Miért csak a nyugdíjról van mindig szó? (beszélgetés)
Nem hallottam.
Igen, az üzleten kívül a statisztika javítása volt a cél.
Egyébként lehet, pár év múlva te leszel semmirekellő közmunkás.
Hm!
Mennyi lesz a mai főelvtársak nyugdíja, ha a mai fizetés + jövedelem 5millió és még ez+az?
Úgy tudom, de lehet hogy téves infó hogy jövőre beszüntetik!
Éljen Magyarország hogy x fővel emelkedett a munkahely ebből kb 70 %, de lehet hogy több is mind közmunkásé!
Rajtad kívül még senki nem semmirekellőzött. De tényleg kiváncsi vagyok, milyen összefogásra gondoltok?
Minden nyugdíjas adjon havonta ezer forintot egy általa kiválasztott, gyereket nevelő családnak? ;)
Vagy csatárláncot alkotva tüntessünk? :D
Egyébként: a közmunkás munkát végez, a Gyes pedig segély. A neve is az.
Ha kevés, akkor munkát kell keresni. 2 éves gyerek nem csecsemő már.
Ez lett volna a kérdésem! 😁
Lehet szidkozódni de a véleményem nem változik ésakkor sem fog ha már nem kapom ezt a támogatást!
Közmunka: a k. anyját annak, aki kitalálta.
Van elvégzendő munka, van rá ember. Akkor tesék legalább a minimálbért kifizetni, mint bárki másnak.
De épp erről beszéltem: mindenki utál mindenkit, mindegy miért.
Épphogy rajtunk múlik.
De próbáld ki: indíts fórumot bármelyik csoportról, rögtön jönnek a szidalmak.
Nyugdíjasok, gyerekesek, alkalmazottak, vállalkozók, de választhatsz mást is.
Most olvastam 2016-ban 1,6% volt a növekedés, a Nemzeti Bank prognózisa szerint az infláció, 2,5 százalékos.
Természetesen a gyerekeké a jövő, de egy országról sokat elárul az is, hogyan bánik a nyugdíjasaival.
Sokat túlórázhatott :D
Kíváncsi lennék, mit és hol dolgozott.
Korábban a nyugdijjáruléknak plafonja volt, igy a nyugdij is behatárolt volt
Ezt megszüntették, nyilván a jövőben nőni fg néhány nyugdíj
Jelenleg a legmagasabb 2millió
55 évet írtam, ha sikerült :)
A mai nyugdíjas nők jó részének ennyi volt a nyugdíjkorhatár.
A gyerek a jövő, a nyugdíjas a múlt, ha így nézzük. Nekem fontos, hogy az ország 20 év múlva is működjön, ez gyerek nélkül nem megy.
Tényleg nem egymásra kéne mutogatni, de az összefogás esélytelen szerintem.
A férfi halandóságot ne is emlitsük Magyarországon
62-62,5 éves most a ny.korhatár ha jól tudom, és alig 70 év az átlagos férfi korhatár
50 évesen meg nem megy nyugdíjba egy nő
Bevezették a 40 év munkaviszonyt nők esetében, de sok minden nem számit bele a munkaviszonyba
A gyerek elméletileg szabadon választott, az időskor még nem. Ha így emelik a ny.korhatárt nem is kell majd fizetni nyugdíjat.
Értem egyébként mit akar a fórumindító, CSAK pont ezt akarják elérni, hogy fiatal és idős egymásnak essen, ahogy a fehér és nem fehér stb, stb......
Évente kb. 1 és 3 % közt. A gyes-t nem tudom, nagyon rég voltam érintett.
Aki jól keresett és gyedet kap, ő is mondhatja, hogy megdolgozott érte.
Egyébként ne érts félre: nem sajnálom tőlük.
Ebben egyetértek, DE aki meg tisztességgel keresett annyit, hogy elérte ezt az összeget (remélem van tisztességes is köztük) Joggal mondja, ő miért kivétel.
Egyébként mikor volt nyugdíjemelés, és hány %?
Az időtartama sem. A gyed 2 év, a nyugdíj meg évtizedek.
2015-ben a nők várható átlagos élettartama 78 év körül van. Ha mondjuk 60 évesen ment nyugdíjba, akkor 18 évig kapja. Ha 55 évesen, akkor 23.
Igen, neki ennyivel kevesebbet kell fizetnie.
A gyes és családi tényleg nem arra való, hogy ebből fedezz mindent.
További ajánlott fórumok:
- 3 betűs! Juss el az EGYIK SZÓBÓL A MÁSIKIG úgy, hogy mindig CSAK EGY BETŰT CSERÉLSZ ki!
- 50 körüliek, beszélgessünk a nyugdíjról
- Az építési vállalkozók miért megbízhatatlanok? Vagy csak én fogom ki őket mindíg?
- Miért nem volt még párkapcsolatom? Mindig csak az érdektelen és felszínes beszélgetések.
- Özvegyi nyugdíjról mennyi idő alatt jön határozat?
- Miért van az, hogy a gyerekeim a nagyszülőknél mindig tüneményesen viselkednek, csak otthon égetnivalóak?