Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯
13684. agneees (válaszként erre: 13683. - Rosszcsontka81)
2012. okt. 7. 12:22
:) én is gratulálok!!!! Én ma léptem a 14. hétbe! De még mindig hullik sajna.. és azt veszem észre, h kis fiatal hajszálak is hullanak, amik kb. fél évesek lehetnek.. úh tuti van vmi gebasz..
13683. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 13682. - Agneees)
2012. okt. 7. 11:33

De jóóóóóóóóó.))))) Te is babát vársz?? Gratula!!

Hányadik hétnél tartotok?

Én csütörtökön töltöm a 9.-et, de nekem is hullik a hajam. Nem tudom Petránál mikor állt el teljesen, úgy emlékeztem, hogy eléggé az elején, de rájöttem, hogy azér nem.. Az uccsó hajmosásnál mintha kicsit kevesebb lett volna, remélem most fog megállni a hullás.))

13682. agneees (válaszként erre: 13681. - Vali72)
2012. okt. 7. 09:14
Szia! Hát én készültem augusztusban, úgy volt, ha megjön, akkor a 3. napon megyek vérvételre, viszont nem jött meg, mert kiderült, hogy babás lettem, így a vizsgálat elmaradt. Viszont a hajam most is hullik, pedig előző terhességemnél teljesen leállt a hullás.. úh most tovább ritkus sajnos :((
13681. Vali72 (válaszként erre: 13673. - Agneees)
2012. okt. 6. 17:36

Helló!

És mi a helyzet a Te hormon eredményeiddel?

Unokatesó: progi alacsony, nincs peteérés, ösztradiol meg sok, az LH/ FSH arány nagyon rossz, azt hiszem (de ez nem biztos), hogyha a LH háromszorosa az FSH-nak akkor az inzulinrezisztencia. Bár lehet, hogy fordítva vagy az arány, de minden esetre keressen egy másik nőgyógyászt, vagyis inkább endokrinológus kéne neki.

2012. okt. 6. 17:00
Na ezt a nioxinosat visszavonom, mert alapvetően dúsabbnak "tűniK" tőle a haj, de a problémákat nem oldja meg. Szóval erre én nem fogok időt vesztegetni, sem pénzt, azt hiszem.
2012. okt. 6. 16:12
Valamint van egy Nioxin nevű kezelésegyüttes, amiről sok jót írnak (de ez is csak akkor használ sztem, ha nem ez a tesztoszteron érzékenység áll a háttérben). Most láttam fb-on. Na és az egyik fodrászszalonban csinálnak ingyenesen szintén kamerás képet a fejbőrről, hogy mi a hajhullás oka.
2012. okt. 6. 16:09
Amúgy azt kéne kideríteni, hogy a hajhagymáid érzékenyek-e a tesztoszteron egy fajtájára vagy mi. Mert ha azok, akkor az kopaszodás lesz. Nekem is ennek kéne utánajárni. Ugyanis akkor semmiféle külső szer nem nagyon segít, genetikailag kódolt a dolog és idő kérdése, mikor aktiválódik. Ha nem ettől van, azon lehet segíteni. Legalábbis én ezt olvastam eddig össze.
13677. felhasználóibecenév (válaszként erre: 13676. - 235U)
2012. okt. 6. 16:04

Van több hajátültetéssel foglalkozó hely, ahová lehet menni ingyenes állapotfelmérésre, ahol megnézik a fejbőrödet és mondanak róla valamit. Még erre sem voltam, de kéne.

A fogakat sem árt megnézetni.

13676. 235U
2012. okt. 6. 15:00

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy tudnátok-e ajánlani hajproblémákkal foglalkozó szakembert (elsősorban Budapesten), már ha létezik ilyen. Volt már valaki komolyabb kivizsgáláson, mik a tapasztalatok?

Biztosan lerágott csont már ez a téma, de fogalmam sincs merre induljak, hogy ne valami "lehúzós' helyen kössek ki, ahol fél perc vizsgálódás után ajánlanak valami csodasampont és kész, vége. Egyszóval minden válasznak örülnék.

A kötelező köröket (labor, ilyen-olyan szakorvosi kivizsgálás) már lefutottam, semmit nem találtak. A drogériákban kapható hajhullás elleni kapszulák sem segítettek, egyébként pedig nem festem, nem vasalom a hajam, samponom évek óta Bánfi, sportolok, eszek rendesen, szóval gőzöm sincs mit csinálok rosszul, de nem akar megállni a hajhullásom. :( Gondoltam a házi kísérletezés helyett, előtt inkább elmegyen valami olyan helyrre, ahol nálam jobban értenek a dologhoz.

13675. siss27 (válaszként erre: 13673. - Agneees)
2012. okt. 6. 14:59
Ami elsőre szembeötlő,az az Lh-Fsh arány.Ha az Lh magasabb mint az Fsh,az Pco-ra utal.Lehet emiatt nincs ciklusa.Mindenképpen orvos,ő majd megmondja mi a teendő.Progi alacsony,mivel nincs ciklus,peteérés sincs.
13674. agneees (válaszként erre: 13647. - Rekababus)
2012. okt. 6. 14:38
:(((( próbáltad már az Elevit tablettát? az nagy dózisban tartalmaz vasat és más vitaminokat, nekem anno az viszonylag bevált.. a többi hajvitamin egyáltalán nem, talán még a Forcapil -tól csökkent némileg a hullás, de ennyi..
13673. agneees
2012. okt. 6. 14:27

Sziasztok!

Segítenétek nekem egy picit? Unokatesóm volt hormonvizsgálaton, mivel egész nyáron nem jött meg neki, illetve hullik a haja, és még csak 31 éves, és ezek az eredményei:

Prolactin:265

Oestradiol:709

Progeszteron:0.69

Testosteron:2.22

Se LH megh:28.90

Se FSH megh:7.69

De ugye mivel nem menstruált május óta, így nem tudom, h ez most a ciklus hanyadik napjának felel meg.. a nődokija szerint minden ok, szerintetek??

Mert itt már tök profi a társaság ilyesmiben :)))

13672. Ava29 (válaszként erre: 13654. - Anda83)
2012. okt. 4. 18:15
Szia Anda, hat ezt Ava is szeretne tudni. Az mar biztos hogy az IR-emet vegul megneztek ahogy kell, tehat van 3 inzulin es vercukor ertek. KAptam egy kedves privat levelet, ott a lany azt allitja hogy szerinte van IR-em, de nem lettem meggyozve mert a francia ertekrend szerint minden a helyen van. Most csutortokon voltam maganuton egy belgyogyasz professzornal, ugy ajanlottak, de ehhez az IR-nek nincs koze. Ide hasfajas, fejfajas es hat a hajhullas miatt mentem hatha talal valami osszefugggest. "Oruljon" akinek csak a hajhullassal kell kuzdenie, az is boven eleg egy rendes depressziohoz, nekem 12 eve nagyon surun kezelhetetlen migrenjeim is vannak es egy jo eve surun hasfajas is tarsul a "betegsegsorozathoz". A doki szerint liszterzekeny gyanus vagyok. Felirt egy nagyon komplex verkepet, de belgyogyaszati orientaltsagu a dolog tehat nem lesz hormontukor. A vercukrot csak siman nezi, nem terhelesesen, de majd a kiertekelesre elviszem az IR eredmenyt is mert odaig mar nem jutottunk el. Plusz lesz egy altatasos gyomortukrozesem is ahol tobbfele biopsziat vesznek meg elemeznek ebbol lehet csak 100%-ig megallapitani hogy van e liszterzekenyseg, plusz vizelet es szeklet vizsgalat de az se valami hagyomanyos, mindenfele vackot keresnek majd benne...ha minden megvan akkor vissza kell menni, a gyomitukri november kozepen lesz ugyhogy addig meg sokat fog hullani a hajam. Szerinte allergias eredetu a dolog de sok uton el lehet indulni az okfeltarasban mint mondta, o igy kezdi. Meglatuk mindenkinek kitartast, nekem mar junius ota nagyon hullik a hajam nem akar alabbhagyni, pedig elotte mar azert egesz rendben voltam.
13671. Szamika77
2012. okt. 4. 01:30
Sziasztok. Járok egy önszervezett kismama klubba (legtöbben régi barátnők a suliból), ahol nyilván nem egyszer jön elő a hajhullás, meg hogy milyen szert lehet szoptatás alatt is használni, ami nem árt a babának. Osztjuk a tapasztalatot rendesen, mert a TV-ben menő kapszulákat már végigpróbáltuk, de az igazság az, hogy a legtöbbjük nagy kamu. Vannak bennük vitaminok, meg ásványi anyagok, stb, stb, de semmi olyan különleges, ami pl. egy Elevitben mincs. Úgyhogy sokat sztem nem érnek. Ami viszont a legtöbbünknél tényleg bevált az valamilyen hajszesz, vagy a bánfi, vagy a varga hajcsepp, de inkább az utóbbi. Én pl. az anyósomtól kaptam egy üveggel, és kb. két hét alatt rendbetette a hajamat. Nekem pl. a bánfi egyáltalán nem használt. Az anyósom varga hívő, tonnaszámra rendeli a netről. A férjem korpa ellen is azt használja, és arra is szuper. Szóval érdemes...
2012. szept. 30. 19:51
Anda83:persze h. segithet. 1 honap alatt kiderul, nekem azelott nem is volt pl. peteeresem. 1 probat meger, 3000 huf korul van 60 szem, en a zafirt szedem napi 1x1. SZOVAL nekem 2 honapig kitart ez a 60 szem, igy nem is draga. plusz nekem a doki azt mondta h. nyugodtan szedjem folyamatosan , nem kell szunetet tartani.
13669. felhasználóibecenév (válaszként erre: 13666. - Feketepanna)
2012. szept. 30. 18:29
És hogy szeded a barátcserjét? Milyen adagolásban melyik fajtát?
13668. Anda83 (válaszként erre: 13666. - Feketepanna)
2012. szept. 30. 17:18

Szerinted nekem segithetne? 34-35 naposak altalaban a ciklusaim, plusz mielott megjon, kb ket napig enyhe barnazas van. Ez szules ota van igy amugy, elotte megjott, es az egyertelmu volt...

Ez tabletta vagy tea, vagy milyen formaban van? Mennyit es hogy kell alkalmazni...?koszi!

Vali, az elvileg jo, ugye:D hat igen, errol mar beszeltunk, ki tudja mennyi a normalis. Amikor tavaly nyaron nem hullott, lazan irtam, h 50-60 az tok normalis. De mar nem vagyok benne biztos. De igazsag szerint sehol nem olvastam meg olyat, ami szerint 20 lenne a normalis, mindenhol mininum 50et adnak meg. Pedig a hajhullas elleni kencek abban lennenek erdekeltek, hogy minel alacsonyabban huzzak meg a hatart, nem?

13667. Vali72 (válaszként erre: 13664. - Anda83)
2012. szept. 30. 10:05
Nekem olyan hullámzó. Most épp 50-60 között/nap, de innen nem bírok elmozdulni. Vagyis nyáron bírtam, csak felfelé:)
13666. feketepanna (válaszként erre: 13653. - Anda83)
2012. szept. 29. 13:39

a mensit annyira helyrerakta nekem h. azota kb. orara pontosan tudom mikor erkezik:D

amugy pl. nekem aza furcsa h. volt 1 het amikor kiamardt az edzes-futas es akkor ujra erosebben hullott...nem ertem ezt..ja egyebkent a szunazas is hasznalt ra vmennyire.szoval kb. ezek az izzadosabb dolgok, sajna nem tudom pontosan h. fugg ossze mert erre meg nem jottem ra:S

13665. Sly001 (válaszként erre: 13658. - Anda83)
2012. szept. 29. 00:39

Én is emiatt megyek a gégészetre.Nekem a szájpadlásomon időnként van egy piros folt is,ami kijön,majd eltűnik.Meg a garatváladék is zavar...

Az orrpolip is góc a szervezetben!Okozhat hajhullást.

13664. Anda83 (válaszként erre: 13663. - Vali72)
2012. szept. 28. 21:31

Az se biztos, h polip:))) bar sok egyezes van. Csak a polip orrmellekuregi gyulladassal jar karoltve, es garatvaladekot jelent. Igy mar talan lehet osszefugges. Ki tudja.

Viszketes nincs, neha picit eg,, de minimalis. Csak a hullas allna mar el teljesen. Neked mennyire megy most?

Erosen gondolkozom meg egy kezelesen kulonben...

Ja, tejtermekre nagyjabol visszatertem. (lehet nem kellett volna)

13663. Vali72 (válaszként erre: 13658. - Anda83)
2012. szept. 28. 21:02

Én ilyet még nem hallottam.

Hogy állsz a fej viszektéssel, meg a tejtermékkel?

Az enyém egész jól alakul, már csak néha és kicsit.

13662. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 13653. - Anda83)
2012. szept. 28. 20:17
13661. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 13659. - 8b7e22b4a7)
2012. szept. 28. 19:57

De ezt szeretném a legkevésbé, minden gyógyszert kivonnak valamiből, miért ne lenne hatásosabb a természetes forrása,ami gazdagabb ezen anyagokban.

Nem akarom,hogy 4-6 ezer forinttól kezdődően kezeljenek,mert ki nem adnék annyit pár ml vacakért.

Ne rólam húzzák le a bőrt.

13660. 8b7e22b4a7
2012. szept. 28. 19:54

Ezt is találtam..

Sajnos ne kérdezzétek milyen weboldalon, mer mikor alaposan nekiugrottam ennek a dolognak....

természetes gyógymódok hajhullásra, természetes DHT blokkolók és ezer variációt írva keresgéltem, majd mentegettem a szemetesládika naplómba..

"" A cink, amennyiben elér a sejtekig, ösztönzi a cisztin-felvételt és -beépülést, amely a keratin-képződéshez elengedhetetlen, és elősegíti magát a keratin-szintézist, így környezeti jelenléte hajnövekedést idéz elő, illetve segíti a hajhagyma regenerációt. A cinknek különleges hatása van a hormon metabolizmusra: a keringő tesztoszteron hormon dihidrotesztoszteronná való átalakulását gátolja, így akadályozza a hajhagyma elhalását. (DHT blokkolás) Ez a hatás mindkét nemben hasonló.

A vas a csökkent perifériás mikro-keringésben fontos véralkotó elem.

A vitaminokból nem lesz haj, de jelenlétük segíti és befolyásolja az oxido-redukciós folyamatokat, valamint ha rendelkezésre állnak a megfelelő „hajalapanyagok”, akkor segítik a keratin szintézist (hajépítést). ""

Egy felnőtt nő napi átlag cink beviteli szükséglete 9mg,egyoldalú táplálkozás,diéta esetén maximum 15mg.

Nem ürül ki mint a C vitamin,tehát nem jó arra törekedni,hogy minél többet vigyünk be a szervezetbe belőle.

Tapasztalatom ezzel az olajjal kapcsolatban egyenlőre,hogy hihetetlenül fényes tőle a hajam.

Még Görögszénát fogok beszerezni,gyógyszertárban meg lehet rendelni,arról ezt találtam:

Na ennek meg van a webcíme :)

[link]

[link]

Görögszéna

Magjai hormonszerű anyagokat tartalmaznak, fitoösztrogén-tartalma jelentős. A fitoösztrogénekről azt tartják, eredményesen harcolnak az androgének ellen.

Bőrgyógyászok oldalain olvashatjuk, hogy a nők androgén hajhullásánál hatásos kezelés külsőleg a fitoösztrogén, ösztradiol, kortizon tartalmú hajszeszek használata

A görögszéna az állítólag nagy sikerrel alkalmazott mellnövesztő szerek lényeges hatóanyaga is. Számos gyógyhatása ismert, fogamzásgátló és nemi vágyat felkeltő hatásuk mellett, a férfiaknál serkenti a haj növekedését, nőkben erősíti a méhet - írja a Terebess.hu. Az utóbbi időben hajnövesztő szerként bevált az alkalmazása, főleg kopasz foltok esetében

Remélem nem baj,hogy ennyi mindennel terhellek titeket, ez is az összegyűjtögetett káoszból:

fűrészpálma kivonat, cink, zöldtea, e vitamin

kombucha tea

Ár: 1500 Ft (- 8500 Ft űű)

A kombuchateát Kínában a halhatatlanság italának nevezik.Talán nem véletlenül, hiszen számos betegségre, egészségügyi problémára jelenthet gyógyírt fogyasztása.

A kombuchagomba teában a szervezet működését segítő sejtek milliói élnek, amelyek először a bélflórát, majd a teljes szervezet méregtelenítik, regenerálják.A tea rendszeres fogyasztása többek között Q-10 koenzimjének köszönhetően csökkenti a rácok képződését, segít megőrizni a fiatalságot. Megelőzi a rák kialakulását, amit szovjet rákkutatók vizsgálatai igazoltak. Szibéria legszennyezettebb területein, ahol a kálium, ólom, higany és az azbesztszennyezés jelentős, találtak olyan falvakat, ahol az emberek immuninsak voltak a rákbetegedésre, ugyanakkor a környéken országosan a legrosszabb a rákstatisztika. Solikamszk és Bereznyiki körzetében viszont nem tudtak rákos esetekről regisztrálni, a talált néhány emberről kiderült, hogy máshonnan költöztek oda.ezen a két területen rendszeresen isszák az emberek a kombucha teát.

A tea gyógyítja az izületi gyulladást, enyhíti az izomfájdalmakat, stabilizálja a vérnyomást, állandó jó közérzetet és alvást biztosít. Oldja a stresszt, orvosolja a gyomor- és bélpanaszokat, tisztítja a vért, erősíti a vesét, oldja az epe-és vesekövet. Csökkenti a koleszterin-szintet és rugalmassá teszi a vénákat, artériákat. Segít a súlycsökkenésben, a zsírszövetek lebontásában. Segít az immunrendszer gyengeségéből adódó betegségeken, így pl. az allergián. Enyhíti a menopauza tüneteit. Megakadályozza a kopaszodást, elősegíti az erősebb hajszálak kialakulását, valamint néhány esetben visszaszínezi a az ősz hajszálakat, felgyorsítja a haj növekedését!

fűrészpálma kapszula

Fűrészpálma kapszula 450mg

Ár: 3,590 Ft

Alkalmazása: napi 3-5 alkalommal 1-1 kapszula

1 doboz tartalma: 100 db 450 mg-os kapszula

Elterjedése: Az Amerikai Egyesült Államok délkeleti részén Floridában, Dél-Karolinában, Luisianában és Mexikóban őshonos...

Termését az indiánok afrodiziákumként és gyulladáscsökkentőként tartották számon. Ma is számtalan gyógyszerkészítménynek alapanyaga a bogyótermésből kivont illóolaj, amelyet tesztoszteronszint szabályozására, prosztata problémákra, hajhullás ellen vagy asztmás betegek gyógyítására is használnak. A fűrészpálma nagy, mélyvörös bogyói fitoszterolokban gazdag illóolajat tartalmaznak, így csökkentik a vér koleszterinszintjét, bizonyos daganatos betegségek kialakulásának veszélyét, és elősegítik petefészek és a méh működését, a női nemi hormonok termelődését.

Kiváló vizelethajtó- és nyugtató szer, nőknél az emlők fejletlensége esetén is használatos.

A fűrészpálma bizonyos hatóanyagai képesek visszafordítani az emlők tejmirigyeinek sorvadását

SÜTŐTÖK MAG,ROZS,DÍSZTÖK MAG,szőlőmag kivonat,vörösbor,nagy csalán gyökere,dél afrikai csillagfű,rozs pollen,réti komócsin,kukorica pollen,kisvirágú fűzike,Afrikai szilva kéreg,héj nélküli tökmag olaja,zöldtea.Májméregtelenítő detox teák.

Idősebb korú férfiaknál a tesztoszteron átalakulása dihidro-tesztoszteronná (DHT)felgyorsulhat 5-l-reduktáz fokozottabb aktivitása miatt. E korban az androgénreceptorok mennyisége is nő. A kötődő DHT sejtproliferációt indukál. Azösztrogén túlsúly miatt csökken a sejtek apoptózisa.A fitoterapeutikumok zöme az 5-f-reduktáz aktivitását jelentősen csökkenti, deegyes készítmények aromatáz-inhibitor

(Prunus v. Pygeum africana kérge, Urticadioica gyökere)

,

antiandrogén

(Prunus africana kérge, Cucurbita pepo magja, olaja)

és

u

-receptor blokkoló

(Secale cereale stb. pollen)

hatással is rendelkeznek

13659. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 13646. - Kori54)
2012. szept. 28. 19:05
Rendben ,de ez elég hosszú idő lesz....szerintem minimum 6 hónappal számolnom kell míg olyan látványos lesz a változás.Ha semmi,akkor útirány az orvos.
13658. Anda83 (válaszként erre: 13656. - A2bbd13f84)
2012. szept. 28. 18:15

Igen, de teged ehhez a forumhoz csaptalak magamban:)))) maatol meg (akkor legalabbis) egy fel mondatvolt, hogy igen, ired van.

Na mindegy:)

Mas: szerintetek egy esetleges orrpolip okozhat hullast? Amit napi szinten garatfolyas kiser mar egy eve kb?

Most lett gyanus a dolog, es a festekre mar nem foghatom, h hullik. Elotte meg nem figyeltem. Kb. osszevag idoben, napi 80 szal hullik kb amugy atlagban. Asszem mondjuk a valadek miatt amugy is elmegyek dokihoz.

13657. kori54 (válaszként erre: 13652. - Feketepanna)
2012. szept. 28. 12:33
Szia! Úgy érted, hogy a barátcserje rendbe hozta a hajhullásodat? Mennyi idő után?
13656. a2bbd13f84 (válaszként erre: 13654. - Anda83)
2012. szept. 27. 21:28
Hát én írtam oda választ pedig.
13655. Anda83
2012. szept. 27. 19:22
Bocsi a hibakert, telefonrol vagyok...
❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook