Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért barátságtalanok az eladók? fórum

Miért barátságtalanok az eladók? (beszélgetős fórum)

1 2 3
78. lolita2112 (válaszként erre: 77. - Fincsi5)
okt. 24. 10:53
en nem a joletert jottem ki!akkortajt mikor mi elhagytuk az orszagot meg nem volt igazabol divat elvalni es nekem 2 pici gyerekem volt igy kovettem a ferjem/neki batyja mar kint elt ekkor csaladostul es ot akarta kovetni.sokszor elitelik az embert pedigha rajtam mult volna meg ma is otthon elnek!imadtam bpestet,csalad,rokonokj,baratnokj,munkahelyemet imadtam,ahol lactam szoval mindent.
77. fincsi5 (válaszként erre: 72. - Lolita2112)
okt. 24. 08:33
Én meg azért érzem szerencsésnek magam, hogy a családból senkinek nem kellett külföldre menni a jólétért, biztonságért.
76. l.luiselotte (válaszként erre: 61. - Nyamitörp)
okt. 24. 08:21

Szerintem mindenki igy pakol, akinek van egy csöpp esze. mert amikor pakolsz a táskádba, ne a banán vagy a tejföl kerüljön a legaljára, fölülre pedig több kg krumpli vagy ásványvíz.


Más:)

nem kell hogy kacagjon vagy hahotázzon az eladó, elég ha csak szimplán normális vagy kedves.

75. 401f36ab4a (válaszként erre: 72. - Lolita2112)
okt. 24. 08:17
Ezért váltottál orvost is, fodrászt is. Pl.
74. 401f36ab4a (válaszként erre: 72. - Lolita2112)
okt. 24. 07:55

Hát örülök a szerencsédnek!:)

Én itt érzem szerencsésnek magam, hogy a hazámban élhetek, minden nehézségével együtt. Látod, sokfélék vagyunk. És biztos tisztában vagyunk azzal is, hogy minden országban vannak türelmes, kedves emberek is, meg másmilyenek is. Szerencsére itt az én országomban sem az utóbbiak vannak többen, őket meg elkerülöm.

73. 401f36ab4a (válaszként erre: 70. - Liycs)
okt. 24. 07:50
Nem tudom magam a helyükbe képzelni igazán, mert engem is emberek vesznek körül, mégsem az érzelmeim vezérelnek, hanem kulturáltan végzem a dolgom.
72. lolita2112 (válaszként erre: 69. - 401f36ab4a)
okt. 24. 01:55
amiket olvasok toletek elmondhatom,hogy szerencses vagyok,hogy olyan orszagban elek ahol turelmesek,s kedvesek az emberek!
71. lolita2112 (válaszként erre: 68. - Liycs)
okt. 24. 01:54
nekem ez egyentalan nem gond hisz irodaban dolgoztam hosszu evekig es ugyfelekkel foglalkoztam,minden cask hozzaallas kerdese!~a mosoly semmibe se kerul!
70. Liycs (válaszként erre: 69. - 401f36ab4a)
okt. 24. 01:29
Képzeld magad a helyükbe és megkapod a választ
69. 401f36ab4a (válaszként erre: 68. - Liycs)
okt. 23. 06:12
Nekem nem kell, hogy az eladó mosolyogjon (műmosoly!), meg utánam kiabáljon a pénztáros, mikor már a következő vevő dolgait dobálja a szalagon, hogy szépnapooooooot, de az sem kell, hogy azt lássam, pofákat vág meg forgatja a szemét meg kopincsol a körmével, ha a vevő kicsit nehézkesebben fizet, lassabban, mint ahogy ő szeretné. Tartogassa meg a mindenféle érzelmeit otthonra .
68. Liycs
okt. 23. 02:51
Ha eladó lennél te is folyamatosan mosolyognál 8 órát, minden köz és személyes jellegű probléma ellenére?
67. lolita2112 (válaszként erre: 66. - C4f5f81270)
okt. 23. 02:11
erdekes pedig ezekben a szakmakban eleve kriterium kellene,hogy kedvesek legyenek az ugyfelekkel!en egyszer ezert/mert azert Neha itt nalunk is ossze lehet akadni kedvtelen,nem mosolygos egyedekkel/valtottam orvost es fodraszt is!nincs job erzes mintha vki kedves vagy ramosolyog az emberre!ezek a dolgok megcsak penzben sem kerulnek!tudom jol az otthoni helyzetet,hogy rengeteg embernek nincs kedve mosolyogni,mert Nehez elete van es fizetestol fizetesig el,de nalunk sem kolbaszbol van a kerites!
66. c4f5f81270 (válaszként erre: 1. - Auróra2010)
okt. 22. 05:12

Tapasztalatom szerint nem csak az eladók barátságtalanok.

Például a hivatali illetve banki ügyintézők sem fülig érő szájjal intézik az ügyeket.

Természetesen tisztelet a kivételnek, mert azért mindenütt akad egy-két kedves dolgozó.

65. lolita2112 (válaszként erre: 44. - Piroska52)
okt. 22. 02:41
milyen szerencse,hogy nalunk mindenki tegez mindenkit s igy nincs ilyen jellegu problemank!
64. Nyamitörp (válaszként erre: 55. - Smirnoff)
okt. 21. 21:40

Szerintem nem egy gyakori probléma ez a hiányos pénz. A legtöbb vevőnek nem tetszik, amikor a pénztáros nem fogadja el tőle, de bár ez lenne a legnagyobb gond.

Persze a kedves vevő is csak akkor háborodik fel, amikor az ő érdeke sérül, de amikor ő pofátlankodik, az nem baj.

Anyukám mesélte, hogy hozzájuk vitt vissza egyszer egy vevő egy lekvárt, akarom mondani lekváros üveget, hogy romlott a lekvár, kéri vissza az árát. Teljesen kiette az üvegből a tartalmát, csak foltokban, találtak benne lekvárt, a vevő meg azt mondta, hogy hát meg kellett kóstolnia, hogy tudja, hogy jó-e. Addig verte a tam-tam-ot, hogy visszakapta a pénzét.

Visszatérve az eredeti kérdéshez, az ilyen esetek, amikor a vevő pofátlan és közben még sértegeti is a dolgozókat, azért jó időre elrontják az ember kedvét. Hiába próbálsz utána visszatérni a rendes kerékvágásba, köszönsz a vevőknek, esetleg valami mosolyfélét is magadra erőltetsz, de azért csak érződik rajtad a feszültség.

63. Nyamitörp (válaszként erre: 62. - Globus)
okt. 21. 21:32

Akkor te nagyon rendes vagy. Én a vonalkódra nem szoktam figyelni, de arra én is, hogy ha több darabot veszek valamiből, akkor egymás mellé rakom őket. Ha hasonlókat, pl. joghurt, de mondjuk kettő epres, kettő meggyes, akkor kettesével és nem rakom a két ízt egymás mellé, nehogy azt higgye, hogy négy egyforma. A gyűjtős cuccokat meg a párom emelgeti. :-)

Ahol én dolgoztam boltban, ott ki tudtunk menni a pénztár másik oldalára és onnan blokkoltuk a gyűjtősöket, mert nekünk figyelnünk kellett azt is, hogy nehogy a gyűjtős áruk között véletlenül bent maradjon valami apróság.

62. globus (válaszként erre: 61. - Nyamitörp)
okt. 21. 21:18
Én törékenyeket rakom fel a szalagra utolsóként, pl. a tejfölös poharakat, mert nem szeretem, ha belyukad a teteje, mire hazaérek :) Kenyér, tejesdoboz, só, cukor, olaj, ilyesmik mehetnek a szatyor aljára. Még arra is ügyelek, hogy ne kelljen forgatnia vonalkód miatt. Ha valamiből gyűjtőcsomagolást veszünk, 10 kg lisztet, akkor + 1 db-ot még teszek a szalagra, a gyűjtőt pedig nem rakom fel, hanem megmutatom: 11 db. Minek emelgettessem vele, ha nem muszáj.
61. Nyamitörp (válaszként erre: 56. - Globus)
okt. 21. 21:13

Kérdezni esélytelen, még az üzletvezetőnek is be kell állni árut tölteni meg beülni a pénztárba. Teljesen kizsigerelik a dolgozókat és a vevőknek se teszik kényelmessé a vásárlást.

Én nem vagyok szüttyögős, de szeretek normálisan elpakolni a szatyromba. Nehezek alulra, hűtős cuccokat, mirelitet külön, hogy ne áztassa át pl. a pékárút vagy a papír csomagolású dolgokat. A szalagra eleve úgy pakolok ki, hogy a nehezet előre rakom, utána könnyebbeket és a végén a hűtőseket, de az Aldiban, Lidlben még így sem tudok rögtön a szatyorba rakni mindent.

60. Nyamitörp (válaszként erre: 58. - Cinderella25)
okt. 21. 21:06

Igen, hallottam már én is róla. Az Auchan-ben meg az a stratégia, hogy megvárják, amíg az előtted álló elpakol és csak utána kezdik a te cuccodat blokkolni. Nekem ez az utóbbi szimpatikusabb. Igaz, ott mondjuk van kb. 20 pénztár egyszerre nyitva, az Alidban, Lidlben meg mondjuk 3.

Meg az Auchan-ben a pénztáros egész nap a pénztárban ül és nem megy ki árut pakolni, meg blokkokat összeszedegetni. A Tescoban se kapkodnak, de ott simán rátolják az előző vevő cuccaira a tiédet. Pedig ott van hely a pakolásra, nem tudom miért szüntették meg az elválasztó pálcikákat. Régen ketté lehetett osztani a pakolásra szánt helyet.

59. Smirnoff (válaszként erre: 58. - Cinderella25)
okt. 21. 20:57
Az Aldi, Lidl méri, de lehet "csalni", ha tokol (értsd: emberi léptékben halad) a vevő. Csak nem tudod majd befejezni a többi munkádat, cseszegettek, és nem fizetik ki a tuloradat.
okt. 21. 20:53
Azért tolja gyorsan egymás után a cuccokat, mert mérik a blokkolási sebességet. Ahol én dolgoztam ott nem, de: Spar, Lidl, Aldi ott úgy tudom mérik. Gyanítóm Tescoban és Auchanban is.
57. globus (válaszként erre: 41. - Piroska52)
okt. 21. 20:51
Pedig nem hiszem, hogy leharapnák a fejét, ha visszaadná a pultnál, hogy ne haragudjon, mégsem kérem a felvágottat.
56. globus (válaszként erre: 54. - Nyamitörp)
okt. 21. 20:48
A sorközépen lévő rácsos ládák ritka bosszantóak: legnagyobb összevisszaság uralkodik, az akciós néha itt van, néha a szokásos helyén. Lényeg, hogy rákényszerítsenek, nézz át mindig mindent. Tényleg kevés eladó van, konkrétan az Aldiban sosincs "ráérős", akitől lehetne kérdezni valamit. Mire pénztárhoz érek, az áhított termékről lemondtam.
55. Smirnoff (válaszként erre: 48. - Nyamitörp)
okt. 21. 20:47
De a pénztárnál nincs gép, ami ellenőrizze. Aki meg jogosult pénz vizsgálatára, annak megfelelő végzettség kell az adott munkakörben, nem egy eladói vagy érettségi. Az üzletvezető is amnyirol dönthet, hogy bajlodik-e vele az üzlet. A nagy uzletlancokban sem átlagos, hogy penztarostol átvételkor ellenőrzik a pénz eredetiségét. Jó esetben van mérleg, ami súlyra számolja a darabot.
54. Nyamitörp (válaszként erre: 52. - Andi.Bobi)
okt. 21. 20:41
A Lidlben meg az Aldiban ezt csinálják. Ráadásul a pult, ahova a pénztáros rakja az árut, olyan kicsi, hogy egy kiló kenyér meg egy liter tej már nem fér el egymás mellett. Értem én, hogy a sorban állási időt akarják csökkenteni, de szerintem összeségében rontják a vásárlás élményét. Én nem is szeretek egyikbe se menni. Főleg, hogy a hozzánk közel eső fent említett két boltban közlekedni sem lehet normálisan. Kicsi a hely a sorok között és állandóan van néhány raklap áru a sor közepén. Erről persze nem az ott dolgozók tehetnek.
53. cicaaa65 (válaszként erre: 28. - Cinderella25)
okt. 21. 20:36
Igen, a kereskedő ismétlem, nem köteles elfogadni a hiányos pénzt. A bank igen.
okt. 21. 20:28

A párom attól ideges, na meg én is amikor a kasszánál olyan gyorsan blokkolja a dolgokat, nyomja dobja egymásra a dolgokat, volt már, hogy leesett valami. Na meg olyan, hogy a pénztáros dobta a kosárba.

Én már készülni szoktam, előre a nagyokat, hogy gyorsan én is elpakoljam..

51. Andi.Bobi (válaszként erre: 50. - Nyamitörp)
okt. 21. 20:25
Na igen, a pénzdobálás a másik.. Elég ronda dolog.
50. Nyamitörp (válaszként erre: 39. - Andi.Bobi)
okt. 21. 20:21
A lesz, meg a tegezés mellett, amitől nekem robbant az agyam, amikor dobálta a cuccait a szalagra és utána még a pénzt is úgy dobta elém a pultra. Sorban állás meg fizetés közben is tekergette magát mindenfelé, csak rám ne kelljen nézni, mert még azt is lealacsonyítónak tartotta.
49. Nyamitörp (válaszként erre: 47. - Smirnoff)
okt. 21. 20:18

Egyébként meg nem földmérést kell végezni. Marika is megoldaná kb. 20 másodperc alatt. És ez még csak nem is mindennapos eset. De, mint írtam a gyakorlatban úgysem működik.

Nekem meg mindegy. Ha véletlenül hiányos pénzzel akarnék fizetni és nem fogadják el, én biztos nem reklamálnék, főleg, hogy be tudom váltani simán, nem kell az MNB-be mennem. :-)

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook