Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mindmegettük fórum

Mindmegettük (beszélgetés)

❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯
2008. ápr. 30. 19:07

Szeszi,

írtam én erről egy cikket Aspartam és egyéb édesítők cimmel, itt a Hoxa-n. Esetleg, ha van kedved, nézd meg, hátha kiokosodsz belőle valamit. Bár ez egy egészen új teória, mármint, hogy az édesítőszerek hízlalnak, én nem nagyon hiszek benne. Mert van ugye a kalória, ami vagy van benne vagy nincs. És ha nincs, akkor nem tud hízlalni. Illetve, és itt jön a de... tud, mert olyan anyagcsere folyamatot indít el, vagy nem indít el, ami végső soron hízáshoz vezethet.

De ez már dietetikai probléma - és ahhoz nem /sem/ értek vagy filozofiai vita, ami szintén nem az én bizniszem. Így ezt a témát itt és most feladom. Passz. Az okosok majd megoldják. De azért ne egyél sok cukrot és sok mézet! (Én pl. a teát-kávét minden nélkül iszom egy csepp tejjel, másba meg nekem nem kell édes íz. Hacsak a csokiba nem!)

Puszi.

1353. Szeszipuszi (válaszként erre: 1352. - Zuzmika)
2008. ápr. 30. 14:17
Azért lenne jó tudni, hogy mi az igazság, mert ha tényleg nem jobb az édesítő, mint a cukor vagy a méz, akkor nem mérgezem magam fölöslegesen szintetikus anyagokkal. Mert más azért a cukorbeteg, akinek nem szabad cukrot ennie...de sok cukros ismerősöm van és ők sem soványak. Pedig aztán a szénhidrátbevitelüket pontosan szabályozzák...
1352. zuzmika
2008. ápr. 30. 11:52

helló lányok!

Szeszi, ne ezzel foglalkozz, hanem a végeredmény -1 kilóval!A többi kit érdekel, nem?

Hallott már valaki szűztea kekszről?AZ egyik újságban olvastam róla, jó lenne kipróbálni.Próbáltátok már?

A mérleggel haragban vagyok, már 2 hete rá sem álltam mert úgysem azt mutatja mit látni akarok.

1351. Szeszipuszi (válaszként erre: 1348. - Danya)
2008. ápr. 30. 11:10

Fagyigép...egy időben gondolkodtam rajta, hogy jó lenne, aztán mióta kaptam a turmixot, frissen csinálom a lájtos fagyit fagyott gyümölcsből joghurttal vagy tejjel és édesítővel.

Ha veszel fagyigép csakis fagyasztóst vegyél, mert a másik fajtát be kell tenni a fagyasztóba - ami ugyebár nem kis helyigén...

Apropó édesítőszer...

Sokszor olvastam már, hogy igazából inkább hízlal, mint fogyaszt...hát lányok! Míg odakint voltunk, megittam napi 3-4 kávét (olyan híg, semmifajtát) és mivel nem vittem édesítőt, mindig cukorral. Egy bögre kávéba legalább 3 kanálnyit tettem - és nem mokkáskanállal. Emellé megittam ugye legalább 1-2 sört egy nap (na jó, volt az néha 3 is, mert este kettő is legurult...;))) és jókat ettem: bundában sült halat krumplival, steak-et, lazacot, csirkés szendvicset, sült kolbászkákat...és egy kilót fogytam! Jó, mozogtunk is sokat, de végülis kocsiban is rengeteget ültünk. No akkor meg mitől nem híztam - sőt! Ezt magyarázza meg nekem valaki!:)))

2008. ápr. 30. 10:47

Sziasztok,

Danya, nem értek a fagylaltgépekhez, nekem nem is volt soha, nem is vágytam rá, mert nem szeretem a fagyit. Nagyon ritkán eszem, de akkor is jégkrémet. Azt meg megveszem 1x 1 évben.

Pusz.

2008. ápr. 30. 07:37
Lányok! Tettem fel néhány képet magamról az adatlapra...sokkal több, bevallom, nem is készült. Inkább én fotóztam - Apus meg vezetett.
1348. danya
2008. ápr. 30. 06:47

szeszike, hu nagyon szép helyen voltatok, és irigykedtünk is tegnap amikor bent a melóban megnéztük a csajokkal. biztosan nagyon jól ki tudtok kapcsolódni.

Melcsi mint irtam megértem én mind a két felet, ha a fiatalnak nem adunk esélyt sosem lesz gyakorlata, és valóban 35 év után már alig tudsz elhelyezkedni, de vajh miért is? akkor már tul vagyunk a szülésen, a betegségeken, stb. már akkor kezdjük magunkat megtaláélni az életben. szeirntem akkor kezdődik az igazi élet. de mások szerint nem.

na szóval hétfőre hirdettem állást, majd meglátjuk. amugy csak 4 órásat keresek egyenlőre, kereskedelmi végzettséggel, és számitógépes ismeretekkel, majd meglátjuk, hogy ez igy elég lesz e? mivel a munka nem indokolna többet, de ha a több nő el akar menni szabira azt csak ugy tudom megoldani, ha van még egy plussz. és ennek a kislánynak elég sok munkámat átadtam, és még igy sem végzek sosem....., azért nem, tudok egy rohadt napra sem elmenni, mert mindig vannak naprakész, és határidős munkák. hát ha még nem találok olyat aki ezekbe bele tud folyni. na majd meglátjuk.

amugy kellene kis segitség, mit szóltok egy fagyigéphez? dalmának szerettem volna venni, ballagásra, egyenlőre még nem is kaptam még biztos korai, pedig már néztem 5 helyen. maradt apának a metro.

amugy egy laptopot akarunk neki venni, de majd csak augusztusban, ha felveszik a suliba, ami most van neki az már csak váltóáramról tud dolgozni, blanka is olyan jókat ir, tanul utazás közben az övén. tehát az lenne az igazi ajándéka.

van valakinek fagyigépe?

olyat hirdet a metro, hogy már fagyaszt is 1,5 literes. gondoltam, hogy ez jó ajándék, a multkor ugyis főzni akart fagyit, de nem tudta, hogy fagyassza le.... somát akarta meglepni.

igy olyan lájtos fagyit is tudunk csinálni amit mindenki ehet. 20 perc alatt készen van ugy olvastam. segitsetek mán.:)

1347. schybie
2008. ápr. 30. 03:50

JÓ reggelt!

Értelek Danya, de tudod a fiatalok között is van megbízható, stb. Igaz én is szeretnék majd pár év múlva szülni, stb de most addig ne alkalmazzon senki?! Utána meg azt mondják majd, jé, Te 35 vagy, már nem kellesz, nem jó ez így sehogy. Most nem fő még a fejem az augusztus miatt, sajnos nem lesz felvétel, megvan hogy hányan dolgozhatnak és a létszám kivan:( DE majd meglátjuk mit hoz a holnap igazad van:)

Szeszi, megkaptam és irigykedem. Egy dolgot hiányolok csak: apusról van kép, Te miért nem pózoltál?! Ha van olyan képed is szívesen látnám. Nagyon tetszik a táj, a környezet, imádom a kastélyokat és a zold időjárást, bejönne nekem is ez a hely.

Ha úgy nézzük akkor ma péntek van:) Nem is baj, délután egy kis wellnest eszközlök mert le vagyok amortizálódva: haj, köröm egyebek.

Tegnap betévedt egy volt oktatóm a könyvtárba (pár évvel idősebb nálam mindig jól megértettük egymást, nagyra becsülöm, fiatal kora ellenére remek oktató, és tudása is van), na szóval bejött, és mit mondott?! "nagyon szépen lefogytál" :)Furcsa volt mert ez elég személyes kijelentés, hiába volt jó közöttünk régen a kapcsolat ezt egy férfitól furcsának tartom. Aztán beszélgettük a mostani helyzetemről, Ő is azt mondta, becsüljem ezt a 4 hónapot, jó akkor azt teszem:) A másik ismerősöm pedig megkérdezte hogy hogy állok a betegségemmel, mi a bajom hogy így lefogytam? Illetve mit szedek, szedetnek velem. Mondtam neki hogy Hál Istennek rendben van minden, legyőztem a pszichés és hormonális dolgokat, és ép ellenkezőleg nem vagyok beteg, hanem minden rendben ezért sikerül szép lassan fogyogatnom.

Délután jövök, én nem tűnök el a 4 napban mert most fogom megnyomni a netes munkát persze majálisozás, bulizás, szórakozás, háztartás és pihenés mellett:)

Szép napot!

2008. ápr. 29. 21:22

Mi van, kislányok?

Bealudtunk?

2008. ápr. 29. 13:48
Igen, sajnos, drága. Egyébként mindennel egyetértek.
1344. Szeszipuszi (válaszként erre: 1342. - 7abb7adbf0)
2008. ápr. 29. 11:25
Érdekes ám, hogy én nem érzem, hogy rövid lett volna...Ugyan szívem szerint maradtam volna még, de mivel minden reggel 9-kor nekiindultunk és mentünk estig - no és kocsival azért sokfelé el lehet jutni - egész hosszúnak tűntek ott a napok. Igazából hiányérzetem sincs, bár tudom, hogy még nagyon sok szép helyet és tájat nem láttunk. De már megfogadtuk Apussal, hogy még egyszer legalább elmegyünk - de azt hiszem majd, ha már nálunk is euro lesz a fizetőeszköz. Egyetlen hibája ugyanis Írországnak, hogy rettentő drága.
2008. ápr. 29. 11:21
Rudika! Elküldtem.:)))
2008. ápr. 29. 10:16

Szeszike,

megkaptam köszönettel.

Isteni helyeken jártatok, imádom Irországot. Csak egy kicsit rövid volt.

Puszi és mindenkinek.

1341. rudiandi
2008. ápr. 29. 09:44

danya, lehet, hogy neked van igazad az étteremmel,de mi így szoktuk meg, és én szeretem ezeket a készülődéseket.

Igaz, hogy fársztó, de majd ráérek kipihenni.

Szeszi, nem is gondoltam, hogy nekem nem küldöd. pont nekem, aki ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik , mint te. na csak vic volt, de kérem szépen én is

1340. zuzmika
2008. ápr. 29. 08:53
Bocsi!Mégis megkaptam, csk nem vettem észre eddig.Nagyon szép helyen jártatok, és gyönyörűek lettek a képek is.Köszi a beszámolót, megyek megnézem mégegyszer, fájdítom vele a szívemet.
1339. zuzmika (válaszként erre: 1338. - Szeszipuszi)
2008. ápr. 29. 08:39

Szeszi!

Jelentem én nem kaptam semmit, de nagyon várom ám!

2008. ápr. 29. 08:24

Jó reggelt!

Danya, Pusi, Melcsi és Zuzmi! Összeállítottam egy rövid beszámolót sok képpel és elküldtem nektek. Ha nem kapnátok meg, reklamáljatok! Akit még érdekel, szóljon! Szívesen elküldöm, de zargatni sem akarok vele senkit.:)))

1337. danya
2008. ápr. 29. 06:30

helló, jó nagy bulit csaptok rudika:)

nálunk csak 13 lesznek, és nem is itthon lesz, hanem a csücsök csárdában.

azsem lesz sokkal drágább, és ki vagyunk szolgálva, sőt ugy rossz a sütöm is még. sőt ugye nekem is dolgoznom kell amig látok. tehát felkészülni sincs időm. nem ugy mint a kolléganőm másfél hétig készült rá otthon. irigykedem, ha én egyszer annyit....., na de ez álom az álomban. ez van

hétévégén mi is festjük tovább a keritést, most bográcsozunk, végre kitaláltam mit, harcsapaprikást, turóscsuszával, nem egy lájtos kaja, blankának valami mást kell kitalálnom, de bográcsos kajából ő ugy sem tudna semmit enni. majd egy kis husit bepácolok, az fincsi volt a hétvégén is nagyon.

jó lenne mindennap kint főzni, lehet, hogy ugy is csinálom. igaz szombaton ballagás, akkor csücsök.. vasárnap meg kitalálok majd valamit. még vennem kell festéket, hogy elég legyen.

na szóval van munka nem mondom, de jó kicsit kint a levegőn.

1336. rudiandi
2008. ápr. 28. 21:31

szijjasztok

csak bekukk, mert ugyan végre van gépem, de egy perc időm sincs

még holnap is dolgozom, holnapután meg ballagás 28 vendéggel

hát nem unatkozom, de majd a 4 napos ünnep alatt jövök írok, olvasok, oihenek, és oersze tanulok, mert 4 hét múlva vizsga

na csók mindenkinek,a szülinaposoknak sok boldogságot

1335. danya
2008. ápr. 28. 20:24

siasztok:)

szeszike, hát megjöttetek? na milyen volt? irigykedtünk is kicsit...:)

majd képeket ugye teszel fel? kiváncsiak vagyunk ám nagyon.

szeszi csak nem mindegy, hogy én 62, te pedig 66.. tudom, tudom egész jól tartom magam, akár 2 napot is letagadhatnék mi?:D?:D?D?D?D

Melcsikém 4 hónap alatt még bármi történhet, annyira megszeretnek, hogy lehet, hogy véglegesitenek, vagy ha lesz üresedés, akkor azonnal rád gondolnak.

amugy nálunk a cégnél is történtek dolgok.

az unokaöcsém is nálunk dolgozik november óta 21 éves, és összebodorodott egy 27 éves kis csajjal.

mivel a tesóm is ott dolgozik, ugy mint munkatársat szerette a lányt, de már menyének nem akarta. szóval elég xar hangulat volt benn, a többiek sem pártolták ezt a kapcsolatot, igy a kislányt szó szerint kizárták a beszélgetésekből, én voltam csak aki beszélt hozzá.

én beszéltem attilával ez ügyben, de hát nem lehet, akkor majd egyszer csak vége lesz.

hát ma beadta a kislány a felmondást, jól kibaxtak velem mindannyian. most főhet a fejem, hogy kit veszek fel, ujra meg tanitani mindenre az idegent, jól választok e? alkalmas lesz e? kijön e a többiekkel? nem fog e lopni? szóval kicsinálnak ezek engem.

és higyjétek el, a hátam közepére sem kivánok egy uj munkatársat. bele vagyok már fáradva, össze sem tudnám számolni, hogy hány ember megfordult a 12 év alatt nálunk.

és ha most adok fel hirdetést, és választok 40 év felettire fogok voksolni.

tudom ez ellenetek van, blanka is pont mondta, de végül is megérti. csak én már olyan embert keresnék, akire lehet számitani, aki nem száll egyik virágról a másikra stb. stb.

na mindegy majd lesz valahogy, közben hazaért az uram is osztrákiából a temetésről.

na majd jövök reggel

puszi

1334. schybie
2008. ápr. 28. 12:47
Na látom ez a bikák topikja:) Boldog Szülinapot Szeszi, jó hogy újra itt vagy!
1333. zuzmika (válaszként erre: 1331. - Szeszipuszi)
2008. ápr. 28. 10:27
boldog születénapot, Szeszi!
2008. ápr. 28. 09:46

Szeszipusz,

hát máris megjöttél? De hamar eltelt!

Ha ráérsz, mesélsz, remélem.

A JÓISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG TÉGED, SZESZIKE! (Meg mindenkit!)

Schybie,

köszönöm szépen.

Puszilok mindenkit.

2008. ápr. 28. 09:24

No, azért volt egy kis időm:))))Belekukkantottam, az elmúlt napok termésébe.

Danyusom! Egy napon születtünk? Isten éltessen minket!:))))

2008. ápr. 28. 09:20

Jelentem, megvagyok!

Csak épp időm nincs írni meg viszaolvasni, de ahogy lesz, jövök!

1329. schybie
2008. ápr. 28. 06:46

Igazad van anyus, csak az a baj, hogy úgy 4 hónapig foglalkoztatnak, többre nincs lehetőségük:( De ez is vmi, aki a kicsit nem becsüli... Aztán ki tudja mit hoz még az élet...

Tekerem a brinyát, formásodjon az a comb:)

1328. danya
2008. ápr. 28. 06:18

örülünk Melcsi, hogy sinen az életed,kicsit tovább kellett várni mint ahogy...., de a lényeg, hogy most sikerült.

szerintem nagyon frankó lehet könyvtárban dolgozni, főleg annak aki szereti a könyveket, és az embereket. ugy hogy a szerencse csillagod rád ragyogott:)

apa elutazott hajnali 2-kor ausztriába, ma lesz a temetés annak a 41 éves pasinak. most hivtam, de biztos nem állitotta át a telefonját az osztrákra, mert jelenleg nem kapcsolható.

na szép hetet, remélem ujra jó idő lesz

1327. schybie
2008. ápr. 28. 02:48

Jó reggelt!

Itt vagyok én is. Végre vasárnap befejeztem a netest, még bőven lapzárta előtt (kedden lesz) így elhúztam a tavaszba + vásárolni:)

Pusi kérdésedre a válasz, megnéztem a Jószefvárosit, hát tényleg nem ép minőségi termékeket árultak, azért sikerült egy-két olcsó de jó göncöt vennem: egy nyári felső, egy világos arany, majdnem vajszínű capri nadrágot, zoknikat, táskát, Maszatnak sapkát, kb ennyi. Ja meg egy alvós bugyis-trikós összeállítást.

Mostanában hogy minden nap reggeltől estig dolgozok, a hétvége marad a shoppingra, de akkor pótolom a hetet. JÖn a meleg, és kéne a lazább ruha de a tavalyiak lógnak, beszereztem már pár ruhadarabot de azért még kéne pár.

Pénteken a hivatalos megnyitónk nagyon jól sikerült, itt volt a Szili Kati kivonult a fél bajai rendőrkapitányság, Ő pedig az őrezred biztonsági őreivel jött, akik sűrűn vetkzőtető pillantásokkal mértek, + délelőtt két hallgató fiatal srác elkérte a számom:) Édesek:)

Danya, Pusi, NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT mindkettőtöknek. Mivel rövid az eszem így lehet aznap elfelejtem ezt a tuti.

Ma nyit újra ki a könyvtár, eddig mindenféle munkát végeztem, mától elkezdem a számítógépes feldolgozást, és hetente egyszer bent kell maradnom ügyelni délután 4-7ig egyedül leszek bent végzett könyvtáros, kapunk igaz mellénk 6 hallgatót mert most 3 szinten vagyunk, de a felelősség rajtam lesz, mert ilyenkor kölcsönöztetek, illetve én viszem majd az egész könyvtárat, hát jól belevágnak a mélyvízbe, de élvezem, szeretem a kihívásokat.

CSevapot készítettem tegnap magamnak ecetes vegyessalival, mára is maradt, holnapra és szerdára pedig megfőzöm majd délután a spárgát, nagyon szépet kaptam. Na röviden ennyit rólam, mint látjátok élek, virulok:)

Szép és fogyogatós napokat

1326. danya
2008. ápr. 27. 20:42

Jajj most látom csak, ha blanka feljön az én gépemen, én azt hiszem, hogy én én vagyok, nem is szoktam olvasgatni. és most hogy irod pusi, most néztem csak meg, hogy nem is én voltam:)))

neked is sok és boldog évet kivánok még, erőben és egészségben, és szerintem e két dolog nélkül nem is élet az élet. akkor jön rá az ember, ha baj van, hogy micsoda áldás az egészség.

nagoyn fincsi lett a husi, csináltam saslikot, azt disznócombból arra mustár, pirosaranyat, fokhagymát tettem. ugy huzigáltam fel a nyársra, hogy hus, fü.szalonna, csirkemáj,hagyma.... nagyon fincsi lett.

a csirkemelleket pedig két félébe pácoltam

az egyik sültcsirkepác, plussz fokhagyma

a másik az az isteni husvarázsos cucc.

ja és csináltam egész csirkét, az is jó lett, az pedig ilyen ropogós csirkesült, fokhagyma,majoranna, oliva olaj, kis bors, ezt kutyuotam össze, kentem be a csirkét. és állt két nap 2 éjszaka.

azt hittem nem sül át, de nagyon olmlós izes lett.

ja és volt egy meglepim is ami nem hiányzott a foyókurámban.

beugrottam ebéd után a lakásba, és mire kiértem, egy haalmas csokitorta volt előttem, tüzijátékkal.

hát mit tehettem volna? hát persze, hogy ettem, és még egyet este is.

na holnap ha méretkezem....

mire megyek a kanárira már tuti nem érem el a 75 kilót:( na de mindegy ez van.

na jól van majd jövök

jó éjt)

2008. ápr. 27. 20:08

Zuzmia,

köszönöm szépen, de másodikán ismételd meg, jó? (Csak vicceltem.)

Danyus,

hogy sikerült a pácolt hús? Végül milyen pácot készítettél?

❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook