Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
Kérdeztem, hogy elveszik e, de ő erre csak annyit mondott, hogy nem hiszi. Legalábbis nem tud biztosat mondani. Se arról hogy elveszik, se arról hogy kérnek e igazolást majd erről.
Ha most igazolás lenne akkor már két hete orvosi kezelés alatt állnék.
Volt már tüszősmandula gyulladásom táppénzre is fel vettek vele.
De így papír nélkül is biztos van nyoma!? A kiváltott gyógyszer a megjelenések és a gyógyszer szedési javaslatból kiszámolhatják mennyi ideje tart...
Nem elég akkor orvoshoz mennem ha kérik az igazolást?
Mert ha ez az antibiotikum sem fog hatni megint mennem kell egy hét múlva!
Remélem az orvos adni fog valami ilyesmi papírt.
Jó nem egy halálos betegség, ha találunk olyan penicilin mentes antibiotikumot amit még nem tíltottak be és reagál a baktériumokra bennem.
Elég ok ez az arra, hogy én most lemondtam? Jogos volt?
Ma voltam a járási hivatalba!
Onnan haza küldtek, hogy hívjam fel a határozaton levő telefon számot, ott tudnak segíteni abban, hogy ne postai úton kapjam.
Felhívtam majd ott mondták azért nem tudták elfogadni a számla számom, mert az nem egy névreszoló számla kivonat fénymásolata volt (amit nem kértek mikor igényéltem a járási hivatalba) és hogy ezzel menjek kormányablakba.
A kormányablak az a járási hivatalba van?
Mert akkor mehetek megint. Össze-vissza küldözgetnek.
Voltam orvosnál is. Nem sikerült a tüszősmandula gyulladást legyűrni. Így újabb antibiotikumot kell ki próbálni. Kérdezte az orvos, hogy kell e igazolás én mondtam neki, hogy nem.
Aztán mikor kiértem az ajtón hívtak a munkaügytől állás ajánlottak (nem közmunka, arra nem is mehetek 25 év alatt).
Mondtam hogy ezt nem tudom elválani most, mert fertőző beteg vagyok.
Azt mondták erről legyen papír...
Most elveszik az FHT-t szerintetek?
Menjek vissza a dokihoz, hogy még is kellene igazolás? Vagy majd csak akkor ha kérik?
Utólag fog a doki adni igazolást? Vagy egyáltalán milyen igazolást fogadnak ezek el?
Alig várom, hogy befejezzem velük az együtt működést és húzzak januárban melózni....
ZALA MEGYE kormányhivatal mondta telefonba :
Postásoknak tegnap indították az utalásokat, a hölgy szerint kedden érkezik. De persze hozzátette,legkésőbb 5.ig kézbesítik. Szerintem is kedd egyébként. Ha esetleg hétfő, az meg még jobb. :) de inkább keddre tippelek én is.
Sziasztok!
Budapesten,Kőbànyàn esetleg lehet tudni mikor lesz szàmlàn az FHT?
Köszönöm☺
Hát a reakció nem részemről indult,a hagyj békén" szó nem is illik ide, hiszen nem bántott a kutya se. Én 45. Pont egy generáció.ha értelmesen visszaolvasod a HSz-t ami részemről van talán segít. Én nem élem át?
Te jó ég...Na itt fejeztem be,mert értelmetlen részedről.
Ne írj, felesleges,nem én 100.000-reztem...
Szép napot!
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?
- Mi alapján dönt az önkormányzat, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt állapít meg?