Mindent a vallásról (beszélgetés)
Időutazó is volt? Buddha kicsit korábban élt.
Arra, hogy Jézus élt nincs bizonyíték.
Elkezdtem beírni, hogy "Krisna..." és máris kidobott egy csomó lehetséges folytatást, Miskolc, Debrecen, Pest, Somogy....
"keressetek és találtok
Kérjetek és adatik!"
Sikerült jócskán eltéríteni a beszélgetés fonalát az eredeti témától. Bocsi!
Visszakerestem: 57-58. hsz.-eknél hagytuk abba, hogy Krisna-központ valahol Somogyban van/volt. Onnét tudjuk folytatni, ha a fórum indítója is úgy akarja. Remélem nem offoltuk szét a fórumot. Sajnálnám.
A nevét jól írtam, csak a tv-csatornát nem. Ahol megy ez a sorozat: Discovery Channel, Travel Channel
Az már nekem is feltűnt. Sőt a monda szerint Arthur királyt is hármas koporsóba temették és ugyanúgy egy ideiglenesen elterelt folyóba, majd ismét ráengedték a vizet... ezért nem találják egyikőjük sírját sem!!
Könyvtárban őrzött korabeli írások alapján jelenleg Attila sírját valahol a Pest környéki hegyekben keresik a régészek. És meglepő módon Szörényi Levente is ezzel tölti nyugdíjas éveit, az általa össze-zenélt és apja után örökölt kis vagyonával egy másik régész-csoportot szponzorál. De ők is ott fent a hegyekben kutakodnak.
És még mielőtt valaki ismét csak azzal jönne, hogy "nem kell mindent elhinni, amit itt-ott olvasunk, mert azoknak a fele sem igaz" szöveggel jönne, hát elmondom még azt is: History tv-sorozat: "Expedíció az ismeretlenbe" Josh Gates (majd rákeresek jól írtam-e)
diplomás régész, történész a világ különböző részein folytatott kutatásokhoz csatlakozik, rejtélyeket, ősi mítoszok valóság-tartalmát stb. kutatja, és ezekből készül a tv-sorozat.
Itt járt Pesten, mutatták az ásatásokat.
Amilyen pofát vágott, amikor Szörényi megkínálta a saját főzésű 45 fokos pálinkájával... nem számított ilyen erős italra. :))
Ha már itt tartunk, itt járt ő, amikor Szigetvárnál megtalálták Szulejmán türbéjét, arról is készült egy órás felvétel a sorozat számára!!
Ez a Szép Ilonka, Vörösmarty.
Gyors vadat.
Semmi köze az eredetmondákhoz. Mátyás korában játszódik.
Nem is kezeli senki igazként a mondákat. A vallási mítoszokat igen, pedig pl. Jézus sem történelmi személy, a Biblián kívül sehol sem említik.
A Föld kerületét pedig már az ókorban kiszámolták, viszonylag pontosan.
Dehát a mondák is pont olyanok. Vagy igazak, vagy nem, nem kell mindent elhinni, különösen, ha nem bizonyított tény. És amiket a Mondák Könyvében írtak, az sem biztos, hogy igaz.
Mint ahogy az sem, ahogy a Wiki-ről leszedett információk, a történészek, nyelvészek, régészek által végzett kutatási eredmények sem biztos, hogy az valóban úgy volt... de hát volt már ilyen a történelem során. Több száz éven keresztül elevenen megégették, aki azt merte állítani, hogy a föld kerek, és forog a nap körül... és lám-lám... :))
Száll a madár ágrul ágra,
Száll az ének szájrul szájra...
Ez a közismert, de József Attila is írt róla
Látszik, hogy nem mostanában foglalkoztam ezzel. Valahogy úgy rémlett, hogy ezzel kezdődik a
"Rege a csodaszarvasról"
Vagy a meleg, vagy valami más kór, vagy a kor???
Az nekem nem rémlik, csak a vers:
"A vadász ül hosszú, méla lesben,
Vár felajzott nyílra rőtt vadat..."
A monda szerint az vezette ide az őseinket, még a turul előtt jóval.
Nem olvastad a Mondák könyvét?
További ajánlott fórumok:
- A magyar ember mindent tűr?!
- A szoptatásról mindent
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Miért van az, hogy az egyik ember könnyen megkap mindent az élettől, a másik pedig nem?
- Miert tudnak a ferfiak mindig mindent jobban?
- Az iszlám vallásról és az iszlám nőkről szeretnék olvasni. Ajánlanátok valamilyen könyvet a témával kapcsolatban?