Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia.
Nekem nincs és nem is olvastam ezen a fórumon eddig hasonlót...
Én spirál mellett a feltétel után 11 hónapig nem vérezgettem, hanem ömlött belőlem.
Normális lehet akár igen, mellékhatásai is lehetnek, amiket írsz, főleg, ha azóta vannak, mióta a spirál. De a legbiztosabb, ha dokival megnézeted Magad.
A legjobbakat Neked!
Nem akarok beleszólni, de én nagyon erősen véreztem a Mirena előtt, 7 napig tartott, ebből az 5. nap volt gyengébb, egyébként egy órát nem bírtam ki legtöbbször tamponnal és Lady Tena betéttel, hogy ne ázzak el, szóval ez az én esetemben normális volt. Ja és nagyon nagy darabokban jött ki, ahogy levált az elhalt cucc. Méhnyálka hártya.
Arra kell figyelni, hogy a vas pótlás meg legyen és a vérpótlás, vagyis a vastartalmú ételeken kívül főleg a cékla, vöröskáposzta például.
Szia.
Neked meddig is volt fent, mennyi idő után vették le?
Ez is kb. olyasmi lehet, mikor 9 hónapig nem vérzik a nő szülésig, utána egy hónapig is vérezhet, én legalábbis egy hónapig véreztem. A hormon - Mirena -, ha több évig van fent és nincs vérzés, el tudom képzelni, hogy a levétel után lehet akár 1 hónapnál is több a vérzés.
Szia.
Igen, olyanokról írtam, akiknél bevált a spirál és nem véreztek vagy minimális volt.
Remélem, hogy Neked nem lesz erősebb :-)
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van e olyan közöttetek akinek protombin gén mutációja van (heteozigóta) és használja ezt a spirált?
Német oldalakon azt olvasom, hogy használható, mivel minimális a hormonleadása és az is csak progeszteron. Nálunk már nem fogalmaznak ilyen egyértelműen, illetve mindig az a vége, hogy magánban keresd fel az adott oldal orvosát.
Szia.
Ebben nekem nincs tapasztalatom, viszont volt már itt olyan hölgy, aki Jaydes után Mirénára állt rá, arra már nem emlékszem, hogy milyen tapasztalatai lettek utána.
A hormon összetételét nézd meg, ha ugyanaz, én szerintem nem lesz változás, ha eltérő, akkor lehet, mert akkor a szervezetnek megint másra kell átállnia. De ezt inkább dokitól kérdezd meg.
Szia.
Eddig én is ezt olvastam, hallottam, hogy akinek levették és megjött utána a vérzése, nagyon erős volt. Csak van, akinek jóval később jön meg a levétel után, de gondolom ez főleg attól is függ, hogy mennyi ideig volt fent a Mirena és bocsájtotta ki folyamatosan a hormont.
Bízom benne, hogy nem lesz rosszabb. De az biztos, hogy a szervezetnek most vissza kell állnia, ez is egy kis idő...
Szia.
Nagyon szívesen! :-) És rendben, várni fogom :-) és igyekszem picit sűrűbben felnézni ide :-)
Szia.
Bízom benne, hogy mostmár sokkal jobb lesz és minden helyreáll Nálad, a régi kerékvágásba...
A legjobbakat! :-)
Szia.
Hát megoszlanak az orvosi vélemények is, ahogy látom. Akkor a vizsgálat eredményeinek higyj majd, remélhetőleg nem lesz semmi gond. Azért írj majd, hogy hogy állsz, mi a helyzet Veled. Igyekszem kicsit sűrűbben felnézni ide.
A legjobbakat kívánom Neked! :-)
Szia.
Nagyon sajnálom, amit írsz és azt is, hogy nem tudtam előbb feljönni olvasni és válaszolni.
Írtam volna, hogy ne pánikolj be, nem lesz semmi gond és főleg nem fogsz elvérezni.
Nem lesz semmi gond, csak ne pánikolj be. Minden rendben lesz és semmi gond, én bocsánat, hogy csak most tudlak olvasni.
Írj, hogy hogy érzed Magad, meg mi "volt" holnap...
A legjobbakat kívánom Neked és nyugodj meg.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?