Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit lehet tenni a körömgomba ellen? fórum

Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)

❮❮ ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... ❯❯
2006. pista55 (válaszként erre: 2005. - Dencsikné)
2009. aug. 16. 22:36

1973-as volt az első hozzászólásom.

Aztán van még egy pár ott megtalálod.

2005. dencsikné (válaszként erre: 2004. - Pista55)
2009. aug. 16. 22:24
nem keresnék vissza a hozzászólásokba, de leírnád, hogy ,mitől gyógyultál meg?
2004. pista55 (válaszként erre: 1998. - Fannas)
2009. aug. 16. 18:44

Bizony nem mindegy hogy néz ki a lábad.

Én leírtam valamit ami bevált de többen lehurrogtak. Én segíteni akartam mert én szerencsére már nem kell, hogy tanácsot kérjek bárkitől is. Ha meglátnátok a körmömet nem hinnétek el, hogy valaha is volt körömgombám.

Én nem olvastam el minden hozzászólást de amit olvastam azok között nem sok sikerröl számoltak be.Egy volt aki levetette a körmét, bár ő sem írta, hogy teljesen kinőt-e már az új köröm.

Én nem hiszek ezekben a külsőleg használt kenceficékben. Én elhiszem, hogy csakis a vérámlaton keresztül juthat el a hatóanyag a köröm alá. Külsőleg esetleg támogatni lehet.

Sokan azt hiszik, hogy beszedik a tablettát és már rövid idő alatt meg is gyógyul. Nem így van. Nekem is másfél évembe került. Nem tudom kiújul-e de most nagyon megvagyok elégedve.Lehet, hogy közben volt olyan mellékhatása a gyógyszernek, hogy nem lett volna jó a vérképem de minden gyógyszernek van.Én azt kívánom, hogy minél többen gyógyuljatok meg.Próbáljátok ki nem muszáj magánrendelőbe menni bár ott sem minden orvos gazember. Az én orvosom a három látogatásért 3500ft-ot kért akkor. Most sem sokkal drágább.

Sok sikert mindenkinek. Aki kipróbálja számoljon be az eredményről.

2003. mkjudit
2009. aug. 15. 10:21
Szerintem jo lehet ra a diflucan kapszula.Venykoteles.
2002. 2104cc91e8 (válaszként erre: 2001. - Reptet)
2009. aug. 14. 22:32

Mindenképpen szurkolunk Neked!

Sok sikert a céljaid eléréséhez :)))

Kellemes utat és szerencsés hazatérést:)

2001. Reptet
2009. aug. 14. 22:08

Sziasztok!

Köszönöm nektek a jókívánságokat! Megígérem, hogy ha találok valami "csodaszert" akkor megírom nektek és ha kell akkor felvesszük a kapcsolatot és elpostázom! Szurkoljatok:) Üdv Reptet

2000. ba9d1cefa0 (válaszként erre: 1996. - Reptet)
2009. aug. 13. 20:26
Jó és szerencsés utat! Néha gondolj a sorstársakra és ha tudsz valami okosságot oszd meg velünk, vissza várunk!
1999. fannas (válaszként erre: 1996. - Reptet)
2009. aug. 13. 17:41
Jó utat Neked és vigyázz magadra! Várunk vissza!
1998. fannas (válaszként erre: 1994. - Bnedora)
2009. aug. 13. 17:40
Hát azt gondolom, hogy a szandálos időszakban azért nem mindegy, hogy hogy néz ki a lábad.... Pont ezért küzdünk a gomba ellen is, mert nem mindegy... És miért kéne sárga bőrrel, körömmel járni, ha lehet másképp is. Egyébként nem tartom valószínűnek, hogy a propolisz egymagában segít és ez a megoldás. Túl egyszerű lenne, hiszen itt már mindent, de tényleg mindent bevetettünk, kipróbáltunk, de teljes javulás szinte semmitől sem következett be. Én most az Unguir és Fungus együttes használatánál, valamint a heti 2-3 alkalommal ecetes vizes áztatással látom - talán - az alagút végét. Szóval ha Te esküszöl rá és jónak tartod, akkor csináld a propoliszost és majd számolj be, hogy mire jutottál.
1997. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1996. - Reptet)
2009. aug. 13. 14:50

Kedves Reptet!

Nagyon kedves vagy, hogy vetted a fáradságot és ismét (az újak kedvéért!) elővetted az általad oly szépen összeszedett módszereket, ellenszereket, amiből mindenki kedve szerint válogathat!

Azokra pedig ügyet se vess akik a "kákán is csomót keresnek" :)

Addig is vigyázz Magadra, kívánunk jó utazást, szerencsés megérkezést és híradást az esetleges újdonságokról :D

1996. Reptet (válaszként erre: 1990. - Ba9d1cefa0)
2009. aug. 13. 09:58
Szia! Jövő hét vasárnap indulok, csak gondoltam felnézek egy kicsit!! Hát alakulok igaz nagyon lassan de a kezemen szinte majdnem mindenhol szépen visszahúzódik és csakis az ecet miatt mert már csak azt használok!!! Majd jelentkezem! Ha van valami írok!
1995. pista55 (válaszként erre: 1993. - 00346cf747)
2009. aug. 12. 20:53

Nem neked szólt csak erröl jutott eszembe.

Nem akartam megbántani senkit.

Ha mégis, elnézést.

1994. bnedora (válaszként erre: 1989. - Fannas)
2009. aug. 12. 20:39
Akkor most mi a lényeg? A szín vagy az, hogy meggyógyuljon valaki.
1993. 00346cf747 (válaszként erre: 1980. - Pista55)
2009. aug. 12. 20:16
Gondolom, ez nekem szólt :)
1992. pista55 (válaszként erre: 1986. - Aducfc26)
2009. aug. 12. 20:11
Én a Lamisil krémet ajánlanám.
1991. pista55 (válaszként erre: 1987. - Reptet)
2009. aug. 12. 20:09

Szia!

Sokat dolgoztál de abban azért hibáztál,hogy pld.

egyes gyógyszerekhez a saját véleményed is leírtad.

A Terbisil tabletta körömgombára jó.

Összetéveszted a Terbisil krémmel ami bőrgombára való.

2009. aug. 12. 19:49

Szia Reptet, már megint milyen kis szorgalmas vagy!

Hogy vagy a gombákkal, van valami siker? Már azt gondoltam nem vagy itthon, mikor indulsz világot látni?

1989. fannas (válaszként erre: 1985. - Bnedora)
2009. aug. 12. 19:36
Hát szerintem a propolisszal az a baj, hogy sárga lesz tőle a körmöd, a bőröd, minden amihez hozzá ér. És sárga az anélkül is....
1988. zsuzso100 (válaszként erre: 1987. - Reptet)
2009. aug. 12. 16:16

:-)

Nekem fonalas van! Nektek?

1987. Reptet (válaszként erre: 1986. - Aducfc26)
2009. aug. 12. 14:10

Sziasztok sorstársak :)

Igen nekem is van...

Viszont arra gondoltam, hogy nem kérdezgetek semmit senkitől, hanem visszaolvasok minden egyes hozzászólást itt a fórumon, meg egyéb honlapokat is megnéztem. Mivel ez 6 órás elfoglaltságot jelentett számomra, ezért emberbaráti szeretetből megkímélek minden új érdeklődőt, és összefoglalom, amit a körömgombáról és kikezeléséről tudni lehet. Én a legtöbbeknek használt megoldást választottam minden témában, de alatta valamennyi szóbakerült más módszert is felsoroltam.

Ha valamit kihagytam, vagy nem jól értettem javítsatok ki.

Sok sikert mindenkinek!

Körömgomba tünetek

Kezdjük onnan, hogy milyen tünetei vannak a betegségnek?

• a körmök külleme "más",

• elszíneződött körmök, melyek lehetnek barnás, sárgás színűek, helyenként kisebb fehér foltokkal,

• a körmök lemezesen rétegesek, felszínük töredezett,

• megvastagodott, nehezen vágható körmök,

• a köröm alatt összegyűlt salakanyagból származó kellemetlen szag,

• fájdalmas körmök.

További infók: [link]

Körömgomba fajták

Három fő csoportja van ezeknek a dögöknek:

• fonalas gomba(a köröm szélétől nő, fehér vagy sárga színű),

• sarjadzó gomba (a mátrix, azaz a körömgyökér felől nő, fehér vagy sárga színű ez is),

• penész gomba (teljes felületen támad, fekete, szürke, barna színű).

Orvosi kezelés

Az igazán precíz orvos először kitenyészteti, hogy milyen gombáról is van szó, majd felírja a megfelelő gyógyszert. Legalább ennyiszer kell orvoshoz menned:

• bőrgyógyász, aki a tenyésztéshez mintát vesz a körmöd alatti elhalt hámsejtekből, majd elküldi azt a laborba,

• vérvétel a laborban,

• vérvétel eredményéért vissza a laborba,

• a vérvétel eredményével vissza a bőrgyógyászhoz, aki már megkapta a tenyésztés eredményét is. A kettőt kielemezve ekkor írja fel a megfelelő gyógyszert (egyszerre csak egy havi adagot, így a három hónap alatt minimum további kétszer kell még elmenned hozzá),

• további három vérvétel (hogy lássa az orvos, hogy miként reagál a májad a gyógyszerre),

• további három vérvétel eredményei,

• végső ellenőrzés a kúra végén.

Ha jól számolom ez 13 végigült sor :( Ha ebből bármelyik lépést kihagyja, akkor felelőtlenül járt el (mondhatom úgy is, hogy más f@szával verte a csalánt, mivel a Te májad épsége forog kockán)!

A kezelés ára alsó hangon is 40-50 ezer forintra rúg majd a kúra vége és ha magán bőrgyógyászhoz mégy, akkor alkalmanként további 6-8000 forinttal számolj!

Gyógyszerek, amik szóba jöhetnek:

• Clotrimazole,

• Amorolfine,

• Terbinafine

• Phyto-Comb. Körömdoktor

• Loceryl körömlakk

Ezekről találsz egy összehasonlító tesztet a [link] melyben a Körömdoktor győz. A stiftben az a legfontosabb újítás, hogy olyan összetevőket tartalmaz, ami át tud hatolni a körömlemezeken, és a gyökereknél szünteti meg a gombásodást. A teszt szerint 12 hét alatt a betegek 100%-a meggyógyult. Tavaly 7200 forint volt az ára. Ez nekem kissé gyanús, de ki tudja ...

További gyógyszerek (bár ezekről nem tudom, hogy melyik vényköteles és melyik nem):

• Diflucan kapszula (4600 forint/4 db és hetente 1-et kell bevenni belőle),

• DERMYC (hetente 1-et kell bevenni belőle),

• Orungal (havi 4000 forint),

• Mycosyst kapszula,

• FLUCORIC 15,

• Protexin Candid plus,

• Chinofungi spray,

• Terbisil tabletta (bár ez bőrgombára jó szerintem),

• Lamisil kapszula (5 csomag * 5000 forint/csomag áron és szintén inkább bőrgombára jó),

Természetes gyógymódok (ezek tűnnek hatásosabbnak és lényegesen olcsóbbak, ráadásul az egészségedet is kímélik)

Első lépés a BESZERZÉS.

• 1 üveg 100 %-os teafaolaj, ami 800 forintért kapható a patikákban, gyógynövényboltokban, a DM-drogériákban, a Rossmann-boltokban és a www. pharmateam-online.com is találtok teafaolaj termékeket.

• 1 üveg grapefruit olaj, ami 1200 forintért kapható a gyógynövényboltokban, a DM-drogériákban (Bioextra a neve), és a Rossmann-boltokban,

• 1 csomag papír körömreszelő,

• 1 csomag arclemosó vattapamacs/lap,

• 1 csomag fültisztító,

• 2 pár gumikesztyű,

• 1 üveg formalin, ami gyógyszertárban és recept nélkül kapható,

• több üveg 20%-os ecet,

• több fej fokhagyma.

Második lépés CÉLSZERSZÁMOK FERTŐTLENÍTÉSE

Ami nem fém eszköz, azt dobd ki és vegyél belőle újat. Ez drága mulatság, viszont legalább a fém eszközöket sterilizálhatod, így meg már nem is olyan vészes a dolog. Hogyan tedd? Hát gumikesztyűt húzol és átkened formalinnal őket. Ha azonnal szeretnéd használni valamelyiket, akkor talán a tömény domestosban való 20 perces áztatás, majd alapos leöblítés is segíthet.

Harmadik lépés a KÖRMÖK ÁPOLÁSA

Vágd le a körmeidet minél rövidebbre, így jobban be tudsz majd hatolni alá és kevésbé tud megtelepedni alatta a gomba. Mindig a beteg köröm legyen az utolsó, amihez nyúlsz, nehogy megfertőzd a többit is. Aztán a beteg körmöd felületét körömreszelővel (legjobb, ha papír reszelőt használsz, amit a végén kidobhatsz) annyira reszeld le, hogy egészen puha legyen, így majd jobban áthatol rajta bármi, amiben áztatni fogod, vagy amivel kenegeted. Végül a köröm alatt lévő törmeléktől is tisztítsd meg az érintett körmöket. A művelet után fertőtlenítsd az ollót, vagy fémreszelőt újra!

Negyedik lépés a KÖRMÖK ÁZTATÁSA

2 liter vízhez, 2 dl 20%-os ecet és pár gerezd összetört fokhagyma kell (ebben legalább 20 percig áztasd a lábad, a körmöd mindenképp lepje el a víz, tehát ha nagy lavórod van, akkor 3 liter, 3 dl és így tovább). Azért ajánlott épp este csinálni, mert 1-2 óra kell, míg Ha mégis gyorsanelillan a lábadról a fürdővíz csodás illata szeretnél megszabadulni a bűztől, akkor újabb 10 percre szódabikarbónás vízbe áztasd a lábad. Az áztatást minden este végezd el, mert a kis drágáknak elég egy nap is, hogy visszavegyék a terepet tőlünk és ismételd meg legalább kilencvenszer!

További lehetséges áztatók:

• almaecet a rendes ecet helyett, medvehagyma a fokhagyma helyett,

• körömvirág és izsópfű a fokhagyma helyett,

• tengeri só a fokhagyma helyett.

Mind a fokhagymát, mind az ecetet elfelejtve lehet rakni a vízbe csak

• grapefruitmag olajat (de nem az alkoholos verziója),

• jódot,

• Hydrogene peroxidot,

• Neomagnolt (2 tabletta egy kis lavór meleg vízbe),

• CLARA Sept folyékony szappant,

• sőt van aki a vizelet felhasználása mellett érvel, ami a közhiedelemmel ellentétben steril, már ha egészséges a gazdája.

Van olyan is, aki minden nap más-más szert használt. Az Ő egy hetes receptje:

• 1 nap-teafaolaj,

• 2 nap-jód,

• 3 nap-grapefruolaj,

• 4 nap-hyperol,

• 5 nap-kakkukkfűolaj,

• 6 nap-hypermangán,

• 7 nap-2%-os rézgálic.

Ötödik lépés ESTI KENEGETÉS, DUNSZTOLÁS

Egy orrcseppes üvegbe, vagy egy kisméretű, pumpás flakonba (pl. hajvégápoló szérumé) 2 nagy gerezd fokhagymát belepréselsz és felöntöd 20%-os ecettel, majd egy félbe vágott sminklemosó párnát átitatsz a lötyivel, rányomod a körmödre és ráhúzod a levágott gumi kesztyű ujját. Hagyd rajta amíg jól esik vagy nem csíp az ecet. Ha már nincs nyár, tehát másnap nem papucsban fogsz flangálni, akkor egész éjszakára ne alkalmazd, mert szellőzni is kell valamikor a körmödnek. Az ecet bizony igénybe veszi a bőrt, így célszerű valami természetes alapú, hidratáló krémmel (például körömvirág) bekenni a bőrt a kiszáradás megelőzésére, de a körmödre ne kenj, az inkább szellőzzön az éjszaka folyamán.

Hatodik lépés REGGELI KENEGETÉS

Reggelente macerás, hosszú és büdös megoldás lenne az ecetes lábfürdő ezért 100%-os teafaolajjal kell bekenni a körmöket (ha lehet a köröm alá is menjen), amihez a célszerszám egy fültisztító pálcika. Csöppents ré egy cseppet és kend be a körmöt, mintha csak lakkoznád. Meglepő módon kis idő múlva eltűnik majd az olaj, azaz beszívja a körmöm és nem is túl büdös, tehát akár papucsban is ki lehet menni vele az utcára. Bár a leírása szerint bőrrel nem érintkezhet, de ha mégis hozzáér a körömágyhoz, akkor sem problémát.

További lehetséges kenegetők:

• grapefruitmag olaj,

• oregano olaj,

• teafaolajos lábkrém,

• körömvirág krém,

• propolisz tinktura (méhésznél szerezd be),

• ezüstkolloid (a bekent bőrfelületet ne érje napfény, három üveg kell a kúrához, ami összesen 7500+postaköltségbe kerül majd és a www.bioszallito.hu oldalon tudod megrendelni. A flavin ezüstkolloidja fél liter és 1700 forint. A kettő között a vízben oldott ezüst mennyisége a különbség. Az ezüstkolloidról bővebb cikk: [link] ),

• jódtinktúra,

• szaliciles jód,

• Phyto Nagelprotector (naponta 2x kell kenni, 300 alkalomra elég és 7130 forintba került 1 évvel ezelőtt, recept nélkül is kapható),

• Batrafen oldat,

• Exoderil oldat,

• KODAN spray,

• Clarasept Derm spray,

• Chinofungin spray,

• Baricidal36 fertőtlenítő,

• UNGUIR folyadék,

• vagy bármilyen gyógynövény szaküzletben kapható "gombásodást gátló lábápoló spray".

Egy biológus a saját készítményét ajánlja (nem tudom hol kapható):

• 1 teáskanál "zeanett" + 1liter meleg vízben feloldani és a talpat, körmöt áztatni benne. A felpuhult körmöt, bőrt alaposan le kell dörzsölni, majd tiszta vízzel leöblíteni. A kezelést 1 héten 2-3x kell ismételni. Ezen felül 1 kávéskanál "zeanett" + 1dl vizet össze kell keverni és ezzel ecsetelni a beteg körmöt másnaponként.

Hetedik lépés BELSŐ KEZELÉS

Grapefruitmag kivonatot igyál az útmutatójában megjelölt módon. Az alkoholban oldott kivonat elég keserű, de csak 1200 forint (pl. DM-ben a Bioextra néven forgalmazott), az ionizált vízben oldott pedig finomab, de 4000 forint Első nap 3x5 cseppet oldjál fel 3 dl ásványvízben, majd 3 naponta emeld a cseppek számát 5-el, egészen 20 cseppig. Vigyázz, mert két hétnél tovább nem szabad terápiásan használni belsőleg! Ha mégis tovább innád, akkor, akkor szedj mellé laktobacillust (pl. Probiotikum vagy Lactospore nevűek és bioboltban kaphatóak)! Azért kell a laktobacillus, mert a kivonat gombaölő (hisz pont ezért isszuk), de ha belsőleg huzamos ideig alkalmazod, akkor felboríthatja a bélflórát. Ez esetben is maximum egy hónapig szedheted csak a kivonatot! Két hét vagy 1 hónap után után egyél sok kefírt, joghurtot a kivonat helyett.

További lehetséges italok, vitaminok:

• csalántea és egyéb méregtelenítő teák,

• Selén+Cink+E vitaminok Flavin terjesztőnél vásárolva (így olcsóbb, mint amiket a neten hirdetnek) 60 db-os kiszerelésben 900-1200 forint/doboz körül vannak és napi 2x1-et ajánlott szedni,

• a Pharmanex nevű cég vitaminjai azaz Lifepack, Omega3 és zöld tea (ez összesen 15000 forint),

• minden, ami erősíti az immunrendszert és a májat.

A HOMEOPÁTIA az ECHINACEA C15-ÖS és RHUS TOXICODENDRON C30-as golyócskát ajánlja, mindkettőből napi 5-5 db bevételével!

Nyolcadik lépés LÁBBELIK FERTŐTLENÍTÉSE

Lábbelik fertőtlenítése úgy történik, hogy szemeteszsákokba rakjuk őket és teszünk bele formalinnal átitatott vattadarabokat (zárt orrú cipőkbe külön-külön is célszerű, csizmába meg egyenesen kötelező egy-egy saját vattapamacsot rakni), majd a zsákot összecsomózzuk, amely műveletnél fontos, hogy légmentes maradjon a zsák. Aztán legalább 1 napig így hagyjuk őket, végül kb. 3 napig szellőzni kell a cipiket szabad levegőn (a formalin ugyanis iszonyú büdös!).

További lehetséges fertőtlenítés a mikrózás, azaz bevágni egy pár cipőt a mikróba, maximumra tekerni és 30 másodpercig had szóljon Persze vigyázni kell, hogy ne legyen rajta semmi fémes. Ezzel az eljárással az a gond, hogy a 38-nál nagyobb cipő, már biztosan nem fér bele

Kilencedik lépés ZOKNIK FERTŐTLENÍTÉSE

Azt ugye mondani sem kell, hogy a műszálas zoknikat már rég kidobáltuk a kukába? A pamut zoknikra és a lábápoláshoz használt törülközőkre a legjobb módszer a következő:

• formalinos vattás megoldás (lásd lábbeliknél leírt módon) csak nem kell szellőztetni,

• domestosos vagy ha színesek, akkor Neomagnol tablettás vízben áztasd be őket estére,

• másnap mosd ki őket minél magasabb hőfokon,,

• napon száríts meg (a napnak is van fertőtlenítő hatása, mivel ezek a kis mocskok a sötét, vizes helyeket kedvelik).

Itt is van, aki a mikrós módszert ajánlja helyette. Ez esetben vigyázz, mert a mikró felmelegszik, úgyhogy nem árt várni egy kicsit a következő zokniig.

Tizedik lépés a NAPI LÁBBELI FERTŐTLENÍTÉS

Minden nap kend át a cipődet teafaolajjal átitatott kendővel.

További kenegetők:

• grapefruitmag olaj,

• gerániumolaj,

• levendula olaj,

• almaecet,

• Fungicid nevű, 10%-os formalinnal átitatott kendő,

• terpentines kendő,

• gombaölő hintőpor pl. Mycosid hintőpor, amit szórj a cipőidbe (ennek az a hátránya, hogy ha kilépsz

• belőle akkor a zoknid, v. lábad is fehér lesz)

Egyéb egyedi ötletek

• A dekor körömlakkot felejtsd el!!!! Ha mégis kennéd őket, akkor inkább a bőröd színével minél inkább azonos rózsaszínűt használj, mert az nem vonzza úgy a lábadra a tekintetet. Azért érdemes egy jó minőségű és gyorsan száradóba feccölni a pénzt, mert akkor esténként elég, ha csak a problémás körömről mosd le a lakkot, majd reggel 5 perc alatt vissza tudsz kenni rá két réteget. Legalább hétvégén hagyd lakk nélkül a körmöket!

• Amikor csak lehet, hordj papucsot. A nyár elmúltával (legalább a munkahelyen válts papucsra és a cipőbe mindig pamut zoknit használj, ne nylon harisnyát).

• Zoknik, törülközők mosásakor rakj teafaolajat (mert ez a legolcsóbb a gombaölő olajok közül) a mosógépbe és 90 fokon mosd őket.

• A fürdőszobát, szőnyeget is fertőtlenítsd, amikor csak lehet.

• Mosakodáshoz használj Betadine folyékony szappant (csak a problémás területen kéz, láb).

• Figyelj oda a lelki panaszaidra is. Egyesek azt mondják, hogy a körömgomba a ragaszkodással, az elengedéssel, az agresszióval kapcsolatos. Ha ez nem is lenne így, akkor sem árthat nekünk, ha egy kicsit visszább veszünk a tempóból, nem idegeskedünk, stresszelünk annyit. Igaz?

Köszönet a [link] körömgomba fórum látogatóinak, mivel nagyon sok részt az Ő tapasztalataik alapján gyűjtöttem össze ezen irományban :)

1986. aducfc26
2009. aug. 12. 11:08
Sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni. Nekem most van kialakulóban a két kislábujjamon bőrgomba... Mit tudok vele csinálni?
1985. bnedora
2009. aug. 12. 06:32
Látom a propoliszos tinkturát senki nem meri kipróbálni. Pedig jó lenne véleményt mondani, mert ahogyan én tudom, nagyon hatásos.
1984. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1983. - Pista55)
2009. aug. 11. 22:07
Rendben :)
1983. pista55 (válaszként erre: 1981. - 2104cc91e8)
2009. aug. 11. 22:00
Igazad van. Sajnálom.
1982. zsuzso100 (válaszként erre: 1980. - Pista55)
2009. aug. 11. 21:34
Hogy ez eddig nem jutott eszembe!!! Pedig milyen kézenfekvő megoldás, és akkor cipőt sem kell venni, csupa gazdaságos! Te ezt csináltad?
1981. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1980. - Pista55)
2009. aug. 11. 21:26
Ez nem volt túl szép, sem kedves :(
1980. pista55
2009. aug. 11. 19:50

A tuti megoldás az ha amputáltatjátok lábujjaitokat.

Nincs köröm, nincs körömgomba.

2009. aug. 11. 18:37

Sziasztok, a párom lábujján gombás volt a köröm, egy vagon pénzt költöttünk gyógyszerre, amíg le nem vetette a körmöt, nem ment semmire.

Az új köröm egészséges. Most már csak vigyázni kell rá...

1978. pista55
2009. aug. 11. 14:53

A májfunkció nem tudom rendben van-e soha nem vizsgálták de nincs panaszom.

Ezek a szerek valóban nem újdonságok, nem is állítottam, de ez nem is számít. Nekem mindegy mitől gyógyulok lehet Aspirin is.

Cicuska azt hiszem az orvos nem javasolna ennyi Terbisilt de ha már beszedted nem tudhatod nem attól javult-e az állapotod mert tudtommal ez a gyógyszer sokáig megmarad a szervezetedbe.

A fertőtlenítőszert én ingyen kaptam bőrgyógyászomtól sőt csak két havi tablettát kellett megvásárolnom a harmadikat ingyen adta.

A a fertőtlenítőszer formalinnal átitatott kendő.

A dobozra az van írva Terbisil a fungicid.

1977. cicuska85
2009. aug. 11. 07:55
Hát nekem nem sok jó véleményem van a Terbisil tablettáról. Ez is olyan, hogy kinek mi használ. Beszedtem egymás után három havit, utána meg még egy éven belül 4 dobozzal. Már lassan két hónapja saját magam kezelem a körmöm, az itt olvasott dolgokat kombinálom, és többre jutottam gyógyulás terén, mint bőrgyógyász mellett 1 év alatt.
❮❮ ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook