Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit lehet tenni a körömgomba ellen? fórum

Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)

❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯
2096. Ann51
2009. okt. 10. 11:40

Én is kipróbáltam már : foghagyma kura - kenegettem, ezüst colloid - kivül - ittsm is, ecetes borogatás, teljesen lereszeltem a körmöm- de ideig óráig volt csak eredmény.

Nekem is az a véleményem, hogy belülről kell gyógyitani magunkat - nekem most felirtak tegnap egy Terfin 28X nevezetű tablettát - azt mondt az orvos, hogy jövö karácsonyra lesz szép uj körmöm.

huzós az ára de nekem megéri, hogy megtisztitsam a szervezetem a gombáktól.

Ja és volt pár évvel ezelőtt egy sorozat-fertőzésem, hol szedtem össze nem tudom - gomba-herpesz és majdnem övsömöröm :-( - jujjjj....de megijedtem...de hála a dokim irt gyógyszert és remélem teljesen meggyógyultam - azóta semmi bajom hála !!!!

2095. Ann51 (válaszként erre: 2086. - Rafiki)
2009. okt. 10. 10:51

Szia. irasd fel a dokival és akkor nagyon olcsó - spars antisudor dos- isteni nem lesz többet lábszagot garantálom!

Remélem tudtam segiteni

szia Anikó

2094. Ann51 (válaszként erre: 2089. - Fannas)
2009. okt. 10. 10:46

Szia olvastalak, én tegnap voltam a bőrgyógyásznál és felirt TERFIN 28DB - EZT KELL SZEDNEM MINDENNAP EGYET. AZT MONDTA, HOGY 3 HÓNAPIG SEMMIT NEM FOGOK ÉSZREVENNI, DE JŐVŐ KARÁCSONYRA UJ EGÉSZSÉGES - GOMBAMENTES KÖRMÖM LESZ. TE MÁR HASZNÁLTAD? - IRD MEG LÉGYSZIVES

KÖSZI SZÉPEN emailom: treecsik@citromail.hu

szia Anikó

2093. ba9d1cefa0 (válaszként erre: 2090. - Mandula77)
2009. okt. 2. 18:46

Szia! A szivemből beszéltél ugyanígy érzek sajnos

már az agyam eldobom!!!!

2092. zsuzso100 (válaszként erre: 2082. - Cszsuka)
2009. okt. 2. 13:51
Még nem tartok meggyógyulásnál! De majd csak eljön az ideje!
2091. borokajn (válaszként erre: 2090. - Mandula77)
2009. okt. 1. 15:09
Kitartás!Jó úton haladsz!Én még mellette méregtelenítenék is!
2090. mandula77
2009. okt. 1. 15:01

Sziasztok!

Kérlek Benneteket írjátok meg hol lehet Unguirt (csak műkörmösnél?) és Fungus fixet venni?

Nálam 3 éve tart ez a nyavalya. Amit itt a hoxán olvastam, mindent kipróbáltam. Gyógyszereket is szedtem, 3 félét kb. egy évig, de továbbra is együtt élünk ezzel a kis undormánnyal. Hjaj, hogy mit meg nem tennék, ha már vége lehetne ennek az állandó idegölő kínlódásnak.

A három év alatt 3x jelentettem ki boldogan, hogy úgy néz ki, mintha, már nem is látszódik. Aztán nem tudom mitől, de újra előjött és megjegyzem pár nap leforgása alatt.

Én nem tudok és nem is akarok ezzel együtt élni!!!! Annyira utálom, gondolom sokaknak ismerős ez az érzés! :-(

Találtam egy honlapot a lugosításról is, ezt is elkezdem és akkor talán...majd megírom, hogy milyen eredménnyel.

Mindenkinek kitartást és szép napot kívánok!

2089. fannas (válaszként erre: 2088. - Rafiki)
2009. okt. 1. 10:02

Mindenkinek más vált be. Nem lehet egy kaptafára húzni a gyógyulást.... Én most nagyon boldog vagyok, mert úgy néz ki, - évek óta először - hogy talán talán győztem a gomba felett! Én is próbáltam ezt, azt, amit itt olvastam a fórumon, de nem volt sikerem. Aztán elkezdtem az Unguirt, de magában ez sem használt. És akkor jött a radikális gyógymód (akkor még nem tudtam, nem bíztam benne igazán, hogy ez sikeres lesz, oly sok kudarc után) Unguir a köröm alá (reggel, este) Fungusfix a megreszelgetett körömlemezre (reggel, este) heti 2x ecetes vizes áztatás és köröm alól kikapargatni a trutyit. Na ez az ami nekem segített! Már nem sárga, és kb. 2 mm hiányzik ahhoz, hogy lenőjön teljesen és nyoma sem marad a körömgombának!!!!!! Azt viszont nem tudom, hogy most télen mi lesz, amikor nem lehet szandiban járni, mert a zárt cipő kedvez a gombáknak.... De az biztos, hogy a kezelést nem szabad abbahagyni sohasem már, mert akkor azonnal élednek a gombák! De szerintem (ez csak az én elképzelésem) elég lesz, ha csak naponta 1x kenem a körmöm és csöpögtetek alá. Persze az ecetes áztatást sem hagyom abba.

Szóval láthatod, hogy próbálkozni kell, mert nekem sem a teafa, sem a Nailner, sem a grapefruit nem használt.

2088. Rafiki
2009. szept. 27. 23:32
Hmm,sokat segítettél..:(Egyébként rengeteget olvastam,és írtam is párszor ide.2084 hozzászólást elolvasni lehetetlen..:-((
2087. pista55 (válaszként erre: 2086. - Rafiki)
2009. szept. 27. 22:17

Ha ebből a 2084 hozzászólásból nem találtál semmit, gyógyszert meg nem akarsz szedni akkor rajtad csak a csoda segíthet. Arra meg még várni kell.

Én egyébként Terbisilt szedtem és meggyógyultam.

Hozzáteszem, nem egyik napról a másikra.

2086. Rafiki
2009. szept. 27. 22:04

Sztem erre gondoltaK:

[link]

Én sajnos még mindig szenvedek ezzel a fenével.Volt egy időszak(kb. 2 hónap),mikor-bár körmöm sárga volt-de nem volt lábszagom.Ez most ismét visszatért.Kb. 1 hete.Semmi sem használ(ecetes áztatás,teafaolajos kenegetés,fokhagyma,stb.).Segítsetek..

Amúgy a körömgombám nem múlik.Orvoshoz azért nem mennék,mivel állati rosszul voltam a gyógyszertől..(Omicral)

2085. borokajn (válaszként erre: 2084. - Dencsikné)
2009. szept. 27. 19:31
szia!Írok privátba, hogy nehogy valakit megsértsek, nem akarok semmit sem reklámozni...!
2084. dencsikné (válaszként erre: 2081. - Borokajn)
2009. szept. 27. 12:00
Bocsi, de mi az hogy justos teafaolaj? Ez egy márka? Mert ha igen nem ad ki semmi infót róla a google. Ecsetelni is ezzel kell? Mennyi idő alatt volt változás? Én most komolyan el akarok kezdeni vele foglalkozni.
2083. borokajn (válaszként erre: 2082. - Cszsuka)
2009. szept. 26. 21:03
Pedig, ha böcsülettel végig csinálja akinek ilyen jellegű gondja van annak tuti a gyógyulás, sőt...!!!
2082. Cszsuka (válaszként erre: 2081. - Borokajn)
2009. szept. 26. 20:30

Szia!

Köszönöm, hogy támogatsz (tudtodon kívül), mivel itt mindenki csak a külső megoldást keresi az utóbbi időben. Eleinte szajkóztam én is, hogy belső tisztítás, de néhány kivétellel "süket fülekre" találtam, ezért is nem jelentkeztem egy ideje a fórumon.

Egyedül Zsuzso tartott ki, pedig ő sem "csak" a gyógyszertári ecsetelőtől jött rendbe.

Zsuzso, jól emlékszem, ugye?

2081. borokajn
2009. szept. 25. 15:15
A körömgomba már egy tünet, hogy belül nem jól működik valami.Nálunk kívül belül teafaolaj segített.mi a justosat használtuk, mert azt meg lehet inni. Két hétig 2X2 csepp majd 1 hét szünet. A körmöt meg ecsetelgettük. De a mélyebbre akarunk ásni akkor már a gomba miatt a szervezetben a ph id fel borult ezért érdemes lúgosítani is.
2080. zsuzso100
2009. szept. 24. 09:13

Mindenki meggyógyult? :-)

Tegnap olvastam egy új ötletet Maria Treben könyvében: csalán (kívül-belül)

2079. zsofi57
2009. szept. 18. 13:43

Ezűstkolloid belsőleg, nagyon jó hallgatni is érdemes!

Gombarex grapefruit,diófalevél,külsőleg.

No:cukor,élesztő,gomba!

2078. spange
2009. szept. 13. 14:23
Szia!Nekem a reggeli teafaolaj és az esti ecetes,fokhagymás(kb 2dl ecetbe raktam 3-4 gerezd fokhagymát,nagyon apróra vagdosva) fülpiszkálóval kenegetés vált be.Emellett hetente 1-2 alkalommal láb áztatás kb. 20 percig 2-3 liter vízben,amelybe 2-3 dl ecetet és egy kevés sót szórtam.A körmöt is az áztatás után finoman papír reszelővel vékonyra reszeltem.Az eszközöket,pedig minden használat után fertőtlenítettem,a cipőket pedig még az elején!
2077. pista55 (válaszként erre: 2076. - Spange)
2009. szept. 12. 23:01

Szia! A rendszeresség biztos,hogy nagyon fontos.

Arról nem írtál végülis, hogy mitől gyógyultál meg. Azt írod, a fórumban leírt szerrel kented a körmeidet. Hát itt nagyon sokmindent javasoltak már. Ha segíteni akarsz írd le neked mi vált be.

2076. spange
2009. szept. 12. 18:54

Szasztok!Bocsánat a hosszú beírásért,de hátha tudok segíteni,vagy erőt adni azoknak akik itt a fórumban leírt problémával küzdenek és ez az írás egy köszönet is az itt nyújtott segítségért sok jó tanácsért minden segítőkész embernek!Véletlenül találtam a fórumra kb.másfél éve és visszaolvastam az első hozzászólástól az utolsóig mindent és az ott leírt tanácsokat használtam fel. Összegezve a tapasztalatokat a legfontosabb dolog tényleg a RENDSZERESSÉG!Valóban nem múlt el úgy este vagy reggel,hogy valamelyik, itt a fórumban leírt szerrel ne kentem volna le a körmeim!Nekem sajnos egyszerre több körmömmel is volt gond,de mára szinte teljes a siker!Pedig volt felálló köröm(szépen visszatapadt,ahogy nőtt!)és sárga,de ahogy nőtt szép rózsaszín lett!Csakhát nem kis idő és macera volt(másfél év),de megérte!Olvastam itt a fórumban,hogy a körömbenövéssel is van gond és erre nem írt senki biztos módszert.Erre is megtaláltam a legolcsóbb fájdalommentes és minden kellemetlenséget nélkülöző megoldást és ezt a spange eljárást lentebb bemásolom!Nekem akkor volt rá szükségem amikor az itt adott tanácsokat megfogadva levágtam a körmöm a sárga részig.Ez sajnos kb. a köröm fele volt,de lehet,hogy több.Szépen kezdett a rózsaszín köröm nőni,de lassacskán bele a húsba.Ekkor arra gondoltam,ha nem vágom le az elsárgult részt marad a gomba,ha igen akkor körömbenövés és(akkor még azt gondoltam)körömlevétel, műtét stb.Ekkor találtam rá a neten erre a spange módszerre amit alább bemásolok!Bocsánat a hosszúságáért,tudom,hogy ez körömgomba és nem benövés fórum(oda is bemásoltam),de mivel itt is volt kérdés a benövéssel kapcsolatban,úgy gondoltam hátha tudok segíteni valakinek!Az alább leírtakat az egyik legprofibb pedikűrös hölgy honlapjáról másoltam ki!Szívesen felraknám ide is az oldal linkjét, de ez gondolom reklám lenne és nem tudom lehet-e, de magánban szívesen bárkinek elküldöm!Íme a leírás, amely a honlapon fotókkal van kiegészítve, hogy milyen fájdalommentes csodákat lehet elérni a spangéval:A benőtt lábköröm kezelése 3TO Spangéval:

A benőtt lábköröm korrigálása egy fém kapoccsal (Spange) történik. A Spange-kezelés ötlete a fogszabályozásból származik, R. Fraser skót fogtechnikus vezette be 1964-ben. Az Erlangeni Egyetem 1979-ben alapított Orthonyxia Intézetében fejlesztették tovább. A ma rendelkezésre álló Spange három részes, ezért a német neve: 3TO-Spange -3Teilige Orthonyxie Spange. Anyaga különleges minőségű, szövetbarát és rugalmas fém. A felhelyezése fájdalommentes. A kezelés időtartama átlagosan 3-6 hónap, (egyes esetekben 1 év), a köröm növekedésétől függően.

A kezelés sem korhoz, sem nemhez, sem betegséghez (pl. cukorbetegség) nincs kötve, de cukorbetegség esetén kérje ki kezelőorvosa véleményét. Úgy működik, mint a fogszabályzó. Sportolók, aktív munkát végzők is használják, mert a mozgásban és cipőviselésben senkit nem akadályoz. A lábkörmön szinte észrevehetetlen, nők esetében ékszerként strasszal lehet díszíteni!

Benőtt körmök kezelése 3 TO Spange segítségével:

Felhelyezés 5850 Ft/db

További kezelés, áthelyezés: 1850 Ft/db

A körömre egy három részből álló, speciális acélból készült „spangét” (kapcsot) teszünk, melynek 2 kampós része a körömlemez alá kerül, a harmadik ún. összehúzódróttal pedig a megfelelő húzóerő kialakításával a benőtt körmöt a körömágyból kiemeljük. Szükség esetén tamponálás következik. Nagy előnye pl. , hogy nem gátolja a cipőviselést, nincs korhoz kötve stb. . A kezelés állapottól, körömnövekedéstől függően 3-12 hónap.

Az alábbi képekre rákattintva megtekintheti őket nagy méretben is:

A Podofix Aktiv Spange alkalmazható gyermekeknél, kezdődő benőtt köröm kezelésére, vagy erősen gyulladt körömsánc esetén, a 3TO Spange előkezelésére. Csőkörömnél szintén előkezelésre alkalmazható, amíg a köröm olyan nagymértékben befordult, hogy még a drót-Spange nem helyezhető alá. Előnye, hogy a húzóerő csak a felragasztás után kerül beállításra, így a tapadás biztosabb. Kezelés időtartama: Függ a köröm növekedésének gyorsaságától, egy Spange 2-8 hétig marad felragasztva. A kezelést újabb Spange felhelyezésével folytatjuk tünetmentességig.

2075. 2104cc91e8 (válaszként erre: 2074. - Fannas)
2009. szept. 7. 20:54
Kedves vagy, köszönöm, már tényleg azt hittem valami rosszat mondtam :)))
2074. fannas (válaszként erre: 2069. - 2104cc91e8)
2009. szept. 7. 20:42
Dehogy! Aranyos vagy, azért volt a fejecske!
2073. 4ca460d3e8 (válaszként erre: 2072. - Ba9d1cefa0)
2009. szept. 7. 19:44
Köszönöm szépen! Egy kicsit megnyugodtam, de amint tudok mindenképp elnézek a bőrgyógyászatra!
2072. ba9d1cefa0 (válaszként erre: 2071. - 4ca460d3e8)
2009. szept. 7. 19:41
Nem valószinű, sajnos ez alattomos dolog nem fáj ezért mire észbekap az ember már elterjedt a köröm alatt. Én gondolom valami iritálhat, de ne áztasd ecetbe, inkább bőrgyógyit javasolnék.
2009. szept. 7. 19:36

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy a körömgombának milyen kezdeti tünetei vannak? Ugyanis Nekem a kezemen néhány ujjamnál a körömágy végénél érzek égető érzést, de nem viszket! Lehet ez körömgomba kezdete, ha igen mit tegyek? Ecetes vízben való áztatás az jó? Előre is köszönöm!

2070. lencsi (válaszként erre: 2063. - Zsuzso100)
2009. szept. 7. 08:37
igen, a körömlemezre elsősorban, és amennyire lehet alá is....
2069. 2104cc91e8 (válaszként erre: 2068. - Fannas)
2009. szept. 6. 21:02
Valami rosszat mondtam???
2068. fannas (válaszként erre: 2067. - 2104cc91e8)
2009. szept. 6. 20:58
:o)))
2067. 2104cc91e8 (válaszként erre: 2066. - 6d7bb5d08f)
2009. szept. 6. 10:12

Kedves:)

Ez itt a körömgombáról szóló fórum :)

Nem sok tanácsot kaphatsz :(

De, Lamisil, Terbisil, Micosolon esetleg jó lehet a bőrödre.

❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook