Miért csak a nyugdíjról van mindig szó? (beszélgetés)
Hoppácska!!!
1. dominika 0908 2016-09-06 20:06
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy valakinek van e információja arról, hogy főállású anyasági mellett végeztetek e OKJ tanfolyamot vagy bármilyen iskolát anélkül, hogy le kelljen mondanom? Nem tudom hogy működik ez...
A ledolgozott idő után kapott nyugdíj szúrja a szemed, de mondjam, büdös a munka, otthon 'főállásúzkodsz?
Anya vagyok, tudom mivel jár a gyereknevelés, de hát azért mégis, pont te teszel fel ilyen kérdést? Szánalmas vagy.
Nem tudom mit akarsz elérni a kérdéseddel.
Azt látom, szúrják a nyugdíjasok a szemedet. Csukott a szemed, a szíved, az eszed, mások problémái iránt.
Nyisd ki a felsoroltakat!! A nyitott világ, a nyitott szemléletekkel kezdődik.
Aki megszületett volt gyerek, ha szerencsés lesz idős is.....bármennyire nehéz is gondolkodj el rajta.
Nem tudom van-e gyereked, nem is lényeges.
Nekem van kettő, de esküszöm eszembe sem jutott, hogy azon agyaljak mennyi lesz a GYES,GYED csp.
Az tény, annyi fizetést kellene mindenkinek kapni, hogy abból megéljen, hogy gyereket, gyerekeket tudjon nevelni, hogy tudjon félretenni nyugdíjas éveire, hogy ne keljen ilyen mondatokat hallania, hogy semmirekellő nyugdíjas mi a faxnak kap emelést a másik meg miért nem kap több CSp-t.
Tudom nem szó szerint hangzott így, de a szavak mögül ezt olvastam ki.
Azért emelik a nyugdíjat - nagyon helyesen - mert a nyugdíjasok nagy többségének nincs már lehetősége az anyagi helyzetét jobbítania. Az emeléssel meg sajnos szinte szó szerint kitörölhetk a hátsójukat :S.
Méltánytalanul kevés pénzből él a nagy többségük. Egyébként menníivel lennél beljebb, ha te is megkapnád azt az 1-2%-os emelést?
Szeptember 6-án erről nyitottál fórumot.
Nyugodtan mondd, hogy barátnőd kérdése volt :)
Akkor rosszul fogalmaztál. Rögtön semmirekellő közmunkásokról beszéltél.
Ha meg tényleg főállású anya vagy, akkor tényleg gondolkozz el nagyon.
Én nem bízom bennük. Ki tudja, mi lesz 30-40 év múlva? Egy bank is csődbe mehet sajnos.
Nincs tuti megoldás, talán egy lottóötös, és svájci számla.
"Némelyik gyeses anyuka otthon lógatja a lábát, és azért szülte a gyereket, mert dolgozni büdös. A szájában lóg a cigi, de hó végén már remeg a potást lesve. Tisztelet a kivételnek!"
Hogy tetszik?
Hááát, aki teheti, a mai ezerféle adóval, járulékkal csökkentettjéből jó, ha tesz félre magának. Kérdés csak az, hogy hová fektesse be.
Én egy köztudottan rosszul fizető pályán dolgozom, de két nyp.-ba tejelek, ha ezeket lenyúlják, életek mentése helyett - ölni fogok.
Olvasd el amit írtam 'egy némyelyik'! Ne haragudjatok, de amikor azt látom hogy hulla részegen csak császkál, ülnek a busz megállóban és beszélgetnek, vagy éppen be sem mennek mert úgy tartja kedvük és mégis megkapták ugyan
azt a a pénzt hát nem tudom...itt nálunk nagyon sok fiatal van aki inkább vállalja azt és dolgozik kb 50000 Ft-ért mint sem bejáraton egy rendes Munkahelyre legalább a duplájára, mert ez kényelmes és azt csinálnak amit csak akarnak! Szó szerint!
A közmunkás netto fizetése 47ezer körül van
Kevered a minimál szoc. segéllyel aminek már más/?/ a neve
További ajánlott fórumok:
- 3 betűs! Juss el az EGYIK SZÓBÓL A MÁSIKIG úgy, hogy mindig CSAK EGY BETŰT CSERÉLSZ ki!
- 50 körüliek, beszélgessünk a nyugdíjról
- Az építési vállalkozók miért megbízhatatlanok? Vagy csak én fogom ki őket mindíg?
- Miért nem volt még párkapcsolatom? Mindig csak az érdektelen és felszínes beszélgetések.
- Özvegyi nyugdíjról mennyi idő alatt jön határozat?
- Miért van az, hogy a gyerekeim a nagyszülőknél mindig tüneményesen viselkednek, csak otthon égetnivalóak?