Mit lehet tudni a SuperGreensről? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Én tabletta formájában szedek hasonlót.
Nem vettem észre különösebb hatást, hacsak azt nem, hogy nem vagyok annyira fáradékony napközben.
A könyvet elolvastam és úgy döntöttem nálam is minden megengedett kivéve amit egy másik könyvben tiltanak...mert azóta elolvastam még hármom könyvet:)
A kecskesaj igen fini.
Hú... kecskesajt. Imádom. Grillezve, egy nagy adag salátával... Már összefut a nyál a számban.
Nem ér ilyeneket írni...
Állati eredetű fehérjét jobb elhagyni.-arról szól a könyv. A 8o-2o %-ék napi adagba nem férne bele.
Mondjuk én nem próbálom ki, még az kellene, hogy zöldséget rágcsáljak egész nap nyersen.Pedig állítólag csodákra képes az életmódváltás:)
A sajt nálam nem egy szelet..hanem egy darab amit fél kézzel kibírok emelni a hűtőből:)
Nem tudom mi lehet a különbség langyos vagy hideg víz között,ki fogom próbálni mert kiváncsi vagyok.
Én azért szoktam többet és nálunk kiszámíthatatlan a fogyasztás mert én is, a párom is esszük és még a fiaim is rákaptak ha itthon vannak.Ugy hogy nálunk állandóan áll a hűtőben mandula
Állítólag a növényi nem szívódik fel olyan jól mint az állati:)Te gyakran mogyorózol és gondolom a natúr változatot majszolod?Hajnak is nagyon jót tesz szép fényes lesz tőle.
Tejet én sem ittam vagy 6 éves korom óta.-
Te iszon a lötyit?
:)))
Egyél mandulát, mogyorót és biztosan nem lesz csontritkulásod. Hízni sem fogsz, ha natur változatot eszed, nem pedig a pörkölt sózottat, amiben már úgyis agyoncsapták a hatóanyagokat, és nem többet, mint napi 5 dkg.
Én már több mint 30 éve nem iszom tejet, sőt tejterméket is egyre kevesebbet, mégis egészségesebb vagyok mint makkmarci :))
Igen, igy nem az ő módszerét csinálod, hanem a sajátod.Sebaj apró léptekkel lehet haladni előre és ha tetszik ráadásul használ is nincs min vacillálni.Tőlem távol áll.-néha eljátszom a gondolattal, hogy soha többet nem kellene fogyóznnom csak falnám a sok zöldséget és csak arra kellene ügyelnem ne mekegjem el magam társaságban mert hátha kínéznek:)Szeretem a tejtermékeket a sok fini sajtotot stb. stb.
Ami engem érdekelne okos szakemberek tudósok ellenvéleménye.Nagyon úgy tünik, hogy hallgatnak.Igaz mikor Joung elveit olvasom valamelyik újságban zárójelben mindig megjegyzik,hogy együnk tejterméket mert csotfelritkulás okozunk magunknak.Ő meg állítja,hogy ettől kapunk csotfelritkulást.Kinek higyjek?
Sajnos a férfiakkal nehéz, főleg megszerettetni velük a mozgást egy picikét nem könnyű feladat.Neki lételeme lenne. Van ismerősöm aki 3o éves és már bottal jár.Jóga sokat segített nekem mivel már 1o éve csinálom...de nagyon útálom mert unalmas és lassu...-viszont a társaság jó azért járok.
Hát az a baj hogy fél év nem tul hosszú idő,ráadásul azért mi is csak megközelitőleg étkezünk Young szerint,de a mődszer nem annyira új.Egy ismerősömtől kaptam egy könyvajánlást,antikváriumból sikerült be is szereznem, egy orvos írta 1965-ben aki 40 évig gyógyitott degenerativ betegségeket gyógyszer nélkül pusztán diétával sikeresen.Orvosi megközelitésből írja le szinte ugyanazt amit most Young.Olvastam és egyszerűen az eszem megállt.Mennyire tudatlanul éltem én és a családom, talán a szüleimnek sem kellett volna annyit szenvedni ha ezt hamarabb tudjuk.A könyv Dr.Henry Bieler "Ételben az orvosság". Ez alátámasztotta nekem Young elméletét és valahogy érzem belül hogy ez a megoldás.Sajnos a párom egy dolgot nem hajlandó csinálni,komolyan tornázni.Mostanában nyirokmasszást csinálok neki, az jó.Ő most az étrend mellett egy Flavin csomagot eszik ami bech-re lett összeállitva és ugy néz ki ettől sokat javulnak a bechterewesek.Ezt 2 hónapja eszi, hát meglátjuk.Meg kiváncsi leszek mit mond majd az orvos.Decemberben kell visszamennie ellenőrzésre.
Hát érdekes amit a porról írtál.Meglepett hogy Te is autoimmun vagy, bár most olvasom a naplódat és már látom hogy Te is próbálgatsz dolgokat.A jóga segít? Én is a páromat szerettem volna rábeszélni a jógalégzésre,de még nem hajlandó.
Biztos tudod, hogy nagyon fontos ennél a betegségnél a mozgás, hogy ne merevedjen le a gerinc.Láttam én Bechterew-es beteget aki minden nap egy órát tornáztatta a gerincét.-nem hittünk a szemünknek olyan jó állapotban volt.
Iszom a port de én még nem annyira az eredetit iszom hanem hozzákevertünk egy másik maradékot.Lassan elfogy.-annak elég ócska az íze.Vettem valakinek aki nem fogadta el.-jól kitoltam magammal:)
Kezdetben mindenem fájt..aztán rengeteget javultam.-most megint érzek itt-ott fájdalmat.Nehéz elképzelni, hogy ez a kis gyűszűnyi por csodát tesz.Táplálkozáson nem változtattam és én nem is szeretnék ennek a nagyon friss módszernek az úttörője lenni.Nem érezném jól magam.-persze ha nagyon muszáj és az egészségemről lenne szó nem vacillálnék.Fehérjéket nem tudom kiiktatni és némely gyümölcsöt.A sok zöldséget rengeteg olíva gondolata annyira nem dob föl.
Autoimmun vagyok én is és bízom abban,hogy kicsit a gyulladást leveszi.Vannak jelek...de nem tudom, hogy jó helyen kapzsgálok-e? Majd kiderül, inkább ezt iszom mint a kólát..:)Fogyni sosem fogok ettől ahhoz már elég régen iszom.
Kedves Gyopárka !
A többiek nevében is nagyon köszönjük a részletes leírást, és hogy voltál olyan kedves és fáradtál vele. Azt hiszem benevezek ebbe a programba. Nekem kb 4 kg-ot kellen fogynom, sajnos a pajzsmirigyem miatt szépen felkúszott rám, és sehogy sem tudom leadni. Iszom a zöld lötyit (már egy kicsit többet, mint eddig), de nekem nem okoz fogyást. Nem vagyok kövér 170 cm -66-67 kg, de jobban éreztem magam 62 kg-osan.
Próbáljátok meg a Young féle módszert, sok sikert hozzá. Nem lesz könnyű, ha Ti si szeretitek a húst és a halat, nagy elszántság kell hozzá. Az én elveimmel nem igazán egyezik ez a nyers, növényi alapú, magvakra ültetett étrend, inkább próbálkozom mással. Ezért próbálkozom egyéb módszerrel, ezért kérdeztem ezt a turmixos dolgot.
Igaz, ha az ember beteg, akkor félre teszi azaz kénytelen félre tenni az elveit.
Mégegyszer köszi szépe, a férjednek gyógyulást kívánok ! Szép napot mindenkinek Mari
A tönkölyről hallottam Béky úrtól ..de én nem szeretem a kenyeret.Köszi, hogy fáradtál és leírtad a tönkölyről amit tudni kell.
Joung táplálkozási módszere drasztikus .Kíváncsi lennék ki az aki totál magáénak vallja.
Kívánom, hogy járjatok sikerrel.-és javuljon a párod egészsége.-az a legfontosabb.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tudni a Lyonessről?
- Honnan lehet tudni, hogy valaki "pszichopata" vagy rendben van?
- Mit lehet tudni a Tibeti gombáról?
- Honnan lehet tudni hogy egy parfüm eredeti vagy nem?!
- Miből lehet tudni, hogy a jelenlegi párom-e a nagy Ő?
- Family Frost tapasztalatok: törzsvásárlói kártyáról mit lehet tudni?