Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia, itt sajnos a nagy tobbsegnek emiatt hullik a haja.
nekem a dieta es mozgas segitett, de meg mindig nem az igazi szoval most megyekl vissza Tuu-hoz konzultalni, kivancsi vgagyok ir e fel majd gyogszert.
fontos h. ne idegeskedj emiatt mert nekem akkor meg jobban hullott:S anyumnak PCOS volt sajnos ot mutottik is ezzel de akkor mikor ez volt neki nem is tudtak h, letezik ilyen betegseg...maim pedig cukros volt szoval nekem az egesz csalad noi agon problemas volt ilyen szempontbol de mindenkinek van-volt haja szoval nem szabad arra gondolni h. nem no vissza, kopasz leszel es a tobbi. sajnos fel ev tuti kell mire vmilyen valtozast eszreveszel.
Sziasztok!
Nekem is rettenetesen hullik a hajam, kb másfél éve a fogi gátló elhagyása után kezdősött. Időközben kiderült, h PCOS + IR okozza. Szörnyen el vagyok keseredve (az orrom a földet súrolja), 3 hónapja csinálom a 3as kezelést becsületesen, de nem nagyon akar csökkenni.
Van itt bárki, akinek a 3as kezelés segített és esetleg megállt, ne adj isten vissza is dúsult a haja?
Nagyon köszönöm a válaszotokat!
Ezt csak legvégső esetre ajánlom, de nagyon valódinak néz ki a pasin :)
Szia Patricia!
Én is szinte ugyanilyen hormonsort produkáltam.
Úgy tudom, ha LH magasabb, mint az FSH, akkor az PCO. Progid jó alacsony, tehát nincs peteérésed.Mensid megjött már? Cisztáid nincsenek? Nekem is ilyen alacsony a progim, sőőt, nekem 0,5 volt...kb 2 hónapja csinálom a progikrémmel a meghozó terápiát, de eddig még semmi, nem akar megjönni. :( És persze a hajam is hullik. :( Ez amúgy hanyadik napon készült hormonsor? Jaah a tesztom is hasonló, talán 1,6, és azt mondta rá a doki, hogy lehetne alacsonyabb.
megjöttek a hormoneredmények:
FSH 6,1
LH 8,3
Prolactin 329
ösztradiol 138
progeszteron 1,42
tesztoszteron 1,74
vélemény?
Szia,
es azota rendben van a tesztoszteronod? Nagyon orulok neki hogy nem volt "ujra hullos" problemad az androcure utan.
Szia Veeree,
az en tapasztalatom az a gocos mandulaval hogy nekem 2008 juliusa ota hullik a hajam, es szeptemberben kivetettem a mandulamat mert allitottak hogy na ettol hullik. Most 2012 oktobere van es meg mindig hullik. En nem hiszek ebben hogy a mandula okozza, de ezt sokan megcafolhatjak mert en is sok forumon olvastam hogy volt akinek ettol hullot, hatha. En azt kerdeznem meg toled hogy mit szedtel a magas tesztoszteronra. Csak kivancsisag kepp, mivel engem latatlanban 2009-ben ( miutan kiderult hogy nem a mandulatol hullik a hajam) rafogtak az orvosok a tesztoszteronra, hiaba voltak az ertekeim normalisak. Az en tapasztalatom (par honap)az anti andogen szerekkel hogy nekem meg jobban hullott toluk a hajam ( diane35 es androcure)igy le is tettem oket. Viszont, akinek tenyleg a tesztoszterontol hullik azoknak teljesen leallitja a hajhullast...AMIG SZEDI a szert. Amint abbahagyja, brutalis hajhullas kovetkezik be es - a francia forumon olvasottak alapjan van aki evek utan SEM tudja megallitani a hullast amit a teszto blokkolo abbahagyasa okoz. Lehet nalam is kozrejatszik hogy ki se kellett volna probaljam, de az ember el van keseredve. Szoval nem e ettol esetleg?
Szerintem olyan 1-2 hónap a minimum.
De nem hiszem,hogy az volt az oka,akkor a vérkép jelzett volna gyulladást.Nekem is van gócos fogam,és a vérképem jó.A fogorvosom szerint nem jellemző a hajhullás gócos fog esetében sem.Idegi alapon viszont simán hullhat!!!
Sziasztok! Először járok a fórumon, de szeretném megosztani az én kis kálváriámat a hajhullással kapcsolatban.
2009-ben egyik napról a másikra csomókban kezdett el hullani, akkor voltam 25 éves. Mindenféle kivizsgálásra elmentem, rengeteg pénzt beleöltem, végül kiderült h PCOS-em van, magas tesztoszteronnal. Kaptam rá gyógyszert, melyet fél évig szedtem, de 2010-ben meg is műtöttek. Minden rendbe jött.
Idén aug-ban megint brutális hullásnak indult, nem tudom h foltokban-e, mert talán a bal oldalon sokkal több kihullott már mint a jobb oldalon, de mindenhonnan hullik igazából. Az elején idegi okokra gyanakodtam, mert a férjemnek agyműtétje volt, utána pedig komoly magánéleti problémáink. Valahogy mégis úgy éreztem, csak nem hullhat az idegtől ennyire. Irány a nőgyógyászat, mivel első sejtéseim a PCOS mellékhatásaira irányultak. Minden speckó hormonom rendben volt + az általános dolgok is, mint süllyedés, szóval az általános, mindenre kiterjedő vérkép csillag nélküli volt. Egyedül a prolaktin volt magas, ami mindig is az volt, a nőgyógyászommal nem egyszeri konzultáció alkalmával abban maradtunk, h akkor kell majd lecsökkenteni, ha babát akarunk, mert hiába csökkentjük most le, vissza fog ugrani (részben a PCOS miatt). Nőgyógyászati vonal ezzel ki lett lőve, a doki 100%ban meggyőződött, h a hajhullás nem nőgyógyászati eredetű. Irány a góckutatás 2. lépésként. 2 fül-orr-gégész is megállapította, h nagyon gócos a mandulám, ki kell vetetni mielőbb, valszeg ez lesz az ok. (Fogászatig nem jutottam, az szokott még gócos lenni, de nekem nincs lyukas fogam sem... (kopp-kopp-kopp)). 4 napja jöttem ki a kórházból, és még mindig nagyon hullik. Kérdésem az lenne, tudja-e valaki, ha a mandula a góc, mennyi idő míg csökken a hajhullás? Vagy ez azt jelenti h nem a mandula volt az oka? Várom válaszotokat...
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!