Mindent a vallásról (beszélgetés)
de azt nem hiszed,hogy a szűz Máriától született?
Názáreti Jézus vagy Jézus Krisztus, gyakran csak Jézus vagy Krisztus, héberül: יהשוה (Betlehem, i. e. 4 körül – Jeruzsálem, i. sz. 30–33 körül) a kereszténység központi alakja, a világtörténelem egyik legismertebb és legnagyobb hatású személye
[link]
én nem foglalom ott a helyet.elhamvasztanak,szétszórnak,passz.
Köszi!
Mert a kérdésem az volt hozzá, hogy mi a különbség az Ószövetség és az Újszövetség között, miért kellett az Új, miért nem volt jó a "régi", az Ó?
De erre valóban nem gondoltam, hogy "ezt tanulják". Ez jó! :))
Tévedsz. A Korán a mohamedánok szent könyve. A zsidóké a Tóra.
A Tízparancsolat épp az Ószövetségben van.
Minden pap meg tud magyarázni bármit, ezt tanulják.
akkor ott sem lesz nagy tolongás.viszont lesznek pokolbéli víg napjaink.igaz,amíg a legnagyobb bűnöket meg lehet gyónni,vagy perselypénzzel megváltani.
Javíts ki, ha tévedek: a zsidóknál a Korán van?? És az, ha jól tudom, még az Ószövetségre alapulva hirdeti a büntető Isten = Jahve tanításait.
Ahogy nekem egy atya mondta, Isten azok után kötött egy új szövetséget = Újszövetség a zsidókkal, hogy látta, az Ószövetség szerinti vasszigorral nem fogja tudni az embereket a rossztól eltéríteni.
Ekkor küldte le Jézust, mint tanítót a földre hogy megmutassa nekik mutatni a jót, a szépet. És aki azt teszi, úgy él, mint ahogyan az a Tízparancsolatban szerepel, majd az bejut a mennyekbe...
Engem nem nagyon érdekel.
Ez az egyetlen ókori mű, amit hajlandó voltam elolvasni, épp amiatt, mert erre szoktak hivatkozni.
nekem kedvenceim az ókori történelemről szóló könyvek,pl.Gilgamesről,a Szinuhe,Turms,a hallhatatlan,meg a többi.
Minden mítosznak van valóságalapja. De Jézust a Biblián kívül sehol sem említik.
Olvastam Flaviustól A zsidók történetét, nem szerepel abban sem.
főleg nem az aki 900 vagy hány évet élt,vagy aki 100 éves korában szült.viszont támasznak,segítségnek biztos jó, annak aki igényli.
Valóban nem annak szánták.
Viszont egyre több régészeti feltárás eredménye, hogy megtaláltak ezt-azt, ami a Bibliában szerepel, és többé-kevésbé ott, ahol az írva vagyon!
Tehát a régészek, történelem-kutatók részére akár még történelem könyv is lehet. Ha úgy vesszük.
Jézus nem történelmi személy, ahogy a Biblia nem történelemkönyv.
a hit első állomása az (1) érdeklődés. Ezután következik az (2) kétely. Ez stabilizálja leginkább a hitünket a jövőben, bármennyire is furcsának tűnik ez most. Ebben a fázisban teszünk fel kérdéseket, vetünk igazi alapot. Itt még biztonságban vagyunk akkor is, ha meggondolnánk magunkat. A kétely után a (3) bizonyosság következik, majd ebből fakad a (4) hit. Vannak olyan dolgok, amire egyszerűen nem találunk magyarázatot, de hitünk csak akkor nem inog meg, ha előzőleg azt szilárd talajra építettük fel.
tanárnak?nem tanítónak?hát az iszlám lesz a győztes-
A történelem legnagyobb embere; … Nem volt szolga, mégis Mesternek hívták. Nincs diplomája, mégis tanárnak hívták. Nem volt gyógyszere, mégis gyógyítónak hívták. Nincsen serege, mégis a királyok féltek tőle. Nem nyert katonai csatákat, mégis meghódította a világot. Nem tett bűncselekményt, ám keresztre feszítették. Sírba temették, de ma is él .— Jézus a neve.
nem lenne türelmem hozzá.
Meditálni még én sem tudok...
Nem talán, hanem biztos!
Másrészt: senki sem lehet próféta a saját hazájában. Másrészt valóban olyan problémád van, aminek a megoldásában másvalakinek kellene segítenie, vagy kizárólag csak rajtad áll, hogy változzon bármi.
biztos jó,aki hisz benne.a lányom meditál,előadásokat tart.mondom rajtam miért nem tudsz segíteni?talán mert nem hiszek benne,
Igen igazad van amúgy tényleg... nem jól élünk falakat emelünk magunk köré rohanunk idegeskedunk, bosszuskodunk. És nem vesszük észre az élet szépségét egy fát egy madarat a mai esőt. Különféle meditációkat hallgatok és szerintem elkezdek ilyen könyveket is olvasni. Elbúcsúzom mármára holnap korán kelek hosszú napom lesz jó éjszakát kedves Napsugar❤
Amikor a tv-ben látni a dalai lámát, olyankor érzem azt, hogy micsoda belső békéje van, ami egész lényéből sugárzik
Visszatérve egy kicsit címhez,Voltam ma buddhista szertartáson meditáció volt azt a lelki békét nyugalmat és szeretetet ami bennem akkor volt nem lehet elmondani a Könnyen jött ki...a végén oda jött a jógi és keksszel kínált mindenkit...az a jóság és alázat és boldogság ami belőle áradt ezt szeretném èn elérni..eddig úgy éltem hogy nem volt tervem és célom most az a tervem hogy dolgozni szeretnék önmagamon mind külsőleg Mind belsőleg változnom kell. Szeretnék egy magasabb lelki szintet elérni ahol nem az számít hogy milyen autóval mész hanem a lelki szabadságot és a lélek boldogsága hogy megszabaduljak a félelmektől a haragtól a féltékenységtől a boldogtalanságtól. A végén a jógi áldást adott Aki odament hozzá ,érdekes szertartás volt.. elé kellett térdelni és imamalom morgott valamit és megkente a fejét még nem mertem odamenni. Én akkor és ott Megtaláltam a lelki békémet a befelé figyelést a szeretetet. Szeretnék ezen az úton maradni.
Én nagyon szerettem Rumcájsz kalandjait, ezért nem adnék neked mínuszt:DDDD
További ajánlott fórumok: