Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯
13534. Vali72
2012. szept. 19. 18:03
Én D3-at szedek január óta. 1000 NE-t naponta. Hajhullásra nálam legalábbis semmi hatása nics sajnos.
13533. kori54 (válaszként erre: 13524. - Mimosa1)
2012. szept. 19. 17:46

Szia! Ez jól hangzik :) De, én most is szedek d vitamint csontritkulás ellen. Korábban is szedtem Alpha D3-at, de azt mondták egy másik fajta jobb, most azt eszem és arra csak sima D vit. van írva.

"Amikor D vitaminról beszélünk, alapvetően a D3 hormonról (kolekalciferol) van szó, mivel a sima D2 (ergokalciferol) vitamin gyakorlatilag hatástalan." Vagyis a kettő ugyanaz.

De most szöget ütöttél a fejemben, mert mikor a D3-at szedtem még nem hullott a hajam.

:O

13532. mimosa1 (válaszként erre: 13531. - Bibi03)
2012. szept. 19. 16:17

Szia!

Köszi a választ, Lehet, hogy akkor elkezdem a D vitamint is a cink és a fűrészpálma mellé. Egyébként nekem alapból is viszonylag gyorsan nő a hajam és a körmeim is rendben vannak csak hullik mint a levél a fáról. Mármint a hajam:)

13531. bibi03 (válaszként erre: 13524. - Mimosa1)
2012. szept. 19. 15:39

Mimosa!

Én úgy tudom, hogy a D3, az a D-nek egyik alfajtája, de a köznyelvben a kettő összemosódott. A D2-nek nincs olyan nagy jelentősége. Amikor D vitamint szedsz, akkor D3-at szedsz. Én amúgy kb. 2 hónapja extra dózisú vitaminokat szedek, és baromi gyorsan nől a hajam. Eddig is gyorsan nőtt, tavaly mikor nyáriszünetből visszamentem suliba, megkérdezték, hogy póthajam van-e...hát igen, a régi szép idők, mikor még nem hullot... :( Na most még gyorsabban nől, csak éppen hullik mellette. De pl. a körmeit világ életemben nem tudtam megnöveszteni, akármit csináltam velük, mindig letörtek, és most meg olyanok, mint a beton. És pont ma mondtam páromnak, hogy úgy veszem észre a sebeim is tök gyorsan gyógyulnak...hétfőn elvágtam az ujjam, és ma már hűlt helye van, pedig korábban nagyon lassan gyógyultak a sebeim. Nem tudom melyik vitamitól nől ilyen gyorsan a hajam, ill. a körmöm, mert már annyi félét szedek, :D lehet pont a D vitamintól. De a D alapból jó mindegyik hormonnak, úgyhogy én azt mondom mindenkinek, hogy csak tessék szedni. :) A hajhullásban sajnos még nem tapasztaltam változást, de hát reméljük a legjobbakat. :)

13530. mimosa1 (válaszként erre: 13527. - Rosszcsontka81)
2012. szept. 19. 14:48
Igen, szinte ugyanaz, kíváncsi lennék árban van-e különbség. Majd felhívom és referálok, ha érdekel valakit.
13529. mimosa1 (válaszként erre: 13528. - D u d o r k a)
2012. szept. 19. 14:46
Én az illusiont még nem próbáltam, érdekes, hogy Suz azt írta, hogy szerinte az illusion jobban dúsít.
13528. d u d o r k a (válaszként erre: 13525. - Mimosa1)
2012. szept. 19. 13:06
Köszi a választ! Hairmax-szal kezdtem anno, csak az ár miatt váltottam Illusion-ra. Ma a telefonos ügyfélszolgálatos hölgy mondta, hogy már csak 3 doboz van belőle (mármint a világos barnából). Mondtam neki én is, hogy lenne rá igény a továbbiakban, több ismerősöm is rendelt, azt mondta, hogy majd továbbítja az üzenetet. A Hairmax tényleg picit jobb minőségű volt emlékeim szerint, de árban jó nagy lehúzás, sajnos.
13527. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 13526. - Mimosa1)
2012. szept. 19. 12:28

Szia!

Ez tök jó.) Szerintem olyan lehet az eljárás, mint a microline, legalábbis hasonlónak tűnik.)

13526. mimosa1
2012. szept. 19. 09:17

Találtam még pótlás témában egy videót:

[link]

Ezt itthon is készítik:

[link]

Aki még nem gondolkodik ilyeneken azokat nem akarom sokkolni!:)

13525. mimosa1 (válaszként erre: 13523. - D u d o r k a)
2012. szept. 19. 09:06

Szia!

A hairmax van még szerintem amihez itthon hozzá tudsz jutni, igaz drágább mint az illusion. Külföldről lehet rendelni pl. TOPPIK -ot.

13524. mimosa1
2012. szept. 19. 09:01

Kori, te szedsz valamilyen formában D vitamint? Mi a különbség a D és D3 vitamin között, lehet, hogy semmi?

Ezt találtam:

Számos kutatás keresi a megoldást arra, hogy lehetne a meglévő, de inaktív hajtüszőket ismét munkára, azaz hajnövesztésre fogni. A végleges módszer kidolgozásáig várhatóan több évnek kell még eltelni, de a D-vitaminnal folytatott kísérletek már eddig is igen biztató eredményeket hoztak.

A hajnövekedés és kopaszodás folyamatában rendkívül fontos szerepet játszik a D-vitamin és a bőrben lévő mikroszkopikus receptorai. Azt szinte mindenki tudja, hogy a D-vitamin elengedhetetlen a csontok és az izmok fejlődéséhez, de a hajnövekedési ciklusban betöltött szerepéről ritkábban hallani - hívják fel a figyelmet amerikai szakemberek.

Pedig a D-vitamin az eddigi eredmények alapján alkalmasnak tűnik arra, hogy a hajtüszők működését bizonyos mértékben serkentse. A hajnövekedés ciklikus folyamat: a hajtüszők 2-6 éven keresztül hajszálakat termelnek, majd a hajszál kihullik, a tüsző pedig hetekig-hónapokig pihen, mielőtt a hajszáltermelés újraindul. A kutatók szerint az ember hajtüszői közül 15 százaléknyi mindig inaktív, ráadásul a nyugalmi fázis ennél tartósabbá is válhat. Ha ugyanazon bőrfelületen nagyobb mennyiségű tüsző "hibernálódik", kialakul a kopaszság.

A D-vitaminnal komoly áttörés jöhet

A hajhullás megállítására és a kopaszság felszámolására egyre nagyobb igény mutatkozik. A Nemzetközi Hajhelyreállító Sebészeti Társaság (ISHRS) adatai szerint világszerte közel 2 milliárd dollárt költenek évente a hajvesztés műtéti kezelésére. A kopaszodást kiváltó okok igen széles skálán mozognak: a férfiaknál megszokott, az életkor előrehaladtával jelentkező kopaszodás mellett a hajtüszők elhalását okozhatja kemoterápiás kezelés, de hajhullást eredményezhetnek bizonyos gyógyszerek, egy szélsőséges étrend (pl. fogyókúra) és a szülés is.

Egyre több kutatatás vizsgálja a D-vitamin pontos szerepét a hajhullás megállításában. A Harvard Egyetem orvosi karának szakemberei például megállapították, hogy a bőrben található D-vitamin- receptorok serkentik a hajnövekedést. A Kaliforniai Egyetem kutatócsoportja pedig nemrég olyan, MED névre keresztelt molekulát azonosított, amely befolyásolja ezeknek a receptoroknak a működését: az egereken végzett kísérletek bizonyították, hogy a rágcsálók szőre ritkábban nőtt vissza, miután a receptorok működését befolyásoló gént blokkolták.

Tavaly fejeződött be az a kutatás is, amelyben egy másik, a D-vitamin-receptorokat serkentő molekulát (LEF1) is azonosítottak. Ez a molekula ráadásul a vitamin jelenléte nélkül serkentette a receptorokat, ezért következő lépésként a kutatók azt fogják modellezni, növekedésre lehet-e fogni a tüszőket a mesterséges receptor-stimuláció révén. Japán kutatók pedig nemrég genetikailag módosították a szőrtüszőket, amellyel egyetemben visszaállt a hajhagymák működése is.

Mekkora legyen a dózis?

Az eddigi eredmények mellett azonban számos kérdés is felvetődött a D-vitamin hajnövekedést serkentő szerepéről. Nem sikerült például meghatározni, hogy pontosan mekkora adag D-vitaminra van szükség a kézzelfogható eredmény eléréséhez. Bár a legtöbb embernél inkább a D-vitamin hiánya jellemző, semmi esetre sem szabad túlzásba vinni annak pótlását. A D-vitamin tartós túladagolása ugyanis kockázatokat is rejt: mellékhatásként tartós gyengeség és veseproblémák alakulhatnak ki.

2012. szept. 18. 18:42
Sziasztok! Már írtátok egy-két hete, hogy Ti is tapasztaltátok, hogy az Illusion-t már csak korlátozott színben lehet kapni a T.S.-ban. Ha esetleg találnátok egy hasonló árkategóriájú terméket, amit nálunk is lehet kapni, légyszi írjátok meg. Vagy pedig, ha már próbáltatok külföldről rendelni, légyszi arról is világosítsatok föl! :) Ha véletlenül lenne valakinél elfekvőben középbarna színű, és nincs rá szükség, írjatok! Köszi!
13522. Ava29 (válaszként erre: 13520. - Kittygirl1630)
2012. szept. 18. 15:36

Szia Kittygirl,

ha mar ennyire regota gond van a manduladdal akkor feltehetoen ez lehet a hajhulals oka. Az en mandulam talan nem volt ennyire veszes allapontban mikor kivettek, de evente 3-4 alkalommal be volt gyulaldva es sok antibiotikumot szedtem be, plusz kiskoromban ketszer mutottek orrmandulaval. Sajnos az en esetemben a mandulamutet nem oldotta meg a hajhullas problemat, a hajam 2008 juliusa ota hullik, a mmandulam pedig 2008 szeptembereben lett kiveve epp a hajhullas miatt. Azota nagyon ritkan faj a torkom es antibiotikumot szinte nem szedtem be azota, ez a dolog jo oldala, de az en hullasom nem javult semmit. Viszont mas forumon olvastam hogy volt akinek elallt a mutet utan.

13521. Suz81 (válaszként erre: 13520. - Kittygirl1630)
2012. szept. 18. 11:16

Szia!

Az egy igazán jó hír, hogy kiveszik végre a manduládat!

Viszont, ha nem szedsz fogigátlót, érdemes lenne egy hormonlabort is kérni a nőgyógyászodtól, és ne hagyd magad lerázni. Ha nem megy akkor magán úton, és hormon+ 3. inzulinterhelés.

Ciklusod rendben???

2012. szept. 18. 06:35

Kedves emberek!

Valaki segítsen aki hasonló cipőben járt vagy jár mint én. Már kicsi korom óta küzdök a manduláimmal. Óvodás koromban is injekciós kezelésekre kellett járnom. Folyamatosan be van gyulladva és mindig van rajta tüsző is. Már olyan heges a mandulám mint, mint a Hold felszíne. Aztán 3 éve már a vesém is elkezdett fájdogálni és hajam is nagyon hullik. Végül is ez az a probléma amiért ide írok. Mert olvastam ha a mandula okozza a problémát akkor foltosan kellene hullania a hajnak, de nekem nincsenek foltok, csak azt veszem észre, hogy a lófarok egyre vékonyabb. A fejem egészéről hullik a haj! :( Valaki segítsen nekem ebben a témában, akinek van ebben tapasztalata. Amúgy október 2-án veszik ki a manduláimat Hála Istennek! Előre is köszönök mindent!! :D

13519. a2bbd13f84 (válaszként erre: 13518. - Ava29)
2012. szept. 17. 19:16
Az enyémre az orvos személyesen írta fel az inzulint, de szólt, hogy nem fogják megcsinálni. Aztán a leleten rajta volt, hogy inzulin nem kérhető, meg vmi törvényszám. Szóval a laborban mindegy is, max. a háziorvosnál buksz le.
13518. Ava29 (válaszként erre: 13513. - A2bbd13f84)
2012. szept. 17. 11:38
Megneztem a beutalot, pont kozepen kezdte az irast az orvos hogy "vercukorszint ehgyomorra, 60 es 120 eprcre torteno nezese" nyersforditasban...ugyhogy ele lehet biggyeszteni hogy Inzulin ES vercukorszint...elvileg az itteni hazidokim mar irt fel recemtre olyan migrenellenes gyogyszert amit otthon elivleg csak ideggyogyasz ir fel, illetve anno tesztoszteront, tsh, t3-t4...hatha nem gaz. Csak nem zarnak bortonbe max szolnak hogy ezt nem irhatta volna fel a doki en meg akkor zsebrevagom a beutalot...azert meg gondolkodom rajta :s.
13517. bibi03 (válaszként erre: 13516. - A2bbd13f84)
2012. szept. 16. 15:49
Én is így jártam, nekem is csak az éhgyomrit nézte meg, és mivel az jó volt egyszerűen nem tudtam rávenni a terhelésre. Ezért csináltattam meg én is MM-ben.
13516. a2bbd13f84 (válaszként erre: 13515. - Bibi03)
2012. szept. 16. 14:57

Hát igen, és sajna azok is csínján bánnak vele.

Nekem először az is csak éhgyomrit nézetett. Miután megállapította, hogy az jó (a 8,6 neki jó volt, utána a MM-ben mondták, hogy 5 körül kéne lennie), így azt mondta, felesleges terhelésest csináltatni.

13515. bibi03 (válaszként erre: 13514. - Kori54)
2012. szept. 16. 09:24
Szerintem endokrinológus.
13514. kori54 (válaszként erre: 13513. - A2bbd13f84)
2012. szept. 15. 22:09
Huhh akkor visszaszívtam a rossz tanácsot! Ki adhat rá beutalót?
13513. a2bbd13f84 (válaszként erre: 13504. - Ava29)
2012. szept. 15. 19:11
De alapellátásban nem kérhető az inzulin, nekem is csak cukrot néztek az sztk-ban. (Legalább is nálunk így volt.) Szóval le ne bukj.
13512. 79af44b700
2012. szept. 15. 13:38
Hátha valakinek segít: hajmosás után svégcseppel kenem a fejem. Elmulasztotta korpám, és a hajhullást.
13511. Ava29 (válaszként erre: 13510. - Bibi03)
2012. szept. 15. 13:32
Koszi szepen, ez mar egy jo pont hogy nem kell egy hetet varni az eredmenyre es szemelyesen atvenni mert azt nem tudnam megoldani, de azert futok meg egy kort a haziorvosnal, hatha. Mivel nem ert hozza igy nem is tudta hogy egybe kell felirni, en diktaltam neki...és nekem nem volt vilagos hogy terheleses cukor ÉS inzulin kell, nem csak siman 3 pontos vercukorszint.
13510. bibi03 (válaszként erre: 13504. - Ava29)
2012. szept. 14. 21:08
MM-be nem kell beutaló, én is ott csináltattam. De időpontot azt kell kérned. Én mikor kértem, kb. kövi hétre kaptam, korán reggelre, azt hiszem 6:50-re. De kell időpont, mert többen is voltunk ilyen vizsgálaton. És egyszerre nézték a glukózt is meg az inzulint is. Az eredményt még aznap du.án elküldték emailben.
13509. hairloss:( (válaszként erre: 13502. - Feketepanna)
2012. szept. 14. 19:19
végülis ja:)
13508. Vali72 (válaszként erre: 13506. - Sly001)
2012. szept. 14. 18:13

Szia!

Én vagyok a fogászatos:)Gócos volt. Kb. másfél hónap után csökkent és rá még egy hónapra sokkal kevesebb lett a kihulott mennyiség, meg nem állt teljesen, de sokat javult, bár már fogalmam sincs, mennyi a normális hajhullás mennyisége.

13507. kori54
2012. szept. 14. 17:59
Különben a két vizsgálatot egyszerre szokás kérni, vagy tévedek?
13506. Sly001
2012. szept. 14. 17:58

Kedves fórumtársak!

Érdeklődnék,hogy valakinek okozott-e már hajhullást egy gócos fog (gyulladt a gyökere körül),és elmúlt-e a hajhullás a fog kihúzása után???

13505. kori54 (válaszként erre: 13504. - Ava29)
2012. szept. 14. 17:55
Ha csak egy x-et kell behúzni, keress egy hasonló színű tollat, Oszt jónapot! :)
❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook