Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat? (tudásbázis)
Eze gondolkozom én is, hogy az iskolaérettségin, hogy csusszant át...mert pl: nálunk (és feltételezem nem helyi szokás) rajzoltatták is és sormintát irattak stb. egy csomó mindent, ami pont arra mutat rá, hogy képes lesz e már pont pl: írni...tehát ezen a téren is érett és nem csak pszichológiai tekintetben
És az Óvónők, hogy engedhették így ki?-..a vegyes csoport nem mentség...oktatási intézmény, oktatási naptárral-tervvel stb....
Igen azért ez elég furcsa, hogy az óvodában ez nem derült ki, hiszen már ott is legalább 10ig tudnak számolni a nagycsoportosok...
Eléggé átszaladtak efölött..
Az oviban nem járt logopédushoz vagy fejlesztő pedagógushoz valamilyen fejlesztésre?
Ha tényleg valamilyen grafomotoros vagy vizuális hiba áll a dolog mögött, annak az oviban ki kellett volna jönnie: az óvónőknél is meg a tanév eleji szűrővizsgálatnál is a logopédusnál
én sem hallottam még ilyet diszes gyereknél!
Szerintem tovább kellene próbálkoznia, mert ez azért nem csak annyi, hogy le van maradva!
És ezt ki mondta? :o Mármint hogy a disz-esek valamiben nagyon jók.
Oviban sem írta soha a számokat? Rajzol? Ha igen, mit? Nem lehet, hogy egyszerűen csak "sztrájkol", mert mondjuk nem szimpi neki a tanár? Bááár, akkor talán az írással nem lenne gond, csak a számokkal. Vagy csak az óvodában akart volna még maradni?
És ez hogyhogy nem jött ki az iskolaérettségin? Az előkészítő évben már minden sz@rt (bocs) megtanítanak nekik: kisebb-nagyobb relációk, a számokat és a betűket írni, meg a jó ég tudja, még mi mindent.
Autisat gyerekeknél van az, hogy valamiben akár zseniálisan kiemelkednek, míg más dolgokban az átlagostól negatív irányba eltérnek.
Diszes gyerekeknél én még ilyet nem hallottam:-S
Milyen helyeken is jártatok pontosan?
akkor inkább vizuálisan van elmaradva: a vizuális észlelése és memóriája. A számok formáját nem tudja megjegyezni. Bár az elég ritka, hogy csak ennyi lenne a baj, általában együtt jár a számfogalom kialakulatlanságával, a matematikai logika nehézségeivel
Számlálni tud oda vissza 1-10-ig és 10-1 -ig?
Kevert disznek hangzik: tanulási zavar lehet. Diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia így együtt.
Hol laktok, hogy ilyen töketlen a nevelési tanácsadó?
Nem beszédhibás?
"Csak" annyi tehát a probléma, hogy nem tudja leírni/felismerni a számjegyeket?
Vagy nehézkes a logikus gondolkodása is?
Összeadás szóban, kivonás szóban megy neki? Pl. hat madár ült a fán, elrepült négy, hányan maradtak? -akár ujjain kiszámolva ez megy neki?
A csak a számokkal van így vagy a betűkkel is?
Szerintem is vidd szakemberhez az a biztos.
Rengeteg helyen jártunk már de választ igazán nem mondtak mért lehet
és hogy tudnánk mégis megtanítani hiszen olyan gyerek nem született a földre aki nem tanulta meg valahogyan....
Persze a szellemi fogyatékosokat kivéve mert ők ugye betegek...
Én elvinném szakemberhez, lehet valami más is a háttérben, ami miatt keveri a számokat..nem mindjárt iskolát kell váltani..A betűk..írá, olvasás hogy megy neki?
Én elvinném szakemberhez, hogy ő mit mond..
Olvasd ezt el és ha ráismersz a tünetekre akkor sajnos dyscalculariaról van szó. Nézzetek utána, hogy a nevelési tanácsadóban mikor van ügyfélfogadás.
Gratulálok a tanárnak...
Ha van lehetőséged, keress másik iskolát neki...
Le van maradva és nem tudja behozni.
Itthon sokat gyakorolunk de semmi látszatja.Tanácstalan vagyok pedig már sokféle módszerrel próbálkoztam...
További ajánlott fórumok:
- Hogyan segítsek elsős gyermekemnek a számfogalom kialakulásában?
- Diákigazolvány! Elsős gyermekem képe alatt az én aláírásom szerepel. Így kell lennie?
- 2011 szeptembertől elsős lesz a gyermekem
- Gyermekem nem tudja összeolvasni a betűket
- Milyen vízfestéket vegyek elsős gyermekemnek?
- Mikor tudja elfogadni a 4 éves gyermekem, hogy kistestvére lesz?