Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? fórum

Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)

A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
77864. Kelta67 (válaszként erre: 77863. - Csicsák istván)
tegnap 19:03

Ahhoz nem kell Gyámügy..

A rokkantsági járadékra az a 18. életévét betöltött magyar állampolgár jogosult, akinek:

a 25. életéve betöltése előtt keletkezett, és folyamatosan fennálló egészségkárosodása legalább 70 % – os mértékű, és nyugellátásban, baleseti nyugellátásban, megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban nem részesül.

Hogyan kell igényelni?

A rokkantsági járadék megállapítását a lakóhely szerint illetékes nyugdíjbiztosítási igazgatási szervként eljáró fővárosi és vármegyei kormányhivatalnál, a „Rokkantsági járadék iránti igény” nyomtatványon kell igényelni.

Az igényt

személyesen (a lakóhely vagy tartózkodási hely szerint illetékes fővárosi, vármegyei kormányhivatal ügyfélszolgálatán),

postán (a borítékra a címzett kormányhivatal nevét és a 1916 Budapest postacímet kell ráírni) és

elektronikus úton (a www.magyarorszag.hu honlapon a „Nyugdíj” > „Ellátások igénylése” pontban elérhető „Rokkantsági járadék iránti igény” nyomtatványon)

is be lehet nyújtani.

Mit kell mellékelni a kérelemhez?

Ha rendelkezésre áll, akkor a kérelemhez csatolni kell az egészségkárosodás mértékének igazolására az orvosszakértői szerv hatályos határozatát, szakhatósági állásfoglalását.

Amennyiben ezzel nem rendelkezik, akkor az alábbiakban felsorolt, az egészségi állapot megállapításához szükséges iratokat kell csatolni:

háziorvosi beutalót, amely egészségi állapotára, gyógykezelésére vonatkozó összefoglaló adatokat tartalmazza és a munkaképesség-változás véleményezése céljából került kiállításra,

a gyógykezelést és aktuális állapotot bemutató kezelőorvosi véleményt,

kórházi zárójelentést, szakorvosi leleteket.

Az egészségkárosodás mértékének megállapítását a nyugdíj-megállapító szerv kezdeményezi az igénylő által csatolt orvosi iratok alapján az orvos szakértői szervtől. Orvos szakértői szervként a lakó- vagy tartózkodási hely szerinti kormányhivatal jár el.

Az ügyintézési határidő 60 nap.

tegnap 18:58
Igen
77862. Kelta67 (válaszként erre: 77861. - Csicsák istván)
tegnap 18:52
Rokkant járadékot kapna a gyermek?
tegnap 18:44
Màr öszezavarodtam mert a nyugdijfolyositó kiadta a papirt hogy töltsűk ki de menni kell a gyàműgyhöz előte ès csak utànna adható be a jàradèkra?
77860. Kelta67 (válaszként erre: 77859. - Csicsák istván)
tegnap 18:30
Bocs, nem tudom értelmezni a kérdésed
tegnap 18:08
Azt szeretnèm megkèrdezni hogy valaki tudja e a rokant jàradèk ès fot jàr megkèrdeztűk a kincstàrt megvan a hatósàgi bizonyitvàny is a kèrdèsem ,hogy a rokant jàradèkot csak akkor adható be ha a gyàműgy utàn?
77858. Fruzsina82 (válaszként erre: 77854. - Kelta67)
tegnap 17:41
Köszönöm, megnéztem netbankban, igazad van.... pedig nem először kapjuk.... rosszul emlékeztem, elnézést kérek
77857. Jenny5 (válaszként erre: 77854. - Kelta67)
tegnap 16:54
Kösz a fotos dolgot nem tudtam.Köszi még egyszer
77856. Kelta67 (válaszként erre: 77855. - Kathalin12)
tegnap 16:33

Hm..érdekes

[link]

77855. kathalin12 (válaszként erre: 77851. - Kelta67)
tegnap 14:47
Sajnos a fot ot elutasitották de a rokkantságit már kapja december óta igy maradt a csp
77854. Kelta67 (válaszként erre: 77853. - Fruzsina82)
tegnap 14:47
Tévedés, ez nem utólagos kifizetés a 13. havi februárban 2x FOT jön, 1x rendes időben hó elején, és 12-én a nyugdíjjal a másik
77853. Fruzsina82 (válaszként erre: 77848. - 06303566730)
tegnap 14:30
Szia! Igen, csak azt majd márciusban kapjuk
77852. 06303566730 (válaszként erre: 77849. - Kelta67)
tegnap 12:54
Köszönöm
77851. Kelta67 (válaszként erre: 77850. - Kathalin12)
tegnap 12:33

18 éves, és eddig nem kapott családi pótlékot?

Ha fogyatékos akkor a FOT-al jobban jártok, ha azt igényled helyette..

60 nap a hivatalos idő rá

77850. kathalin12
tegnap 12:09
Sziasztok valaki tud segiteni? 2honapja igènyeltük a cspt tartos beteg 18èves lányomnak de se èrtesitès semmmi . Mennyi idő alatt birálják el?
77849. Kelta67 (válaszként erre: 77848. - 06303566730)
tegnap 12:07
Igen
tegnap 12:07
Sziasztok. Kérdezni szeretném hogy a FOT-ra is jár majd a 13. 14. havi ellátás?
77847. Kelta67 (válaszként erre: 77843. - Leo111)
tegnap 11:53
" A "Nők 40" kedvezményes nyugdíj igényléséhez 40 év jogosultsági idő szükséges, amiből legalább 32 év munkával szerzett. 6 vagy több gyermek esetén a 32 év munkaviszonyból a negyedik gyermek után plusz egy év, minden további gyermek után további egy-egy év (összesen max. 7 év) kedvezmény jár, ami csökkenti a munkával eltöltendő időt. Tehát 6 gyermek esetén a szükséges 32 év munkaviszony 30 évre csökken (32 - 1 - 1 = 30), így 40 év jogosultsági idővel nyugdíjba lehet menni. 30 év munka + 10 év gyerekek után"
77846. Kelta67
tegnap 11:49
Nők 40 legjobb esetben is 30 év rendes igazolt munkaviszony kell hozzá. A többi lehet gyereknevelés ápolás
tegnap 11:40
Szia Leo 111! Okos kérdést tettél fel, most engem is ez foglalkoztat. Májusban leszek 60 éves, 4 gyermekes anyuci vagyok. Legkisebb Áprilisban lesz 18. De nekem sokan mondták,járjak utána a dolgoknak, volt aki papír alapú értesítést kapott hivataltól, hogy mehet nyudíjba.Úgy hallottam, aki ugye több gyermeket nevel, de van egy fogyatékkal élő, az hamarabb mehet nyugdíjba. Voltam anno gyesen, főállású édesanya akkor még 3 gyermekkel, dolgoztam is éveket amikor el tudtam helyezkedni, először voltam anno ápolásin, sajnos évek óta Gyodon.... / ugye bár ne kellene/🙏.Javasolják az ember személyesen járjon utána. Én Pest megyei vagyok, de gondolkodom rajta, hogy tényleg mikor lehet nyugdíjba menni?. Csak az ember nem is tudja hogyan kezdje.... hová kell menni, stb... Leo 111 területileg illetékes Nyugdíjbiztosító intézetet ajánlották mondjuk nekem, ami Vác. Én most hirtelen ezt tudtam írni, 😉❤️mert javasolták a személyes intézést, utána járást.
77844. Jenny5 (válaszként erre: 77840. - Kelta67)
tegnap 11:31
Járadék rokkant járadék elírtam bocsika.🤗
77843. leo111
tegnap 10:49

Sziasztok!Érdeklődni szeretnék,hogy aki a Nők negyvenet szeretné igényelni neki elég a Gyes,ápolási és a gyod?májusban lesz 30 éve,hogy ezeket kapta és kapja folyamatosan és hat gyermeket nevelt.

Köszonom a segítő válaszokat

77842. leo111
tegnap 10:43

Sziasztok!Érdeklődni szeretnék,hogy aki a Nők negyvenet szeretné igényelni neki elég a Gyes,ápolási és a gyod?májusban lesz 30 éve,hogy ezeket kapta és kapja folyamatosan és hat gyermeket nevelt.

Köszonom a segítő válaszokat

77841. Aranyhaj4 (válaszként erre: 77839. - Kelta67)
tegnap 10:38
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet,hogy időt szántál rám! Így kicsit könnyebb szívvel vágok bele talán.
77840. Kelta67 (válaszként erre: 77838. - Jenny5)
tegnap 09:33
Rokkant pótlék???
77839. Kelta67 (válaszként erre: 77837. - Aranyhaj4)
tegnap 09:32

Ne foglalkozz az idiótákkal, semmi különleges nincs benne..gyámhivatallal karöltve, egyszerű bírósági rutineljárás.

Persze szörnyen hangzik, bepereled a saját gyermeked, de ez csak hivatali elnevezése. Lényeg hogy 18 év feletti állampolgárt csak bíróság korlátozhat a jogaiban, és ez jól van így. Tehát bíróság mondja ki orvosi papírok alapján hogy te a gondnok mit intézhetsz helyette. Amivel védik őt, és téged is, mert sok plusz jogot kapsz, és könnyedebb ügyintézést.

Persze ez jár némi utánjárással vizsgálatok, meg tárgyalás ügyvéd stb..de jó benne hogy neked ingyenes, és mindenki tudja miről szól a dolog, így nincs akadékoskodás. Ha az orvosi szakértői papírok alátámasztják a gondokság alá vételt, nem lesz probléma, és semmi szörnyű nincs benne.

77838. Jenny5
tegnap 09:14
Rokkant pótlék a számlán.
77837. Aranyhaj4 (válaszként erre: 77835. - Kelta67)
tegnap 09:05
Köszönöm szépen a választ,egyedül nem tud semmit intézni ez igaz. Szörnyű dolgokat olvasok a gondnokság alá vételről....
77836. Aranyhaj4 (válaszként erre: 77833. - Maa76)
tegnap 09:02
Minket 2 okmányirodából küldtek el mondván hogy autista és nem érti mit ír alá. Sőt a gyámügyes is el volt képedve,hogy miért nem csinálták meg ha ott voltam mellette. Holott nem is kötelető a gondnokság alá helyezés. Nyilván a későbbiekeben ha szükségesnek ítélem meg,mert én sem élek örökké,addig feleslegesnek tartom,de szinte rákényszerítenek. El vagyok keseredve...
77835. Kelta67 (válaszként erre: 77832. - Aranyhaj4)
tegnap 09:00

Nem árt tisztázni némely dolgokat. A gondnokság alá helyezés az nem rabság vagy negatív dolog, egyszerűen el kell dönteni, hogy a gyermek, képes e önálló életre, és benne a felelős döntésekre. Tudja ügyeit intézni?pl bank orvos, közigazgatás, vagy bármi amihez saját döntési képesség, belátás és aláírási értelem kell. Hogy érti és megérti a dolgokat a társadalom rendjét. Mert ha nem látja át, akkor bizony gondnokság alá kell vetetni. Ez nem valami ördögtől való dolog, egyszerűen a gondnoka dönt bizonyos dolgokban helyette, vagy mindenben, állapottól függően. Nyugodtan el lehet indítani ha kell az eljárást 18 év felett, és sok felesleges problémától szabadulnak meg.

Ettől még megbeszélhető vele mit akar hogy akarja stb. De sok sok ügyintézési gondot felelősséget, és az esetleges hibákat így ki lehet kerülni.

Persze ez akkor áll fent, ha a belátási és döntési képessége hiányzik, vagy korlátolt.

Ezt mindenki maga döntse el.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook