Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia! Ez jól hangzik :) De, én most is szedek d vitamint csontritkulás ellen. Korábban is szedtem Alpha D3-at, de azt mondták egy másik fajta jobb, most azt eszem és arra csak sima D vit. van írva.
"Amikor D vitaminról beszélünk, alapvetően a D3 hormonról (kolekalciferol) van szó, mivel a sima D2 (ergokalciferol) vitamin gyakorlatilag hatástalan." Vagyis a kettő ugyanaz.
De most szöget ütöttél a fejemben, mert mikor a D3-at szedtem még nem hullott a hajam.
:O
Szia!
Köszi a választ, Lehet, hogy akkor elkezdem a D vitamint is a cink és a fűrészpálma mellé. Egyébként nekem alapból is viszonylag gyorsan nő a hajam és a körmeim is rendben vannak csak hullik mint a levél a fáról. Mármint a hajam:)
Mimosa!
Én úgy tudom, hogy a D3, az a D-nek egyik alfajtája, de a köznyelvben a kettő összemosódott. A D2-nek nincs olyan nagy jelentősége. Amikor D vitamint szedsz, akkor D3-at szedsz. Én amúgy kb. 2 hónapja extra dózisú vitaminokat szedek, és baromi gyorsan nől a hajam. Eddig is gyorsan nőtt, tavaly mikor nyáriszünetből visszamentem suliba, megkérdezték, hogy póthajam van-e...hát igen, a régi szép idők, mikor még nem hullot... :( Na most még gyorsabban nől, csak éppen hullik mellette. De pl. a körmeit világ életemben nem tudtam megnöveszteni, akármit csináltam velük, mindig letörtek, és most meg olyanok, mint a beton. És pont ma mondtam páromnak, hogy úgy veszem észre a sebeim is tök gyorsan gyógyulnak...hétfőn elvágtam az ujjam, és ma már hűlt helye van, pedig korábban nagyon lassan gyógyultak a sebeim. Nem tudom melyik vitamitól nől ilyen gyorsan a hajam, ill. a körmöm, mert már annyi félét szedek, :D lehet pont a D vitamintól. De a D alapból jó mindegyik hormonnak, úgyhogy én azt mondom mindenkinek, hogy csak tessék szedni. :) A hajhullásban sajnos még nem tapasztaltam változást, de hát reméljük a legjobbakat. :)
Szia!
Ez tök jó.) Szerintem olyan lehet az eljárás, mint a microline, legalábbis hasonlónak tűnik.)
Szia!
A hairmax van még szerintem amihez itthon hozzá tudsz jutni, igaz drágább mint az illusion. Külföldről lehet rendelni pl. TOPPIK -ot.
Kori, te szedsz valamilyen formában D vitamint? Mi a különbség a D és D3 vitamin között, lehet, hogy semmi?
Ezt találtam:
Számos kutatás keresi a megoldást arra, hogy lehetne a meglévő, de inaktív hajtüszőket ismét munkára, azaz hajnövesztésre fogni. A végleges módszer kidolgozásáig várhatóan több évnek kell még eltelni, de a D-vitaminnal folytatott kísérletek már eddig is igen biztató eredményeket hoztak.
A hajnövekedés és kopaszodás folyamatában rendkívül fontos szerepet játszik a D-vitamin és a bőrben lévő mikroszkopikus receptorai. Azt szinte mindenki tudja, hogy a D-vitamin elengedhetetlen a csontok és az izmok fejlődéséhez, de a hajnövekedési ciklusban betöltött szerepéről ritkábban hallani - hívják fel a figyelmet amerikai szakemberek.
Pedig a D-vitamin az eddigi eredmények alapján alkalmasnak tűnik arra, hogy a hajtüszők működését bizonyos mértékben serkentse. A hajnövekedés ciklikus folyamat: a hajtüszők 2-6 éven keresztül hajszálakat termelnek, majd a hajszál kihullik, a tüsző pedig hetekig-hónapokig pihen, mielőtt a hajszáltermelés újraindul. A kutatók szerint az ember hajtüszői közül 15 százaléknyi mindig inaktív, ráadásul a nyugalmi fázis ennél tartósabbá is válhat. Ha ugyanazon bőrfelületen nagyobb mennyiségű tüsző "hibernálódik", kialakul a kopaszság.
A D-vitaminnal komoly áttörés jöhet
A hajhullás megállítására és a kopaszság felszámolására egyre nagyobb igény mutatkozik. A Nemzetközi Hajhelyreállító Sebészeti Társaság (ISHRS) adatai szerint világszerte közel 2 milliárd dollárt költenek évente a hajvesztés műtéti kezelésére. A kopaszodást kiváltó okok igen széles skálán mozognak: a férfiaknál megszokott, az életkor előrehaladtával jelentkező kopaszodás mellett a hajtüszők elhalását okozhatja kemoterápiás kezelés, de hajhullást eredményezhetnek bizonyos gyógyszerek, egy szélsőséges étrend (pl. fogyókúra) és a szülés is.
Egyre több kutatatás vizsgálja a D-vitamin pontos szerepét a hajhullás megállításában. A Harvard Egyetem orvosi karának szakemberei például megállapították, hogy a bőrben található D-vitamin- receptorok serkentik a hajnövekedést. A Kaliforniai Egyetem kutatócsoportja pedig nemrég olyan, MED névre keresztelt molekulát azonosított, amely befolyásolja ezeknek a receptoroknak a működését: az egereken végzett kísérletek bizonyították, hogy a rágcsálók szőre ritkábban nőtt vissza, miután a receptorok működését befolyásoló gént blokkolták.
Tavaly fejeződött be az a kutatás is, amelyben egy másik, a D-vitamin-receptorokat serkentő molekulát (LEF1) is azonosítottak. Ez a molekula ráadásul a vitamin jelenléte nélkül serkentette a receptorokat, ezért következő lépésként a kutatók azt fogják modellezni, növekedésre lehet-e fogni a tüszőket a mesterséges receptor-stimuláció révén. Japán kutatók pedig nemrég genetikailag módosították a szőrtüszőket, amellyel egyetemben visszaállt a hajhagymák működése is.
Mekkora legyen a dózis?
Az eddigi eredmények mellett azonban számos kérdés is felvetődött a D-vitamin hajnövekedést serkentő szerepéről. Nem sikerült például meghatározni, hogy pontosan mekkora adag D-vitaminra van szükség a kézzelfogható eredmény eléréséhez. Bár a legtöbb embernél inkább a D-vitamin hiánya jellemző, semmi esetre sem szabad túlzásba vinni annak pótlását. A D-vitamin tartós túladagolása ugyanis kockázatokat is rejt: mellékhatásként tartós gyengeség és veseproblémák alakulhatnak ki.
Szia Kittygirl,
ha mar ennyire regota gond van a manduladdal akkor feltehetoen ez lehet a hajhulals oka. Az en mandulam talan nem volt ennyire veszes allapontban mikor kivettek, de evente 3-4 alkalommal be volt gyulaldva es sok antibiotikumot szedtem be, plusz kiskoromban ketszer mutottek orrmandulaval. Sajnos az en esetemben a mandulamutet nem oldotta meg a hajhullas problemat, a hajam 2008 juliusa ota hullik, a mmandulam pedig 2008 szeptembereben lett kiveve epp a hajhullas miatt. Azota nagyon ritkan faj a torkom es antibiotikumot szinte nem szedtem be azota, ez a dolog jo oldala, de az en hullasom nem javult semmit. Viszont mas forumon olvastam hogy volt akinek elallt a mutet utan.
Szia!
Az egy igazán jó hír, hogy kiveszik végre a manduládat!
Viszont, ha nem szedsz fogigátlót, érdemes lenne egy hormonlabort is kérni a nőgyógyászodtól, és ne hagyd magad lerázni. Ha nem megy akkor magán úton, és hormon+ 3. inzulinterhelés.
Ciklusod rendben???
Kedves emberek!
Valaki segítsen aki hasonló cipőben járt vagy jár mint én. Már kicsi korom óta küzdök a manduláimmal. Óvodás koromban is injekciós kezelésekre kellett járnom. Folyamatosan be van gyulladva és mindig van rajta tüsző is. Már olyan heges a mandulám mint, mint a Hold felszíne. Aztán 3 éve már a vesém is elkezdett fájdogálni és hajam is nagyon hullik. Végül is ez az a probléma amiért ide írok. Mert olvastam ha a mandula okozza a problémát akkor foltosan kellene hullania a hajnak, de nekem nincsenek foltok, csak azt veszem észre, hogy a lófarok egyre vékonyabb. A fejem egészéről hullik a haj! :( Valaki segítsen nekem ebben a témában, akinek van ebben tapasztalata. Amúgy október 2-án veszik ki a manduláimat Hála Istennek! Előre is köszönök mindent!! :D
Hát igen, és sajna azok is csínján bánnak vele.
Nekem először az is csak éhgyomrit nézetett. Miután megállapította, hogy az jó (a 8,6 neki jó volt, utána a MM-ben mondták, hogy 5 körül kéne lennie), így azt mondta, felesleges terhelésest csináltatni.
Szia!
Én vagyok a fogászatos:)Gócos volt. Kb. másfél hónap után csökkent és rá még egy hónapra sokkal kevesebb lett a kihulott mennyiség, meg nem állt teljesen, de sokat javult, bár már fogalmam sincs, mennyi a normális hajhullás mennyisége.
Kedves fórumtársak!
Érdeklődnék,hogy valakinek okozott-e már hajhullást egy gócos fog (gyulladt a gyökere körül),és elmúlt-e a hajhullás a fog kihúzása után???
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!