Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
Sziasztok Jóreggelt :)
Ati,szerintem Karácsony előtt megkell hogy legyen, már mint itt meglesz 18-án
Szép reggelt!
Már vártam a választ, köszönöm a pontos megfogalmazást.
White Rose
Dehogy százalékolnak le! :D
Az anyósom már úgy megy, jár mint egy dorid a f...tudja hány évesen... :D Azt hiszed leszázalékolják? Dehogy! Közmunkára is kiutalják folyton! :D
De már nem sok van neki a nyugdíjhoz szóval megyeget a starwars lépegető! :D
Arról már inkább ne is beszéljünk, hogy mi férfiak meg sem éljük a nyugdíj korhatárt. Ha csak nem megyünk rendőrnek, tűzoltónak vagy az egészségügyben valaminek.
Plusz a sima fizika munka se megfizetve nincs se megbecsülve.
Nekem apa 27 éve dolgozik a Máv-nál mint vezető-jegyvizsgáló.
Előtte TSZ-ben az előtt meg katona volt suli után és még mindig nem nyugdíjas.
Persze szabad idejében nyomta vagy feketén vagy bejelentve a kemény fizika munkát is és emiatt gerinc és ágyék sérve van. Az ágyék sérve olyan durva, hogy ökölnyi nagyságban jönnek ki a belei, amit ha visszatol a helyrére olyan hangot ad mintha szellente. A műtéttől fél! :/
Egy szellemi munkás meg ül pár évet ehhez képest és már nyugdíjas is... :D Hát hol itt az igazság?
Gennyes, tüszős, bakteriális, fertőző mandula gyulladás! :D
Ami azért húzódik el ennyire, mert penicilin érzékeny vagyok és ami antibiotikum, pontosabban inekció biztosan hatna nekem, már nem lehet kapni... :/
Így most játszás van a gyógyszerekkel és az idegekkel és a pénzzel.
Úgy haza vágott már maga az antibiotikumokkal való játék is, hogy a hasmenés miatt lassan feketét vizelek a kiszáradástól! :D
Sajna erre nem jók a házi megoldások.
Anno eleget bűzlőttem a hagyma tea és a fokhagyma magamában evéstől, hogy tudjam erre csak az orvosi tudomány nyújthat segítséget!
Konkrétan maga a fokhagyma kiégette a számát belül mindehol, de úgy szó szerint ez nem túlzás! :D
Annyit ért az egész, hogy nem csak beteg, de büdös is voltam mellé... xD
Szociálisan rávagyok szorulva a foglalkoztatás helyetesítő támogatásra. Amire ők bólintottak rá! Megfeleltem a feltételeknek.
Ez a mostani betegség ez nem jelent leszázalékolást vagy emiatt külön támogatást nem erről van szó! Én nem is mondtam ilyesmit.
Ez már csak hab a tortán, hogy lázzal nyomni kell az ágyat.
Erre én nem úgy hivatkozom, hogy egy életre most elveszi tőlem a munkalehetőséget, istenments! Vagy sajnálni kellene... :D
Hanem konkrétan ezt a most felajánlott munkát, erre a jelenlegi egészségi állapotomra hivatkozva utasítottam el!
Ha most lenne munkaszerződésem valahol táppénzen is lennék vele.
Nem tudom mi ez a KGY kártya. De nem úgy hangzik mint ami nekem járna.
Mondom mégegyszer tehát: Nekem FHT jár! Ami attól függetlenül, hogy szinten aktívkoruak ellátása, még nem az a támogatás amire te gondolsz!
Ez tényleg rosszul sült, ki hogy ünnepekre sikerült be neked minden.
De annál rosszabb ha most ezen fog kattogni az agyad.
Én anno olyan gyomor ideggel sétáltam fel a munkaügytől ahol rám tettek mindent... a hivatalig várdába a főtéren, hogy ne tudd meg... és számolgattam mennyi napi bejelentéses meló után leszek pluszban egyáltalán!
Erre a járási hivatalba kiderült, hogy nem is kell visszafizetnem semmit! ;)
Mindenki tisztában kell, hogy legyen miért is igényelte a járandóságát.
A lényeg, nem több és nem kevesebb.
Szerintem szociális alapon kapod nem leszázalékolás végett.A kettő nem megy egyszerre.A gyógyszer egy filléredbe se kerülne ha KGY kártyát igenyelnél.
White Rose
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?
- Mi alapján dönt az önkormányzat, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt állapít meg?