Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mindent a vallásról fórum

Mindent a vallásról (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9
85. Napsugár8 (válaszként erre: 83. - Tumbo2)
2020. aug. 1. 14:39

Hogy te miket tudsz!!??

Most utána olvastam, valóban Emese Álmos anyja volt, és már várandós volt Álmossal, amikor álmában megjelent a turul-madár, akkori nevét lefordítva "a gyermekek őrzője", attól kezdve az ősmagyarok szent állata.

Tollaskígyó az aztékok istene volt.

84. tumbo2 (válaszként erre: 79. - Napsugár8)
2020. aug. 1. 13:30
régen hittek a tollaskígyóban,a bor istenében,meg még sok mindenben.
83. tumbo2 (válaszként erre: 82. - Unom)
2020. aug. 1. 13:24
Emese,vagy mi szösz.isten legtöbb vallásban csak férfi lehetett.
82. unom (válaszként erre: 81. - Napsugár8)
2020. aug. 1. 11:47

A többi angol nyelvész véleményét is ismered? Attól, hogy angol nem lesz automatikusan igaza.

Női szobrokat minden kultúra készített, termékenységet jelképezett.

Ha még nem olyan rég is használták a rovásírást ennek miért nincs nyoma?

A Mária héber név, érdekes lenne, ha az ősmagyarok istenét így hívták volna.

81. Napsugár8 (válaszként erre: 80. - Unom)
2020. aug. 1. 11:43

Ezt már több helyen is olvastam.

Pl. angol nyelvész a szkíták eredetét kutatta, nyelvészeti alapon állítja, hogy a magyarokkal együtt érkeztek a szkíták ide a Kárpát medencébe, csak ők még akkor tovább mentek még délebbre, le egészen a mai olasz csizmára. Márpedig, ha ezt egy angol nyelvész írja le, akkor nincs okom kételkedni benne.

Másrészt még 80 évvel ezelőtt is a székely-magyarok tökéletesen használták az ősi rovás-írást, amit tudvalevő, hogy az a suméroktól ered. Szóval valami ősi kapcsolatunk mégis csak van vele.

Van olyan könyvem is, amely történészek a magyarság eredetét vezették vissza, ásatások során több torzót = apró cserép szobrot találtak, egy női szobrot ábrázolt, és bár több helyről, több ásatás során találták őket, mind-mind szinte tök egyforma...

80. unom (válaszként erre: 79. - Napsugár8)
2020. aug. 1. 11:17

Mária, a magyarok istene? 🤣

A végén kiderül, hogy a magyar egy elkóborolt zsidó törzs.

Nem szabad mindent elhinni ami le van írva.

István elpusztította az ősi vallás emlékeit, így bárki azt képzel amit akar.

79. Napsugár8 (válaszként erre: 78. - Unom)
2020. aug. 1. 11:08

No ez + a másik téma, amit nem értek: olvastam több helyen, hogy mi magyarok is a sumérokkal együtt éltünk valamikor, és onnét indultunk el, először távol kelet felé...

Másik helyen, máskor azt olvastam, hogy mielőtt István elfogadta volna a keresztet, és a vatikán támogatását, annak előtte a magyarok valami ősi vallás szerint, egyisten hitet vallottak. Asszony-isten volt, Máriának hívták, azért is mondják, hogy a magyarok istene Mária, csakhogy nem Jézus anyjára gondolnak olyankor, hanem arra az ősi istennőre... de ki volt ő??? és milyen vallás volt az, honnét vettük, mit lehet tudni róla???

78. unom (válaszként erre: 77. - Napsugár8)
2020. aug. 1. 11:03
A suméroktól indulhatott ki, ők ie. 3. évezred körül éltek. Hogy ők honnan vették azt nem tudjuk.
77. Napsugár8 (válaszként erre: 75. - Unom)
2020. aug. 1. 10:46
Mint írtam is, Ehnaton időszámítás előtt 1300-ban, az már eléggé az ókor. Vagy még annál is régebbi történet is létezett??? Kíváncsi vagyok rá, az ilyen témák engem is érdekelnek!
76. unom (válaszként erre: 75. - Unom)
2020. aug. 1. 10:45
Ez a mozzanat megvan Hórusznál, Dionüszosznál is, hirtelen ezt a kettőt találtam.
75. unom (válaszként erre: 74. - Napsugár8)
2020. aug. 1. 10:40

Ókori mítoszban már Jézus előtt megjelent ez, onnan vették át. Ha nem felejtem el, délután utánanézek pontosan.

Érdemes vallástörténetet olvasgatni, sok érdekesség van bennük.

A vallások átvettek egymástól történeteket, kicsit hozzáadtak, kicsit elvettek, és sajátként adták tovább.

74. Napsugár8 (válaszként erre: 73. - Unom)
2020. aug. 1. 10:30

Azt mondod, még Ehnaton előtt is volt már egyisten-hit a földön, és az az isten szűztől született???

Hol, ki volt az az isten, és akkor ki teremtette a szüzet? Vagy valamit nem jól értelmezek abból, amit írtál???

73. unom (válaszként erre: 66. - Napsugár8)
2020. aug. 1. 10:13

Persze, hogy nem az elsők volt ebben sem. A mítoszok egymásra épülnek, volt előtte is, aki szűztöl született, Isten fia volt...

Nem lehet egyszerű dolga annak, aki vallást keres magának. Az emberiség eddig több, mint 4000 istent teremtett, nem lehet egyszerű választani.

72. tumbo2 (válaszként erre: 71. - Napsugár8)
2020. aug. 1. 10:01
a volt osztálytársam, régész lett,aztán a megyei múzeum igazgatója.sajnos már meghalt,az unokaöccse volt a focista Fülöp.
2020. aug. 1. 09:37
A Szinuhe nekem is meg volt, de alapjaiban nem ilyen könyveket olvastam, hanem a könyvtárból hordtam haza szinte az összes olyan könyvet, amely valamelyik ősi kultura történetét, az ásatások nyomán feltárt épületeket, csontvázakat, szobrokat, stb. és persze a hozzájuk kapcsolódó történelmi eseményeket taglalta. Mindig is szerettem volna régész lenni, de már akkor is tudtam, hogy abból nem lesz semmi, hogy én egyetemre járjak...
70. tumbo2 (válaszként erre: 62. - Napsugár8)
2020. aug. 1. 09:36
nagyon sok minden rossz emlékre,a lányom szerint el kéne engednem,de nem tudom.tegnap láttam egy filmet a duna tévén.abban volt,akit nem szerettek,sosem tud szeretni.
69. Napsugár8 (válaszként erre: 66. - Napsugár8)
2020. aug. 1. 09:33
** Tuthenkamon helyesen: Tutanhamon
68. tumbo2 (válaszként erre: 66. - Napsugár8)
2020. aug. 1. 09:31
igen.olvastam,Szinuhe.
67. tumbo2 (válaszként erre: 65. - Napsugár8)
2020. aug. 1. 09:30
a szent lajos király hídja?
2020. aug. 1. 09:30

Ha már itt tartunk:

Az első egyisten-hitet még időszámítás előtt!! 1300-as évek közepén az egyiptomi Ehnaton fáraó vezette be. Eltörölte a régi vallást, és helyette egyetlen istenként, a Nap-ot jelölte meg. A nép persze zúgolódott, a papoknak sem tetszett, hogy elvette hatalmukat, még a fővárost is elköltöztette, épített egy teljesen új várost. Persze fia Tuthenkamon (hogy kell írni????) ahogy apja halála után hatalomra került, visszaállította a több isten hitet, így béke lett az országon belül a polgárok és a papság körében is...

Vagyis nem Jézus volt az első, aki az egyisten-hitet hirdetni kezdte.

65. Napsugár8 (válaszként erre: 63. - Tumbo2)
2020. aug. 1. 09:23
Látod, látod! Erről beszélek. Meg amikor kb. 2 évvel ezelőtt égőcsere után a konyha mennyezetén a búra rosszul lett visszarakva, és kb. 2 héttel utána pontosan az orrom előtt esett le a földre. Ha egyetlen lépéssel is arrébb állok, a fejemre zuhan... és hasonló esetek kismillió történik.
64. tumbo2 (válaszként erre: 61. - Napsugár8)
2020. aug. 1. 09:18
olvastad az érik a gyümölcsöt?abban volt,hogy én ezért a földért öltem meg az indiánokat.az isten nevében mert állítólag nekem adta.
63. tumbo2 (válaszként erre: 61. - Napsugár8)
2020. aug. 1. 09:15
én nem hiszek egyetlen istenben sem.de mikor a lányomat elütötte egy autó,gondoltam,valaki vigyáz rá.
62. Napsugár8 (válaszként erre: 60. - Tumbo2)
2020. aug. 1. 09:03
Hogy te mikre nem emlékszel????
61. Napsugár8 (válaszként erre: 59. - Tumbo2)
2020. aug. 1. 09:01

Én sem vagyok egyetlen "templomi vallásnak" sem hívője.

Gyártottam magamnak "saját Isten-hitet" és az alapján igyekszem élni életemet, a jóság, a szeretet, a tisztesség, becsület. Nem állítom, hogy mindig sikerül, de igyekszem.

De azért hiszem azt is, hogy valaki/valami van odafönt, aki/ami vigyáz rám, ha kell akkor segít is. Hogy vannak, akik Istennek nevezik, mások Allah, Jehova, Krisna, vagy a New Age mozgalom hívei szerint Fény, Nap, Mindenek Feletti Hatalom, vagy bárminek is nevezzük, szerintem ugyanaz mind.

Ha már itt tartunk, annyiban igaza van minden vallásnak, hogy "egyetlen igaz Isten van", ugyanaz a valaki/valami, csak éppen máshogy nevezik. Mint ahogy egy többgyerekes családban is a lurkók nem egyformán hívják az apjukat. Mind ugyanarról az atyáról beszél, csak éppen más néven nevezi. :))

Ha ezt belátnák a különböző vallások vezetői, hívei, és végre abbahagynák az egymással való torzsalkodást, és nem lenne több vallási háború. Mint anno a keresztes lovagok harcai, az erőszakos hit-téritések, amelyek során elpusztítottak minden értéket, amit korábban az inkák-maják-aztékot több ezer év alatt kőbe-véstek... és még ők mondják a "Tízparancsolatban", ne ölj!!!

No erről most ennyit. Megyek és összedobom a holnapra tervezett töltött paprikát. :))

60. tumbo2
2020. aug. 1. 08:46
aki nem eszik húst,nem iszik bort,bár állítólag a Tulipánnak is ízlett.Egri csillagok.
59. tumbo2 (válaszként erre: 58. - Napsugár8)
2020. aug. 1. 08:40
a tévében láttam,hát ki miben hisz,abban üdvözül állítólag.még jó,hogy én nem hiszek semmiben.legalábbis vallásban.amiben hinnék az a tisztesség,szolidarítás,egyenlőség,ez az ami nincs ebben az országban.
2020. aug. 1. 08:26
Állítólag Krisna-hívők gyülekezete, vagy minek nevezik (Magyarországi központja???) van valahol Somogy m-ben, valamelyik a Balaton környéki településen. Egész biztosan van honlapjuk is.
57. Napsugár8 (válaszként erre: 56. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 1. 08:24

Nem vagyok én annyira okos, azért kérdezgetek. De azért azt mondom, hogy mielőtt végképp eldöntöd, hogy hova-kihez-milyen irányzathoz csatlakozol, előtte olvass utána mindkét vallásnak.

A buddhista tanítások nekem is szimpatikusak, a hinduról semmit sem tudok. De azért óvatos lennék mindkét esetben, nehogy "beszippantson" akármelyik is úgy, hogy még nem igazán döntöttél.

A net-en egész biztos találsz olyan oldalakat, amiket először csak - anonim módra!! - olvasgatnál.

56. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 55. - Napsugár8)
2020. júl. 31. 21:01
Fogalmam nincs még de jobban vonz buddhista szentély és a krisnás élet mint a templomban siránkozó feszülethez imádkozó élet. Konkrétan meg nem vagyok hívő de vonz ez a dolog... néztem amiket írsz te olyan okos dolgokat írsz és olyan okosan kérdezel veled legalább lehet beszélgetni
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook