Migrén? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8
2012. máj. 11. 07:19

Na bocs nem fejeztem be. Szóval a gyereket is megnézettem laborban de nem mutatott ki lisztérzékenységet. Mégis a táplálkozás változtatásával jelentős javulást értünk el, még a tavaszi allergiája sem jött elő.

Szóval csak annyit, hogy nem kell az orvosokban bízni. Ők addig látnak el, hogy beadják a brutál dózist, aztán ha idővel feldobja a delikvens a bocskorát űgysem keni senki őrá. Az orvoslás már rág nem a gyógyításról szól. Aki eg akar gyógyulni annak magának kell valamit lépni. Én is majdnem elsírtam magam mikor a glutént gyanusította meg a biorez. gép. Meg nem is nézek ki tipikus lisztérzékenynek. De mikor elolvastam a tüneteket, egy csomó minden igaz volt rám.

Aztán tovább léptem és jómagam a gluténmentes lisztekből készült ételeket sem használom. Én a paleolit táplálkozást választottam, és nem bántam meg semmi pénzért vissza nem csinálnám.

A tények tévhitek veboldalon utána lehet nézni. Szendi Gábornak van is egy remek könyve róla akit érdekel ott az oldalon meg is találja (zöld a borítója)

2012. máj. 11. 06:50

Mint lejjebb írtam nekem sikerült megszabadulnom a migréntől. A kisebbik fiamnak is nagyon sokat fájt a feje. Ősszel már naponta fejfájással jött haza suliból. Más okból de elvittem biorezonanciára. Gluténérzékenységet állapítottak meg. Megvontuk a glutént, és a fejfájások is elmúltak szépen.

Most történt, hogy mamától hoztak haza chipseket. Napokig rájártak. Panaszkodott hogy fáj a feje. Ideges lettem hogy mia a fenétől. Végül a chips zacskóján mindenféle árpamaláta, búzaglutén ott virítanak.

Újabb chipsevés 1-2 hét múlva újabb fejfájás.

Tegnap meg az isiben tortát nyertek, abból evett, és ismét...

195. Ronó1982 (válaszként erre: 194. - Hlotti)
2012. máj. 8. 21:26

Nem semmi hlotti, igazán együtt érzek, tudom mit élsz át. Megkeseríti a mindennapokat, az ember mindig retteg attól, hogy mikor jön megint a migrén, nem mersz tervezni távolabbi kiruccanácokat....

Én is immáron két gyerek (3,5 éves és 10 hónapos) mellett, kell, hogy a migrénnel együttéljek, gondolom ismerős a probléma, hogy ilyenkor ki vigyázzon rájuk, hogy lássuk el őket. A kicsit még szoptatom, és már én is ott tartok, hogy két- három alkalommal is van HETENTE. Nemrégiben rátaláltam egy homeopátiás szerre, és nagyon sokat segít, még teszt alatt van, de eddig már mind a 4 esetben segített. Ajánlom mindenkinek, hogy konzultáljon egy hozzáértővel,és ajánljon alkati szert, mert ugye ennek a testreszabott alkalmazási mód a lényege. Emellett már öt alkalommal voltam akupuktúrán. Minőségi javulást várok ezektől, hamár sajnos az orvostudomány (és nem is akar foglalkozni a témával) nem tud segíteni.

194. hlotti
2012. máj. 6. 01:13

Sziasztok!

Én 11 éve kínlódok ezzel az undok migrénnel!! 16 éves koromban egyszercsak elkezdődött, és azóta is havi 3-4 alkalommal megtámad egy egy roham, ami persze le is üt a lábamról!

A szememet sem tudom kinyitni, annyira fáj a fejem egyik oldala. Persze társul hozzá a jó öreg hányinger, és a foltos látás. Az össze lehetséges vizsgálaton voltam, Istenhegyi Fájdalomkilinikától kezdve Mr vizsgálatig, de persze mindenhol megállapították, hogy teljesen egészséges vagyok!!!

Istenhegyi klinikán a doki már kínjában azt mondta, szüljek egy gyereket, majd elmúlik!

Hát közben született egy babóm, de mondanom sem kell a migrénem egy percre sem szűnt meg létezni!!

Terhesség alatt is ugyanúgy jelentkezet havi 3-4 alkalommal, na azok kegyetlenek voltak, volt ami 3 napra leütött a lábamról, mert nem kaptam rá gyógyszert, vagyis nem vettem be amit lehetett volna, mert tudtam ugysem használ, babókát meg féltettem!

Most ott tartok, hogy elájuk, ha nemkapom meg a szurimat, amit még leírni is félek, mert kegyetlen adag : 1 nospa, 1 papaverin, 1 algipirin, 1 cerukal, és 1 seduxen! Na ez kiüt egy napra, de mire felébredek elmúlik! Ha nem kapom meg a szurit, a kiszáradásig hányok!

Na nekem is erre mondta a doki, hogy tanuljak meg együtt élni vele, amire az volt a válaszom, hogy hasonló jókat kívánok neki is!

Szóval és is örülnék 1 tuti tippnek, mert lassan a sok gyógyszertől lesz komolyabb bajom!

Ja ami nekem is csillapítja a rohamot, az egy Red Bull, vagy kettő, nagy vödör kávé, és a koffein tabletta!

193. Ronó1982 (válaszként erre: 192. - Tükörneuron)
2012. ápr. 19. 22:04

Kedves tükörneuron!

Kérdőívet kitöltve továbbítottam. További jó kutatómunkát. Majd megkérünk számolj be az eredményekről! Reméljük fény derül eddig nem ismert összefüggésekre!!!!

2012. ápr. 19. 20:21

Kedves Migrénesek! Magam is szenvedek a betegségtől, így úgy gondoltam az egyik úgy nevezett műhelymunkámat az egyetemen (pszichológiát tanulok) ebben a témában készítem el. A migréneseket hasonlítom össze a nem migrénesekkel pszichológiai megközelítésben. Nagy segítség lenne, ha Önök is kitöltenék nekem. Segítségüket előre is köszönöm!

ezen a linken érhetőek el a tesztek:

[link]

191. Lillus-M (válaszként erre: 190. - Ronó1982)
2012. ápr. 18. 20:45

Amikor múlt nyáron már nem bírtam a migrént folyamatosan éreztem a helyét, ha nem is volt görcsös fájdalmam, mindig tele volt vele a fejem. Valaki javaslatára elmentem biorezonanciás vizsgálatra. Nem sok reménnyel, mert már annyi mindent megpróbáltam, de mivel szakorvosi segítségre nem számíthattam nem volt választásom.

A vizsgálatot végző doktornő (vagy inkább a gépe) megállapította, hogy gluténra vagyok érzékeny. Nem allergiás, csak érzékeny. (Volt egy hetes immunológiai leletem ami tök negatív volt, ízületi bajok miatt kerestek valamit pl lisztérzékenységet, de mivel vérből nem mutattak ki semmit hivatalosan nem vagyok az). Tehát nemhivatalosan vagyok lisztérzékeny. A vizsgálatot végző doktornő ajánlotta, hogy olvassam el ezt a könyvet: (görgess lefelé a linkelt oldalon ott van az alján a könyv)

[link]

Fintorogva álltam neki, de gndoltam csak elolvasom. Nem voltam soha híve semmiféle táplálkozási irányzatoknak, ettem amit mindenki más....

Végülis megváltoztatta a látásmódomat a könyv. Ha az orvosok monsjuk egészben vizsgálnák a betegeiket úgy összefüggéseiben, akkor előrébb lenne a világ. Nem egy nagy gép az emberi test, amiben elromlik egy alkatrész, akkor azt javítani kell gyógyszerekkel. Soha nem az okokat keresik, holott már tudom, hogy minden mindennel összefügg.

Én változtattam a táplálkozásomon, é skét hét után szinte hihetetlen, de érezni lehetett a javulást. A fejem már nem folyamatosan zizgett, az ízületi gondok gyorsan javultak, és volt még sok sok minden kisebb nagyobb dolog, ami megkeseríti az ember életét, az orvosok meg csak bölcsen javasolták, hogy próbáljak meg együtt élni vele...

9 hónapja így eszem, mostanra úgy érzem a legkitartóbb nyavalyámtól is szabadultam. Január óta pedig migrénes rohamom sem volt.

Paleolit táplálkozás egyébként azokat a tápanyagokat alkalmazza, amiket az ember 2és félmillió éves evolúciója során használhatott. Kiküszöböli azokat az élelmi anyagokat amiket a mezőgazdaság és állattartás tett a tányérunkra. vagyis nincsenek gabonák, tej, burgonya, cukor (Ezáltal remek fogyókúra is) Sokan meghökkennek, hogy akkor mit eszel. Annyi receptötlet van a neten, hogy egy egész élet nem lenne elég kipróbálni mindent.

Nem szaporítom a szót nekem megváltoztatta az egész életemet, látásmódomat, hozzáállásomat a dolgokhoz.

Ja és még egy gondolat, mindkét gyerekemen sokat segített a glutén tej és cukormentes koszt, ráadásul a kisebbik nagyon fejfájós volt egyre durvlt neki, hát ez megszűnt már majdnem teljesen...

190. Ronó1982 (válaszként erre: 189. - Lillus-M)
2012. ápr. 17. 21:40

Hát igen, a fejfájás ambulancia nem tud hathatós segítséget nyújtani. Nekem múlt pénteken az ismét sűrűn jelentkező migrénjeimre csak annyit mondott, hogy "Magyarországon egymillió ember migrénes, próbáljam meg elfogadni, és ne aggódjak, nincs biztos nincs komolyabb bajom(szervi bajra utalt)". Egyetlen meglepő tanácsa az volt, hogy próbáljam meg az akkupunktúrát. Ja, és közölte, ha már nem szoptatok, menjek vissza, és felír egy gyógyszert, amit egy évig kellene szednem!

Paleolit táplálkozás, mi is az? A cikket Lillus, amit belinkeltél én is olvastam, felbuzdúlva a patikában be is szereztem a javasolt vitaminokat, hátha segít.... Amúgy még én elkezdtem az aloe vera termékeit (vitaminok, antioxidánsok) kúraszerűen alkalmazni. Gondoltam egy három hónapos próbát megér, hátha valamilyen hiányállapot okozza a gyakori rohamokat!

2012. ápr. 14. 20:52

Nekem úgy tűnik a paleolit táplálkozásra a 18 éve tartó migrénem végleg elmúlt. Utoljára jan.1-én jött elő, akkor is szerintem mert keveset aludtam, és még 2 pohár pezsgőt is ittam. Most ez a durva frontos idő sem tudott szórakozni velem. Kíváncsi lennék mit mondana erre a fejfájásambulancián az orvos, akinél kb 1 éve voltam, mert már gyakorlatilag elviselhetetlen volt a migrén. Az ő fenomenáls tanácsa: kb 10 év múlva belépek a változókorba, addig bírjam ki valahogy....

Ezt a cikket ismeritek?

[link]

188. amacska
2012. ápr. 11. 08:21

amikor kezdődik mindig aurával azonnal beveszek egy B6 vitamint

mindig segit próbáljátok ki leröviditi a rosszullétet

2012. ápr. 10. 21:00
Ismét itt...Egy hónapon belül az 5. rohamon vagyok túl. A mai rosszullét alkalmával egy új szerrel próbálkoztam, homeopátiás bogyóval, + egy fájdalomcsillapítóval egy ismerős rábeszélésére. És láss csodát, nem hánytam, alkalmas voltam a napi teendők ellátására, gyerekeimmel való foglalkozásra. Örülnék, ha ez használna a továbbiakban.
2012. ápr. 1. 20:51

Helló!

10 éves korom óta tudom mi az -aurával jelentkező migrénnel - akár egy hónap alatt 4x is élni. Mostanra már két gyermekem van (30 éves vagyok), és ismét sűrűsödnek. A héten 3x volt, a hidegfrontra jelentkeztek. Képzeljétek a két gyermekem intenzív szoptatási időszaka alatt (8 hónap) egy rosszullétem sem volt, de most hogy kezd a 9 hónapos kislányom áttérni a vegyes táplálásra, egyből jelentkeztek a migrének. Szóval nálam valószínűleg hormonális lehet. Tervezem, hogy ismét kivizsgáltatom magam, pedig már én is túl vagyok MR-en, fejfájásambulancián, neurológiai vizsgálaton, mint ahogy ti is legtöbben. Ismét rettegek, mikor dönt le a lábamról. Nekem is a foltlátás után( 20 percig tart) kezdőik az egyoldalú fájdalom, majd hányok többször. Csak feküdni vagyok képes a sötét szobában.... no de két gyermek mellett ez már szinte kivitelezhetetlen, utálom ezt az állapotot, és azt, hogy semmire sem vagyok képes.

Örülnék, ha sűrűbben jelentkeznétek, mit szólnátok egy aktívabb fórumozáshoz?

Mindenkinek front- és fájdalommmentes napokat kívánok. Üdv. E-mail címem: rosta.nora@citromail.hu

185. timycat (válaszként erre: 184. - Titi2)
2012. jan. 27. 01:12
Köszönöm; de most nem tudom mi van; különösebb életmód változtatás nélkül kb féléve migrén-mentes vagyok. Korábban 2 hetente "beszaladt" egy-egy roham, ami 3-4 napig taccsra vágott. Most hihetetlen, de mintha elvágták volna :)
184. titi2 (válaszként erre: 173. - Timycat)
2012. jan. 26. 22:28

Üdv!

Tejtermék és húsmentes étkezést javaslok,nagydózisu(napi min.5000mg C vitaminnal),a roham kezdetén egy doboz energia ital,amiben 32mg koffein van.

Nekem bevált!!!!!:)

2011. nov. 5. 21:16
Hideg vagy meleg borogatás a jobb?
182. amacska
2011. okt. 3. 15:56
volt mr ,nem találtak semmit kérdezz meg még egy orvost mert a bizonytalanság a legrosszabb
181. timycat
2011. okt. 3. 15:11

Sziasztok!

Nektek csináltak már -valószínű igen- MRI vizsgálatot?

Az enyémnek nem rég jött meg az eredménye... találtak "gócokat" az agyamban, főként baloldalon, ahol a migrén is szokott jelentkezni. 2 neurológusnál voltam, az egyik szerint a migrén okozhatja a gócokat; a másik viszont azt mondta, hogy valószínű migréntől független, Sclerosis Multiplex jele... sajnos 100%-osan nem lehet diagnosztizálni az SM-et; MRI az egyik megbízhatóbb kimutatója és mivel fiatal vagyok testi tüneteim (még) nincsenek azt mondta flegmán a 2. neurológus, hogy majd akkor tud tutit mondani ha már testi tünetek is lesznek :(

Most abban reménykedek, mást nem tudok tenni, hogy az első neurológusnak van igaza.

A kérdésem az lenne, hogy nálatok találtak-e ilyen jel-intenzív néhány milliméteres gócokat és ha esetleg igen arra mit mondtak?

180. Lillus-M (válaszként erre: 178. - Amacska)
2011. okt. 3. 12:09

Én sem bírom a fényeket, de még olyankor sem mikor nincs bajom. Estei autóvezetés, reflektor, újabban divat a kék LED amit nem bírok elviselni, de le kell eresztenem a reluxát, amikor a nap alacsonyan besüt és fénylik a padló.

Régen sokat számítógépeztem. Mikor gyesen voltam semmit, a migrén maradt. Mostanság csak itthon gépezek, nem túl sokat, de nem vettem észre, hogy a gép bármit is ártana neki. MIóta tartom a diétát és javult a migrén, azóta is ugyanannyit gépezek mint előtte, nekem a számítógép biztos nem okozza.

179. kalmiiv
2011. okt. 3. 11:50

Sziasztok!

Kb. 15 éve migrénes vagyok, minden orvosnál voltam már. Eddig a relpax tabletta segített csak elmulasztani a fájdalmat. 2 hónapja voltam természetgyógyásznál és azóta ritkultak a fejfájások.

178. amacska
2011. okt. 3. 09:07
nekem is egyre gyakoribb és mindig villógó fényekkel jár és minden esetben a szemem miatt van irtó fényérzékeny és a számitógép irtó sokat rontott rajtam
2011. okt. 3. 08:53

18 éve élek(tem ..kop ..kop, remélem nem kiabálom el) migrénnel. Gyerekkoromban csak a fejem fájt sokszor, aztán jöttek a rohamok. Először csak a rövidek, most már évek óta a 3 napig tartók. Gógyszer? Max csak a fájdalmat csökkenti egy kicsit. Ott tartottam, hogy már szinte folyamatosan éreztem a migrén "helyét" a fejemen, csak éppen nem fájt, de olyan volt, mintha ott maradt volna a migrénem lábnyoma a fejemen. Állandóan rettegtem már, hogy előjön, heti 3x bevettem a fájdalomcsillapítót.

Idén tavasszal csináltak újabb MR-t egy kísérlet keretében. Találtak 2 diszkrét elváltozást a fehérállományban, ami a migrén eredménye. Kijelentette a doki, hogy az én migrénem neki akkor sem izgalmas. Szedjem a fájdalomcsillapítót és várjam a klimaxot (most 42 éves vagyok).

Valaki biorezonanciát ajánlott. Elmentem. Magában a terápiában nem hiszek, de a diagnosztikai rész érdekelt, és gluténérzékenységet mutatott ki. Amikor itthon a lisztérzékenységet áttanulmányoztam rájöttem a sok egyéb tünetből, hogy gyakorlatilag gyerekkorom óta bajom van a liszttel. Három hónapja hagytam el szigorúan mindent amiben glutén van. A folyamatos nyomás megszűnt a fejemben. 2x utaztam, akkor előjött a migrén, de úgy hogy a család csak abból vette észre, hogy beveszem a gyógyszert. A fájdalom nem volt olyan erős. Múlt héten ismét kezdődött egy rohamom. Egyetlen szem gyógyszert vettem be rögtön az elején, és nem lett a migrénből semmi!!!!!

A gluténmentes diétát szigorúbb de nagyon élvezhető diétára cseréltem, a paleolit étrendre. A migrén mellett számtalan az évek alatt rámrakódott nyavalya szűnik meg, az elhagyott kilókról nem is beszélve.

Mindenkinek ajánlom a Szendi Gábor féle Paleolit táplálkozás c. könyvet. Először kétkedve elolvastam, de olyan erővel hatott rám, hogy aztán azon kaptam magam, hogy egyre inkább betartom a leírtakat.

Az író weboldaláról kapott utolsó hírlevélben aminek a linkjét idemásolom éppen a migrén és ásványianyag pótlás kapcsolatáról van szó. Nézzétek át biztos találtok újdonságot benne. A tények-tévhitek weboldalon sok fórumozó számol be a gyógyulásokról, nem egy a migrén megszűnéséről.

[link]

2011. szept. 30. 16:32

Sziasztok!

Nekem 20 éve van rendszeresen migrénem. Az utóbbi időben ha jelentkezik a fájdalom, lezuhanyozom olyan forró vízzel, amilyet kibírok. Ettől először picit jobban fáj, majd pár perc múlva enyhülni kezd. Utána borsmenta olajat masszírozok be a vállaimba, nyakamba, tarkómba és kicsit a halántékra is. Ami a kezemen maradt azt pedig pár percig mélyen belélegzem és lefekszem pihenni. Teljesen nem múlik el tőle, de sokkal elviselhetőbbé válik. Arra nagyon kell vigyázni, hogy szembe ne kerüljön, mert nagyon csíp!!!

175. Zuzóka
2011. szept. 5. 12:03

Sziasztok!

Sajnos én is migrénes vagyok legalább 10 éve. A tapasztalatom talán azoknak segíthet akik villanó fényeket látnak a migrén előtt, után vagy közben. Nekem is volt ilyen és a fogamzásgátló szedése után elmúlt. Sajnos a fejem még így is szokott fájni de villogás egyáltalán nincs. Biztosan a gyógyszertől volt, mert a szedése közben volt,hogy szünetet tartottam és akkor is elmúlt, de amint szedni kezdtem már másnap villogott a szemem..

174. timycat
2011. márc. 23. 23:54
jah és nálam az alvás sem segít; sőt észrevettem, hogy ébredés után sokkal intenzívebb a fájdalom, illetve eleve nem tudok aludni, mert legszívesebben a falat kaparnám; ha meg végre beájulok alvás közben is ott a fájdalom tehát nem pihenem ki magam. Sajnos nekem a korom előrehaladtával sűrűsödnek a rohamok, régen félévente volt, most már havonta 2-3szor
173. timycat
2011. márc. 23. 23:47
Én "rutinos" migrénes vagyok, próbáltam mindent, egyetlen dolog segített, erős házi pálinka szájban tartva, elszopogatva, mert a nyálkahártya vérkeringését azonnal beindítja és ezzel tágulnak az agyi erek is. Ma is volt egy migrén-rohamom, először gyógyszerrel kezdtem -feleslegesen, mert a fájdalomcsillapítókhoz hozzászoktam- aztán inkább a laposüveghez nyúltam, a "gyógyszeremet" még le sem nyeltem már enyhült. Nem, nem vagyok alkoholista, a pálinkát orvos javasolta; mivel egy-egy migrén roham nálam napokig tartó görccsel, hang- és fényérzékenységgel és hányással jár
172. Epmi
2010. nov. 15. 10:24
Van valakinek tapasztalata migrénre Jade ékszerekkel kapcsolatban?egyáltalán mi a különbség különböző márkájú mágneses ékszerek között?Szeretnék venni egyet migrénre de tanácstalan vagyok hogy melyik márkát válasszam ha valaki tud segíteni várom a tanácsokat, köszönöm!
171. amacska
2010. nov. 8. 09:04
nagyon szivesen én anyunak köszönhetem ezt a nagyon jó ötletet
170. b9c788014b (válaszként erre: 169. - Amacska)
2010. nov. 7. 20:36
Na ezt kipróbálom!!! Köszi a tippet!
169. amacska
2010. nov. 5. 19:30
ha kezdődik-nállam látásromlással,aurával-azonnal beveszek egy b6 vitamin,jelentősen csökkenti a tüneteimet
2010. nov. 2. 18:43
nekem eddig a legdurvább migrén rohamom 1 hétig tartott, olyan voltam mint egy zombi
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook