Mindent a Sotret gyógyszerről! (beszélgetés)
Nekem írtál :O? :D
Ja, most már van melóm. Szeretem, mert jó a környezet és a kollégák, de remélem csak átmeneti, mert $z@rúl fizet.
Éppen minap voltam vérvételen. Ha minden jól megy, még az idén abba hagyhatom a szedését ;). December elején v végén.
Én is óránként, félóránként kenem az ajkam. Már tökre beépült a szokásaimba :D. Nem baj, ha kissebbedik, nem lessz akkora szánk :D:D:D:D.
:D:D:D
...hogy vagy? Sikerült munkát találnod?
Basszus, nekem minden reggelre kisebesedik a szám, szinte teljesen körbe...aztán egész nap kenem, estére már nagyjából tűrhető, aztán másnap reggelre gáááz újra.....kell rá szereznem valami csodaszert...
Nekem is több jött ki eleinte...
Mostmár nagyon szép a bőröm, már kapom a dícséreteket. :)
Ja, csoda, hogy a haj ott marad haj.... végülis logikus, hogy száraz a fejbőr is, és hámlik, korpás...de nagyon gáz. :)))))
Nem ver....mert van megoldás is... :)
Kegyetlenűűűl???
Nekem is :S:S:S Miért ver minket azisten. Azistenit :D:D:D
Úgy látszik ez együt jár.
Él még a topik? :O
Hello, Néhány napja szedem a Sotret-et, 30 mg-os adagban. Az első pár napos tapasztalatom a szájszárazság, illetve 2-3 nap alatt elég durván súlyosbodott a helyzet - lényegében bevörösödött tőle az arcom, és majd 10 pattanás jelent meg, fáj is rendesen...úgyhogy egyelőre szkeptikus vagyok hogy pont ez a készítmény fog csodát tenni.
Annyi rossz dolgon mentem már keresztül hogy a Sotret-en kívül nem is tudom bízhatok-e másban...
Fokozottan kell figyelni, és kevesebb időt tölteni a napon, mint egyébként.
Nem volt semmi baj, a 20 faktor elég volt. Csoki nem lettem, de lett egy jó kis alapszinem...és nem égtem le. :)
Vártam, hogy majd te írsz... :D
Nekem a karom szárad nagyon, csak azt testápolózom, az arcomra alapból fényvédős krémet használok.
A hajam nekem is nagyon száraz, amikor mosni kezdem, lepereg róla a víz (vízlepergetős hatásom van:):)), sok olajat használok....a szárazságon túl nagy gond, hogy kegyetlenül korpás.
Az ajkamat én is sűrűn kenem.
...hmmm, merre vagytok?
Megkaptam a 3. havi adagomat, 1 hónap múlva újra kell mennem, akkor a vérvétel miatt éppen...
Nagyon szárad a bőröm, és ha csak 5 percre kimegyek napozni, utána két hétig viszketek...ez a fényérzékenység, mint mellékhatás. Szuper lesz egy hétig a Balcsin....:(
Szia!
Várjuk a tapasztalataidat!
Az első hónapban én is 20 mg-ot szedte, majd azt mondta a doki, hogy nagyobb adaggal előbb vége lesz a kúrának. Csakhogy a nagyobb adag már napi 2 szem gyógyszert jelent, ami kétszer annyi kiadás is. :(
Szegényke! Azért számolj be a fejleményekről, remélem, csak valmi átmeneti "gond" lesz!
...Nekem nem postázza ki a receptet, azt mondta, hogy csak a vérvételre gondolt, hogy elég 2 havonta mennem... most azért újra csengethetek neki 4000 Ft-ot, hogy mosolyogjon rám 2 percet, és úgy csináljon, mintha egy korrekt orvos lenne...
Üdv.
Most kezdem el szedni, amit eddig megtudtam: kemoterápiához fejlesztették ki, de akne kezeléséhez is elég hatékony. Egy tanulmány szerint a kis dózisú terápia, legalább annyira hatékony mint a nagydózisú, csak a mellékhatások ritkábban jönnek ki. Én 92 kg vagyok és az orvos 20 mg-ot írt fel 2 hónapra. Majd beszámolok arról mennyire hatékony.
Kiderült, h gáz van. Nem a sotret miatt lettem vérzékeny. Az az INR v nem tudom milyen szint emelkedést, amit megállapítottak nálam vmi más okozza :S:S:S:S.
Basszus, ez nagyon gáz.
Akkor te sem jártál jobba, az az igazság. Nekem 3 havit ír fel alkalmanként. Felhítam a titkárnőt és ß@$zik vissza hívni. Már én hívtam vissza őket és egy másik titkár vette föl. Ő meg mondta, h igen, tudnak rólam, de várjak türelemmel.
már 30 mg Hajrá, majd csak vége lesz :). Én 40-es dózist szedek. Kérdezte a doki, h nincs e vmi panaszom, a májam penge, úgyh maradhat. Kivéve ez a vérzékenység, ami előjött. Egyenlőre úgy néz ki, h "igen, ok ez is egy mellékhatás".
Igen, szedhetem tovább. A rosszkedvemet kontrollálnom kell(ene)...azt mondta a doki, hogy még messze vagyok a depitől, a koleszterinszintem meg nem emelkedett csak 2 tizeddel, az elhanyagolható. 30 mg-ra emelt.
Nekem holnap kell hívnom a titkárnőt, mert megnézi, hogy tényleg 2 hónap múlva kell-e mennem, ahogy állítottam...mert a doki meg csak 1 havi gyógyszert írt fel...és akkor kipostázza a receptet. Hááááát, nem bánnám, megspórolnék 4000 Ft-ot, az sem mindegy...
Éppen most várom, h hívjanak vissza :). Ma rendel először, és csak a titkárnőig jutottam. Kiváncsi vok mi lesz. Sztem a dózist kell majd csökkentenem, ami majd jól elnyujtja az egész kezelést. Remélem jövő nyárra már végzek.
Neked mit mondtak? Folytathatod a szedését?
Egyébként ide járok:
Csak az a kapaszkodó, hogy tudom miért :). Hétfön jön haza a bördokim. Felfogom hívni, de nem tudom mit várhatok tőle. Ez lenne az ingyenes tanácsadás (a fizetés mellőzése). De hát 10 rugós/alkalom tarifánál had várjam el joggal. Egyébként nincs miért találkoznunk, se recept, se látlelet semmi.
"remélem nem leszek depis"
Az ismerőseimnek már megmondtam, h depresszánst szedek :D:D:D:D
Szia!
A koleszterin is, meg a triglicerid is egy +. Tehát emelkedett. Sajnos ilyen volt a gyógyszer szedése előtt is. Ezt erősítette meg a Sotret. Most majd beszélek az orvossal, hogy mi tévők legyünk a továbbiakban, de ez már egy másik téma.
na, akkor te is hülye helyzetben vagy....
Én olyan fáradt vagyok, hogy egész nap bírnék aludni...remélem nem leszek depis.... egyenlőre a melegre fogom... de a köv. alkalommal megemlítem az orvosnak.
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Magas vérnyomás, mindent csak gyógyszert ne
- Mindent a Tetralysal gyógyszerről
- Okozott már valakinek meddőséget a Sotret nevű gyógyszer?