Miért csak a nyugdíjról van mindig szó? (beszélgetés)
én megnézhetném.az apám horvát,az anyám német származású,a lányomban egy kis olasz vér is van.
ugyan,itt van az utcában a tivádár,aki az állami gondozásban péknek tanult.állítólag már hiány van,de azt mondta ennyi pénzért nem dolgozik.szerintem nem is azzal van a gond,hanem a korán keléssel,utazással együtt 10 óra.kényelmesebb tízkor kelni,az utcán sétafikálni.ugyanakkor ott van a testvérem veje,aki szakács,munka után a földjén dolgozik.nekem nem kell magyarázni,a szomszéd utcában laknak páran, de még közmunkán sem láttam őket.pedig valamiből csak élnek.lehet találgatni.
Érdemes megnézni ezt a párpercet :)
[link]
Ahol nincs fizetőképes kereslet, ott a vállalkozások is tönkremennek.
Mindenki alkalmas, csak nem vették őket emberszámba.
[link]
Erről szól a történelem. Se föld, se haza.
vidéken főleg a kényszervállalkozók.nálunk már a harmadik kisbolt zár be.nem tudnak megélni pedig mondanom sem kell,milyenek az árak.
csak az a baj,hogy akik sokan vannak,nem nagyon alkalmasak ilyenfajta munkára,főleg ha azt látták,hogy sem a szüleik,sem a nagyszüleik nem dolgoztak,talán csak közmunkán.
Nem hal ki, csak elmegy az országból sok sok ember.
Sokan élnek vállalkozásból. Szerintem meg is állna az élet, ha nem lennének vállalkozók.
Itthon leginkább az adó és jövedelmi viszonyok nem kedveznek munkahelyek létrejöttéhez.
Munkát a vállalkozók teremtenének, ha érdekükben állna. De nem áll.
én is így gondolom,de a sok okos azt szajkózza,hogy kihal a magyar.nem előbb,mint a többi nép.
A gépeket ki kell szolgálni, azon kívül ott a sok szolgáltatás. Más munkahelyek lesznek. Sok olyan, amit még nem is sejtünk! Nem magamtól vagyok sajna ilyen okos, néztem egy műsort, ahol hozzáértőket kérdeztek. :)
Munkahelyet hogyan csinálsz nekik?
Épp ez a gond mindenhol, egyre kevesebb emberi munkaerő kell.
:)
Mert biztosan azt gondolják, ha többen leszünk, magától is jobb lesz!
Pedig hát ugye ahol van jövőkép, lehetőség, ott születnek gyerekek.
Kellenének az adófizetők, de a közmunkából...
Akik ezt a kifejezést használják, azok valószínűleg nem a kultúrára értik.
Szívesen, csak így tovább! :)
Ezt én sem értem. Szerintem Svájc vagy Finnország nem rosszabb hely attól, hogy kevesebben vannak.
Egyszer már elköszöntem, igen meg is teheted mert tökéletes vagy (legalábbis azt hiszed)!
Szép estét, üdvözöllek!
Jahogy annyi?! Bocs, nem tudtam, soha nem voltam munkanélküli. Akkor meg plánesőt átadom (átadnám).
szerintem is így van,de akkor miért szajkózzák,hogy szaporodjunk.van bőven így is munkanélküli fiatal.
Nem olvastam vissza, nem értem miért veszekedtek. Akinek 3 gyereke van gratula érte. Én tisztelem aki becsülettel, tisztességgel felnevel ennyit és szakmát ad a kezébe és valahogy elindítja őket az életben.
És ha már nyugdíj... hát ezek a mai gyerekek / fiatalok fogják biztosítani a későbbi nyugdíjasok nyugdíját. Ez egy körforgás. Akkor lenne baj, ha nem születnének gyerekek.
Nem magyar mentalitás...
Kényszer :(
Milyen munkanélküli segélyből?
Ami 3 hónap?
Ma már inkább kulturális nemzet vagyunk, mint vérségi.
Oké, mint írtam nem kérdezlek többet, csak arra voltam kíváncsi, hogyan reagálsz a a feltett kérdésre. Megveregetem a vállam, erre számítottam.
Sokan mondják ezt magyar mentalitásnak és legfőképpen azoktól hallani, akik már eleve kétségbe vonják, hogy léteznek még magyarok.
Ha mégis annyira keveredtünk, akkor viszont nem is beszélhetünk magyar mentalitásról. :)
Nem érted? Az, hogy 3 gyereked van, utal arra, amit én írtam.
Olvasd vissza hogy minden hozzászolásában a gyerekeket emlegeti folyamatosan!
További ajánlott fórumok: