Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

❮❮ ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... ❯❯
13804. patricia.k (válaszként erre: 13799. - Boccci)
2012. okt. 24. 08:26
Macerás, ezt aláírom, de iszonyú szép fényes és puha lett tőle a hajam, pedig csak egyszer festettem még csak be hennával, és én is csak azért, mert nagyon sok jót olvastam róla, ezen kívül, mivel alapból sötétbarna a hajam, ha kimentem a napfényre nagyon szép bronzos árnyalatot kapott... Mondjuk nekem elég hamar kikopott a szín, valószínűleg azért, mert kénytelen vagyok kétnaponta hajat mosni...
13803. patricia.k (válaszként erre: 13768. - Bibi03)
2012. okt. 24. 08:15

Na bocs, hogy csak most válaszolok, de nem volt netem... A progikrémet én is most akarom elkezdeni, de nem túl biztató, ha azt írod te már 2 hónapja kened és semmi...

Mivel 3 hónapja nincs mensim, ezért azt mondták, tök mindegy , mikor csináltatom, úgyhogy ezt a kérdést passzolom...

13802. Anda83 (válaszként erre: 13801. - Sly001)
2012. okt. 23. 21:36
hormonokat is néztek nálad? a halántéknál két oldalt androgén hullásnak tűnik így elsőre (pláne ha más nincs)
13801. Sly001
2012. okt. 23. 20:59

Sziasztok!

Mát több mint egy hónapja használom a Bánfi hajápoló családot hajhullás ellen,de eddig sajnos még nem vettem észre pozitív hatást.

Ugyan úgy hullik.

Vérképben nem volt semmi eltérés,ami a hajhullást okozná.Nagyon ideges vagyok.Főleg a halántéknál, két oldalt lett kevesebb a hajam.

Ott amúgy is sokkal gyengébbek voltak a hajszálaim.

2008-ban is nagyon hullott a hajam,akkor is voltam vérképen,góckutatáson.Ott nem találtak semmit.Akkor Varga hajcseppeket és Hair Clinic kapszulát használtam hónapokig.Ezeknek sem volt olyan jelentős hatása,de egy idő után megállt azért a hullás.

13800. Anda83 (válaszként erre: 13791. - A2bbd13f84)
2012. okt. 23. 20:15

Az jó ötlet, ha előre közlöd a fodrásszal, hogy nem tudod, mi lehet, de a hosszabbítás levétele óta hullik ezerrel. fodrász, nem fog beszólni emiatt, gondolom, nem te leszel az első vendége, aki így járt :S

És igen, sajnos megint hullik. Mivel tavaly júliusban festettem, azt hiszem, elvethetem a festést, mint okot. fél éve hennázom különben, a fejbőrömnek jót tesz, de ennyi. Meg baromira csillog a hajam.

Fogalmam sincs, mitől hullhat, bár közel sem annyira, mint tavaly ilyenkor, akkor 5-600-as hajmosásokat produkáltam, meg napi 200-250-es átlagot mosás nélkül, most hajmosáskor 150 körül, anélkül meg olyan 60-80 körül, de ez még mindig sok (kétnaponta mosom, szóval 100 körül, felett van valamivel a napi átlagom) Szerencsére annyira nem durva, hogy sírva fakadjak miatta, mint tavaly, de ha hónapokig így hullik, ez is látványos lesz egy idő után :S Most újrakezdtem az ibr-es kezelést, ami tavaly megállította, meglátjuk. Mondjuk a diéta most annyira nem megy, muszáj lesz holnaptól szigorúan vennem, különben tök feleslegesen adok ki egy rahedli pénzt. Nagyon-nagyon bízok benne, hogy megint abbamarad, már kivagyok ettől.

Nekem is kéne hormonokat nézetnem, de most már megvárom, használ-e ez a bigyó (rossz érzésem, hogy nem fog....:S, de hátha, azért bízom benne)

Mindenesetre a mensimet tavaly helyrerakta, 28 napos lett, ahogy a nagykönyvben meg van írva, amúgy meg 32-34 napos. A kezelés után (januárban mentem utoljára) pár hónapig még jó volt, majd elkezdett csúszni, múlt hónapra már 36 nap volt. Kb. júniustól kezdett felkúszni a hullás, addig mosásmentesen olyan napi 30 volt, mosással 80. Bár szerintem az is lehetett volna kevesebb, lehet, ha befejezem a kezelést, nem lett volna ennyi, csak hirtelen abbahagytam. Vagy a fene tudja, mennyi volt a hullás előtt nekem normálisan, azt tudom, hogy porszívózáskor mindig szedtem össze eleget az ajtók alól a fürdőszoba-wc környékén, most ott egy szál sincs, de ugye akkor szabadon szárítottam, most meg csap felett, minden szál felett őrködve:)

Azért hihetetlen, hogy férfiakból nőket képesek csinálni, de egy rohadt hajhullással nem tudnak megbirkózni az orvosok! (vagy csak abban nincs akkora pénz)

Ja, 4 napja elkezdtem varga cseppezni is. Ha esetleg megáll a hullás, legalább nem tudom, mi a fenétől:))))

13799. Boccci (válaszként erre: 13798. - Ava29)
2012. okt. 23. 18:21
Ava, én nagyon kíváncsi leszek majd a tapasztalataidra! Nekem barna hajam van, nem őszülök egyáltalán, szóval nincs szükségem festésre. Viszont annyi jót hallottam már a hennáról, hogy mennyire ápolja a hajat stb, hogy én is tervbe vettem, hogy kipróbálom. Elég macerás ahogy utánaolvastam (mert én is az itthon elkészítős eredeti hennát néztem) de a vörös színárnyalat kifejezetten tetszik. Ha a hulláson is segítene és javulna a hajam minősége is, az már csak a grátisz lenne :-))
13798. Ava29 (válaszként erre: 13797. - A2bbd13f84)
2012. okt. 23. 17:18
En tobb honapos gyozkodes utan rabeszeltem magam a hennara, mar masodjara kentem be a hajam, igaz ez egy pacsmagolos melo, es vilagositani nem lehet vele, nekem kozepbarna az eredeti hajszinem es jopar osz hajszal megjelent elol, nagyon szepen befogja. Ha csak hennat tesz ra az ember akkor voroses, ha keveri mas novenyekkel akkor lehet barna, vagy akar fekete is. A hajszalaim egeszsegesebbek azota, most varom hogy lesz e dusulas, mert elivleg a henna nagyon apolja a hajat (az igazi henna nem a vegyszerrel kevert)es aki hasznalja annak eros a haja. MAjd beszamolok rola ha latom ertelmet, mindenesetre most egy jo darabig ez lesz a festek alternativaja nalam, hogy mar erre se "kenhessem" hogy a festestol hullik. :s
13797. a2bbd13f84 (válaszként erre: 13796. - Ava29)
2012. okt. 23. 16:26
Természetesen tudom, hogy egyik festék sem tesz jót. Sötétbarnára festem, de kénytelen vagyok, mert borzalmasan őszülök. :S Arra gondoltam, hogy csak a töveit fogom bekenni, nincs nagy különbség az eredeti szín meg e között, így nem lesz feltűnő, ha nem sikerül. A múltkor is így csináltam, és akkor nem is viselte meg.
13796. Ava29 (válaszként erre: 13795. - A2bbd13f84)
2012. okt. 23. 15:08
Akkor halaszd el, de en tuti nem festenem most. Ferjem amugy mar ilyen hajhullosan ismert meg, de szoktuk egyutt nezegetni a szep dus hajkoronas kepeimet. O azt mondja hogy "akkor amid volt azt nem becsulted meg, nem kimelted, ossze vissza festetted, csavargattad, tessek most ezt kaptad". Jo tudom ez nem megnyugtato de igaza van, mert en akkor se voltam megelegedve a hajammal amikor meg szep volt, haromszor ennyi volt. Milyen szinu a hajad? Azt tudod te is gondolom hogy se a melir/szokites, se a fekete festek ( tele van ppd-ven) nem tesz jot meg egy egeszseges hajnak sem.
13795. a2bbd13f84 (válaszként erre: 13794. - Ava29)
2012. okt. 23. 14:58

:) Köszi, ez jó ötlet, de attól félek, hogy inkább helyeselni fog...

Sajnos be is kéne festenem, mielőtt elmegyek, azt meg úgy érzem, most végképp nem hiányzik...

13794. Ava29 (válaszként erre: 13790. - A2bbd13f84)
2012. okt. 23. 14:45
Szerintem nyugodtan menj el a fodraszhoz, a tenyen nem valtoztat hogy most hullik, kezdheted te is azzal hogy a pothaj leszedese utan tincsekben jon ki a hajad ( tulozd el te) es akkor o majd mondja hogy " oh ez nem is olyan veszes"...hehe nekem minidg azt mondja a fodrasz akarmelyikhez megyek - eloadom a parat hogy nagyon hullik es hogy mutassa meg a mosas utan mennyi jott ki, varom hogy modja hogy hu de sok, aztan midig azzal jonnek hogy vannak kishajak, meg hogy nem is olyan sok (lehet csak otthon hullik ezek szerint...) vagy marketing fogas hogy jojjek legkozelebb is, mindenesetre en remennyekkel telve jovok ki a fodraszuzletekbol. ;-)
13793. Ava29 (válaszként erre: 13787. - A2bbd13f84)
2012. okt. 23. 14:42

Szia Betsssy,

szerintem sincs mas gond csak ez a felvarras. En kb 4 eve tetettem be par tincset a hajamba, ketoldalt hogy dusabb legyen mert pont elotte volt az a bizonyos otthoni hajfestesem ami utan elegge osszeesett/egett a hajam. Akkor meg nem hullott (ra tobb mint fel evre kezdett hullani). NAmost ez egy decemberi honap volt, a tincseket ilyen forrasztasos modszerrel vagy mivel tettek fel, nem erdekelt csak az hogy dusabb legyen a hajam. Kb ket het mulva hazamentem karacsonyra es epp diszkoba menet elotti hajigazitasnal vettem eszre hogy a tincsek amikhez a pothajat csatoltak olyan fura, kozelebbrol nezve mar lehetett latni hogy a forrasztasnal tincsenkent 5-6 szal mar eleve kihullott de nem tudott leesni mert a forrasztas osszetartotta a pottincsekkel.A feher pontok a hajgyokerek voltak amik a forrasztasnal latszottak. Megfogtam egy tincset, kicsit meghuztam es meg kipattogzott van 5-6 szal, meghuzok egy masik tincset onnan is kipattogott a fejborombol par hajszal lehetett hallani hogy serceg, azt hittem ott helyben rosszul leszek. nem is mentem sehova, nem is aludtam semmit. HA jobban huzogattam volna kezemben maradhatott volna a tincs, mar tobb haj volt kint a fejborbol mint bent. Akkor meg nem sejtettem de ma mar tudom hogy kesobb mivel hullani kezdett a hajam ( nem a felvarrastol)ez mar annak a jele volt hogy a hajhagymak elgyengultek es a tincsek sulya, mert volt boven sulya, mar kirangatta a kifele kivankozo szalakat. Ne tudjatok meg a panikot, azt hogy visszajojjek franciaba meg ket hetet kellett volna varni, otthon kellett valakit talalni aki egybol leszedi az osszes tincset, a 3.-ik szalon vallalta csak el, mondtam kifizetem a duplajat is a munkadijnak (szilveszter elott) csak szedje mar le valaki ...de mivel nem egyforma modszerrel dolgoznak igy volt tincs ami nem oldodott fel igy azt ki kellett vagni :ss. Irto nagy megkonnyebbules volt mikor lekerult rolam az osszes tincs, meg ma is megvannak "emlekbe". Viszont utana nekem nem jott ki felelmetes mennyiseg csak elotte a tincsek huzogatasakor. Szerintem ne tetess fel tobb tincset, ilyen hajhullasos problemanal semmi eroltetes nem tesz jot a hajnak, en mar hajcsavarot se hasznalok mert az is kihuzza a szalakat, sot 3 honapja mar csak termeszetes hennaval festem a hajam, olyan sok rosszat lehet hallani a festekekrol is ( ugye 4 eve en is jol porul jartam) hogy rabeszeltem magam a "termeszetes" hajfestesre. Hatha, ez is egy opcio. Kitartast!!

13792. a2bbd13f84
2012. okt. 23. 14:42
Majd holnap lefotózom már hátulról, engem is érdekel, hogy látszik-e a különbség egy régebbi képhez képest.
13791. a2bbd13f84 (válaszként erre: 13788. - Anda83)
2012. okt. 23. 14:34
Neked megint hullik? Azt hittem neked a festéktől hullt ki, vagy van rá más magyarázat?
13790. a2bbd13f84
2012. okt. 23. 14:32

:( Én tényleg nem tudtam, hogy ez ennyire durva is lehet. Tény, hogy eddig varrva volt, most meg más módszerrel, gyűrűzve volt, és jóval több mennyiség, mint eddig.

Most tanácstalan vagyok. Be vagyok jelentkezve holnap fodrászhoz, de így egyszerűen nem merek elmenni. Pedig a vágás talán jót is tenne neki, csak attól is félek, hogy túl sokat akarna levágni, mert a végei szétmentek, meg hogy a képembe vágja, hogy megint mennyire hullik.

13789. gyöngyszemü (válaszként erre: 13787. - A2bbd13f84)
2012. okt. 23. 11:40
Tényleg felejtsd el örökre a hajfelvarrást!!!! Én ahova jártam hajgyógyászhoz mesélte hogy rengetegen járnak hozzá kezelésre, mert tönkretették a hajukat a különböző hosszabbítások. :-((((
13788. Anda83
2012. okt. 23. 11:27

Óóó, Betsssy, nagyon sajnálom, remélem, tényleg a hajfelvarrás a hullás oka, és nem más. (amire jó esélyed van, ha főleg tarkón hullik)

Basszus, hónapok óta gondolkozom a hajfelvarráson, csak mindig hallok valami rémisztő sztorit (mint a tiéd...) Eddig nem mertem, mert megint hullik nekem is. De ezek után akkor el is vetem az ötletet teljesen...

Különben, bár ez nem vigasz, de amikor jobban belementem ebbe a hajfelvarrásba, olvastam, hogy elég sokaknak teljesen tönkretette a haját, amit sok idő volt helyrehozni (de helyre lehet) nagyon sokaknak hajhullást okozott, volt, akinek a rögzített helyen kopaszra kihullt a haja, persze volt olyan is, akinek csak megnőtt alatta. de hát ki tudja ezt előre.....

Valószínűleg a terhelés annyira meggyengítette a hajad jó részét a rögzítésnél, hogy most, hogy az erősebbekkel már nincsenek a gyengébbek összefogva, a gyengébbek tömegével esnek ki. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy hátul és alul történt, így az új hajak már pár centisen is tömeget adnak majd, és dúsítani fognak...

13787. a2bbd13f84 (válaszként erre: 13786. - Kori54)
2012. okt. 23. 11:20

Köszi! Természetesen jó időre elfelejtem a felvarrást... Bár szuperül nézett ki, de ha visszacsinálhatnám...

Beszéltem a fodrászommal, azt mondja szerinte a gyűrű eltörhette a hajamat. Egyébként ami kiesik, majdnem mindegyiken látszik a ragasztó. Szóval én az alsó két soromtól tényleg búcsúzni készülök. :S Mindenesetre azt mondta, megnézi még a héten, mert ez nem szokványos. Kíváncsi leszek mit mond, mennyire ment tönkre, ill. vannak-e kicsik.

13786. kori54 (válaszként erre: 13785. - A2bbd13f84)
2012. okt. 23. 11:05

Szia! Szerintem nem jártál volna így. Hátul alul a legkevesebb hullik ált mindenkinek, még a pasiknál is megmarad. Valszeg nem elég erősek még a hajgyökereid és a súly még rátesz egy lapáttal.

Viszont az jó jel, hogy fölül nem hullik. Kicsit pihentethetnéd a felvarrást, hogy visszaerősödjenek a gyökerek. Mielőbbi dúsulást!

13785. a2bbd13f84
2012. okt. 23. 08:10
Meg még annyi, hogy úgy érzem, hogy most tökre leritkult alul. Akkor ha nem varratom fel, akkor is ugyanígy járok eddigre?
13784. a2bbd13f84
2012. okt. 23. 08:09

Köszi mindenkinek!

Épp most készültem menni fodrászhoz, de sztem visszamondom, mert két éve, amikor utoljára voltam a rendes fodrászomnál, ő hozta rám a frászt, hogy mennyire hullik a hajam. Nem akarom most ugyanezt.

Én azt nem tudtam, hogy vedlés szerű lesz utána. Volt már többször felvarrva, de sose láttam még ehhez hasonló mennyiséget utána... De az is igaz, hogy most tényleg a hosszabbítás miatt rakattam fel, nem pótlás célból. Hosszú hajat csinált és 50 tincset, szóval nagy súly volt. Hát én most azzal számolok, hogy az alsó két soromnak búcsút mondhatok... Szerencsére csak legalul volt a haj. De onnan még ma is szép mennyiséget fésültem ki kora reggel.

Felülről egyébként nem hullik, ha beletúrok, de a mosásnál onnan is.

Van egy fodrásztanonc kiscsaj, akihez jártam a végeiből vágatni az utóbbi időben, ő egy elég naiv lány, szóval sztem az lesz, hogy elmegyek hozzá, vágatok a végeiből, ő akkor beszárítja, jól kifésüli, nem csesz le, hogy mennyi hullott le, és ha még azután is így hullik, akkor... kötél. :)

13783. hairloss:( (válaszként erre: 13777. - Cifra)
2012. okt. 22. 17:13

3 hónapja szedek verospiront a hajamra meg a bőrömre. az eddigiek alapján csak pozitívan tudok nyilatkozni, a bőröm teljesen tiszta mostmár. a hajamról annyit, hogy nekem nyáron mindig jön a drasztikus hullós időszak, tavaly napi 150 szálig ment fel, idén - talán a gyógyszer miatt - max 70 szálig mentem fel, most meg mintha kezdene szép lassan csökkenni, kb. az utóbbi 3 mosás alkalmával....bár ez amiatt is lehet, hogy nincs az a dög meleg. ja, és a poén az egészben, hogy napi 2*25 mg-ot szedek, ami iszonyat kevés:)

ennek ellenére nem ajánlom, amíg van más lehetőség végig kell mindent próbálni mert nagyon erős szer, vigyázni kell vele!

13782. hairloss:( (válaszként erre: 13776. - A2bbd13f84)
2012. okt. 22. 17:07

Basszus Betssy! Nagyon sajnálom, pfff, pont most mostam hajat és annyira emlékszem, hogy anno én is min mentem kereszül pedig még 20-ada se jött ki mint most neked!

Figyi, én két dologra gondolok:

1. Elképzelhető, hogy nyáron, mint mindenkinek neked is beerősített a hullás csak a varrás miatt nem tudtak kipotyogni és most hullanak ki

2. A varrás miatt. Szerintem ha a varrástól van, annak egy-két hét alatt meg kéne állni, amíg teljesen kipotyog ami akar.

Sok erőt neked, kitartás!:(

13781. veeree01 (válaszként erre: 13773. - Cifra)
2012. okt. 22. 16:08
Szia, a tesztoszteronoddal mi a helyzet? Nekem is PCOS-em van, műtöttek is vele, de a hajhullásom a magas tesztoszteron miatt volt. Aztán kaptam rá gyógyszert az Androkure-t.
13780. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 13776. - A2bbd13f84)
2012. okt. 22. 13:30

:(((((((((((((((((((((( Betsssy.... (((((

Sajnálom... Tényleg ennyire borzasztó a helyzet?

A hajfelvarrásra nekem is mindig azt mondták, hogy megviseli a hajat, de ennyire???

Szerintem úgy tudnád megállapítani, hogy a fejed tetején beletúrsz és ha ott kevésbé hullik, akkor lehet a póthaj miatt van.

Viszont ahhoz nem varrtak ugye? Ha nem az az oka, akkor onnan is kéne hullani.

Drukkolok, hogy megálljon a hullás..

Én is eléggé el vagyok szomorodva. Csütörtökön töltöttem a 10. hetet, de nekem is hullik mint állat.. A kicsik is... :(((((((((((((((((((((

13779. agneees (válaszként erre: 13776. - A2bbd13f84)
2012. okt. 22. 12:56
Nekem anno a fodrászom nem javasolta a póthaj varrást, azt mondta, h totál tönkreteszi a hajat és utána szabály szerűen vedlik az ember. Én mondjuk akkor nem nagyon hittem neki, nekem személy szerint nagyon tetszik a póthaj és szívesen varratnék is, csattosom van is itthon, de azért nem varrattam eddig, m nagyon hullik nekem is, és nem akarok még plusz súlyt helyezni az amúgy is gyengécske hajamra.
13778. feketepanna (válaszként erre: 13777. - Cifra)
2012. okt. 22. 12:45
meg nem szedem es nem is akartam, de a pattik nem mulnak a fejemrol plusz a hajam sem az igazi, persze volt hogy 3szor rosszabb volt de akkorsem jo ez meg nekem.majd meglatjuk felirja e a doki, ja meg most a menzeszem frankon beallt 28 napra a baratcserjetol de az utobbi 2 alkalommal nagyon keves volt, konkretan 3 napig volt a 4.en mar csak ilyen tisztasagibetetes nap volt...szoval ezzel is kene meg vmit kezdeni.
13777. cifra (válaszként erre: 13774. - Feketepanna)
2012. okt. 22. 11:40

Szia, köszönöm szépen a válaszod! Akkor ezek szerint Te nem szeded a metformint még?

Reméltem, h sikerstorykat fogok olvasni:( De kicsit jobban belemélyedve ebbe a fórumba is, inkább csak még jobban elkeseredtem...

A Spironolakton vagy vmi hasonló nevű szerről van vkinek tapasztalat?

13776. a2bbd13f84
2012. okt. 22. 10:47

Sziasztok!

Hát én most nagyon el vagyok keseredve. Tegnap leszedtük a póthajamat itthon. Azóta se éjjelem, se nappalom. El se tudom mondani mennyi hajat kiszedtem azóta. Az rendben lenne, hogy a leszedés után kifésülöm a bent ragadtakat, csakhogy akárhányszor nekilátok fésülni, minden alkalommal teljesen tele lesz a csap! Többször volt már nekem felvarrva, de azt egyszer kifésülte a fodrász és ennyi. Ma reggel meg megmostam és arról inkább nem is mesélnék... Tegnap óta rengeteg szénakazalt, legalább 5000 hajat kiszedtem és azóta sem akar megállni... Lehetséges, hogy ennyire hullott ez idő alatt is, csak nem vettem észre a varrástól? Hisz még nyáron mondtam nektek, hogy mosásnál eléggé hullik és ez azóta is megmaradt. Vagy ennyire kitépte volna a műhaj? Most próbálok utánaolvasni a hajhosszabbítás hátrányainak, de igazából nagyon durva hullásról sehol sem olvasok...

13775. Érdekes73 (válaszként erre: 13771. - Kori54)
2012. okt. 21. 23:23
anyukámnak találták ki...
❮❮ ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook