Migrén? (beszélgetés)
Jól teszed! :))
Én úgy tudom, egy időben több homeós gyógyszert is lehet szedni, nem zavarják egymást.
Belladonna 30 CH.
Húzós volt, mikor a gyógyszerekről áttértem a homeopátiára, de megérte.
Kb 1 évben 3x elővesz a migrén.Nem orvos által diagnosztizált,de a tünetek alapján csak az lehet.
Nekem ilyenkor semmi tbl. nem segít,mert kihányom.
Ami segít,és bevállt ősanyáink receptje:
-sötét szoba és csend
-homlokomon vizesruha
-terminális alvás
Családunkban van aki gyógyszert szed rá,és a helyzet változatlan.
Maradt neki is a setét szoba stb..:)
Nem vagyok fejfájos, de annyit hallottam, hogy rengeteg folyadékot kell inni fejfájás esetén.
Az én környezetemben is sokan panaszkodnak a napokban, állítólag jön a hó.
Jobbulást mindenkinek!
Nekem már a 4. napja, hogy nagyon erősen fáj a fejem, szinte egész nap, max. 15-20 perces szünet van, amikor nem.
Teljesen kész vagyok tőle. :((
elég gyakran szokott fájni, de nem ilyen hosszú időre és nem ilyen erősen.
Nem tudom, hogy mit csináljak.
Semmi sem hat rá.
Vettem be Panadolt..., bekentem a homlokomat különféle kenőcsökkel, amik jók a fejfájásra, de mindhiába. :((
Eleinte csak a jobb szemöldököm felett fájt enyhe dobanások jellemezték a fejfájásomat, majd erősödött. Mára már az egész homolom fáj.
Vajon mitől lehet? Mit csináljak?
Régebben is fájt a fejem, hidegfrontok idején, de nem így. :((
Sziasztok!
Nekem kb2 éve vannak migrénes rohamaim.Az eljén nekem is elé volt 1-2 Algopirin utána áttértem a Quvarelinre majd amikor már abbol sem volt elég a napi 3 akkor jött a cataflam az is napi 2-3.Hát elmntem az orvoshoz felírt speciális gyógyszert kifejezetten ilyen tipusú tünetekre.Nálam úgy jelentkezik hogy elkezd fájni a fejem utána ez általában egyik oldalamon összpontosúl (szemem fáj a fülem lüktet és rámtör a hányinger utána már nincs vissza út jön az aminek ki kell jönnie.Ilyenkor általában leesik a vérnyomásom(ami alapból sem sok de mértem máe 86 körülit is ami iszonyatos szédüléssel jár.Általában ez melegfront előtt jelentkezik.Én azt hallotttam hogy a fejfájás általában a gyomorból indul ki,tehát elméletileg ott kell keresni a bajt.Van egy ismerősöm akinél heti 3* jelentkeztek a tünetek szinte munkaképtelen volt.Járt egyik orvostól a másikig mire kiderítették lisz és tej érzékeny.Amióta ezeket száműzte azóta a tünetei elmúltak.A levenduláról én is hallottam sőt próbáltam és segített is valamennyit.Még pluszba ajánlanám nektek a rendszeres alma fogyasztását.Aki esetleg a front miatt érzékeny és tudna nekem segíteni azt megköszönném mert a jelenlegi gyógyszer amit szedek az teljesen kiüt.De az igaz ha megérzitek hogy jön akkor be kell előtte venni a gyógyszert(ez csak arra igaz akit tényleg a migrén üldöz) mert csak rosszabb lesz!!!nem vagyok gyógyszerpárti de a muszály sajan nagy úr!Mindenkinek kitartást és fájdalom mentes nepokat!!!!!
Szia!
Olvastam,hogy folyamatosan fáj a fejed!
Nekem már kb 4 hónapja fáj.
Találtál valami jó módszert.
Nekem valószinűleg Tenziós fejfájásom van.
Ha valaki tudna segiteni mit lehetne tenni,hogy megszünjön nagyon megköszönném!!!!!!
sZIA!
Érdeklődnék,hogy elmúlt-e a fejfájásod?
Nincsen valami jó ötleted ,mert nekem is megállapitották, hogy tenziós fejfájásom van.
Már 4 hónapja fáj a fejem állandóan minden leletem jó már mindenhol voltam.
ESetleg akupunkturás kezelést te probáltad!
Köszi
Én egy agyrázkódás miatt kerültem el egy dokihoz annó (szimpla SZTK rendelésen).. Bár nem vagyok/voltam "klasszikus értelemben vett" migrénes, de nagyon sűrűn fájt a fejem..
A vizsgálatok során ez szóba is került és Divascan kúrára fogott a doki (már nem emlékszem, hogy 1 vagy két dobozzal kellett belőle beszednem), de nagyon lecsökkentek a fejfájásaim - és ennek már 2 éve.. A doki azt mondta, hogy ezt a gyógyszert migrénes betegeknek szokták felírni!
Esetleg kérdezzetek rá vmi illetékes dokinál, hátha másnak is segít..:))
Nekem látászavarom van a migrén előtt. Olyan mintha a szemüveglencse szélén vízcsepp lenne, ami rezeg. És persze azt a területet kitakarja. Megjegyzem nincs szemüvegem, csak valahogy képileg próbálom kifejezni.
A lényeg, hogy tudom, hogy amikor ez elmúlik, akkor kezdődik a migrénes fejfájás.
A fejfájáscsillapítók (mindegy melyik), akkor tudják kifejteni a hatásukat igazán, ha rögtön az első jelnél beveszi őket az ember, vagyis nem amikor már tényleg fáj.
A Vietnámi balzsam is jó kiegészítő, plusz az alvás (mondjuk irodában ez necces).
Szerencsére mostanság ritkán jelentkezik.
Köszönöm mindenkinek az ötleteket és a segítséget.
Sok hasznos információt kaptam, amit hasznosítani fogok.
Sziasztok.
A migrénnel azért érdemes orvoshoz menni, mert más betegség melléktünete lehet!!!
Egy jó barátnőm majdnem belehalt, mert a folyamatos fejfájása agytrombózis volt, amik kis híján lábon hordott ki.
Édesanyám migrénes, és többféle gyógyszert szed más betegségre, tehát kénytelen természetes anyagokat használni, vagy ha azok nem működnek, egyszerűen szenved a sötét szobában, borogatással a homlokán. :(
30 éves tapasztalata alapján: rozmaring, bazsalikom, menta, fenyő, levendula olajának párologtatása a szobában, vagy szagolgatása válik be nála.
Mensi körül szokott lenni egy, vagy előtte, vagy alatta, vagy utána, de az az egy tuti. És ekkor végem van. A múltkor peteéréskor volt, nem túl erős.
Á! Hülyeség! Szerintem a hormonok nem okozhatják.
Nekem szerencsére nincs migrénem, csak szimpla fejfájás, arra pedig kíváló az Algopyrin.
De a párom migrénes, volt, hogy algoinjekciót kellett kapnia. Nemrégen volt neki utoljára, és az én görcsoldó Apranaxom segített neki! Jójó, tudom, ezek mind csak gyógyszerek... Olvastam valahol, hogy fejfájásra, megelőzésére jó a magnézium, és a joghurtban található valami r-betűs anyag. A napi Mg szükségletet pedig 1kis marok tökmagban van meg!
Jól csinálod!
Velem is történtek hasonló szemétségek!
Csak nekem nem nem mártották bele a babáimat!
Valaki névtelen sms-eket küldözgetett egy olyan számról, ami folyton ki volt kapcsolva, így soha nem tudtam felhívni. Lenyomozni nem lehetett.
Úgyhogy nagyon óvatos volt az illető!
A mai napig meg tudnám egy kanál vízben.......!
Nem volt a vádaskodásra oka, csak bántani akart!
Á, már nem érdekel mit mondanak!
Ha mindenen felhúznám magam, már rég a diliházban lennék, rólam annyi szemétség ment itt!
Picibabucim lehetett vagy egy hónapos, amikor valaki felhívta a páromat, hogy én egy kurva vagyok és a gyerek nem tőle van. Ez adott egy kevés okot a fejfájásra, de engem csak az zavart, hogy a kedves telefonáló nem küldte el a számát...
Amúgy nem izgat a beszólás, csak ha nagyon elevenembe talál...
További ajánlott fórumok:
- Aurás migrén
- Iszonyú migrénem van kb. 2 órája és semmi nem használ, mit tegyek?
- Erős migrénes fejfájás enyhítésére kinek milyen bevált módszere van?
- Mivel előzhetném meg a migrén-rohamom, vagy mivel gyógyíthatnám?
- Ki mit szed migrénes fejfájásra, és meddig tart nála?
- A gyerekkorom óta fennálló migrénes fejfájás és az allergia