Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? fórum

Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)

65871. Ivenn
2014. márc. 6. 11:26
Nem bírtam tovább :):) Amúgy a Kaal-it majd csak hétfőn hívom, mert ott kellene tesztelni :)Gondolom jövő héten megyek vissza,a doki azt mondta,hogy ír fel még utrot, nem tudom,hogy első ultrahang mikor lesz, vagy az a saját dokimnál lesz majd? Még csak örülök egyenlőre :)
65870. AgnesG (válaszként erre: 65868. - Ivenn)
2014. márc. 6. 11:22
Szia! De jó, gratulálok :)), mikor mész vissza a dokihoz? Látom hamarabb teszteltél mint a Nőnap :).
65869. AgnesG (válaszként erre: 65863. - Honeydew123)
2014. márc. 6. 11:16
Nekem legutóbb a 2. naptól kellett elkezdenem szedni, mert azt mondta a doki a 4. nap (ez volt korábban) már késő.
65868. Ivenn
2014. márc. 6. 10:47
Sziasztok! Ma reggel teszteltem ++++! :) Olyan boldog vagyok. Ez az inszem utáni 14. napom :)
65867. Honeydew123 (válaszként erre: 65865. - Szamóca85)
2014. márc. 6. 08:42
Meg annyit elarulnal, h az inszem a tuszorepeszto utan hany oraval/nappal tortent? Elore is koszi!
65866. Honeydew123 (válaszként erre: 65865. - Szamóca85)
2014. márc. 6. 08:40

Gratula, nagyon ugyesen "produkaltal"! :) És koszi szepen az infot. Egyebkent verezgettem egesz februarban, akkor az lehet, h a ciszta miatt volt.

Hat, remeljuk igaza lesz a dokidnak és tenyleg baba lesz belole/beloluk! :) Drukk!!

65865. szamóca85 (válaszként erre: 65859. - Honeydew123)
2014. márc. 6. 08:31

Szia!

Nekem 5db tüszőm volt! Egy 19mm, 2db 16mm és 2db 14mm-esek a ciklus 9.napján! 11.napon kaptam tüszőrepesztőt és inszem előtt nem nézték meg hogy megrepedt e mindegyik! Így a két kicsi visszamaradt, amik 20mm-esek voltak! A papíromon az áll,hogy bennékű ciszta! A másik petefészekben meg már növögetett egy újabb tüsző! A doki erre azt mondta,hogy ne ijedjek meg , mert ez méretét tekintve inkább tüsző, tehát még megfog repedni és baba is lehet belőle! Aztán később éreztem is ,hogy megrepedt kb. a ciklus 6.napján aztán még később is! Nekem semmi tünetem nem volt a ciszta miatt! Mások vérezgetnek és görcsölnek, nekem viszont semmi!

Én clostyt és Gonal F-et kaptam egyszerre! Aztán tüszőrepesztő és végül Crinone gél!

65864. kismacskák (válaszként erre: 65861. - Lajra)
2014. márc. 6. 08:31

Nekem pont úgy ahogy illik, rá a 15. napra. Szóval nekem akkor inszem napján meg is történt az ovu.

Hát ha nem szoktak máskor ilyen tüneteid lenni, akkor jót is jelenthetnek. Én tudtam hogy meg fog jönni, mert már az utolsó héten fájdogálta hasam, plusz a mellérzékenységem sem erősödött hanem tompult. Megy a drukk akkor ezerrel:)

2014. márc. 6. 07:58

Sziasztok! Kezdodott valakinek a Clostys stimulacioja (inszemhez) a ciklus ELSO napjan? (Tehat egyuttal mensi elso napjan?)

Eddig meg mindig az 5. naptol a 9.-ig stimulaltak... 3-7 ciklusnapokon torteno stimurol mar hallottam, de 1. naposrol meg nem... Ti?

Elore is koszi!

Kellemes napot!

65862. mandella (válaszként erre: 65851. - Shaunie)
2014. márc. 5. 21:54

Shaunie, ezt is nagyon köszönöm!!

ha lesz még kérdésem, kérdezek, mindenképpen!

65861. lajra (válaszként erre: 65856. - Kismacskák)
2014. márc. 5. 17:27
Igen jó lenne egy teszt szombaton, de addig még van két nap. Nem tudom , hogy ezek a kis egy két percig tartó fájások mit jeleznek, de alapvetően semmi tünet.Most. Remélem csak szép csendben történik meg a hőn áhított csoda.Az biztos , hogy aludni szeretek.:) nagyon bízom, és persze nagyon félek, hogy hatalmas pofára esés lesz. hát az idő mindenre választ ad! Bizakodom, és meglátjuk. Az inszem után hányadik napra jött meg?
65860. kismacskák (válaszként erre: 65858. - Szamóca85)
2014. márc. 5. 16:58
Szia, hát akkor egy cipőben járunk:( én clostit szedtem 5 napon át, napi 2-őt,plusz kétszer kaptam fostimon tüszőérlelő szurit. Ebből lett kettő érett tüsző a jobb oldalon. Erre most uh-n a bal oldalon láttak egyet.Hát én nem is bánom,hogy spontán hónap van, így is sikerülhet:)
65859. Honeydew123 (válaszként erre: 65858. - Szamóca85)
2014. márc. 5. 16:57

Sziasztok! Valaki el tudna magyarazni, mi a kulonbseg egy (esetlegesen visszamaradt) tuszo és egy ciszta kozott?

Az elozo closty-val stimulalt ciklusomban a tuszorepeszto elott volt 3 nagy (>20mm) tuszom & egy kicsi (~14mm). A ciklus sikertelen volt, és a vegere maradt egy cisztam, ami miatt a februart ki kellett hagynom & fogigatlot irtak fel (hogy gyorsabban felszivodjon a "ciszta").

Akkor lehet, h nem is "rendes" ciszta volt, hanem tuszo, ami meg megerhetett volna?

Elore is koszi!

65858. szamóca85 (válaszként erre: 65844. - Kismacskák)
2014. márc. 5. 16:15

Szia!

Nekem sem sikerült az első!:-( És most mi is spontán hónapban vagyunk , mivel 2db cisztám maradt vissza!

Nekem 20mm-esek és arra azt mondta a dokim,hogy még baba is lehet belőle, ez még inkább tüsző mint ciszta! A ciszták általában nagyobbak szerinte!

Téged mivel stimuláltak?

65857. Honeydew123 (válaszként erre: 65855. - Shaunie)
2014. márc. 5. 16:03

Koszi szepen a valaszt, nagyon hasznos. En is Closty-t kaptam, de a max. dozison is csak 3 tuszom volt, ezert gondolkozom, h az injekcio esetleg hatasosabb-e. Majd kikerem a doki velemenyet...

Remeljuk, h az 5 lesz a szerencseszamod! :)) Drukk!!

65856. kismacskák (válaszként erre: 65846. - Lajra)
2014. márc. 5. 15:49

Szia, aha felszívódik majd, csak most nem lehet stimulálni. De én nem is bánom, hogy most ebben a hónapban nem kell oda rohangálnom. Sikerülhet az enélkül is:))

Te mikor tesztelsz? Szombaton? Vannak tüneteid? Én ilyentájt már éreztem, hogy meg fog jönni:(

65855. Shaunie (válaszként erre: 65853. - Honeydew123)
2014. márc. 5. 15:49
Szia!Hát, megjártuk, az már biztos...Nekünk olyan nagy a probléma a páromnál, hogy végül donor inszemre van szükségünk.Én az előző évi stresszre fogom, hogy nem jött eddig össze. Iszonyat évem volt magán életemben és munkahelyemen is...Én mondtam a dokinak, hogy a 6-ot szeretnénk megcsinálni (reméljük végül "csak" 5 lesz:)), hiszen velem elvileg nincs gond és most töltöttem a 28-at.Kaptam egyszerre clostyt és injekciót (Menopu, Merional,Gonal F). Egyszer nem kaptam clostyt, csak GONAL F-et és akkor csak 1 tüszőm volt, mint rendesen, úgyhogy szerintem a closty fontos. Az injekciók közül a GONAL baromi drága (40 000 Ft)és szerintem a másik kettő jobb. Egyszer voltam rosszul, fejfájás, hányinger, erős hasfájdalom, ekkor Merional volt, de most is az volt és semmi bajom nem volt.Egy kivétellel mindig 3-4-5 tüszőm lett.Szerintem a 20-25 perc pihi elég, hiszen jól felhelyezik az anyagot. :)
65854. Juci1979
2014. márc. 5. 15:22
Sziasztok! A hasszurkalas megszünt, most jött a cickofájás. Már csak egy hét.:-)
65853. Honeydew123 (válaszként erre: 65851. - Shaunie)
2014. márc. 5. 15:21

Szia! Koszi a reszletes infot, ugy tunik te is megjartad mar a hadak utjat! :) Nalunk is pasi-oldalon van a problema sajnos.

Mi jovo heten kezdjuk a 3. inszemet.

Neked hany kort ajanlottak?

És a stimulaciot gyogyszerrel vagy injekciokkal vegeztek nalad? Ha mindkettot kaptad, akkor ossze tudnad hasonlitani? (pl. mellekhatasok, eredmenyesseg - marmint a tuszokre nezve? )

És szerinted a procedura utani pihi hossza befolyasolja a sikeresseget? Engem 20-25 perc utan mindig kidobnak :))

Elore is koszi!

65852. Pumukli24 (válaszként erre: 65840. - AgnesG)
2014. márc. 5. 15:10

Szia!

Mi inszemet követő napon és másnapon voltunk együtt-eddig is így csináltuk. Ezt követően már a férjem nem szeretné-és én pedig nem erőltetem. A doki kérése az inszem utáni 2 nap volt, s azt követően azt mondta amikor jól esik. nekem most nagyon fáj a bal oldalam, pedig ma még csak az 5. nap van, habár a bal oldali szerintem még inszem előtt megrepedt.

Kitartást kívánok mindenkinek-és remélem, hogy a tavasz beköszöntével mindenkihez ellátogat a gólya :-)

65851. Shaunie (válaszként erre: 65850. - Mandella)
2014. márc. 5. 13:17
Szia!Nem kell aggódnod semmiért!Ha nincs pé-d, kapni fogsz gyógyszert és lehet, hogy injekciót is, ezzel próbálnak tüszőket varázsolni. Olyan 9. naptól mész majd uh-ra, ahol nézik, hogy növekednek a tüszők, illetve a méhnyálkahártya mennyire vastag. Ezek a vizsgálatok mutatják meg, hogy mikor lesz az inszem. Előtte kapni fogsz tüszőrepesztő injekciót, hogy biztosan megrepedjenek a tüszők a kívánt időben, vagyis kb. a beavatkozás napján.Aznap reggel mentek a Pároddal és leadjátok az anyagot, azt előkészítik, tápoldatba rakják. Maga az inszem olyan érzés, mint egy rákszűrés, kicsit kellemetlen, de semmi különös. Miután megcsinálták feküdni kell 20-30 percet. Nekem Pécsett a kezelőben kellett feküdnöm 20 percet, de Szegeden visszamegyek a szobámba és 2 órát kell pihennem. Ehhez hasonló apróbb eltérések intézményenként vannak. Az inszem után kapni fog vm. progeszteron pótlót, amit mensiig kell majd szedned. Ennek az egésznek a költsége olyan 12 000-50 000 Ft, attól függ, milyen gyógyszereket, injekciókat kapsz. Nekem most volt az 5., sokféle gyogyim volt már és 30 000 Ft alatt nem úsztam meg, pedig nekem nincs semmi bajom, nálunk a Párom a problémás. Nagyjából ennyi, kérdezz bátran, igyekszem válaszolni.
65850. mandella
2014. márc. 5. 12:59

megint itt vagyok, lányok

mivel úgy tűnik, az utolsó spontán próbálkozási ciklusunk is ugrott (ma reggel a doki nem látott pé-t), megyünk inszemre

holnap bemegyek a dokihoz megbeszélni, hogyan tovább.

mire számíthatok? mi a menete?

félek...

ha nincs pé-m, akkor az inszem előtt rásegítenek?

65849. Ivenn
2014. márc. 5. 09:46
Szerintem nem zavar be.Mi inszem után is rásegítettünk közvetlenül :). Mi nem használunk óvszert.
65848. Shaunie (válaszként erre: 65845. - Ivenn)
2014. márc. 5. 09:20
És lehet óvszer nélkül szexelni? Nektek mit mondtak erről?Nem zavar be ott az anyag a beágyazódásnál? Vagy akkor már nincs is nyitva a méhszáj?Bocs a hülye kérdésekért...
65847. Shaunie (válaszként erre: 65840. - AgnesG)
2014. márc. 5. 09:18
Szegedre járunk a Női Klinikára. Ott csinálják az uh-kat, esetleg a dokik változnak naponta.Szóltam, hogy mást mondtak előző nap, de nem igazán izgatta őket. Végül is Nekem csak életem múlik ezen...Az volt a szerencsém, hogy inszem napján is csináltak egyet és akkor volt 3 tüszőm és így már megnyugodtam. Azok meg is repedtek aznap, illetve másnak, Szegeden másnap is csinálnak egy beavatkozást.Köszi a szurkolást!Én is szorítok Nektek!Te hova jársz?
65846. lajra
2014. márc. 5. 09:08
Sziasztok!AgnesG köszi az infót, no meg a bíztatást! Félek tőle, az is lehet hogy a csalódás elkerülése végett inkább várok, még, aztán ha nem jön akkor minden nap nagyobb lesz az esély a sikerre, ha meg jön, aminek nem kéne, akkor majd újra próbáljuk. kismacskák, sajnálom. :( a cisztára mit mondtak, felszívódik, vagy mi lesz vele?
65845. Ivenn (válaszként erre: 65843. - AgnesG)
2014. márc. 5. 09:05
Mi igen. De nem olyan gyakran:) Heti egy -kettő. Mindig arra gondolok, hogyha spontán terhesség lenne, akkor is így tennék. A doki nekünk kifejezetten azt mondta,hogy mindent csináljuk ugyanúgy. Még az inszem napján is azt mondta,hogy nyugodtan csináljunk mindent ugyanúgy. Én ma vagyok a 13. napon. Lehet holnap tesztelek:)
2014. márc. 5. 08:41
Sziasztok, nekem az első inszem nem sikerült, most spontán hónap lesz mert lett egy cisztám a gyógyszerektől. Én egész ciklus alatt nem éreztem amúgy semmi extra szúrkálást, csak hogy meg fog jönni. És meg is jött:(
65843. AgnesG (válaszként erre: 65838. - Pumukli24)
2014. márc. 4. 21:54
Nekem napi 3x1-et írtak fel. Ti szexeltek ilyenkor, ebben a 2 hétben?
65842. AgnesG (válaszként erre: 65836. - Lajra)
2014. márc. 4. 21:52
Én teszteltem a 12. napon már, szerintem ki kell mutassa ha sikerült, sokat utána olvastam pontosan hány nap alatt termékenyül meg a petesejt (kb 10-12)Utána már termeli a hcg-t, és minden másnap 2x annyit termel...Sok sikert!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook