Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... ❯❯
9230. szuzi79 (válaszként erre: 9229. - Krrii73)
2022. febr. 15. 16:18
A koleszterinem magas, de ehhez a témához nincs köze. :) Igazából az eosinophil gran. lett magas (duplája a felső értékhatárnak) és a thrombocyta számom is magasabb egy cseppet, mint a felső érték. A vas, a fehérvérsejt és a hemoglobin tökéletes. Nem tudok mire gondolni, hogy mitől lett...
9229. Krrii73 (válaszként erre: 9227. - Szuzi79)
2022. febr. 14. 19:54
Irj majd legyszi, hogy mi lett az eredmeny.
9228. Krrii73 (válaszként erre: 9226. - Lindav24)
2022. febr. 14. 19:53
Koszonom szepen , mindenkepp jelentkezek.
9227. szuzi79 (válaszként erre: 9223. - Krrii73)
2022. febr. 14. 19:16
A vérnyomást szoktam mérni, az tökéletes. Viszont eszembe jutott egy dolog: inzulinrezisztencia. Holnap lesz vérvétel, igaz, abból ez még nem derülhet ki... Meglátjuk, mindenesetre köszönöm a törődést! Neked pedig minden jót kívánok!
9226. lindav24 (válaszként erre: 9225. - Krrii73)
2022. febr. 14. 17:57
Nagyon együttérzek veled, és nagyon sajnálom, hogy neked sem vált be 😪 logikusnak tűnik, amit írsz, de olyan nehéz bizakodni az elmúlt 6 hónap után... Nagyon kíváncsi vagyok, veled mi történik csütörtök után, majd írj, ha gondolod, és szurkolok!
9225. Krrii73 (válaszként erre: 9224. - Lindav24)
2022. febr. 14. 16:44
En is arra gondoltam, hogy a lelki nyugalmamert kiiratom a verzes csillapitot. Kb 2-3 honap alatt , ha ki is urul a hormon, logikusan belegondolva nem kellene eppen olyan veszelyes legyen, mert a nyalkahartya el van vekonyodva. En ebben a honapban nagyon megszenvedtem, eros, darabos, es nem akar elallni. Most mar fel labon is kibirom csutortokig, de alig varom lekeruljon. Iszom a pasztrotaska teat, napi 3 bogrevel, az verzescsillapito. Aztan holnaptol antibiotikum, mert azt mondta ugy szeretne levenni, ha kozben be vagyok biztositva gyogyszerrel, nehogy veletlenul felfertozzon . En is a legjobbakat kivanom neked.
9224. lindav24 (válaszként erre: 9222. - Krrii73)
2022. febr. 14. 15:38
A levétel utáni 5. nap megszűnt minden vérzés, barnázás,ez az állapot azóta is tart (6. napja). De az orvos szerint 2-3 hónap, míg kiürül a hormon a szervezetemből, így sok jóra nem számítok. Mindenesetre a sürgősségin felírtak Exacyl vérzéscsillapítót, már a tudat is megnyugtat, hogy van itthon. Neked is a legjobbakat kívánom. Neked milyen a vérzés ennyi idő után??
9223. Krrii73 (válaszként erre: 9220. - Szuzi79)
2022. febr. 14. 07:41
Az ejszaka az az otletem tamadt, hogy alacsony vernyomas, vagy alacsony vercukorszint...
9222. Krrii73 (válaszként erre: 9221. - Lindav24)
2022. febr. 14. 07:41
Koszonom, hogy valaszoltal. Mi tortent a levetel utani napoban ? Megallt a verzesed ? Erosen varom mar a csutortokot es bizom benne nem kell surgossegire szaladnom, Ugyanugy vagyok, mint te .
9221. lindav24 (válaszként erre: 9212. - Krrii73)
2022. febr. 13. 22:33
Igen, nekem múlt héten pénteken levették, szinte napra pontosan 6 hónap után. Hozzá kell tennem, hogy előző éjszaka a sürgősségire is bementem már, mert 2 hét erős menstruáció után egyik este szó szerint elöntött a vér, ijesztő volt. A spirál a helyén volt, a nőgyógyászom szerint a szervezetem ezek szerint nem tudja megszokni a spirált. Mondta, hogy még adhatunk neki időt, de én ellene szavaztam. 6 hónap után is brutális vérzések, két kicsi gyerekem van, muszáj fizikailag a maximumot nyújtani, ez így vállalhatatlan volt 😪
9220. szuzi79 (válaszként erre: 9219. - Krrii73)
2022. febr. 13. 22:30
Volt egy súlyos vashiányos anemiam tavaly, amire azóta is vastablettát szedek. November végi vérkép szerint viszont rendben vagyok. Ez a szèdelgès pont akkor kezdődött, ahogy a spirál felhelyezès után először megjött. És azóta sem múlt el. Ma megint megjött és erősödött a szédülés is. Ezért gondoltam, hogy van összefüggés...
9219. Krrii73 (válaszként erre: 9218. - Szuzi79)
2022. febr. 13. 21:42

Arra gondoltal, hogy spiraltol kivulallo dolog miatt szedulsz? Tippek: nyakadtol jon, vagy eppen spiral elott sok vert veszitettel, verszegenysegre is utalhat a szedules.

En a helyedben csinalnek egy 6 hetes kurat : alma, murok, cekla gyomber le, otthon elkeszitve.Napi 2 pohar. Nekem ez hozta helyre a verszegenysegem. E mellett fekete ribizi szorp, vagy akar bor is. Na ettol mar szedulhetsz is :-) Ez vicc volt. Komolyra forditva a szot, lehet el kene menj egy ortopedushoz, aki ranez a nyaki csigolyaidra. S hatha valahol megtalalod a megoldast a problemadra. A spiral, ha lent jol mukodik, szerintem a szedulesed okat is meg kell talald.

9218. szuzi79 (válaszként erre: 9217. - Krrii73)
2022. febr. 13. 21:19
Kedves Krisztina! Nagyon köszönöm a biztató szavakat! Kedves vagy, hogy törődsz velem! Hálás vagyok érte! Természetesen igyekszem és próbálok türelmes lenni. Mindenáron nem akarok megszabadulni tőle, elég lenne, ha valaki tudna hasznos ötletet (akár gyógyszert) a szédülés elmulasztására. B6 vitamin és társai nem hoztak eredményt... Önmagában a spirál jól teszi a dolgát odalent, csak idefent a fejemben nem! :) Igaz, nincs beigazolódva, hogy kizárólag a spirál okozza a szèdelgèst, más kivizsgáláson ugyanis nem voltam. Okozhatja más is...
9217. Krrii73 (válaszként erre: 9216. - Szuzi79)
2022. febr. 13. 19:39
Kedves szuzi79 , 2 honap tul keves ido , adjal meg egy kis idot. Legyen turelmed, mert nagy esellyel beall. Nekem nem volt szerencsem, mert soha nem tudtam hormont szedni, nem is tudom, igy visszagondolva hol volt az eszem, mikor felrakattam. Na de en kitartast kivanok neked, es ugy allj hozza, hogy add meg neki a 6 honapot. Ha kis batoritas kell, mikor elbizonytalanodsz, ird ki magadbol, en megigerem neked, ha mar le is veszik, benezek ide, es probalok lelkileg melletted lenni. Vigyazz magadra, es drukkolok :-) Udvozlettel, Krisztina
9216. szuzi79 (válaszként erre: 9206. - Lindav24)
2022. febr. 13. 17:52
Köszönöm szépen a hozzászólást! Tanácstalan vagyok, hogy maradjon vagy menjen a spirál, mert csak két hónapja van fönt...
9215. szuzi79 (válaszként erre: 9209. - Sok kérdés)
2022. febr. 13. 17:49
Szia! Beszéltem a nőgyógyásszal, szerinte kizárt, hogy a spiráltól van. A házi orvos szerint viszont biztosan attól van... Most akkor kinek higgyek? Nézetek vérképet is, meglátjuk, hogy hogyan is "állok". A szèdelgès mellé mostanában már fülzúgás is társult és ahogy most megint megjött (három hétre), erősebb lett. Kicsit el vagyok keseredve... De köszönöm a hozzászólást! :)
9214. Krrii73 (válaszként erre: 9185. - Sok kérdés)
2022. febr. 13. 12:58
Szia, Gondoltam kiirom magambol a felelmeim. Megadtuk az 1 honapot, de semmi jobb nem tortent. Azt hiszem inkabb rosszabb. Volt 10 nap tiszta napom, aztan pecsetelgetes , s utana mikor megjott a menzesz, a 3-ik napon eleg sok darabos verzesem volt. Mikor mar azt hittem igy a 7-ik napra elall, ma megint elkezdtem, es bepanikoltam. Kedden kell elkezdjem szedni az antibiotikumot, es csutortokon leveszi. Erdekes dolgot mondott az orvos mikor most voltam : azt mondta azert pecsetelek allandoan, mert tul nagy a hormon adag, amit kibocsajt, a szervezetemnek. Es a darabos verzes az gyulladasra utal. Es nincs ertelme ezt tovabb kinozni. Tudom te is atmentel sokmindenen, ezert mereszkedem megkerdezni. Vajon rosszabb is lehet csutortokig? A legnagyobb felelmem, hogy elverzek...mar annyira kikeszultem pszihesen, hogy nem tudom lassan kontrollalni magam, csak sirok allandoan. Bocsanat, hogy kifolyt igy belolem....
9213. delbuk (válaszként erre: 9207. - Lindav24)
2022. febr. 13. 07:43

Mar az elso par honapban is kevesebb lett (tisztasagi betet eleg volt). Utana pedig elmult.

A felrakas nagyon fajt, es par napig fura erzes volt, de utana semmi extra. Masfel eve van fent.

9212. Krrii73 (válaszként erre: 9207. - Lindav24)
2022. febr. 12. 20:42
Nekem 9 honap kinlodas utan csutortokon fogja levenni a doki. Neked mar levettek ? Mennyi idot volt fenn ? En majd meselek rola, ha ugy van.
9211. Sok kérdés (válaszként erre: 9207. - Lindav24)
2022. febr. 11. 09:37

Szia.

Jó párszor én is kérdeztem hasonlót is :-) de nekem nem válaszoltak. Remélem Te nagyobb szerencsével jársz :-)

9210. Sok kérdés (válaszként erre: 9205. - Lizus2)
2022. febr. 11. 09:36

Szia.

Okozhatja a spirál, ha hosszú a jelzőszál például, akkor sérülhet behatoláskor a nő is belül, de akár - ami a leggyakoribb ilyenkor a spirál után - méhszájseb. Szerintem dokival nézesd meg.

9209. Sok kérdés (válaszként erre: 9204. - Szuzi79)
2022. febr. 11. 09:35

Szia.

Okozhatja szerintem, de ha folyamatosan és "hosszabb" ideig fennáll, szerintem járj utána orvosnál is.

9208. Sok kérdés (válaszként erre: 9203. - Berill86)
2022. febr. 11. 09:34

Szia.

Tudok olyan esetet, hogy a Mirena felrakása után már másnaptól nem jött meg egyáltalán valakinek.

9207. lindav24
2022. febr. 10. 07:22
Azoktól szeretnék kérdezni, akik végül a spirál levétele mellett döntöttek. Milyen érzés volt utána, mi változott? Elsősorban a vérzésre gondolok,kevesebb/több lett?
9206. lindav24 (válaszként erre: 9204. - Szuzi79)
2022. febr. 10. 07:21
Egészen biztos vagyok benne, hogy a spirál okozza. Nekem is Levosert volt és néha kifejezetten olyan érzésem volt, mintha jól bepezsgőztem volna. Viccet félretéve, én is sokszor szédültem, nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy a spirál okozta.
9205. Lizus2
2022. febr. 9. 09:35
Sziasztok, 3 hónapja lett felrakva a Mirena, egy éven belüli 2*-i kaparás után, mert vastag volt a nyálkahártya. Azóta össze-vissza vérezgetés, barnázás. De ami a legjobban aggaszt, minden együttlétkor, még, ha nincs is behatolás, elönt a vér, a piros friss vér. Tapasztalt ilyet már valaki? Gondoltam várok a fél évet, hátha addig rendeződik, egyébként más panaszt nem okoz.
9204. szuzi79
2022. febr. 4. 19:20
Sziasztok! Nekem nem Mirenam van, hanem Levosert spirálom tavaly december 31. óta, mivel több miómám is van és nagyon erős a vérzésem. Vas tablettát is szedek, mert vérszegény lettem menet közben... Tapasztalt valaki szédülést a spirál használat alatt? A felhelyezèst követő harmadik hétre megjött, ami picit tovább tartott, mint régen, de azóta szèdelgek minden nap. A vérzés mennyisége jóval kevesebb volt, mint azelőtt és görcsölgettem is, de ez a szèdelgès már kiborít. A vashiány miatt régen szèdelgtem, de a vas tabletta után helyreállt a vérképem. Szóval szerintetek okozhatja a spirál ezt a kótyagos állapotot?
9203. Berill86
2022. febr. 4. 13:56

Sziasztok!

Véleményekre lennék kíváncsi.

November 15-én tette fel a doki a Mirenat. Első két hónapban volt havi vérzés időben, közben visszatérő barnázás, köztes vérzés.

Ez kb. másfél hónapja megszűnt.

Múlt hónapban beteg voltam 2 hétig, 2 adag antibiotikumot kaptam.

Most viszont a rendes időhöz képest 5 napja késik a havim. Múlt héten éreztem a szokásos tüneteket, görcsölt a hasam, ingerlékenyebb voltam, fájt a derekam. Ennek ellenére még pecsételés sem volt. Semmi.

Van valaki, akinek a 3. hónaptól nem jött meg a havija?

9202. Sok kérdés (válaszként erre: 9197. - Lindav24)
2022. jan. 30. 13:30
Még azt elfelejtettem irni, hogy én végig napi 2000 mg C vitamint szedtem, ez pár hónap után picit csökkentette a vérzés mennyiségét.
9201. Sok kérdés (válaszként erre: 9199. - Hamvaska_)
2022. jan. 30. 13:29

Szia.

Volt olyan, aki rögtön a fogamzásgátlóról tért rá - szájon át szedhetőre gondoltál gondolom - és olyan is volt, hogy akinek Mirenat tettek fel, már másnaptól teljesen elmúlt, nem jött meg neki egyáltalán.

Ahány nő, annyiféleképpen reagál a szervezet rá, szóval se erre nem lehet adni, se arra, a Te szervezetedtől függ, hogy hogy reagál rá. Mindenféle tapasztalat van eddig.

❮❮ ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook