Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Sziasztok!
Durva mennyi embernél derül ki, hogy ez a baj, ez is ilyen népbetegség kezd lenni, vagy nem tudom lehet kicsit fel van fújva ez az egész. Mondjuk nem tudom, hogy az orvosok hogy csinálnak inszemet meg lombikot rossz inzulin eredményekkel, amikor a megtapadás egyértelműen sokkal nehezebb így, dehát ők az orvosok. Én rendbe teszem az értékeimet minden esetre és csak utána megyünk majd, mert így bizonytalan vagyok, hogy van-e értelme. Az okosok a pco-s fórumban azt mondják, hogy az éhgyomri inzulinnak 5 alá kell mennie, akkor jó. Fanni, nem tudom akkor nálad hogy lesz ez egy nagyon speciális diéta, el kellene menned diabetikushoz ha kiderül, hogy ez a baj és ő összeállít egy étrendet. De csak nem lesz neked is ez a bajod.
Sziasztok!
Na most hadd mondjam el a problémámat. Még nem voltam inzulin és cukorterhelésen, majd januárban... De ha mondjuk magas lenne az eredményem, akkor mi lesz? Nekem is diétát fognak javasolni? Mert akkor rohadt nagy bajban leszek. Ugyanis pont, hogy híznom kéne vagy 3-4-5 kilót, húst nem fogyasztok, szóval szinte minden amit eszem az szénhidrát:S Nem élhetek ennél kevesebb szénhidráton, mert így is soványka vagyok. És még csak az sem nyugtat, hogy ha vékony vagyok, akkor biztos nem lehet IR-m, mert az orvosom azt mondta, hogy a soványság is lehet tünetet:S:S:S
Sziasztok!
Én is szeretnék IR-t, már csak ez hiányzik.Én nem értek hozzá, egyszer utána nézegettem, olvastam.Ilyenkor az a baj, hogy csökkenti az ösztradiolt.HÁt nemtom kinek mi a véleménye, de én úgy voltam vele, hogy nekem mindig is jó volt az ösztradiol értékem, aztán az inszemnél a Gonal-F szurival meg aztán felső határt is áttörte.Szóval elvileg inszemnél kapunk pont ösztradiolt.Így úgy gondolom ez nem szabadna gond legyen.És lehet hogy a dokik is ezért legyintenek, mikor inszemesek IR-t kérnek, mert minek.Ha mégis az lenne, akkor is orvosolt.Meg lehet hogy az ösztradiolból arra következtetnek, hogy nincs gond.
Aztán lehet hogy én rosszul értelmeztem a hatásait.
egyszer 3 hónapon át végigcsináltam a 160 -as szénhidrát diétát, akkor sem lettem terhes:(
Most már munkába álltam csajok:(
nem tudom ti hogy oldjátok meg, félek nem tudok majd inszemre menni:(
Huh,sajnos nekem ennél sokkal,de sokkal rosszabbak az értékeim.A glükóz jó nekem,de már az éhgyomri inzulin is magas.
Inzulin 0' - 29,2 ref:3-25
Inzulin 60' - 133,6 ref:nincs megadva
Inzulin 120' - 77,8 ref:nincs megadva
Glucose 0' - 4,7 ref: 3,8-6
Glucose 60' - 7,7 ref: nincs megadva
Glucose 120' - 6,6 ref:3,8-7,1
Igen,kaptam gyógyszert,merckformint (ebben is metformin van,csak a merc gyártja),napi 1et kell szednem.Én január végén megyek egy ellenőrző vizsgálatra,vagy februárban és ha javult,akkor lépünk tovább inszemre.Addig nem.
Mármint mikor?
Abban a hónapban,amikor volt a lufim,akkor volt stimu,de most nem.Nem a lufi miatt,hanem mert a 3. sem sikerült és újra kellett gondolni és újabb vizsgálatra menni.De ha akartam volna,akkor lett volna.
Helló lányok!
Rég írtam már ide, mert nekünk most egyáltalán nem jön szóba az inszem.
Elmentem viszont egy másik nőgyógyászhoz, és képzeljétek el, mi is történt...azonnal elküldött cukorterhelésre és ezeket az értékeket kaptam:
inzulin 0perc: 8 120perc: 51 Kaptam is mindjárt Metformint + diéta + mozgás. Hozzá kell tennem hogy az utóbbi hónapokban lement már 4 kg, ha nem fogytam volna ezek az értékek szerintem rosszabbak lennének. A bal petefészkem nem igazán működik, az PCOS gyanús.
Tehát én is csak azt tudom nektek javasolni, hogy járjatok utána mindennek, mert a meddőségin csak egy szám vagytok ami pénzt jelent a kórháznak...
A régi dokimtól már rég kértem ezt a vizsgálatot, nem engedte, mert őszerinte 10% hogy nincs inzulinrezisztenciám...pfff most azért kíváncsi lennék rá, hogy erre mit mond. Sőt amikor ő vetette le a vért a lombik előkészületére és azt mondta, hogy olyan a véreredményem mint a nagykönyvben meg van írva, annál is kiderült, hogy nem volt peteérésem, mert a hormonok aránya nem volt megfelelő...
Dühös vagyok kicsit, de legalább megvan a megoldás a bajaimra...KITARTÁS MINDENKINEK!
Nekem is nemrég derült ki, hogy enyhe inzulin rezisztenciám van, valószínűleg ezért nem tapad meg a bébi, mondjuk ezt már csak én mondom, mert a Kaális orvosom nekem is azt mondta hogy mehetek januárban inszemre. Mondjuk nekem nagyon határértéken vannak a terheléses eredményeim, de én is inkább helyreteszem mielőtt belevágunk. Gyógyszert nem írtak fel, csak azt mondták, hogy sportoljak és 160 grammos szénhidrát diétát csináljak.
LH 10.28 mIU/ml
FSH 5.06 mIU/ml
Glükóz 4,9 mmol/L 3,5 - 6,1
Glükóz terhelés 60' 6,5 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz terhelés 120' 5,4 mmol/L 3,1 - 7,5
Inzulin 6,6 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 60' 43,8 mIU/L
Inzulin terhelés 120' 24,3 mIU/L
Évi neked milyenek az értékeid? Te kaptál ilyen met nevű gyógyszert?
Fanni én úgy tudom endokrinológus írhatja ki az inzulin terheléses vizsgálatot, de próbáld meg a nőgyógyászodnál.
Szia!
Ne félj,nekem is volt "lufim" a 3. inszemkor.Mensivel tényleg távozott,semmi nem maradt belőle,volt uh és már nem volt ott.:-)
Mondtam n a dokinak minden alkalommal,h nem kéne megnézni?De mondta,h szerinte nincs vele baj.Ok,belementem a 3 inszembe.Azt mondta,ha az sem sikerül,akkor újabb vizsgálatok.Akkor megint modtam neki,erre ő:"az még nincs???!!!"
Pf...Nincs,mert hiába pofáztam.Haragszok rá is,de magamra még jobban,h nem vertem az asztalt...Már mindegy.Azért ha hallgat rám valaki,akkor ne menjen bele inszembe enlkül.Pénzkidobás, és nem mindegy,h mennyi hormont lövünk magunkba.
Az inzulin hatással van a petefészek működésre és nekem elképzelhető,h emiatt nem igen van peteérésem.A folyamat szépen elkezdődik,de szerintem nem tud megrepedni a tüsző.Hátha így ok.Vagy ha nem,akkor ha helyre jön az inzulin,akkor megyünk inszemre.Ja és kérdeztem a dokit,h mikor érdemes ellenőrizni sz inzulint?Azt mondja,h fél év...Deee,januárban mehetünk a köv. inszemre.Hát egy nagy frászt!!!Addig semmit,amíg nem tudom,h mi van...
Szóval csajok,tanuljatok az én esetemből és ne engedjetek!
Sziasztok!
Segítséget kérek.
Volt 2 inszemünk. Ezt a ciklust most kihagytuk. Voltam a 10. cilkusnapon uh-n, és kiderült, hogy van 1 db meg nem repedt tüszőm, amire már azt mondta a dokinő, hogy tüszőciszta. Nem kaptam rá semmi bogyót, mert a következő mensivel eltűnhet.
Volt már valakinek hasonló problémája? Ha igen, időben megjött a havija, vagy a peteérés elmaradása és a ciszta miatt nem jött meg időben?
Januárban lombikunk lesz, és nagyon be vagyok tojva, hogy ez a nyamvadt ciszta mindent keresztülhúz.:((
Jó hogy jelentkeztel.sajnálom hogy nem sikerült.
Végre így 3 inszem után hajlandóak voltak megnézni az inzulinod? Vagy ez a hormonoktol alakult ki nálad?
Remelem most mar sínen vagytok.
Nekem nem néztek meg az inzulint 4 sikertelen inszem után sem.és most lombik lesz.nem értem én ezt.
Sziasztok Lányok!
Tudom,eltűntem...a 3. inszem sem sikerült és a múlthéten kiderült,h inzulinrezisztenciám van.Most ezt kezeljük.Nekünk egy darabig nem lesz inszemünk,mert amíg az inzulinom nem rendeződik,nem megyek tovább (bár a doki szerint januárban mehetünk,de szerintem nem)...Drukk mindenkinek!
Szia dior01!
Én is Debibe jártam a meddőségire, Fekete István dokihoz, endometriosis kezelés miatt, aztán inszemináció. Elsőre sikerült. Viszont van más, pethoevi, neki nem sikerült idáig az inszem.
Remélem sikerül!!
Szia! Én odajártam, elsőre sikerült az inszem, és lassan 9 hónapos a "nagyfiam"! :)
A teszteléssel nagy nehezen, de kibírtam. Akkor teszteltem, amikor meg kellett volna jönnie. Kb. 15. napon. Drukkolok!
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció előtti laparoszkópiás vizsgálat? Meséljetek róla!!!
- Nyíregyháza inszemináció és orvos tapasztalatok.
- Milyen vizsgálatokat csinálnak inszemináció elött?
- Kinek volt inszeminációja Kecskeméten, és milyenek a tapasztalatai?
- 2. inszeminációval kapcsolatos tapasztalat
- Nyíregyháza, Debrecen inszeminációs tapasztalatokat írnátok?