Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Most vettem a napokban valami immun erősítő teakeveréket,de ilyen rosszat még életemben nem ittam.Valami "mézbokor"keverék,de iszonyú.a csalánnal csak annyi a bajom,hogy csípi a nyelvem.
szerintem úgy leszokok,...!
Igen. Én együtt ittam a kettőt, egy kanál cickafark egy kanál palástfű, inkább a cickafark keserű ize dominált, de raktam bele 2 kanál mézet és így tűrhető. De amúgy hozzá lehet szokni :)
Én úgy hallottam hogy ezek a gyógynövények így keverve hatnak a legjobban.
De majd érdelkődöm hogy jó e inni külön külön és mikor kell.
Ez nagyon jó! Egyre több a pozitív tapasztalat a cickafark teáról. :)
Kerkira! Szerinted lehet a teához egy kanál mézet hozzá keverni? Hátha úgy jobb az íze.
Nikike26! A palástfű teát is próbáltad? Ha igen, annak milyen az íze?
Sziasztok!
Én is iszom a cickafark + palástfű teát. Most jött meg először mióta abbahagytam a gyógyszert.
Egyszerűen hihetetlen!!! Megjött 28 napra és nem görcsöl a hasam, szinte semmit nem érzek!!! Pedig máskor az első napot csak 2-3 fájdalomcsillapítóval bírtam ki. Nagyon szuper!!!
Pedig én csak pár napig ittam és ilyen hatás!
De én úgy olvastam hogy ezeket max 1 hétig lehet lehet inni havonta. Szerintem többször nem kell.
Szia Zsuko!
Mostmár több helyen olvastam,ill. itt is írták többen az a lényeg, hogy a mensi második napjától egészen peteérésig minden nap kell inni a cickafarkot, a peteéréstől menstruáció első napjáig meg a palástfüvet. Eleinte nem tudtam, hogy így kell, de teljesen véletlenül (az égiek is ezt akarták) így ittam a cickafarkot decemberben is, meg januárban is. Palástfüvet még nem vettem, de most kipróbálom azt is. A cickafark az ösztrogént pótolja, a palástfű meg a progeszteron szintet emeli (?) vagy mi...
Volt aki írta, hogy nagyon bekavart a ciklusába a cickafark, ezért sem szabad egész hónapban inni, csak a ciklus első felében. A mennyiséget illetően is eltérő javaslatok vannak, én "Gyuri bácsi" tanácsára, két csapott evőkanál füvet forrázok le, 20 percig állni hagyom, leszűröm, délelőtt folyamán kortyonként iszogatom.
Sziasztok Csajok!
Hát egyre jobban kezd engem is érdekelni ez az egész gyógynövényes buli. Az a helyzet, hogy ez már a második hónap, amikor ittam a cickafark teát, és most is 28 napra pontosan jött meg. Semmi közti vérzés, semmi barnázás. Annyira fura, mert ezt nálam 3 éve csak gyógyszerrel, vagy még azzal sem tudták elérni. Egyelőre ez az egész annyira hihetetlen számomra, hogy ezen felbuzdulva elkeztem végre én is a csalános áztatást, de csak heti 1x.
Hajügyileg sajnos változatlan a helyzet :(( nagyon hullik, úgyhogy visszatértem a jó öreg elseve sampon és balzsamhoz. Alpecin és társai teljesen tönkretették a hajam. Száraz, töredezett, fénytelen :( amig elseve-t használtam, legalább az a pár szál hajam fényes, egészséges volt. A ricinus+tojássárga pakolást heti egyszer használom.
Igen a csalánra én is eszküszöm. 5 hónapja áztatom a fejem/hajam benne. Inni évek óta iszom és én is olvastam ezeket a Mária Treben könyvben. Én is alig várom, hogy tavasszal a friss csalánt tudjam alkalmazni. Most fogyott el az ősszel szedett mennyiség. Tavaszig a boltban kaphatókkal pótolom és nem hagyom abba. Én még kiegészítem körömvirág, levendula, rozmaring és kamilla teával is. Nekem is nagyon jót tett, de én nagyon sok mindent mást is használtam párhuzamossan melette. A hajhullásom megállt és visszadúsult a hajam.
Próbálja ki mindenki + 1 therápiaként.
HAJÁPOLÁS címszó alatt a következőket találtam:
"Egy-egy marék friss csalánt, diófa-, nyírfa- és bodzalevelet valamint a vérehulló fecskefő egy szárát hideg vízbe áztatjuk, majd felmelegítjük míg éppen forrni nem kezd. Három percig állni hagyjuk.
A főzet felét felhasználva színszappannal hajat mosunk, majd vízzel öblítjük.
A főzet másik felét néhány percig rajta hagyjuk a hajon ill. a fejbőrön, és utána öblítjük le tiszta vízzel."
Érdekesség:
"Erősebb diólevél-főzetet erős hajhullásnál használhatjuk, alaposan dörzsöljük be vele a fejbőrt."
Főzethez: egy evőkanálnyi összeaprított diólevelet veszünk 1/4 liter vízzel.
Itthon elővettem egy ősrégi Maria Treben könyvet (Egészség Isten patikájából), és figyeljetek csak mit olvastam:
"Ha az emberiség tudná, micsoda gyógyereje van, nem termesztene mást, csak csalánt."
"Nemrégen megismerkedtem egy 50 év körüli hölggyel, aki ritkás hajzata miatt kénytelen volt parókát viselni. Emiatt azonban még a maradék haja is kihullott. Azt tanácsoltam neki, hogy mossa meg a fejét friss csalán főzetével majd pótlólagosan csalángyökérből készült főzettel is. Megfogadta a tanácsomat, és hétről hétre látni lehetett, hogyan nőtt ki a újra a haja és lett egyre dúsabb."
Mit szóltok? Még nincs vége..
"Bizonyos életkorban csökkenni kezd a szervezet vastartalma. Fáradékonyság és kimerültség tünetei lépnek fel ilyenkor, az ember úgy érzi, hogy megöregedett és a teljesítőképessége sem a régi. Ilyen esetben a legjobb eredménnyel alkalmazhatjuk vastartlama miatt a friss csalánt."
És még egy tucat bajra jó:
"A legjobb vértisztító és egyúttal vérképző gyógynövényünk. Mivel kedvező hatással van a hasnyálmirigyre is, a csalánteával a vércukorszintet is csökkenthetjük. Gyógyítja a húgyutak megbetegedéseit és gyulladásait éppúgy, mint a vizeletpangást. A székletürítést is könnyíti.
A népi orvoslásban a csalántea hetekig tartó ivókúra formájában máj- és epebántalmak, lépmegbetegedések, még a tumort is ideértve, a gyomor és a légzőszervek hurutos megbetegedései, gyomorgörcsök és -fekélyek, bélfekélyek és tüdőmegbetegedések ellen is javallt. A teát csak forrázzuk, nehogy az értékes hatóanyag elillanjon belőle. Vírusos megbetegedésektől és baktériummal fertőzött váladékoktól ugyancsak hatásosan véd.
Ha valamilyen allergiában szenvedünk, fogyasszunk hosszabb időn át csalánteát. A csalán ellenállóbbá tesz bennünket, ha hajlamosak vagyunk a megfázásra, segít köszvényes és reumatikus panaszok esetén is."
Felhasználási módok:
Teaöntet: 1 púpozott teáskanál csalán 1/4 liter vízhez: csak forrázzuk, rövid ideig áztatjuk.
Hajmosás: egy ötliteres edényben 4-5 összemaréknyi (jó ez a kifejezés) friss/szárított csalánra hideg vizet öntünk, majd lassú tűzön forrásig melegítjük. Ezután öt percig állni hagyjuk. Ha gyökeret használunk, jó összemaréknyit áztassunk hideg vízben egy éjszakánt át, másnap forraljuk fel és 10 percig hagyjuk állni. A fej mosásásához ilyenkor színszappant használjunk.
Szerintem előbb én is bolti csalánszeszt veszek, de ha szép idő lesz, tavasszal lehet, hogy szakajtok az árokszélről is :)
Hello Lányok!
Én csalán főzetet használtam / használok. Valóban nagyon jó és nekem is eltüntette egy bőrelváltozásomat a homlokomon:-)
A gyógynővényes könyvek nagyon sok pozitiv hatást felsorolnak. Én használom mindenhogy.
Sya Kislányok!
Nagyon ajánlom a csalánszeszt,egyáltalán nem szárítja ki sem a fejbőrt,sem a hajat!Sőt!!..ez hogy 10 naponta mosok hajat,szinte magam sem hiszem!Sajnos a lábujjaimon van ,azaz volt valami "fekély szerű",amit 2 orvos is megvizsgált már,és egyik krém sem használt amit kiírtak rá.Gondoltam egy vakmerőt,naponta 2x bespriccelem a csalánszesszel,-és lássatok csodát!Teljesen normalizálódott a bőröm!Nyoma sem maradt a gyulladásnak,vagy akárminek...ami szerintem a Litalir gyógyszer mellékhatása.Most egy hétig inni fogom a csalán teát,de csak módjával,mert nekem mindenre vigyáznom kell a betegségem végett.Egyébként nem értem miért szedtek egyszerre ennyi vitamint,meg étrend kiegészítőt,amikor 1 alma,vagy 1 banán,vagy bármi gyümölcs sokkal jobb hatással lehet a szervezetre.A csalánszeszt nagyobb üzletekben,drogéliákban és gyógyszertárakban lehet kapni,és vannak benne megfelelő vitamin és olaj adalékok,..már amennyire eltudtam olvasni.600-700ft körül van az ára 200ml-nek.
Szia!
Én eddig még nem használtam a csalánt,illetve valamikor lánykoromban kb 12-13 évvel ezelőtt.Most láttam Fáradt fórumtársunk képeit a naplójában és kedvett kaptam a csalán főzethez és veszek szeszt is.
Nálam ami a nagy áttörést hozta a ricinus olaj,de szedek mellé még Lucerna kapszulát.Hair clinicet,Elevitet.Hormonális fogamzásgátlót.Szóval ez így mind globálisan használt.
Köszi szépen ! :)
A C-vitamint évek óta szedem 1000-1200mg-ost! Amit néztem az csak cink volt ,de akkor meg is veszem ! Köszike .További napsütéses szép napot :o))))))
Szia,biztos elég lesz,mert Nekem annak idején a bőrgyógyász cinkes port írt fel és az 20 mg cinket és 60mg c vitamint tartalmazott/ tasak.
Ha nincs a cink tabi mellett C vitamin akkor vegyél be külön ,tudom a Lucerna is tartamazz C vitamint ,de az a biztos ha még veszel be mellé.Persze csak ha nincs a cink tablettádba C vitamin.
Sziasztok !
Kérdeznék,a 30mg-os cink elég ? napi 1db?
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!