Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
Ennek utána kell járni! :)
Én már utána sem tudok járni semminek. Egyik helyről küldenek a másikra...
Októbertől jár ez a segély amit költözés miatt húztak 60 napig döntéssel.
Időközben megyek a dokihoz nem él a tb-m. Kapom a papírt, hogy menjek a hivatalba igényeljem meg. A hivatalba közlik, hogy jár a pénz ne foglalkozzak vele el a tb-m, csak valószínűleg átfutási ideje van.
A döntés megszületett. Két hét a döntés után jött is róla a határozat amiben nem az igénylésben megadott számlára küldik, hanem lakcímre postán.
Mentem, hogy én számlára kértem/kérjem hívjam fel a határozaton levő számot.
A határozaton levő számon közölték menjek vissza oda ahol voltam... :D
Nem múlik a betegség, járom az orvosot költöm a nagy pénzeket gyógyszerre hátha hat valamelyik és ma derül ki, hogy azóta sincs TB-m... Szóval még illegálisan is igénybe veszem a párszáz forintos támogatást a gyógyszeren és az orvosi kezelést...
Orvosi igazolast nem kértem, mert miért? Hát én álláskereső vagyok! :D Erre hazafelé úton, telefonon megtalál a munkaügy allaslehetôseggel. Amit muszáj el fogadnom, mert hát juj-juj... Kérjek igazolast a dokitol. Mostmár van az is!
Tiszta szivatás ez az egész. Egy igazi rossz vicc.
Egy forintot nem kaptam még tőlük, de azért vágjak a sok hülyeséghez jó pofát, mert meg kapom itt, hogy pesszimista és az egyedüli hibás én vagyok... :D
Döge vagy Pap! :D
El ne hidd már, hogy figyelnek! Főleg itt. Hát még munkaidőben sem dolgoznak vagyis nem úgy ahogy kellene! :))
Látod itt is, csak ex ügyintéző van aki 4 év alatt nem hallott arról, hogy aktívkorúak ellátása lehet foglalkoztatás helyettesítő támogatás is! :D
Úgy látom nem, csak ebben a megyében vannak érdekes emberekék.
Amennyire ismerem őket... és te is... Simán lehet, hogy ők nézték el valamit!
Most mondanám menj be nem veszíthetsz semmit, nem harapják le a fejed, de ha egy idióta ügyintézőhöz kerülsz akkor még is... :D
Menj be az a tiszta!
Bár ha augusztus 22-től jár és egy évre adják, akkor hogy kaphattad eddig, érted!
De nem tudom, hogy működik, alkalmam nem volt még rendesen kihasználni őket! :)))
Olyat olvastam még ezeken kívül itt-ott, hogy talán ők keresnek ezzel kapcsolatban. Mármint hogy vége, lejárt és bizonyítani kellene, hogy jár még neked.
Ha te most jóval a lejárat után is vetted fel, lehet még vissza is fognak követelni pénzt!
De ezt már inkább ne a munkaügyibe hanem a járási hivatalba kérdezd meg!
Mert ott mikor engem töröltek 2 hónappal a jelentkezési idő után még rám akarták kenni, hogy ez is az én hibám és vissza kell fizetni 2 havit.
Persze a járásihivatalba közölték, hogy semmit nem kell visszafizetnem! :D
Ha kiderült írd meg ide mit hallottál, okosodjak én is!
Hol laksz? :) Mármint azt tudom, hogy kisvardi járás, de kiváncsi vagyok már merre felé laksz, földim!
A kisvárdai járás és munkaügyi központ tényleg nem csinál mást, csak felveszi utánad a támogatásokat. Munkát, mindent magadnak kell keresni. Nem egy jó környék munka szempontjából.
A baromfi van ott még, de az meg nagyon gyilok munka...
Én is magamtól mentem közmunkára, pontosabban egy céghez, de közmunkások kelettek nekik. Ott dolgoztam jó 3 évig amíg be nem hozták, hogy 25 év alatti személyek nem lehetnek közmunkások... :D
Pedig jó hely volt. Bár csak közmunka fizetés volt, de mellé azért Erzsébet utalvány, télen ingyen tüzelő
karácsonykor-húsvétkor egy fél disznó (szó szerint) mellé még külön sonka, pálinka, befőtt.
Minden évben 3 évszaknyi új munkás ruhát kaptunk, acélbetétes cipővel.
Ki sem volt használva, úgy adogadtam elfelé.
Ez volt a plusz pénz.
Ja meg túlóra, hetevegere rendes bérek, ha nagyon messzire mentünk akkor arra is külön pénz járt!
Telejesen igazad van, mert az aktívkoruak ellátása lehet foglalkoztatás helyettesítő és/vagy egészségkárosodási és gyermek felügyeleti támogatás!
Az FHT-hez kell együttműködni a munkaügyiközponttal. Pontosabban 1 éves együttműködés kell és hogy újra kapd, nem hogy nem dolgozhatsz hanem még muszáj is legalább 30 napot minimum az adott evben, ha hosszabbítást szeretnél még egy évre.
Az hogy önkéntes meló vagy egyszerűsített, napi bejelentéses mindegy, csak arra kell figyelni, hogy a kettőt nem szabad összeadni!
Tehát mondjuk 15 önkéntes+ 15 napi bejelentéses nem egyenlő 30 nap ledolgozott munkával.
Valóban a járásihivatalokban kell igényelni és a kifizetés is a kormányhivataltól jön.
A munkaügyiközponttal, csak együtt kell működni.
-Ugye bejárni 3 havonta. :D
Ha nem jelentkezel törölnek, 2 hónap múlva újra regisztrálhatsz, de kell egy újabb együtt működő év ahhoz úgy újra kapd az aktívkorúak ellátását.
- és elfogadni a munkát amit ajánlanak. :D
De mindkettőt ki lehet kerülni orvosi igazolással.
Azt már viszont nem, hogy nem volt meg a 30 nap meló egy évben.
Ilyenkor úgy gondolom kell még egy újabb, együttműködő év ahhoz úgy újra járjon!
Bejelentett munkaviszony nem létesíthet az ellátásban részesülő,3 hó szüneteltetése lehet. Külön felhívták a figyelmet a határozatban és a Hivatalban személyesen.Az aktív korúak ellátása több ágon megy, ebből kifolyólag rád más szabályok vonatkoznak.
White Rose
Az FHT nem ugyanaz mint az aktív korúak ellátása,az egyik a Munkaügyi hivatalon keresztül megy teljesen más szabályokkal,az FTH.
Az aktív korúak ellátása a Polgármesteri Hivatalon keresztül.Munkaviszony nem lehetséges,az 51% alatti,egészségkárosodott betegek kapják,3 évente újítás.
😉😉👁️👁️👍
Ma rendel a dokim, nagyszerű! Már beszéltem is vele erről. Azt mondta szívesen ír igazolást sőt táppénzre is felvesz, csak ki kell mennie házhoz előbb.
Szóval ha visszaér megtárgyaljuk.
Táppénzre gondolom ne menjek! :D Elég lesz egy sima igazolás?
Vagy mintát is vegyünk a mandulamról bizonyítéknak?
Mert hogy úgy rögzítette a munkaügyis hölgy, hogy fertőző betegség miatt mondom le.
Csak nem kell majd patkányokon vagy sejteken kísérleti fertőzési tesztet csinálni, mint veszteségnél! :D
Jó most viccet csinálok belőle, de ha egyáltalan nem lesz olyan penicilin nélküli antibiotikum amire reagál és kórházba kerülök emiatt és esetleg műtetni is kell és azon időn belül gondolnak egy merészet és törölnek TB-m megint nem lesz...
A postának is van jó oldala. Ugye én számlára kértem, de legalább nem kell (illetve ettől függetlenül mégis) a bankom felé a számlával járó költségeket.
Tiszán kézbe kapok két havi támogatást a jövőhéten.
Ugye ide nem tud feljönni a postás a szolgálatiházba, de bedob értesítőt.
Most ide feléjövett épp találkoztam vele és amit ma dobott be értesítőt úgy vettem át a leveleimet.
De egyébként meg du. fél négykor ér vissza a postára akkor lehet tőle felvenni.
Szóval a pénzt is így kell majd felvennem. Időhúzás, de sebaj!
Na visszaért a dokim. Kaptam igazolást 2018.11.21-től 12.09-ig. Ekkor kell majd vissza mennem.
De időközben felhívta a figyelmem, hogy a TB-m azóta se érvényes... Ez már nevetséges! :D
Megvan a határozat, hogy októbertől jár az FHT és még mindig nincs TB...
Még ha most elsejével töröltek is volna, ami nem így működik és nem valószínű, akkor is 45 napig még érvényesnek kellene lennie.
Rám valami átok szállt! :D
Az ég világon semmi nem jön össze.
Most könnyen lehet engem fogtok hülyének nézni, én vagyok a hibás, biztos...
Nem állok neki bizonygatni mi volt. Aki megakar ítélni az előtte olvasson vissza szépen addig a hsz-ig, amikor először írtam ebbe a topikba.
Ha ma számlán van akkor a posta hozhatja kedden?
Nem is idegesítem magam már, hogy számlára is az ő hibájukból nem kapom... :D
Apropó szombat. Ma munkanap van? Szerintetek van rendel ma házi orvos?
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?
- Mi alapján dönt az önkormányzat, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt állapít meg?