Mit lehet tenni kancsalság ellen?:( (tudásbázis)
Sziasztok!
Én a 30as éveim elején tartok ott, hogy megműttetem a szemem, mert elég sok szorongást okozott már. Előtte persze már sokat agyaltam rajta, és most is bizonytalan vagyok még. A bal szememmel kancsalítok kifelé, pontos fokot nem tudok mondani, de számomra eléggé zavaró, főleg ha távolra nézek. Sajnos ez már csak kozmetikai jellegű műtét lesz, mert tompalátó is vagyok arra a szememre..
Azokat a sorstársakat szeretném megkérdezni akik hozzám hasonlóan egy szemmel látnak, és túlestek a műtéten, hogy mennyire kell aggódnom a kettőslátás miatt? Előjöhet ez a műtétet követően?
Köszönöm!
Köszönöm, hogy írtál.
Jobbulást kívánok és örülök, hogy jól sikerült a műtéted. :)
Igen, én is olvasgattam és a kettejük nevével találkoztam leggyakrabban. Lehet felveszem mindkettőjükkel a kapcsolatot, hogy mit mondanak.
Sziasztok!
24 éves vagyok és már kétszer volt kancsalság miatt műtve a szemem. Mindkét alkalommal Sényi doktornő műtött. 2010-ben mindkét szememen a belső szemmozgató izmokat 5-5 mm-rel kijjebb varrták (30 foknál nagyobb volt a kancsalsági szögem). Utána 2013-ban újra megműttettem, akkor is mindkét szemem meg lett műtve, de akkor részleges átmetszéssel. Nagyjából 10 fok körüli volt akkor a szög. A műtétek utáni napon nagyjából párhuzamosnak volt mondható a szemállás. Aztán pár nap múlva befelé kancsalítottam újra. Így nagyjából most is 5-10 fok közötti lehet a befelé igazítás. Ha kipihent vagyok épphogy látható, aztán pár óra elteltével már zavaróan kancsalítok. Valószínűleg az is rátesz, hogy a munkám számítógéphez kötött. A doktornő az altatások előtt mindig megkérdezte, hogy akkor ugye csak a bal szememet műti? Nem tudtam hova tenni a kérdést. 5 perccel a műtét előtt változtatni? Lehet akkor lett volna jó, bár ez már csak feltételezés. Több mint 10 dioptriás volt a szemem, a bal volt a rosszabb. Azóta 2014-ben lézeresen megműtettem. Maximum fél dioptria, ha kellhet jelenleg, így nem írtak fel szemüveget, hogy küzdjön a szemem. Nem tudom mitévő legyek. Menjek vissza a doktornőhöz, hogy újra nézze meg a szemem? Mondván a szöget akkor szemüveg nélkül mérte. Aztán ugye hordtam szemüveget. Most ez a változtató tényező nem áll fenn. Vagy keressek fel másik doktort, aki szintén a terület szakértőjének mondható. Valakit tudnátok ajánlani?
Várom a javaslataitokat, véleményeiteket és előre is köszönöm.
Szia! :)
Tudnál küldeni képet a szemedről, kíváncsi vagyok te mit látsz kancsalnak rajta. Kifejezetten érdekel hisz én is 20 évesen ( két éve ) voltam ilyen helyzetbe mint te.
Szia!
Nekem csak a jobb szememen van +1-es üveg, de szemüveg nélkül élek, csak a számítógéphez használom. De elmegyek hamarosan kontrollra, mert a térlátásom nem tökély, persze csoda lenne, ha ezek után az lenne. :)
Sziasztok!
Előszöris szeretném elmondani a problémámat, 20 éves vagyok, a jobb szememmel kifelé kancsalítok, nem olyan nagyon vészes,(főleg inkább mások szerint) viszont engem nagyon zavar, hogy nem tudok senkire ránézni anélkül, hogy ez eszembe ne jutna. Leginkább fáradtságnál, vagy ha alkoholt fogyasztok akkor látszik igazán mi is a helyzet... Egyébként a bal +1,5 a jobb -1.5 dioptria, és a bal szemem a domináns értelemszerűen. Egyszer műtöttek Baján, javitott a helyzeten, de nem hozta rendbe, ennek már kb. 18 éve, onnantól kezdve folyamatosan jártam szemészetre, takartam évekig, tornáztattam stb, ez biztosan sokat segített. Viszont elhatároztam, hogy megműttetem, amire február közepén fog sor kerülni a Mária utcai klinikán Dr. Sényi Katalinnál, vele ilettve a műtéttel kapcsolatban szeretnék véleményt kérni! :) A válaszokat előre is köszönöm
Sziasztok!
Október 16-án volt kancsalság ellenes műtétem a Mária utcai Klinikán. Ma voltam kontrollon vissza. A műtét előtt sokat tájékozódtam ezzel kapcsolatban. Sokat olvastam ezt a fórumot is, hogy információt szerezzek. Csak azért regisztráltam, hogy leírjam a tapasztalaimat, mert ez a minimum, amit megtehetek.
Szóval, a megelőző vizsgálatra való időpontegyeztetéssel meggyűlt a bajom, döcögősen ment. Aztán, amikor először voltam ott, akkor fordult az egész. Nem kis tömeg várakozott a különböző vizsgálatokra. Ahogy máskor is, amikor csak ott jártam, ma is. Ennek ellenére az asszisztenstől kezdve, aki felveszi a bejelentkezéseket, az ápolókon, az orvostanhallgatókón át az orvosokig nagyon türelmesek és segítőkészek, pedig mindenki pörög ezerrel, hogy minél előbb el legyenek látva a "betegek". Illik megemlítenem, hogy a fekvő osztályon dolgozó nővérek is ugyanígy minden elsimerést megérdelmnek. Mindenki a legmesszemenőbbekig udvarias és kedves. Meghallgatnak és válaszolnak is, nem néznek le senkit sem. Engem Dr. Knézy Krisztina vizsgált és műtött, minden tiszteletem az övé és munkatársaié is. Egyetlen rossz szót sem szólhatok rájuk. Még ma is, mikor megláttak, emlékeztek a nevemre is. Az asszisztesnő, aki a bejelentkezéseket veszi fel, vele a korábbi alkalmakkal nem sokat beszéltem, csak pár szót. Mégis, ma amikor meglátott a folyosón, egyből mosolygott és visszaköszönt, meg is állt és megdícsérte, hogy milyen gyönyörű a szemem. Pedig addig egy-két szót ha váltottunk. Ugyanígy az ápolók és a doktornő is. Mindezt hálapénz nélkül és iszonyatos forgalom közepette. Amennyire meg tudom ítélni, orvosi képzettség nélkül, szakmailag is a toppon vannak. Bevontak a vizsgálatokba, képeket mutattak, elmagyarázáták a nem egyértelmű dolgokat. Egyenrangú fél voltam, nem csak egy darab hús, amit meg kell vizsgálni és javítani.
A műtét jól sikerült, ugyan az egyik izmom nagyon rövid volt és a szemem is eléggé bevérzett, de mégis minden kitűzött célt meg tudtak csinálni. A vérzés el is tűnt már a szememről, szép, párhuzamosan áll most a két szemem egymással.
Ha valaki ezt olvassa és még hezitál vele, hogy nekikezdjen-e vagy hogy esetleg a Mária utcai Klinikán vágjon-e bele, akkor csak bíztatni tudom, hogy mindkettőre határozott igen a válaszom. Ugyan, szerencsére nem vagyok nagy kórházjáró, de sokkal rosszabb körülményekre is fel voltam készülve.
Sziasztok műtétre szeretnék menni.
Pest Mária utcai klinikára mi a véleményetek?
Hány embernek végeztek itt sikeres műtétet és,
kinnek rontották el?
Szia
Sajnos nem.
Orsi0725
Írtam privátot!:)
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Legjobb barátnőből esküdt ellenség... Avagy mit lehetne tenni egy gonosz és áskálódó fiatal lánnyal?