Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

3454. kerkira (válaszként erre: 3449. - Sysy66)
2010. febr. 19. 07:11
zsírosodhat a lucernától???? ezt hol olvastad?
3453. gyöngyszemü (válaszként erre: 3449. - Sysy66)
2010. febr. 18. 23:29
Lehet én is azért vagyok állandóan éhes???? Egy csomót híztam amióta napi 2 szedek! :-((((( Viszont egyáltalán nem hullik a hajam! :-) Melyik jobb kövéren nem kopaszon, vagy soványan kopaszon?? :-((
3452. sysy66 (válaszként erre: 3451. - Tempest)
2010. febr. 18. 19:36
rougj
3451. Tempest (válaszként erre: 3448. - Sysy66)
2010. febr. 18. 18:05
Milyen fejbőrtisztítót használsz??
3450. Csigusz 79 (válaszként erre: 3439. - Zsuko84)
2010. febr. 18. 17:08

Sziasztok!

Én is sokat hajgumiztam,sikerült is azon a részen a hajam "betörni",de azt mondják ha lazán fogjuk össze akkor ok,de azért ne mindennap.Ha erősen gumizzuk törik a haj és kihúzza a hajat.

3449. sysy66
2010. febr. 18. 09:00
és igen a lucernát én is abbahagytam egyrészt nagy étvágyam lett tőle másrészt attol is zsirosodhat
3448. sysy66 (válaszként erre: 3447. - Little-girl)
2010. febr. 18. 08:59

szia mintha csak a saját torténetemet olvaasnaám

menj el hajdiagnosztikára lehet hogy zsiros korpád van neked is amit normál dolgokkal nem tudsz kimosni a hajadbol..nekem is fejbortisztitiot irt fel 3 honap alatt rendbe tesz a hajam

irj ha van kérdésed

2010. febr. 18. 08:56
Sziasztok!En mar teljesen ketsegbe vagyok esve,ez a haj dolog kikeszit :(( Meg "csak" egy eve szenvedek a hajam miatt,de mar nem birom :(( Tavaly ev elejen dontottem ugy,hogy abbahagyom a fogamzasgatlo szedeset.Eszembe sem jutott,hogy valami baj lehet belole.Hat egy-ket heten belul hullani kezdett a hajam,de nagyon,mosasnal,fesulkodesnel vagy ha megerintettem,rengeteg haj maradt a kezemben :( Nagyon megijedtem,nem akartam megkopaszodni.Igy inkabb ujra szedni kezdtem a fogamzasgatlot,meg egy csomo mindent kiprobaltam,nekem akkor a revalid valt be talan.Es levagattam a derekig ero hosszu hajam,kb.30 cm lement belole..Mar nem hullot,de elegge leritkult.Egy ideig minden jo volt,es novemberben dontottem ugy,hogy vegleg leallok a fogamzasgatlorol.Egy honappal elotte elkezdtem revalidot szedni,a hajam picit hullot de nem volt olyan veszes mint az elso esetben.Most negyedik honapja nem szedem,nem hullik,hala az egnek.Viszont annyira zsirosodik hogy az valami kegyetlen.Megmosom vasarnap este,akkor tok ju,szep dusnak hat.Masnap este is meg eleg normalis,de kedd reggel mar nagyon lapos es alig varom hogy este hajat mossak,csupa zsir.Frurumat mar el kell tuznom hajpanttal kulonben nagyon szegyelenm magam :( Annyira rossz ez igy,olyan igenytelennek erzem magam,de nem akarok naponta hajat mosni.Probaltam a teafa olajat de csak a fejborom lett meg szarazabb tole,ecetes obliestol meg csak budos lett a hajam :( Nem tudom,hogy a fogamzasgatlo abbahagyasa miatt zsirosodik-e ennyire vagy a lucerna kapszulatol,de barmit megadnek azert,hogy ujra szep dus,nem zsiros hajam legyen.Mert ez igy nem elet,csak szenvedes.Bocsi,hogy ennyit irtam,de mar komolyan nagyon elvagyok keseredve :(((
3446. berka01
2010. febr. 17. 16:04

10 g csalánlevél 40%os alkohollal készült kivonata.

-

hű, ez a 10 gr nem túl sok

az alkohol amúgy szárít. A hajam viszont nem zsírosodik lassabban.

ám, épp ma reggel néztem :o), h száraznak tűnt a hajam. pakolást kéne feltennem. próbálkozom a ricinussal.

sampon: plantur39-re váltottam alpecinről. de én a csaláncseppnek tulajdonítom a hatást (hogy sokkal kevésbé hullik), mert mindennap kenem, de mosni nem mindennap mosom, így a bizsergést a csalánhoz tudom kötni.

3445. berka01 (válaszként erre: 3419. - Sysy66)
2010. febr. 17. 15:59

sziasztok, hello sysy, nézem neked:

CSALÁN cseppek (Tinctura Urticae foll)

50 ml - 955 ft (BIOEXTRA)

gyógyszertárban vették nekem

Én mindennap kenem a fejem. Egyébként szokott bizseregni :o) napközben. Kb 2 hete használom lassan, a fele elfogyott. Úgy vettem észre, h nem hullik annyi hajam! Ha beletúrok már van hogy nem marad a kezemben semmi. Ez nagyon jó hír ám :o). nekem.

Fotót kéne felraknom, de annyira világvége látvány... A kedvetekért csinálok majd azért.

-

Azon látszik majd a kerastase eredménye is. (bár a hullást nem blokkolta, lett sok új hajaim)

3444. 5e48d37001 (válaszként erre: 3443. - Zsuko84)
2010. febr. 16. 16:07
Igazán nincs mit:)
3443. zsuko84 (válaszként erre: 3442. - 5e48d37001)
2010. febr. 16. 16:04
Köszi! :)
3442. 5e48d37001 (válaszként erre: 3440. - Zsuko84)
2010. febr. 16. 15:59
Én csináltam candida diétát olyan 5 évvel ezelőtt,alig ettem normális ételeket,fél évig bírtam.Akkor 0 eredménnyel,utólag kiderült a párom diabétesze miatt van ez,de ahogy inzulinos lett el is múlt a problémám.Egészen 4 évre,de ahogy elkezdtem szedni a fogamzásgátlót a hajamra,negyedévenként vásároltam a Canesten combit.De amióta szedem tényleg nem érzem,hogy alul is van testrészem.)Én csak ezt szedem nem csinálok candida diétát külön.Nem is merném bevállalni,annyira féltem a hajam.
3441. 5e48d37001 (válaszként erre: 3439. - Zsuko84)
2010. febr. 16. 15:55

Szia!

Én is gumizom,mert ahhoz a kontyhoz amit fésülök szükségesDeannyira laza éppen,hogy csak tartja egy kicsit a hajat.Nagyon szorosra,hátragumizva biztos nem használ a hajnak,de Én lazán gumizom,nekem inkább töri a hajamat egy picit,de a szilikonos hajvégápoló úgy tűnik segítet valamennyire..

3440. zsuko84 (válaszként erre: 3438. - 5e48d37001)
2010. febr. 16. 15:50
Szia Anonima! Én tavasszal szeretném elkezdeni a lucerna kapszula szedését. Olyan sokan dicsérik, gondoltam én is kipróbálom. Tényleg eltüntette a candidádat? Te csináltál candida diétát, vagy ezt egyedül a lucernával sikerült elérned?
3439. zsuko84
2010. febr. 16. 15:47
Sziasztok! Nektek mi a véleményetek a hajgumi használatáról? Egy csomó helyen olvastam, hogy nem egészséges, nem tesz jót a hajhagymáknak. De azért állandóan lógni se hagyhatom, főleg, ha a hajmosást szeretném elkerülni, az összefogott haj jó trükk. :) Én heti 2 alkalommal szoktam összefogni a hajam. Egy csomó kolléganőm meg állandóan hajgumit használ, de azt nem látom, hogy kopaszodnának. Szerintetek?
3438. 5e48d37001 (válaszként erre: 3432. - Tüsszi)
2010. febr. 16. 11:49

Kedves Tüsszi!

Én flavinos lucerna kapszulát szedek,ami szőlőhéj kivonatot tartalmazz.

Ebből max.napi 2 szemet lehet bevenni.

Nekem is csupa jó tapasztalataim vannak.Nagyon sok volt a gyomorsavam,ami megnehezítzette az életem, ez most nincs.És az a undi candidám is eltűnt,ami amúgy 3 havonta visszaköszönt .Ezt egyébként a fogamzásgátlónsak tudom be,de most már az sincs.

Az Én anyagcserém amúgy is gyors ilyen jellegű tapasztalataim nincsennek.

Sajnos most nem lehet beszerezni azt a fajtát amit Én szedek,most az anyukámét kunyiztam el.A Herbáriában folyamatosan rendelik nekem.A netről meg csak úgy lehetne rendelni,ha a frendelés összege 10ezer forint legalább.

Szóval,ha nem tudok hozzájutni ehhoz a fajtához alternatív megoldásként beszerzem a drogéria hálózatokban kaphatót.

3437. Tüsszi (válaszként erre: 3436. - Sysy66)
2010. febr. 16. 11:31
Ezzel nincs is baj...:)
3436. sysy66 (válaszként erre: 3434. - Tüsszi)
2010. febr. 16. 11:06
igen de a lovak fel is szoktak fujodni:D::D
3435. Dudika76
2010. febr. 16. 10:43

Én is ezt a ZöldV.lucernát szedem , nem olyan régen !Az enyémen az áll 100% lucernaörlemény! 150db és a medilinébe vettem kb 1500-ért. Nekem jónak tűnik,igaz diétázom is, az anyagcserém is sokkal jobb,persze ez lehet a sok salátától! Viszont az enyémen napi 4-5db áll, én csak max2 szoktam !

Tüsszi Te menyit szedsz ?

3434. Tüsszi (válaszként erre: 3433. - Sysy66)
2010. febr. 16. 09:43

Talán mert felgyorsítja az anyagcserét...?

Van egy ismerősöm, aki rendszeresen olyan diétát tart, hogy a búzát reggel beáztatja vízbe, és egész másnap ezt eszegeti. Amikor megkérdeztem tőle miért csinálja, azt válaszolta, hogy a legjobb "szálkásító" módszer. Idézem: "nézd csak meg a lovakat!":). Amúgy hivatásos táncoktató a hölgy, és így közel az 55 felé is nagyon szép izomzata van.

Az én "böjtöm" heti max. háromszor: 12 óráig csak gyümölcs és minimum 1 liter ásványvíz. Állítólag jó méregtelenítő hatása van.

3433. sysy66 (válaszként erre: 3432. - Tüsszi)
2010. febr. 16. 09:23

szia én is szedte nekem nagyon lekototte a savam is mintha nagyonbb lett is volna az étvágyam tole.meg is ijedtem és inkább abbahagytam:)

nem akartam elhizni

3432. Tüsszi
2010. febr. 16. 08:31

Kedves Mindenki!

Abban kérném a segítséget, hogy tudja-e valaki közületek mi a különbség lucerna kapszula és tablatta között. Melyik jobb?

Eddig tablettát szedtem, amiben cékla őrlemény is volt(150 db-os), most a lucerna kapszulát szedem (60+18 db-os). Mindkettő terméket a Zöld V.. készíti. Van valami tapasztalatotok (és most nem pénz-megtakarításra gondolok)?

Amúgy összetalálkoztam egy nagyon aranyos bioboltos nénivel, aki szintén ajánlotta a lucerna fogyasztását (a fia 25 kg-ot fogyott miközben szedte, persze diétázott is, de nem erőltette meg magát). Szerinte egy kúra 3 hónap, ez alatt az idő alatt észlelni kell a javulás valamilyen formáját. Elsősorban az étkezési szokások változhatnak meg pozitív irányba.

És tényleg!

Amióta szedem: nem kívánom és nem iszom kávét, mentes vizet iszom (pedig bubis víz nélkül el sem tudtam volna képzelni az életem). A halat nagyon nem szerettem, mostanában ha nem ehetek minden másnap, nagyon hiányozna. És a lényeget a végére hagytam: kocadohányos voltam. Csaka amunkahelyemen dohányoztam, max napi 5 szál. Persze kellett némi elhatározás is, de január óta 1 szálat sem szívtam el és nem is hiányzik.

A bioboltos néni még azt is mondta, hogy ha a test kezd elsavasodni, azt általában a derék tájon történő elhízásban jelentkezik. A lúgosítástól nem fogyást kell elsősorban várni, hanem a testen arányosanbb lesz a zsíreloszlás és ettől formálódik.

Szóval remélem ti is lelkesen szeditek tovább!

Szép napot nektek!

3431. Lillacska (válaszként erre: 3428. - Fd26a014e9)
2010. febr. 16. 08:19

Gyonyoru hajad van.

Sok minden hozzajarulhat, de abban igazad van hogy a szappanban nincsenek karos anyagok (mind a szinezekek, illatanyagok es egyeb csuda dolgok). A szappan elsodleges es egyetlen szerepe hogy tisztitsa a hajat es a fejbort.

Nagyon sok kozmetikai termek sokkal tobb karos anyagot tartalmaz mind amennyit hasznal.

3430. fd26a014e9 (válaszként erre: 3429. - Fáradt*)
2010. febr. 15. 22:05
Biztos az is befolyásoló, de azt hiszem tehetünk ellene is kicsit. :)
3429. Fáradt* (válaszként erre: 3428. - Fd26a014e9)
2010. febr. 15. 21:40
Apám 83 éves,és kimondottan csak az Ultra port ismeri,mint hajápoló szer,Még most is több haja van mint nekem!Az öcsém is ilyen hajjal büszkélkedik mint én,csak az még zsírosodik is!Én már a géneket hibáztatom...
2010. febr. 15. 20:35
Én valódi, házi disznózsírból főzött szappanal mosom a hajam. Hogy milyen tőle? Mindjárt teszek fel képet róla. Nekem ez vált be.
3427. Fáradt* (válaszként erre: 3425. - 5e48d37001)
2010. febr. 15. 17:47
Én meg a csalán krémre kerestem rá.,és lehet kapni.Nagyon örülök!A drogéliában megrendeltem,ha nem hoznak akkor marad a Net!De jó,hogy van...mind kettő!
3426. Catrin89 (válaszként erre: 3264. - Zsuko84)
2010. febr. 15. 16:51

Szia!

Köszi! :) Akkor beszerzem én is, hátha segít.

3425. 5e48d37001 (válaszként erre: 3417. - Berka01)
2010. febr. 15. 15:38

Szió:)

Engem is érdekelne ez a csalán csepp.Melyiket használod?Rákerestem a neten és a Varga féle jött elő.Az jó? Vagy másik fajtát használsz?Mert láttam létezik csalán gyökeres ez a Varga meg csalán leveles ennek nem tudom a nevét elfelejtettem:)

Köszi és javulást neked:o)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook