Mindent, csak kevesebbet diéta (beszélgetés)
Úgy van! Meg kell adni a testnek, amit megkíván! :)
Nálam rántott sütőtök lett petrezselymes krumplival.
Maradt még a sütőtökből, majd a jövő héten kipróbálom belőle a tejfölös tökpörköltet nokedlivel, valahogy a gomba-pörkölt mintájára. Még sohasem csináltam. Remélem az is jó lesz.
Szép napot!
Ebéd, prézlis karfiol, abból se sok. Noíde vacsira csinálok szilvás gombocot, nehogy éhenhaljak már😄😉
No és? Azért hidd el, örülnek neki ők is!
Azért csak más lesz az, élőben látni, meg addig még további kilócskák is eltűnnek... Mikor is jössz haza?
Hát enni mindig tudtam. 😃 Vékony akkor voltam mikor megszülettem. Azóta nem. 😃
Ma lebuktam. 😃 Beszéltem a családommal skype-on és a sógornőm első kérdése az volt, hogy mennyit fogytam. 😃 Szóval a meglepetésnek annyi. 😃
Az én étvágyammal az a baj, hogy nincs vele baj!
Így nálam ez a kistányéros adag, erősen odafigyelős megkötés. És mivel úgy nevelkedtem, hogy bármi jöhet, ha éhes vagyok, nem volt szabad válogatni, így teljesen mindegy, mi az a kaja... tehát nekem bizony ezen a téren van dolgom éppen elég! :))
Persze, amiket célszerű volt alapanyagokat már évekkel ezelőtt kicseréltem (kenyeret, lisztet, cukrot, rizst és társait), de a hagyományos ízekhez, főzési szokásokhoz még ragaszkodok.
Most még vezetem naponta a KalóriaBázist, a kaját is, és a napi mozgást (vagy éppen nem mozgást), kell még idő, hogy valóban annyira természetes legyen ez az egész, mintha örök életemben így éltem volna. Bízom benne, hogy pár hónap múlva már inkább rutinból teszem, amit teszek.
Így van Hópihe, kevesebb étel, kisebb tányér - csak ennyi ebben a fogyókurában a titok. No és persze azért nem eszik az ember rendszeresen zsíros, vagy túlcukros ételeket.
3 cm már szép eredmény. Én még nem mértem magam súlyra se. Egy kiló vagy másfél biztosan lement, de az még meg se látszik. Dugig nem eszem magam, mert keveset mozgok, nem tudok sok kalóriát elégetni.
Mai ebéd: paprikás csirkemell volt és délután sütök egy kis kókuszos teasüteményt. Kávéhoz egy-egy karika megengedett, többit viszem barátnőmnek, aki viszont hízókurázik.
Ez a "kistányéros módszer"!
Szóval kb. 1 hónap után 3 cm-rel csökkent a derékméretem. Most már a nacik derekában a gumit sorra kell összébb varrnom, különben két lépés után a térdemnél köt ki akármelyik is.
Mérlegelést e hónap végére tervezem, akkor már remélhetőleg az időjárás is alakul úgy, hogy szinte naponta lehet majd hosszabb-rövidebb gyaloglást, mozgást beiktatni. Ezért majd az a mért kg. lesz nálam az induló.
Gyakorlatilag valamikor jan. közepén álltam rá erre a módira, annak előtte inkább csak lelkileg-agyilag próbálgattam!
Igaz, hogy a fórum-indító "Mindent, csak kevesebbet diéta" címmel indította, de ez nem diéta. Ez egy megváltozott életkörülményekhez igazított életmód.
Úgy néz ki, ez a mindent eszünk, csak kevesebbet, és persze jobban odafigyelve, hogy mit-mikor-mennyit eszünk/mozgunk módszer működik.
Jó megnevezés: "Kistányéros módszer"
Vagyis akinél bármi okból a napi mozgás kevesebb, mint az átlag-emberé, akkor ott az 1200 kcal/nap sem szükséges.
Ezért, ha a napi mozgáshoz igazítjuk a napi bevitt kcal-t, és ennek eredménye a kcal-deficit, a korábban felszedett kilók ez esetben is elkezdenek eltűnni.
Ez nem fogyókúra, ez nem diéta! Ez egy olyan új életmód, mely figyelembe veszi a megváltozott életkörülményeket, és ahhoz igazítja a napi étkezés/mozgás ritmusát.
Gyors fogyásra, 1-2 hónap alatt karcsú-derékra extra méretekkel rendelkezők ne számítsanak.
Ezt azoknak a hoxa tagoknak írom, akik azért olvassák a fórumot, hogy ötletet, segítséget találjanak benne a saját fogyózásukhoz. Itt semmi diétázós megkötés, semmi szigorítás, stb. nincs azon kívül, amit mi, saját magunk állítunk saját magunkkal szemben.
Az, hogy ki milyen megszorításokat ír elő saját magának, azt hiszem, a legjobb módja annak, hogy a korábbi gyengeségeinket, esetleges étkezési túlkapásainkat itt és most helyre-pofozzuk. Ki-ki a sajátját.
De jó itt együtt lenni, mert az ötletek, az egymásnak adott tanácsok nekünk is jól jönnek. Hiszen azért ennek a módinak is vannak buktatói, vannak benne nehézségek, esetenként igen-igen jól jön, ha vannak körülöttünk mások is, akik segítenek.
A fórumot nem mi indítottuk, attól még a módszer jó!
Barackos csirke!
Te is tudod ám, hogy mi a jó! :))
Kedves egészségetekre!
Örülök neki! Egyébként én is így vagyok! Zsinórban szedtem elő a nadrágjaimat a szekrényből, és valóban úgy néz ki, hogy mindegyik bővebb rajtam, mint pl. még karácsonykor volt. Neki kell állni, hogy a derekukban a gumit összébb varrjam, különben 2 lépés után lecsúsznak rólam.
Én is gyakorlom a napi sétát, hogy amikor valóban itt lesz a tavasz, akkorra tisztességgel bejáródjanak a lábaim, és tudjak igazi távokat gyalogolni. Menni fog ez mindkettőnknek, csak csinálni kell! :))
Ne haragudj, de szerintem a fórum címében minden benne van: "mindent, csak kevesebbet.
Ez nem diéta. Ez egy újfajta étkezési szokás kialakítása, melynek során nem tiltunk meg magunknak semmit, csak jobban odafigyelünk arra, hogy miből-mikor-mennyit.
Szia! Én nem vagyok túl mérvadó a diétában. Itt (Svédország) sok minden nincs, ami otthon elérhető és fordítva. 😞 Próbálom belőle kihozni a számomra legjobbat. Egyenlőre úgy tűnik sikerül is. 😃 A nadrágjaim egyre kényelmesebbek, sőt...
Áprilisban vehetek pár újat is. 😃
A Leslie-s séta jó lehet, de mivel csak mobil netem van, ezért még kicsit tolódik a kipróbálása, de remélem az is megoldódik hamarosan.
További ajánlott fórumok:
- Mit teszel akkor, ha fogyózol, és este már megettél mindent aznap, amit lehetett a diétád szerint, te viszont még mindig baromi éhes vagy?
- Magas vérnyomás, mindent csak gyógyszert ne
- Mindent lehet, csak akarni kell!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Fogyhatok csak attól, hogy kevesebbet és este egyáltalán nem eszem? Tapasztalatok?
- Mindent a Premium Diet orvosi diétáról - tapasztalatok