Mindent, csak kevesebbet diéta (beszélgetés)
Szervusztok! Jó reggelt!
Ismét csak sikerült elaludnom, pedig az este is már 10-kor leragadt a szemem...
Ma főznöm nem kell, d.e. megyek sétálni-gyalogolni. Előre örülök!
Szia-szia! Igen, minden a régi. Ebéd kész, felét meg is ettem, a másik fele jó lesz holnapra.
Majd holnap elindulok gyalogtúrára, remélem akkor is ugyanolyan szép idő lesz, mint amilyennek most látszik innen bentről.
Szia Katus,
Van egy közös pontunk 😀. Én is a neten ismertem meg a második férjemet. Csak bátorítani tudom azokat, akik kételkednek az ismerkedés ezen formájában.
Próbáltam felébreszteni az "Azok fóruma, akik az interneten ismerték meg a párjukat" fórumot, ahol leírtam az ismerkedésünket.
Hópihe
Köszönöm a jókedvű jeleket!
Mindenki
Végülis a fórum témája a diéta, úgyhogy írok erre is pár gondolatot.
Azt mondják 70% kaja, 30% mozgás a siker titka.
Úgy látom különböző korosztályokat képviselünk, de mindenkinek nagyon fontos az egészség. Ehhez pedig hozzátartozik némi sport is. Ez az én koromban sem csupán hiúsági kérdés. De hazudnék, ha nem szeretnék formás is lenni.
Szóval én már ma is lesétáltam a 2 mérföldet LS-el.
Kaja, sajnos nem igazán diétás, de néha ilyen is kell.
Készítettem sütőtökkrém levest kókusztejjel, majd pirítok hozzá tökmagot, meg van tökmagolaj is locsolgatni.
És a nem diétás...
Sajnos rakott krumpli, de imádom!!!
Ja és a rétegek közt van sült virsli, sült bacon, kolbász és jó sok tejföl.
Na majd kistányérral eszem belőle...
Legyen vidám napotok!🌞
Jó reggelt! Itt nincs melegftont, mégis tudnék aludni folyamatosan!
😃
Szervusztok! Jó reggelt, szép napot mindenkinek!
Ma nehezen ébredtem, egy kicsit túl is aludtam. Ezek szerint valóban ismét jön a "meleg-front"! Ilyenkor szoktam álmos-lusta lenni. Pedig már a kávét is megittam.
Jó lesz Hópihe, én már többször rántottam és kedvencem. Szoktam úgy is elkészíteni, hogy kikeverek palacsintatésztát és abba mártom bele a virslit, majd forró olajban kisütöm. Mindkét változat finom és diétás. Főleg ha szalvétával leitatjuk a feles olajat.
A zöldséges, rakott hús bolognai szósszal is jó lehet. Meg fogom próbálni darált húsból.
Annyi félét össze lehet variálni. Vacsira nekem még maradt spenotom pár szem pörivel. Az éppen elég is lesz. pocakból szeretnék tavaszra leadni, mert igen feszülnek rajtam a kötött holmik.
Ahogy olvasom, igen-igen finomakat főztők.
Én is most csinálom a vacsimat, szintén próba-kaja: rántott virsli + hagyma-saláta. Virslit még sohasem rántottam ki. Bízom benne, hogy úgy is jó lesz.
Jó is egy kellemes séta hóesésben. Nálunk most semmi csapadék.
Ma zöldséges hús volt az ebéd, holnap szalontüdőt csinálok.
Délelőtt kerültem egy sort, egy röpke órát jöttem-mentem. Kellemes séta volt, pont az idő alatt, közel öklömnyi nagyságú hópelyhek hullottak az égből! Szép volt, jó volt.
Végre most már eltüntettem a kaja-maradékot, 3 napig kitartott, elegem volt belőle. Majd vacsira kitalálok valami egyszerű, de nagyszerű akármit.
Szia! Aludj egy sort, és utána menj el fürdőrucit vadászni, azzal is tudsz annyit jönni-menni-gyalogolni, hogy tisztességes mennyiségű kcal-t ledolgozol vele. Majd esetleg még azok után bicajozol egy adagot, ha mégis kevés lenne!
Én is várok még egy kicsit, és utána elindulok a körre.
Ebéd után már nem ettem semmit, és sétáltam fél órát Leslie Sansonenal. Csak fokozatosan merem bevezetni a tornát, mert 4 hete műtöttek. Vacsora csak üres, de nagyon fincsi gyümölcstea volt. Ha nagyon nem bírom, akkor elropogtatok egy szelet abonett kenyeret.
A bicajozást is nagyon várom, de ahhoz még hideg van. Idén 8. alkalommal kerüljük körbe a Balcsit a barátainkkal. Na nem egy nap alatt, de a napi 50-60 km-t mindenki bírja. Pedig nem vagyunk már tinik.
Holnap nem kell főznöm. Majd sétálok kint egy jó nagyot.
Az étkezés mellett Ti is figyeltek a mozgásra? Mit ajánlotok?
Kedvcsinálónak küldök egy videót, csak 30 perc séta:
Főtt hús húslevessel Katus, az is igen jó, nem hízlaló étel. Mi is szeretjük.
Hópihe, a húsgombóc is fincsi és valóban lehet variálni. Szoktam gombával, vagy keménytojással, aprított zöldségekkel is készíteni.
Szia! Hét végére én is darált húson gondolkodok, de inkább olyan gomba-ragus, zöldséges kutyulmányon. Még nem tudom, az nálam úgy szokott készülni, hogy ami éppen eszembe jut...
Nekem sincs kerékpárom, de nem is veszek. Ebben a házban, csak annak van meg a kerékpárja, aki felcipeli magával, és az emeleti mini-lakásába még azt is bepakolja. Hiába van a földszinten lakattal zárt, bekamerázott kerékpár tároló.
A kerékpárt viszik mint a cukrot!
Sziasztok! Jó sokat írtatok majd! Üdv az újabbak. Nekem most sikerült magamhoz térni. Persze aki éjszaka dolgozik. 😃 Ma húsleves lesz sok zöldséggel, tészta nélkül és fokhagyma mártás főtt husival. Holnap még nem tudom mit főzök. Lehet vmi darált húsos, bulguros rakott zöldséget. Csak már megint boltba kéne menni tejfölért. Na de az majd holnap lesz. 😃
Itt ma szép idő volt, sütött a nap is mikor felkeltem, most már lemenőben. -6-7 fok van. Éjszakára megint -20 körülit mond. Sétálni akarok és biciklizni!!! Mondjuk az utóbbinak legfőbb akadálya, hogy nincs. 😃 Úgyhogy elöbb vennem kell. Meg ugye a sok jég. De hát egyszer majd csak itt is elolvad! 😃
További ajánlott fórumok:
- Mit teszel akkor, ha fogyózol, és este már megettél mindent aznap, amit lehetett a diétád szerint, te viszont még mindig baromi éhes vagy?
- Magas vérnyomás, mindent csak gyógyszert ne
- Mindent lehet, csak akarni kell!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Fogyhatok csak attól, hogy kevesebbet és este egyáltalán nem eszem? Tapasztalatok?
- Mindent a Premium Diet orvosi diétáról - tapasztalatok