Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért barátságtalanok az eladók? fórum

Miért barátságtalanok az eladók? (beszélgetés)

1 2 3
48. Nyamitörp (válaszként erre: 46. - Smirnoff)
2018. okt. 21. 20:15

Ma már olyan pénzszámológépek vannak, amikbe beleteszed a pénzt és kiválogatja a selejtet, de régen a vonalzószerűvel kellett lemérni. Lehet, hogy szerinted hülyeség, ez van. Még most is előfordul, hogy amit a gép kidob, de gyanús, hogy meg van az 51%, akkor a "vonalzóval" mérik.

Nem gondolom, hogy a parizer mérés közben a pénzt is ellenőriznie kell Marikának, nem is a kis maszek boltokról beszéltem. A nagyobb üzletláncoknál meg van főpénztáros. Vitatott esetben az ő felelőssége eldönteni, hogy elfogadható-e a az adott bankjegy. Vagy ahol nincs főpénztáros, ott az üzletvezetőnek.

Amúgy Tes.o önkiszolgáló pénztárnál fizettem hiányos ezressel, simán elfogadta. Bár annak csak a csücske hiányzott, véletlenül odacipzároztam a pénztárcámhoz.

47. Smirnoff (válaszként erre: 32. - Andi.Bobi)
2018. okt. 21. 20:05

Megtehetik itt is, hogy elfogadják, de onnantól a pénztáros, üzletvezető, cég felelőssége. Vagy tovább fizetnek vele, és ki tudja meddig forgalomban marad, vagy a banknál, ha kiszúrja, lecserelik.

Nem is értem, hogy hiszik azt, hogy 30 deka párizsi még fél kiló paradicsom között majd Marika a hitelesített vonalzóval nekiesik nmm pontosan kalibralni.

46. Smirnoff (válaszként erre: 24. - Nyamitörp)
2018. okt. 21. 18:48
Nem kötelesek elfogadni sérült pénz. Az a vonalzoszeru valami amit emlegetsz meg hülyeség, mert felület mertekegysegben van meghatározva a hiány. Bankokban és postán kötelesek cserélni, váltani, de ott is meg van szabva milyen hiba esetén.
45. mmacus
2018. okt. 21. 18:06
Nem zavar, ha barátságtalan, nem barátkozni megyek a boltba. De ne legyen udvariatlan, ne tegezzen le... stb.
44. Piroska52 (válaszként erre: 43. - Dd9dec5381)
2018. okt. 21. 17:56
A másik ami dühít az, hogy simán letegezik az eladókat és csodálkozunk rajta,ha rossz a kedvük.
43. dd9dec5381 (válaszként erre: 41. - Piroska52)
2018. okt. 21. 16:53
Na ez a "lesz"-ezés annyira pökhendi, lekezelő egy szófordulat, egyesek vélt fensőbbségtudatának kivetülése.
2018. okt. 21. 16:47
Mert a mai "eladók" nagy része nem eladó. Végzettségre sem, modorra meg végképp nem. Némelyikük egyenesen elüldözi a vevőt.
41. Piroska52 (válaszként erre: 38. - Andi.Bobi)
2018. okt. 21. 15:31

Na attól a falra tudnék mászni, mikor azt mondják pl.10-dk parizer lesz.nem lehetne úgy kérni 10-ek parizert kérek vagy szeretnék, na de én már csak ilyen maradi vagyok.

Arról nem is beszélek amikor a cipőkrém közül viszem oda a joghurtot a pulthoz,mert valakinek nem kellett,de vissza már nem vitte,na meg a darált húst a fagyi közül.

Na ennyi.

40. 9f9aa0ac88 (válaszként erre: 38. - Andi.Bobi)
2018. okt. 21. 15:16
Az utolsó mondatoddal maximálisan egyetértek ,mint vevő.
2018. okt. 21. 15:16

A másik, amikor köszönök jó napot kívánok és simán mondják szia.. Vagy helló.

Kölcsönös tisztelet.. Fontos lenne.

38. Andi.Bobi (válaszként erre: 36. - Piroska52)
2018. okt. 21. 15:15

Én is pultban dolgoztam, meg pincérként is. Volt olyan, hogy jött a vevő a büféhez, köszöntem.. Akartam kérdezni mit adhatok, vagy mit parancsol... Mit szeretne.. Kedvesen. Se köszönés semmi, mondja egy kávé lesz. Na ettől a falra másznék. Mi az, hogy lesz? Mondtam lesz, ha megfőzöm...

Vannak kedves vevők, eladók, mert fordítva is..

Ha valaki nem bírja ne menjen olyan helyre ahol emberekkel kell foglalkozni.

2018. okt. 21. 15:09
Miért kell belemagyarázni azt ,hogy keveset keresnek?Van aki kényszerből megy eladónak .Valószinüleg kényszerből teszi a dolgát.De meggyőződésem,embere válogatja.Ha valaki jó ember és az emberekkel rendesen beszél,attól még nem lesz kevesebb,de több igen!
2018. okt. 21. 15:01

Azért a vevők sem angyalok,

Én csak egy nyugdíjas vagyok,de látom milyen stílusban beszélnek az eladókkal, én szégyellem magam, hogy vannak ilyenek.

Mintha mind felsőbbrendűnek érezné magát.

Azt hogy kérek, netán legyen szíves,na ezeket nem ismerik.

Persze,meglehet ezt fordítani is,mert ha úgy megyek be valahová, hogy jó napot kívánok, elvárnám hogy vissza köszönjenek.

35. Nyamitörp (válaszként erre: 28. - Cinderella25)
2018. okt. 21. 14:43
A legtöbb bolt beküldi a napi forgalmát pénzfeldolgozóba (iyen pl. a Group4 v. új nevén Criterion vagy mi). Ők leellenőrzik, többek között azt is, hogy van-e selejtes vagy hiányos bankjegy közte. Az üzleteknek meg van, hogy melyik banknál vagy bankoknál helyezik el a pénzüket. Úgyhogy feldolgozás után az üzletek igénye szerint a pénzfeldolgozók elszállítják a pénzt a bankba. Oda már nem megy selejtes bankjegy. A selejtet külön viszik az MNB-be. Úgyhogy törvényileg nem tudom, hogy köteles-e az üzlet elfogadni a hiányos pénzt, de gondja nem lenne belőle azt biztosan tudom.
34. Nyamitörp (válaszként erre: 32. - Andi.Bobi)
2018. okt. 21. 14:37
Ezért vannak (többek között) a pénzfeldolgozó cégek. Hozzájuk megy be a napi forgalom és ők válogatják ki a selejtet. Ők már nem engedik tovább forgalomba a selejtes pénzt, azt beváltják ép bankjegyre, nekik meg nyilván az MNB cseréli be.
33. 72f62a66ed (válaszként erre: 1. - Auróra2010)
2018. okt. 21. 14:28
Ha mosolyogsz, a legbarátságtalanabb eladó is vissza fog mosolyogni 😊 nálam bevált 😉
32. Andi.Bobi (válaszként erre: 26. - Cicaaa65)
2018. okt. 21. 13:59
Érdekes, itt Bécsben ahol lakom,elfogadják a pénzt, ha sérült, ha hiányzik belőle.. Én is kaptam vissza olyat és fizettem vele. Gondolom ha már nagyon sérült a bankok lecserelik, de nem tudom.
2018. okt. 21. 13:56

Egy kis OFF: Ha nem megfelelőek a körülmények, fizetés, stb. akkor nem kell csinálni. Miért jó az bárkinek is, ha panaszkodva, kedvtelenül, idegesen megy be dolgozni? Ezzel rosszat tesz magának is, a vásárlónak is. ON

Azt viszont elismerem, hogy rengeteg suttyó vásárló van, de ezeket a helyzeteket lehet kezelni, vannak erre nagyon jó kis tréningek.

2018. okt. 21. 13:27
Talán mert,egyiknek másiknak nincs is kedve dolgozni.Elcsépelt már neki az egész eladói munka.
2018. okt. 21. 12:59
nem tudom
2018. okt. 21. 12:39
Én ezt úgy értelmezem az MNB az aki átveszi. Nem a kereskedő. És a gyakorlatban is nálunk ha hiányos volt, a főpénztáros balhét csapott. De hogy mi volt a folytatás, már nem emlékszem.
2018. okt. 21. 12:36

"Azokat a hiányos sérült bankjegyeket, amelyeknek felülete nem haladja meg az 50%-ot, az MNB - a 2012. január 1-jén hatályba lépett jegybanktörvény alapján - térítés nélkül bevonja a forgalomból. Az ily módon bevont bankjegyet az MNB 30 naptári napig őrzi, majd megsemmisíti.

A 30 naptári napos őrzési idő alatt az Ügyfél jogosult átváltásra benyújtani az adott bankjegyhez tartozó, később fellelt hiányzó rész(eke)t, csatolva a már benyújtott bankjegyrészre vonatkozóan az MNB-től kapott elismervényt. Amennyiben az MNB által őrzött és az utóbb benyújtott bankjegyrész(ek) bizonyíthatóan azonos bankjegyhez tartoznak, és együtt a bankjegy 50%-ánál nagyobb felületét teszik ki, az MNB a hiányos bankjegyet névértéken törvényes fizetőeszközre váltja át."

26. cicaaa65 (válaszként erre: 24. - Nyamitörp)
2018. okt. 21. 12:24
Tévedsz, nem kötelesek elfogadni, el van repedve, akkor igen, de ha bármennyi hiányzik belőle, NEM kötelesek elfogadni.
25. cinderella25 (válaszként erre: 24. - Nyamitörp)
2018. okt. 21. 12:20
Hmm, érdekes.
24. Nyamitörp (válaszként erre: 23. - Cinderella25)
2018. okt. 21. 12:01
Félbevágottat nem. De ha megvan az 51% akkor igen. Van egy ilyen vonalzószerű amivel le lehet mérni. Elvileg egyébként kötelesek lennének elfogadni a boltok, de a gyakorlatban nem fogadják el. Ez már beleégett a köztudatba.
23. cinderella25 (válaszként erre: 17. - Nyamitörp)
2018. okt. 21. 11:45
Ez azt jelenti, hogy ha egy félbevágott ezrest adnak azzal is lehet fizetni? Én ezt nem értem.
22. Bless the child (válaszként erre: 21. - L.luiselotte)
2018. okt. 21. 11:39
Nem jól kérsz:) Már kitapasztaltam, ha a húspultból kell nekem mondjuk 1 kg valami, akkor csak 70 dekát kérek:)
2018. okt. 21. 11:36

Nem minden vevő frusztrált, ideg és elmebeteg, legalább is felénk nem. El tudom képzelni, hogy egy vidám boldog nő jól végzett nap vagy fizetés után örömmel be szeretne vásárolni a családjának minden jót, tervezi, kinek mit vesz, erre találkozik egy ílyen ... no comment eladóval. ( én sokszor jártam igy )

Én a modoruktól már semmit nem várok, hanem a többletmérés miatt állok velük örökös harcban, ( nem tudja azt a pár száz forintot kifizetni? rámbődül ha szóvá teszem. Nem , mert a 40 dkg nem 55 dkg. Állitólag ezt tanitották őket évekig. )

20. apeeng (válaszként erre: 1. - Auróra2010)
2018. okt. 21. 11:27

Barátságtalan az eladók(értékesítési munkatársak)zöme? ...mert a "kedves"vevő(kedves vásárló, fogyasztó,stb) is barátságtalan.

Nem említem az alacsony fizetést,mint a közöny egyik okát, mert magas fizetésért sem lehet elviselni a szekánt vevőt.

(-mondja, tud úszni?

-nem..

-és ha megfizetem?)

Amúgy azért nem bántom az eladókat, mert elképzelem, milyen lennék, ha én lennék a helyükbe ott, és akkor.. például simán megütném az alázó naccsasszonyt..

De van ami tetszik...például a napszaknak megfelelően köszönök, (nőnek kizárólag kezétcsókolommal) és az a válasz, hogy -igen?

a szemem sem rebben..kérdezek..

2018. okt. 21. 11:17
Na a vevök sem piskotak,mondom ugy ,hogy sosem dolgoztam kereskedelemben.Mikor a fenekembe toljak a szekeret ,mintha igy gyorsabb lenne...?Frusztralt sok ember,miert lenne kivetel a kereskedö? Ahol elek ,akinel 2-3 drb termek van ,a vevö elöre engedi.Elöször mikor engem is elörebb engedtek ,csak neztem ,mint hal a szatyorban.De ,,felvettem,, ezt a stilust.Sok összetevöje van ennek otthon,a körülmenyek ,keves fizu stb..
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook