny emberrel élni..De ott a gazdag fiú is, akivel nagyon jókat beszélgetek , akinek rendezett az élete, már meg akar állapodni.. Én vivódom csak a lelkemmel, milyen dolog dobni valakit ilyen-olyan indokkal és nyitni egy jobb felé aki sokkal előnyösebb helyzetben van..Erre mondják azt, hogy "milyen ember az ilyen, elhagyja a süllyedő hajót!!" meghátrálni a problémáktól stb..

Hát , nem tudom..Tényleg nem vagyok olyan ember , aki kidob valakit mert csóró, de mégegyszer mondom én már túl vagyok egy hosszú házasságon..Annak minden fázisán, a csóró időszaktól lassan épitkeztünk a jó élet felé..Mire jól megvoltunk , addigra szétmentünk..Mondhatnám, hogy elfáradtam, nincs már több energiám mégegyszer újra épitkezni, együtt húzni az igát.. Mindenem megvan de az nonszensz , hogy nehezebben éljek együtt valakivel mint egyedűl...

427. Gine (válaszként erre: 423. - Szakál a sakál)
Ohh,akkor te eben férje vagy,csak ezért fikáztál:D:D:D
szerelmet!
425. Gine (válaszként erre: 421. - Cfe91a5448)
2009. máj. 18. 22:25
Ohh,az már gáz:/
De mostmár tényleg sziasztok! :D
423. szakál a sakál (válaszként erre: 417. - Dike83)
Rengeteget kaptam már, éppen olyanoktólis akire azt hittem szeretnek... sőt épen egy igen nagy válságban vagyok egy hozzám nagyon özelálló ember súlyos balestetet szenvedett napok óta alig alszom eszem... de ma végre jó hírt hallottam az orvosoktól amibe lehet kapaszkodni, és ezt is annak tulajdonítom, hogy sosem adtam fel, és mindig így gondolkodom...
422. Gine (válaszként erre: 416. - Szakál a sakál)
A feltalálónak is csak egy ember,aki úgy vélekedik a szerelemről,ahogy akar,ettől még nem fogja mások véleményét megváltoztatni
421. cfe91a5448 (válaszként erre: 419. - Gine)
2009. máj. 18. 22:22
no én no vok semmi hano "Ő" no volt:(
2009. máj. 18. 22:22

Fáradt is vagyok, és még tartogatom az energiáimat asszonykámra gyerek alszik... itt az ideje a szerelemnek!

Szia mindenki!

419. Gine (válaszként erre: 415. - Cfe91a5448)
2009. máj. 18. 22:21
Te nem vagy semmi,akkorát röhögtem:D:D
418. 40163fd81d (válaszként erre: 409. - Szakál a sakál)
2009. máj. 18. 22:21

Ez egy bűntett volt,nem döntés.

Azt mondanám,hogy a börtönben lesz ideje gondolkodni,megbánni és talán megbocsátani magának amit tett.

417. Dike83
2009. máj. 18. 22:20
Ja még annyi ,hogy valószínű te nagyon szerencsés vagy ,hogy kiegyensúlyozott boldog párkapcsolatban élsz évek óta!Sajnos nem mindenkinek adatik meg ez a nagyszerű kincs és nem gondolom ,hogy azért ,mert az a rengeteg ember mind pénzhajhász,érzelemnélküli nulla volna!Hidd el te is kaphatsz még az élettől olyan pofont amitől fenekestől felfordul az életed, hidd el nem kívánom ,hogy megtörténjen, de ettől még bármikor bekövetkezhet rajtad kívülálló okból.És akkor talán a te értékítéleted is változhat!
416. szakál a sakál (válaszként erre: 412. - Dike83)

Való igaz nem könnyű, de a férfi szerep is változik, sokszor azt veszem észre, hogy a férfi sokkal családcentrikusabb manapság mint a nő, persze nem általánosságban beszélek...

De a Szerelem vs. pénz kérdés igencsak ősi már gondolj csak Trójára, vagy Rómeóra és Júliára és még sorolhatnám... Mely eszeme az amely igazán mozgatja a világot... a feltalálók, nagy emberek vajon hogy vélekednek, akik igazán előremozdítják a dolgokat... miért feltaláló a feltaláló, mert szolgál, szerelmes... a emberiségbe... a pénzért teszi? nem hinném...

hát no tom ..de én már voltam ugy h szerelembe estem és amikor az ágyban+láttam a magyar igazságot rögtön magamhoz tértem...huuu vazeeee...pedig szerelmes voltam no kicsit...nos akkor valloban no tudtam hazudni sem magamnak sem a partnernek:(((
414. szakál a sakál (válaszként erre: 405. - 40163fd81d)
2009. máj. 18. 22:17
De persze értem az életfilozófiád, és érzem benne az emberséget, biztosan jó beszélgetőpratner lennél IRL is nemcsak így... :)
413. 40163fd81d (válaszként erre: 404. - Szakál a sakál)
2009. máj. 18. 22:16

A baj az ,hogy te úgy gondolod,minden nő hazudik önmagának,aki nem akart gyereket az élete során.

És az,hogy Őket ,akik nem akarnak (egyenlőre,vagy később se) gyermeket,meddő és értéktelennek tartod.

Pedig az élet valódi célja nem csak az,hogy reprodukáljuk önmagunkat,és az életünk értelme sem ez.

A gyerekszülés egy feladat,amit ösztöneink,vágyaink vezérelnek ,és az élet törvénye,de az élet értelme ennél sokkal több.

412. Dike83
2009. máj. 18. 22:16

Kedves szakáll mégis milyen az általunk azaz az általam úgynevezett modern gondolkodás?Valószínű ,hogy ezt te nem tudhatod ,mert nem ismersz,DE örökérvényű igazság az is ,hogy a világ változik!

Szerintem pont attól szép a világ ,hogy nincs két egyforma ember,egyforma lélek,egyforma életút!Mindenki másban leli meg a saját boldogságát és csak azért ,mert a te életutad,értékrended nem ilyen azért nem kell fikázni a másikét!Gondolom pasi vagy!Csak egy pillanatra gondolj bele ,hogy a női szerepek milyen mértékű változáson mentek át az évek során!Egyáltalán nem könnyű nőnek lenni a mai világban!

❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook