Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯
8963. Timmy48
2021. márc. 17. 23:19
még egy kérdésem lenne talán szerencsével járt már vki .A patikában ahol kiváltottam a Mirenát azt mondták ha nem válik be írni kell a forgalmazónak és állítólag visszautalják egy részét az árának .Valaki tud erről vmit? Köszönöm a válaszokat
8962. Timmy48
2021. márc. 17. 23:01
Sziasztok. Korábban írtam én is tapasztalatokat sajnos esetemben túl sok jót nem tudtam megosztani veletek mert december óta a mai napig van vérzésem igaz most már sztem attól hogy tegnap levették. Olyan erős migrénes fejfájásaim voltak az utóbbi két hétben hogy elviselhetetlen volt.A vérnyomásom egyik nap 150 volt másnap csak 110 de most azzal sincs bajom. Nagyon pozitívan álltam hozzá sok reménnyel de sajnos nekem nem vált be.Mint akit elvágtak megszünt a fejfájásom,bízom benne hogy a vérzésem is elmúlik,azt mondta a doki kell kb egy hónap hogy teljesen kiürüljön a hormon de azt is mondta hogy ő az én korombeli nőknek (49) már nem ír fel hormontartalmú spiált sem gyógyszereket.Remélem ez is egyfajta segítség lesz nektek.
8961. áfonya_85 (válaszként erre: 8959. - Áfonya_85)
2021. márc. 17. 17:04
*észszerűséget
8960. áfonya_85 (válaszként erre: 8958. - Sok kérdés)
2021. márc. 17. 17:00
Köszi! Így van, hajrá nekünk! Ha kitartóak leszünk, menni fog. :)
8959. áfonya_85 (válaszként erre: 8957. - Sok kérdés)
2021. márc. 17. 16:58
Én mindkét lehetőségben látok ésszerűséget. Az viszont biztos, hogy ha lehet is értékelni az eredményt, nem valószínű, hogy minden szakamber tudja. Ehhez már lehet, hogy nőgyógyász nem elég, endokrinológus kéne. Ők viszont annyira leterheltek, csak magán jöhet szóba... Én már nem biztos, hogy fogok ennyi kört futni ezzel.
8958. Sok kérdés (válaszként erre: 8956. - Áfonya_85)
2021. márc. 17. 08:25

Igen, emlékszem rá :-)

Biztos vagyok benne, hogy bele játszik a Mirena, nyilván, a hormon.

Ahogy írod, halad, de elég lassan. Nem úgy, mint Mirena nélkül :)))

De sok sikert, szerencsét kívánok hozzá, meg magamnak is :)))

8957. Sok kérdés (válaszként erre: 8955. - Áfonya_85)
2021. márc. 17. 08:23

Én szerettem volna hormont nézetni, de a dokim azt mondta, hogy ameddig a Mirena fent van, addig nem tudunk, mert nem kapnánk hiteles eredményt. Sőt, ha le is veszi a Mirenát, utána is várni kell, még kiürül a szervezetből a hormon tartalma.

Eléggé ésszerűnek találom, még doki nélkül is. De kérdezz meg többeket, más orvosokat is erről, hogy biztosabb választ kapj :-)

8956. áfonya_85 (válaszként erre: 8954. - Sok kérdés)
2021. márc. 17. 07:55
Én írtam korábban, hogy fogyni próbálok és beszámolok majd: Hát... Halad, de azért elég lassan,pedig betartom becsülettel a diétát. Elképzeltetőnek tartom, hogy belejátszik a mirena is sajnos.
8955. áfonya_85 (válaszként erre: 8952. - Sok kérdés)
2021. márc. 17. 07:52
Köszönöm neked is, Evicának is! Bár most nem tudom melyik helytálló, mert ellenkezőt írtatok. 🤔 De valószínű így most tényleg nem fogok hormont nézetni.
8954. Sok kérdés (válaszként erre: 8950. - Gyjudit78)
2021. márc. 16. 16:39

Ami azt illeti, be is vált, meg nem is.

Ami nagyon zavar, hogy meghíztam tőle... És ez nem is nagyon megy vissza Mirena mellett.

8953. Sok kérdés (válaszként erre: 8949. - Evica7)
2021. márc. 16. 16:38

Szia.

Az még talán-talán belefér, mert egy hónap alatt - ha előtte nem szedtél hormontartalmú gyógyszert -, nem adja ki a hatását annyira, hogy nagyon torzítson. De nem vagyok benne biztos :-)

8952. Sok kérdés (válaszként erre: 8948. - Áfonya_85)
2021. márc. 16. 16:36
Igen, pontosan, nem csak hogy értékelhetetlen, de nem kapnánk valós adatot a folyamatos hormon végett, sőt, még utána is idő kell, hogy kiürüljön a szervezetből.
8951. gyjudit78 (válaszként erre: 8943. - Szilvi1110)
2021. márc. 13. 23:23
Köszönöm szépen Neked is! ☺️
8950. gyjudit78 (válaszként erre: 8944. - Sok kérdés)
2021. márc. 13. 23:22
Köszönöm szépen! Örülök, hogy Neked bevalt. Én is nagy reményeket fűztem hozzá.... De igaz, hogy az én esetem a ritka kivétel, a környezetemben mindenkinek bejott. 🤷‍♀️
8949. Evica7 (válaszként erre: 8948. - Áfonya_85)
2021. márc. 13. 09:15

Szia!

Nekem január elején tették fel a spirált, februárban voltam hormonvizsgálaton.

8948. áfonya_85 (válaszként erre: 8939. - Sok kérdés)
2021. márc. 12. 13:26
Ezt úgy érted, hogy mirena mellett értékelhetetlen lenne a hormonvizsgálat, igaz?
8947. áfonya_85 (válaszként erre: 8942. - Szilvi1110)
2021. márc. 12. 13:23
A Jaydess esetében én nem tálalok olyat, hogy maradhatna tovább. Gondolom pár hónap nem számít, de azért kérdezz rá az orvosodnál szerintem.
8946. áfonya_85 (válaszként erre: 8941. - Gyjudit78)
2021. márc. 12. 13:22
Jobbulást kívánok én is!
8945. Sok kérdés (válaszként erre: 8942. - Szilvi1110)
2021. márc. 12. 08:32

Szia.

Nekem Mirena van.

Idén októberben lesz 5 éves. Nem rég voltam dokinál, februárban az éves szűrővizsgálaton és akkor mondta a dokim, hogy maradhat még 6-6 és fél évig fent. Ugyanúgy véd, illetve, ha kiürül a hormon (kb. eddig tart a hatása azt mondta), akkor is azt a szerepet tölti be, mint a hormonmentes spirál. Abból fogom tudni, hogy kezd kiürülni, ha elkezdek vérezgetni és ez egyre sűrűbb lesz.

Nekem annyiban könnyebb ezt észlelnem, hogy a Mirena felhelyezése után 11 hónapra, illetve egy évre rá teljesen elmúlt a vérzésem, évek óta nincs.

Ha megfázom vagy nagyon ideges vagyok (max félévente egyszer), akkor egy nagyon enyhe rózsaszínes van 1-2 napig, de nagyon enyhe, szinte észrevehetetlen.

8944. Sok kérdés (válaszként erre: 8940. - Gyjudit78)
2021. márc. 12. 08:27

Szia.

Nagyon szívesen.

Ritkán hallani-olvasni ilyet, hogy távozik a vérzéssel a spirál is... Én is ettől tartottam, mikor felhelyezte a doki és a nagyon erős vérzés meg volt, állandóan ezt figyeltem.

Sajnálom, amit írsz, de természetesen ezzel együtt Te élsz, Te tudod megítélni és Te döntesz.

Mindenesetre még nem hívnak be a műtétre, próbáld meg csökkenteni természetes úton a vérzést. Zsíros ételt ne egyél, mert attól is megnő a vér mennyisége (ezt tapasztalatból tudom) és a vasat mindenképp pótold.

Esetleg C vitamin, az is csökkenti valamelyest a vérzést, bár nem egyik napról a másikra.

A legjobbakat kívánom Neked!

Szia.

8943. szilvi1110 (válaszként erre: 8940. - Gyjudit78)
2021. márc. 11. 20:46
Jobbulást kívánok, és hogy mihamarabb túl legyél a műtéten. Még olvasni is szörnyű volt, amit leírtál az utolsó vérzésedről... 😔
8942. szilvi1110 (válaszként erre: 8846. - Áfonya_85)
2021. márc. 11. 19:39

Sziasztok!

Régen írtam, néha benézek olvasgatni.

Most itt éppen arról beszélgettetek, ami engem is foglalkoztat... Mikor kell cserélni... Nekem Jaydess van fenn, a Mirena kistesója. Ez három évre van. Nekem októberben telt le a három év, de nem érzek semmi változást. A menzeszem nekem nem maradt el teljesen, csak erőteljesen lecsökkent a mennyisége, megjön 28-29 naponként, de csak tisztasági betétnyi mennyiség, és öt nap alatt vége. (Jaydess előtt 7-8 nap volt és tampon, eü betét kombó) Szóval októberben letelt a 3 év, de a mensi mennyisége nem nőtt, minden olyan mint az elmúlt 3 évben... Ezek szerint még maradhat? A fogamzásgátló hatása is megvan?

8941. gyjudit78 (válaszként erre: 8935. - Áfonya_85)
2021. márc. 11. 14:41

Köszönöm Neked is!

Már nem kételkedem. Nem igazán lesz más választásom sajnos... nekem az a méh már ott egy szükséges rossz..

8940. gyjudit78 (válaszként erre: 8933. - Sok kérdés)
2021. márc. 11. 14:39

Köszönöm a válaszod!

Azóta a legutolsó menstruációval távozott a spirálom is. Azt hittem rosszul látok. Ma voltam reggel bent a kórházban, mert ahhoz, hogy megcsinálják ezt a műtétet, kell egy ellenvélemény másik orvostól. Ott azt mondta a másik doki, hogy nem tud ellent mondani, mivel megpróbáltuk az egyetlen lehetőséget, ami segített volna ezen a problémán, az sem jött be, így nem marad más lehetőség. A méhet már én kértem, hogy távolítsák el, mert a legutolsó vérzésem az a nagyon brutális kategória. 2 óra alatt az esti lefekvés után jutottam el arra a szintre, hogy 2 bugyi, 2 óriásbetéttel sikerült a pizsamámat a derekamtól a térdhajlatig eláztatni, az ágymatrac, a takaró huzat és a takaró is tiszta vér volt... Sírógörcsöt kaptam, arról nem is beszélve, hogy alig bírtam kikelni az ágyból, mert már semmi erőm nem volt. Ez másnap este megismétlődött.. A hajam elkezdett csomókban hullani. Úgyhogy sajnos nekem nem marad más választásom. Bár a műtét időpontját nem tudják még a covid miatt, remélhetőleg 2 hónapon belül megcsinálják...

8939. Sok kérdés (válaszként erre: 8938. - Áfonya_85)
2021. márc. 11. 13:58

Szia!

Örülök a pozitív véleményednek, csak így tovább! :)))

A Mirénától én is jártam így, szerintem a hormon hatása is okozhatja, a beállás-átállás, de hormonzavar is lehet. Azt viszont csak akkor tudod meg, hogy hányadán állsz a hormonokkal, ha nincs hormon legalább fél-1 évig a szervezetedben, akkor végeznek ilyesmi jellegű vizsgálatot, ugyanez a csontritkulásos vizsgálatnál is.

2021. márc. 9. 13:02

Sziasztok! Még egy kérdésem lett, érdekelne, hogy mások mit tapasztalnak:

Időközben rájöttem, hogy a hosszú vérzéseim oka részben az, hogy nagyon lassan indul be. Szerintetek ez a mirena hatása lenne, vagy hormonzavar, amit ettől függetlenül is kéne kezelni? Úgy tudom, hogy progeszteron hiány okoz ilyen tünetet. Ez a probléma mirena előtt is meg volt. De most felerősödött: akár egy hétig is pecsételek és mikor már kezdem azt hinni, hogy ennyi volt, akkor indul be....

Pozitív fejleményt is megosztok biztatásként annak, aki még ezzel küzd: Közeledek a fél évhez és ez az első hónapom, hogy nincs mellfeszülés a ciklus 2. felében!

8937. Sok kérdés (válaszként erre: 8928. - Gyjudit78)
2021. márc. 8. 11:22

Még annyit írnék, hogy Áfonyával teljesen egyet értek és ezt nem írtam Neked, hogy mielőtt bármit is kivetetsz saját testrészed (méhtest), kérd ki több orvos véleményét.

Ez a legegyszerűbb, valamire ráfogni a panaszokat és kikapni, a többi gondolatom nem írom le.

8936. Sok kérdés (válaszként erre: 8934. - Áfonya_85)
2021. márc. 8. 11:20

Igen, ez így van.

Másra nem tudok gondolni, csak arra, hogy ezután plusz juttatást kapnak a forgalmazótól, gyártótól...

8935. áfonya_85 (válaszként erre: 8930. - Gyjudit78)
2021. márc. 6. 08:17

Szia! Olvastam erről is fórumokon, hogy mintegy utolsó lehetőségként bevetik a Mirenát mióma kezelésére. Sajnos nem egyedi a tapasztalatod, keveseknek használ.

Nem akarlak se le, se rábeszélni semmire, mert tudom, hogy ez nehéz döntés... De azt látom, hogy akinek végül eltávolítás lesz belőle, nem bánja meg, jelentősen javul a közérzete. Talán annyit javasolnék, hogy ha kételkedsz, kérd ki több orvos véleményét is. Akiben pedig azt látod, hogy meg tudsz bízni, azzal működj együtt.

8934. áfonya_85 (válaszként erre: 8932. - Sok kérdés)
2021. márc. 5. 21:27
A dokik az esetek többségében tagadják, hogy bármilyen tünet a mirena-tól van. Ismerősöm mellfájdalom miatt vetette le. Ez is egyértelműen mirena mellékhatás, az orvos meg ragaszkodott hozzá, hogy nem. Nem értem, miért tagadják le.
❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook