Miről szoktak az emberek beszélgetni? (beszélgetés)
Sok beszédnek sok az alja. Ha intro vagy, akkor minek erőlteted magad ? gondolom van családod, velük tudsz és kell beszélni és melóhelyen a kollegákkal is ami feltétlenül szükséges.
Mással celebekről, divatról pletykáról, lehetne, de mi értelme van?
Tv-ben sokszor elszörnyedve nézem, hogy milyen hülyén és milyen zagyvaságokról beszélgetnek a szereplők a filmekben, nehéz elképzelni, hogy ilyen szófordulatok a való világban léteznek, legfeljebb fogyiknál, vagy piás írók műveiben.
Lerágott témáktól falnak megyek, komolyan. Ha valaki elkezd az időjárásról beszélni,legszivesebben otthagynám.
Ezek a témák olyanok, hogy valaki csak azért beszél, hogy ne legyen csend.
Hát, azért jo lenne néha kommunikálni.
De engem azok a témák, amikről pl az étkezőben cseveknek, nem érdekelnek. Hogy kinek milyen betegsége van, meg milyen fáradt, milyen idő van, eza rohadt kovid, vitya kontra fecó, világ vége lesz, vagy hogy meséli a tegnapi napját, stb.hát ezektől falra mászok.
Normális mély beszélgetésekre lenne igényem, lelki dolgoról, okokról és következményekről stb, de ilyekről senki nem akar csevegni, csak zavartan hallgatnak ha esetleg belemélyedek.
Szerintem egy beszélgetést nem lehet erőltetni. Az jön magától. Vagy nem.
Sosem tudnék kényszeredetten beszélni, csak azért, hogy kedvesnek tűnjek.
Viszont soha nem volt gondom a kommunikációval. Hallgatni is tudok, meghallgatni másokat. Csak lelki szemetesládának ne képzeljen senki, és ne legyen energiavámpír. Azt tényleg nem bírom.
Ilyen hogy: Gábort nem láttad? Kellene a segítsége!
Válasz: szerintem szarni ment!
Kösz!
Gábor visszaér: Bocsi, dolgom volt…
Tudom!
Az emberek alapvetően szeretnek magukról beszélni, úgyhogy nem nehéz beszéltetni őket. A legtöbben amint kapnak egy kis figyelmet, már öntik is a másikra a sok gondolatot, ami a fejükben kavarog. Viszont ha nem vagy rájuk kíváncsi, az lerí rólad, így nem fognak késztetést érezni, hogy beszélgessenek veled.
Legyen a tarsolyodban pár téma, amit bedohtasz. Néha egy igényes vicc is elég. Az aktuális témákról mindenkinek van véleménye. Megemlíted, hogy olvastál egy cikket a járvány/háború/infláció/klíma/akármi kapcsán, és már hallgathatod az önjelölt szakértőket.
Amiről még ellenállhatatlanul szeretnek beszélni, az a gyerekük vagy kutyájuk. Láttam, hogy milyen aranyos kutyád van. Milyen fajta?
Az emberek szeretik fontosnak érezni magukat, így az is jó apropó, ha tanácsot vagy véleményt kérsz bármiben.
Mondhattad volna, hogy: jó itt lenni, jó már egy kicsit kiszakadni a megszokott hétköznapokból, vagy hogy jólesik ez a kis séta...
Munkahelyen kérdezheted, hogy ki látta ezt-azt a műsort a tv-ben előző este. Mi a véleménye róla? Ha sorozat, akkor szerinte hogyan fog folytatódni. Ebédnél szóba hozhatod, hogy otthon ti ezt nem így csináljátok, vagy neked ez jobban/kevésbé ízlik... vagy éppen dicsérheted a másik frizuráját, ruháját. Megkérdezheted, hol vette az új cipőjét, mert tetszik...
További ajánlott fórumok:
- Istenben hívő emberekkel szeretnék beszélgetni
- Vidám emberek beszélgetős fóruma
- Alapvetően pozitív beállítottságú emberekkel beszélgetnék csak úgy, mindenféléről:)
- Miért nem tudnak az emberek beszélgetni?
- Más is van úgy, hogy nemtud beszélgetni az emberekkel?
- Beszélgessünk és adjunk tanácsot olyan dolgokban olyan embereknek, akik valamiről nem képesek leszokni! (pld.: internetfüggőség)