Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban? (tudásbázis)
Ja tudom, én is felhúzom ilyesmin magam. Hogy hiába kérdezek vmit, aztán, ha mondtam, hogy orvostanhallgató vok, akkor meg nem győztek magyarázkodni... Na nem mind... a nőgyógyászokkal nem mindig volt jó tapasztalatom, főleg pécsett a körzeti rendelőben nem.
Lehet egyébként aterhesség is teszi, hogy ilyen vagyok ilyenkor, de ezek a szülészek kiakasztanak. Hogy lehet ennyit kérni, kihasználva az ember kiszolgáltatottságát.
Nem, hogy lenne normális. Meg az sem normális, hogy a fehérköpenyes pénzimádó azt mondja, hogy a szülés 70.000. Ikrek születnek. Apuka viszi a 70 ezret szülés után, doki: "Na de kérem, én két gyereket segítettem a világra!"
Mondtam az apának, hogy én azt a 70-et is visszavettem volna, amit éppen átadott.
Csak az számít nekik, hogy kinek milyen vastag a borítékja... :-(
Ezen tényleg ne húzd fel magad, te légy olyan orvos, akiről csak szuperlatívuszokban nyilatkoznak majd a páciensei!
Tudod mit utálok? Amikor egy orvos úgy beszél velem, mintha hülye lennék, ő pedig az Isten. Amikor szeretném megbeszélni vele, hogy a felírt gyógszerek hogy hatnak, lehetnek-e mellékhatásai, egyáltalán mire számíthatok? Mégis csak az én testemről van szó. Erre ahelyett, hogy elmondaná, besértődik és közli, hogy valószínűlag jobban tudja mint én, hogy mit miért kell, és miből gondolom, hogy ő azért járt évekig egyetemre, hogy velem konzultáljon.......... Szerinted ez normális???
Az anyámra ráordított a kórházban, hogy meg ne lássa a Lenkei vitaminokat nála, mert azonnal hazaküldi. Ez normális?
Szia Böbe!
Ilyen csacsiságok miatt ne idegeskedj :-) Igyekezz jobb orvos lenni, mint a magyar átlag.
nem tudom, ki a fehérköpenyes pénzrabló, de ez nekem már sok. Nemsokára biztos én is az leszek, még államvizsga van hátra...
Kicsit szerintem el vagy tájolva az orvosokat illetőleg, mert volt egy rossz tapasztalatod. Jobb lenne ha inkább elgondolkodnál mi a francnak megy vki orvosnak, mi lehet a fő motivációja, hogy végigdolgozzon 6 évet, hogy utána még 5 évig szívjon ,, amíg szakorvos lesz. Szerintem ne folytassuk ezt a vitát tovább, mert csak felhúzom magam, hogy minek tanulok ennyit erre a rhadt államvizsgára, ha elég lenne 5 homeos könyvből gyógyítani, meg egy két szépen csomagolt, és tálalt vitaminkombinációval kezelgetni az embereket.
Ja és jöhetnének már ide a gyógyszercégek, meg akárki, hogy jussunk egyről a kettőre... A férjem gyerekorvos és a legtöbb kollegája, szakvizsgával stb. albérletben, vagy orvosszállón lakik, ha nem hiszed járj utána, ne csak az RTL klubos pesti újgazdag gyógyszercéges tökfilkókat nézd!!!!!!!
nem a kutatások mögött, hanem azoknak a tálalása mögött. És nem a gyógyszergyárakat védem, hanem az orvosokat.
a gyógyszercégek ugyanilyen módszereket alkalmaznak a reklámjaikban...
Beírod a google-ba, hogy "dr lenkei gábor" és a 4. találat.
De itt van hozzá a link is.
És a label81 nicknevű dokitól származik az idézetem. Őt elég könnyű a fórumon megtalálni, mert sok hozzászólása van.
Bátor ember, aki ilyet mond. Nem csodálkoznék rajta, ha halálos közúti baleset érné hamarosan...
Nemrég hallottam egy MTA tudóst, dr. Dinya Zoltánt nyilatkozni arról, hogy a daganatos megbetegedéseket nem tudják gógyítani, csak kezelni. Legjobb megelőzni, véleményem szerint ha éppen Lenkei vitaminnal hát azzal, ha gyümölcsökkel, azzal.
Amúg igen, van vitamin. De a Gödöllő Agrártudományi Egyetemen készült egy kutatás 1985-ben, gyümölcsök és zöldségek vitamin tartalmát vizsgálták. A kísérletet 1996-ban megismételték, elég rémes az eredmény, nem jut eszembe minden, de az megmaradt, hogy az alma C vitamin tartalma 80%-kal csökkent. És azóta ismét eltelt 12 év.
Nyilván nem a nagyi kertjében termesztett almára vonatkozik, hanem a nagyüzemire.
1 hete olvastam egy hivatalos levelet, hogy nagyon sok Lenkei féle készítményt betiltottak.
Azért vigyázat ezekkel a "vitaminokkal" !!! Ja és boltjára ki volt írva, hogy átalakítás miatt zárva. Hmm a mi városunkban pár hónapja nyitott boltot, miért is kell most átalakítani ???
Kedves RM,
a kedvemért megtennéd, hogy beírod az idézett doki nevét és a fórumot, ahol találtad, mert kicsit hitetlen vagyok, a csúnya gugli meg nem talál semmi ilyesmit:(
Köszi
Különben szidhatjuk itt a gyógyszergyártókat, meg se kottyan nekik. A legnagyobb üzlet a fegyverek után.
Az idézett orvos véleményével részben egyetértek, más dolgokban nem. Az amerikai minta inkább a gyógyszer-iparágat érinti (nem mintha az nem lenne elég baj), az egészségügyünket nem. A mi rendszerünk lehetőséget ad az orvosnak-szakszemélyzetnek, hogy gyógyítson, ha akar. A keretek szűkösek persze, de ellátás nélkül nem marad beteg. A minap vettem fel egy lányt az osztályra, akinek semmiféle biztosítása nincsen, és senki egy fillért se fog utána befizetni a TB-nek, mégid meg lesz operálva a pajzsmirigye.
A vitamin dolog túl van lihegve, a fele tanulmány azt mondja, hasznos a megadózis, a másik fele meg hogy nem. Valószínűleg az a titok nyitja, hogy nincs olyan nagy jelentősége.
Nem vagyok odáig a gyógyszercégekért, egyeltalán nem . Rühellem, amikor megpróbálnak manipulálni, zsebretenni (nem megy nekik). Csakhogy rajtuk kívül nem gyárthat senki gyógyszert. Undorító tendenciák vannak, lásd daganatos betegek kezelése terén, amit egyértelműen üzleti motiváció hajt. DE! Civilizált országban, pl. nálunk (ne tessék röhögni!) a gyógyszerként törzskönyvezett termék rengeteg szűrőn megy át, mire forgalomba kerül, és jó esetben csak orvos rendelheti, aki azért valamit csak konyít a témához, áruk pedig szabályozott. A gyógyhatású készítmények sokkal kevéssé ellenőrzöttek, szinte csak azt kell bizonyítani, hogy nem ártelmasak, hatásosságuk már inkább hit kérdése, mint biokémiáé. Áruk pedig szabad.
Böbével értek egyet: aki egészségesen él, annak nincs semmi szüksége se vitaminra, se más bogyóra, aki egészségtelen életmóddal rongálja a szervezetét, azt nem menti meg semmilyen pirula, se Lenkei, se DM-es.
Különben nem kell az árból kiindulni a minőség megítélésében: a szabad piacon mindenki annyiért adja a cuccát, amennyit még hajlandók kiadni érte az emberek: ha sok pénzt adtok a Lenkei-tablettáért, minek is adná olcsóbban. Így aztán nektek köszönhetően idén még nagyobb kitüntetést kap majd a Szientológus "Egyháztól".
bocs nem szoktam ezt a csatornát nézni
én ezt nem így látom. Nem értem, mi az hogy A RÁK. Van sok. Különböző módon keletkeznek. Különböző a kezelésük. De mondom , ha neked az esik jól, hogy azt hiszed a pénz vezérli az onkoterápiát. Hidd azt. Nem akarlak meggyőzni, csak nem értem, ezt a negatív hozzáállást. Szerintem nem ártana, legalább a középiskolai biológiakönyvet átnézni. Hogy is működnek a sejtek...
A gyógyszeriparról: Az RTL Klub Reggeli c. műsorába volt meghívva egy doki meg egy biokémikus. A rákkutatás terén értek el valami átütő sikert. Megkérdezte őket a speaker, hogy mi ma a tendencia a rákkutatásban? A biokémikus válasza: Sajnos ma a gyógyszergyártók azokat a támogatásokat kutatják, amik segítségével a rák krónikus betegséggé alakítható és nem a rák meggyógyítására törekszenek.
Mit jelent ez? Az emberek haldoklását meghosszabbítani 10-15 évre és a haláltól való rettegésüket arra használni, hogy elfogadják az újabb és újabb kezeléseket. Mennyivel több gyógyszert lehet nekik eladni 15 év alatt, mintha 3 év alatt elpatkolnának. Gyomorforgató, undorító.
Ja és ezt nem a Dr. Lenkei találta ki.
Itt terem a kertben... Igen de a paradicsomhoz, paprikához, borsóhoz stb... a vetőmagot a mezőgazdasági szakboltokban árulják. És ezek a vetőmagok bizony már átestek egy-két nemesítési eljáráson :-) Régi gazdálkodók vagyunk, és bizony nem lehet olyan krumplit kapni mint 20-25 éve. és mást sem. És ahogy szépül a külsejük, úgy értéktelenedik a belsejük :-(
Ja, vannak még 50-60 éve ültetett gyümölcsfák, ezekre érvényes amiket mondassz, de a többire...
És nem hülyeség, mert táplálkozástudományi felmérések által bizonyított dolgok.
pedig ugyanaz
és ugyanaz, amit a napfénysütötte paprikában találsz, ha a földből kinő.
Inkább felidegesített, hogy ez a menjenek el az agymosott stb orvosok szöveg, mintha legalább is azért készülne vki erre a pályára, hogy minél jobban megszedjék magukat a gyógyszercégek segítségével. Szerintem az a baj, hogy egyszerűbb egy vitamint beszedni, mint egészséges életmódot folytatni. Ami nem kapszulázott.
Amúgy szerintem meg ez a génmanipulált gyümölcs szöveg az agymosás. Itt terem a kertben, nem hiszem, hogy a néni aki ültette, génmanipulált fákat szerzett volna be. A piacon kaphatsz ilyen termékeket, ha a hipermarkatekben nem is. Vmikor volt erről kimutatás a hvg-ben. De nem nagyon sok a génmanipulált termék, bár ha a keresztezés tenyésztés is az, akkor igen. De ezt már régóta alkalmazzák.
Inkább a hiba a földben van amibe ültetik, meg h. nem rendes napfény süti. De ez egy más kérdés. Szerintem a gyümölcsökben amúgy van vitamin...
Pedig nagyon örülnék, ha ezt egy orvos meg tudná mondani. Mert azt azért ne mondd nekem, hogy a dm-ben kapható 80 ft-os c vitamin megegyezik a Lenkeivel?
S hogy tovább menjek ma már a korszerű vitaminok inkább zselé állagúak, mert azt állítják a kutatók, hogy lényegesen jobb a felszívódási képességük, mint a kapszulázottaké.
Azzal remélem nem akarsz vitatkozni, (mert táplálkozástudományi kutatások kimutatták) hogy a sok nemesítés (génmanipuláció) miatt, a gabonáink, gyümölcseink a 30 évvel ezelőtti értékekhez képest már csak 30 %-át tartalmazzák az értékes vitaminoknak. Naponta 6 kg paprikát vagy 12 kg cseresznyét kellene ahhoz bevinnünk, hogy a megfelelő C vitamindózishoz jussunk. (De ezt már leírták előttem mások)
Sajnos itt is a gazdasági érdek beleszól. Fontosabb az, hogy a gyümölcs több héten keresztül úgy nézzen ki, mintha az imént szedték volna, hogy ellenállóbb legyen a betegségeknek, ne legyen foltos a héja, bő hozamban teremjen. Mire a sok génmanipuláción keresztül megy egy kilúgozott, értékitől megfosztott valamit kapunk a pénzünkért :-(
csak az nem mindegy mennyiért. Az almafánk is tud adni, a barackfánk, szőlőnk, málnánk, mind minőségi vitamint osztogat. Jó nem teljesen ingyen... mégiscsak gondozni kell.
de mint írtam a vitamin vitamin, van képlete, megvan hol hat, mihez szükséges a szervezetben... nem tudom mi a különbség a minőségi vitaminok és egyéb vitaminok között.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a Herbalife termékeivel kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a Mysimba szedésével kapcsolatban?
- Herbafast kapszulával kapcsolatos tapasztalatok
- Van valakinek tapasztalata a parafenomén Harasztosi Lászlóval kapcsolatban?