Mindmegettük (beszélgetés)
Jó reggelt!
Pusi!Köszi a cikket amit küldtél, nagyon kedves vagy hogy gondolltál rám!Nekem sajnos nem múlt el, de vannak napok mikor egész tűrhető, de van hogy nem.Leht kapni zajgenátor féle kis készüléket, de sajnos 300 ezer környékén van a dolog.
Azért valószínű 2-3 kg hízás, mert másképp működik az anyagcsere és a szervezetnek ki kell löknie a méreganyagokat. Ez mindenképpen egy kis hízáshoz vezet. És azt nehéz tolerálni, mert nem arról szól, hogy többet eszem-e.
Rengeteget sétálok és tényleg nem eszem többet.
Puszi, jó munkát! Örülök, hogy örülsz.
Igen Tagi:)
Pusi ép csodálkoztam mit kukorékolsz ilyen korán:) Szerintem nem fogsz hízni mert nem eszel többet mint előtte. Már 9. nap? Ez ám az akaraterő. Csodállak!
Na eltolom a bringát, mert nélküle kezdődik a nap, azt meg úgye nem hagyhatjuk. Érdekes módon most hogy eljárok dolgozni, már reggel éhes vagyok, viszont délután nem, lehet lassan rászokon a "normális" életvitelre? Jó lenne, mérlegelésem eredménye fél kg mínusz, de még a nehéz napok végét járom, nem vagyok feldobva ha belegondolok mennyi spenótot megettem:(Én is beálltam mint a nagyágyú:( Majd este bemozgatom magam tornán:) Ha nem jövök akkor foglalt a gép, vagy kipurcantam az aerobicon:)
Szép és verőfényes napot!
Haliho, jó reggelt!
Nem vagyok normális, 5 óra óta fent vagyok már 3. napja. Lehet, hogy ez is a cigi, illetve annak megvonásának mellékhatása?
MA KEZDŐDÖTT A 9. NAP!
Még nem híztam semmit, lehet, hogy nem fogok? De nem is fogyok egyáltalán! Pedig minden ugyanaz, ua. étkezem.
Kicsit éhesebb vagyok, de ez a korai kelés miatt van. Azért nem mindegy, hogy 5-kor vagy 8-kor kelek fel.
Délután jövök, addig is legyetek jók!
halihó csajszik!
élek ám még talán asszem, a meló rengeteg, nincs időm jönni olvasni.de igyekszek ide már hiányoztok nagyon, talán hétvégén. remélem mindenki jól van és szépen eszi a kilóitokat az éjszakai kilófaló manók.
ancsi hogy állsz? remélem danyusunk is rendben!!!
pusza nektek, küldöm az energiát.
schybie, van már munkád?
Gondoltam bekukkantok még lefekvés előtt, ma szülinapi "buli" volt az egyik kolléga 55 éves lett, volt minden amit nem ehetek (pirog, lángos, sós és édes nyalánkságok, palacsinta és somlói) így legalább volt alkalmam bemutatkozni és kulturáltan visszautasítani a kedves kínálást:) Néztek rám érdekesen hogy miért nem eszek, ez a baj, ha vki nem érti hogy vigyázni kell a súlyunkra, de majd megszokják, itthon is időbe telt, de ma már nem is kínálgatnak a csokijukkal, stb.
Hazaértem erre hívott a netes főnök hogy holnap lesz az új tesztoldal bemutatója és kiderült nekem rossz időpontot adtak meg így nincs feltöltve minden adat, úgyhogy ketten besegítettek és 5tól egész eddig azt bűvöltem:( De én vagyok a nem normális hogy még mindig a gép előtt vagyok de ez csak azért van mert Robi dolgozik:)
Most hogy emberek között forgolódok és a könyvtár a műszaki fakultás mellett van, így rengeteg fiatal sráccal találkozom és megnéznek (talán már nem a nagy seggem miatt:)) ez jót tesz az önbizalmamnak, ez hiányzott, a pörgés, a változatosság, a kihívás, a megfelelés, stb, stb, úgyhogy most belevetem magam és kiélvezem amíg lehet. mert tudom minden csoda 3 napig tart.
Jelentem bagóval egyre jobban állok csak akkor van mikor hazaérek, mert itt bármikor rágyújthatok, na most akkor ne járjak haza?!
Danya jelezz ha megtudsz vmit az eredményedről. Tesónank üzenem meghalni sincs erőm, remélem szakdogázik hétvégén elkápráztatom egy szuper levéllel mert úgy látom az eső ismét elmossa a pecálást.
Szép és fogyogatós álmokat!
De azért nem hívod fel az orvost, ugye? Inkább izgulsz tovább már majdnem két hete!
De, ha eddig nem hívtak, már nem fognak! Ha baj van, azért, ha meg nincs, akkor azért.
na nem volta valami nagy forgalom:(
nekem sem jött még meg az eredményem:( izgulhatok tovább....
Melcsi bébi jó téged igy olvasni, végre már, hogy lassan megtalálod ahelyed:) remélem senkivel nem lesz problémád és persze semmivel.
csak igy tovább.))
Pusi ügyes vagy, ha már eddig kibirtad, akkor ezek után már nem lehet gondod a cigivel, tényleg egészséges életet élsz, na ez az igazi életmód változás, igy kell ezt csinálni.
Olyan jó, hogy az én két lányomnak sosem jutott eszébe a cigi, sőt eléggé macerálják az apjukat is, na de eddig mind hiába. igaz amikor anno én leszoktam akkor az apjuk is, de eltelt kb. 2-3 hét, és egyik este jött haza és érzem rajta a cigit, állitólag megállt egy útszéli étterembe ásványvizért, és ott a pultos megkinálta cigivel, majd még adott neki az utra is:D:D:D:D
na ilyen hazugságot is ritkán lehet hallani, na azóta ujra cigizik.
a baj sak annyi, hogy nem is akar leszokni, mert mondják itt az emberek, hogy le akarnak szokni, meg igy meg ugy de nem birják, de az én uramnak meg sem fordul a fejébe. akkor igy tutira nem is fog soha leszokni.
Sziasztok:)
Beleolvastam írásaiktokba, látom ismét Szeszi formában vagy:) Örülök.
Jelentem az első nap mint az álom. A hely, kollektíva, környezet és a munka isteni, igaz még nem konkrétan a számítógépes feltöltést csinálom (mert van még rendszerprobléma) de így is jó feladatokat kaptam. Tetszik hogy nem új dolgokba kell beletanulnom, hanem olyat csinálhatok amire 4 évig készültem:) Sajnos mostanában ritkábban tudok jönni míg nem áll be a rendszer, mert még kaptam pluszba netes melót, de többet nem fogok vállalni mert így is reggeltől-estig ezt kell majd csinálnom amikor nem dolgozok, de legalább talán utolérjük magunkat egy kicsit anyagilag. Tehát jelentem rendben vagyok, tornán is voltam, kajára is ügyeltem (nem is volt gond) kevesebbet is bagóztam, mert nem fogok kijárni, max ebédidőben egy szál és ennyi, úgyis csökkenteni akarok.
Na lépek mert vár a netes meló, és ezentúl fél8kor kezdődik a munkám és 4ig vagyok, tehát nem árt reggelente csipkedni magam mert elég messze van, de ma már bicajjal megyek, hogy olvadjanak azok a fránya kg-k:)
Szép napot!
Hát igen, tényleg, szoktam kitalálni, de ennyit, amennyit a recik közé feltöltöttem, a muffint meg csak variálom, ahogy eszembe jut. De a CH bevitelre nagyon ügyelek.
Egyébként én nagyon korán kezdtem, 45 éves koromban már ömlött rólam a víz állandóan, mindig féltem a tüdőgyuszitól, mert télen is egy szál blúzban képes voltam flangálni az utcán. Aztán nem bírtam tovább, elmentem a klimax-rendelésre, ahol kivizsgáltak és írtak fel hormontapaszt, ami nekem nagyon bevált. Már harmadnapra rá elmúltak a hőhullámaim (más bajom nem volt). Ragasztottam is vagy 4-5 évig, aztán egyszer csak magamtól abbahagytam. Azóta semmi. De sokáig tartott, vagy 10 évig. (Ott történt a híres mondásom, amit azóta is emlegetnek: megkérdezte a doki, hogy mikor voltam utóljára nőgyógyásznál? Felelet: no, ezt pontosan meg tudom mondani Önnek, '68. áprilisában született a fiam, tehát akkor 68. május végén. Azt hittem, ott rögtön elájul. Ez '90-ben történt.) Utána nagyon rendesen jártam 3 havonta, mert így írta fel a tapaszt, és mindig megnézett valamit rajtam. De most már legalább 3-4 éve nem voltam. De - jelentem -, tüdőszűrésen voltam!
7. NAP, HOGY NEM! DE EGYÁLTALÁN! Majd az lesz a vége, hogy jó egészségesen fogok meghalni.
amugy Szeszi biztosan igaz ez a hormonális cucc, de igy, ha ők adnak időpontot, nem igen van választásod, de ha annyira befolyásolná, akkor szerintem nem igy csinálnák.
de most olvastam azt is, hogy parfümöt, testápolót, sprét sem ajánlanak mammográfia előtt használni.
na ezt miért nem hallottuk eddig? miért nem lehet ráirni a bekérő papirra? ha ez is változtat a felvételen, akkor erre is ügyelni kellene nem?
sziasztok:)
ugyan izlett a fogadott gyeremekemnek az első munkában töltött napja? remélem azért feljön elujságolni, vagy annyira kifáradt? ááá dehogy szivós csajszi ő nagyon.
ma sem jött levél, de már beszereztem minden eshetőségre egy dokicsaj cimét, telefonszámát, ha bármi adódna oda még egy kontrollra elmehetek, de mivel nem lesz semmi bajom, igy nem is kell.
hát gondolom, hogy csüt-pénteken jön meg a levél.
hát most nagyon fájnak a melleim, de mint irtam, nemsokára beköszönt, igy érthető.
Pusi neked meddig tartott a menzeszed, vagyis hány éves korig? lassan lassan én is afelé ballagok.
olvasom, hogy uj módszert találtatok, hát remélem bejön, de három hétig gőzerővel, mert utána ott az ir ut, ami uj kihivás szerintem.
Pusi ne mondd már, hogy nem találsz ki kajákat, nem vagy te olyan mujás mint ahogy itt előadod magad...:))
Rudikám irigyellek a vezetésért nagyon, sajnos belőlem sosem lesz már söfőr, nem vagyok rá alkalmas. blankának is meg van a jogsija, de mivel az apja a automata váltós mercit nem adta oda, mivel ugye még először tényleg meg kellett volna tanulnia vezetni, igy el is maradt, és ő is ugy áll ahogy én, ő nagyon szeretne vezetni, de neki is ujra kellene tanulni.
az apja egyszer elvitte egy körre az üzletkötői ford-al, hát nem dicsérte amikro kiszálltak. a szétnézés, a meggyőződés nem az erős oldala, igy talán jobb is, hogy nem vezet.
amugy retteghetnék még érte is.
nem tudom miért vagyok ilyen stresszes, de mig itthon nincs mindenki, addig tükön ülök.
Zuzmika, akkor neked áldás lenne egy jogsi kocsival együtt, mert igy tényleg nem tudsz meg sem mozdulni. akkor szerintem hajrá..
ma már össze is vesztem az urammal, mert még reggelt irt utoljára ukrajnából, vagyis előbb kezdem, este irta, hogy hajnalban indulnak haza.
de gondolom annyira jól sikerült az éjszakai vodkázás, hogy nem indultak, csak nagyon későn, sőt meg sem magyarázta, hogy mikor is, és miért is. na szóval reggel óta nem irt, én is azért sem.
a vérnyomásom, a szivverésem az egekben, 4 előtt nem birtam tovább irtam neki sms-t, hát nem válaszolt, egy órával később ujra irtam, fél órát vártam - nem válaszolt - na felhivtam -
és felébresztettem..... már uton vannak haza, de csak valamikor dél körül indultak.
na most eléggé neheztelek, tudja, hogy milyen vagyok, akkor legalább....
na jól kidühöngtem magam, de azért még tartogatok neki is ha hazaér.
ja de állitólag irt, hogy indulnak, csak én nem kaptam meg... de majd megnézem azért a telefonját..., és jó szét verem a fejét:D
igy majd valamikor szerdán estefelé érnek haza. főleg ha a határnál megint 5-6 óra a várkozás.
voltam ma masszázson, keddenként van náluk egy gép, olyan cuccba kell öltözni mint egy szkafander, mellig, fel van fujjva valahogy, és a levegő ide-oda járkál a testen. igy stimulálja és masszirozza a nyirok valamiket nyirokmasszázs ez.
áll. nagyon jó érzés, ahol panganak a dolgok.
majd eccer lehet, hogy én is kipróbálom.
na röviden ennyi történt.
Szeszi,
én nem találok ki fogyis kajákat, mert ahhoz nem vagyok elég okos és elég jólinformált sem - dietetikailag.
Azonban igyekszem keveset enni, párolt zöldséget rengeteg fűszerrel, semmi cukrot és semmi finomárut. Mármint liszteset. Mert tk-t eszem, de nem sokat, tényleg. Most pl. éhes vagyok, beteszek a mikroba egy kis 'zőccséget' és megeszem. Ebédre egy fél csirkemellet ettem grillcsirkéből.
Puszi és sok sikert!
Ha valakit nagyon érdekelne a csokik pontszáma, találtam jónéhányat:
Boci egészmogyorós tej 100 gr - 14 pont
Boci Sárgabarackos kekszes 100 gr - 12.3 pont
Boci sztracsatella 100 gr - 14 pont
Bounty 1 db 57 gr - 6.5 pont
Mogyorós mazsolás tejcsoki 100 gr - 11 pont
Sport szelet 100 gr - 15 pont
Sima tejcsokoládé 100 gr - 16 pont
1 kockányi Shogetten csokoládé - 1 pont
Tortaszelet habos ünnepi 100 gr - 11 pont
Nápolyi 100 gr - 12 pont.
Raffaello 1 db 10 gr - 0 (azaz nulla!) pont
Köszönet érte RLindinek, aki a naplójában kigyűjtötte!
Nekem igazából most az kell, hogy meg legyen szabva, hogy mit ehetekm nap mint nap. Saját kútfőből, munka mellett nagyon nehéz minden napra fogyis kaját kitalálni. Arról már nem beszélve, hogy ha nincs megadva konkrétan, könnyebben elszalad velem a ló.
A norbis kajával most szünetelek egy ideig. Annak az árát nyugodtan költhetem más diétás kajára.
Nekem azért nem gond, mert itt nálunk a tescoban egy ananász 259 Ft (de max.350 Ft, ha extra) és a párom, meg a lányaim is imádják.
Ami még kiváltós lesz, az a rukkola saláta. Na, az valami rettenetes nekem. Keserű is, meg minden...azt tutira kihagyom.:)))
Szeszi,
nem akarok ironizálni, de veszel 1 ananászt 7-800.-ért és levágsz belőle 4 dkg-t? Esküszöm, ezek a diétakitalálók nem komplettek.
Ez pont olyan, mint amikor egy recepthez megadják, hogy 13,5 dkg liszt kell egy süteményhez...
Köszi, én nem.
Maradok az általam kitaláltnál, bár most lehet, hogy kicsit változik az anyagcserém és feljön egy kevéske. Ha sok jön fel, majd visszaszokok. Lehet, hogy nehéz lesz, de majd megerőszakolom magam.
Ma van a 7. nap!!!
Az első napi tk.lisztes pitánál már megakadtam egy kicsit. De asszem bármilyen tk. pékáru megfelel, a sonkát-ananászt-sajtot pedig salátaként mellé fogyasztom.
Részemről thát ez lesz a hétfői menü (ha érdekel valaki):
Reggeli: müzli zsírszegény tejjel, 3 szem szárított (aszalt) barackkal.
Ebéd: 1db kifli v. zsömle teljes kiőrlésű lisztből, zöldsaláta + 3 dkg sonka, 4 dkg ananász és 4 dkg cottage cheese sajt. (ez utóbbi apró szemű és talán öntet helyett is beválik)
Vacsora: 15 dkg grillezett csirkemellfilé, egy teáskanál szezámolajjal, összetört fokhagymával elkevert hagymás zöldsalátával. (szezámolajat még vennem kell valahol, a babot meg inkább elhagyom a salátából. Lehet, hogy az olajat és a fokhagymát a húsra írja, de nekem a salátán jobban bejön, amúgy pedig egy helyre megy)
Köszi, majd a végén dicsérj!
És kocsi van a vezetéshez? Egyébként nekem is van jogsim '76 óta, akkor vezettem is, Wartburgunk volt, de mostanában már nem engedi a férjem, mert azt mondja, hogy nem szoktam hozzá ehhez a forgalomhoz és a gyors nyugati kocsikhoz. Már amik mennek az úton. Meg a Toyotánkat sem akarja széttöretni általam. És most már stresszel is a dolog. Én inkább gyalog megyek, ahova csak lehet, ha nem lehet, akkor BKV-val és csak végső esetben kérem meg a férjemet, hogy soffírozzon. A fiamat hamarabb... Pláne nyáron, mert neki légkondija is van.
Félreértés ne essék...nem a módszert akarnám elsajátítani, hanem a heti mintaétrendet végigcsinálni.:))) Abban pedig az én olvasatom szerint egy kocka csoki sincs.
Egyébként ez a korábban már itt is kielemzett WW módszer. (legalábbis amit az angol weigth watchers fordítása illetve maga a pontrendszer sugall) Itt a hoxán több fórum is foglalkozik vele. Ha valakit érdekel, valahol biztosan pontosabban is meg van adva a keresett ételek pontértéke. De engem jelenleg jobban izgat a leadható 4-5 kiló. Bár anno végigcsináltam a két hét - kilenc kiló diétát, annak is a szigorúbb változatát, és sikeresen leadtam vele 3 egész kilót.
Andi, akkor csatlakozol? Még valaki, Lányok?
elolvasta, és végül is tetszik.
ha hétfőn kezded, akkor beszállok, mert valamit csinálnom kell, még a végén, a leadott kilókat is visszaszedem
hétvégén bevásárolok hozzá, vasárnap előkészítek, és hétfőtől mehet
nálunk a kollektív szerződés elég jól szabályozza, úgyhogy nálunk 125 % a 20 éves.
úgyhogy kicsi, és használt, és egy kis kieglészítés, de lesz saját otokém, és nem kell mindig arra várnom, hogy apácska hazaérjen.
mi a leszerelés után tartottuk az esküvőt, és 10 napig voltunk a balatonon. azóta 3-szor voltunk 4 napot kettesben, és a 15 éves évfordulonkon 1 hetet görögországban ketten.
Ehhez mit szóltok?
Nincs kedve valakinek kipróbálni velem? Lehet akár holnaptól is, de ha jobb, akkor hétfőtől.
Na? Van vállalkozó???