Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

3544. Kriszti69 (válaszként erre: 3543. - 31bc25d879)
2010. márc. 9. 08:44
Köszönöm a segítséget:) A Varga cseppeket használtam már, az semmit sem használt, arról nem is beszélve, hogy nekem drága:( Meg a többi sem olcsó így együtt. De azért próbálkozom...) Hozzátenném még, hogy sajna a táplálkozásom nemigen rendszeres, és hajlamos vagyok pl. csak csokin élni egy nap, és nagyon keveset iszom. Valahol hallottam, hogy a kevés folyadékbevitel is hozzájárulhat a hajhulláshoz, satnyuláshoz.
3543. 31bc25d879 (válaszként erre: 3541. - Kriszti69)
2010. márc. 9. 08:25

Szia!

Ismerjük az érzést, hidd el, szőrnyű.

Nekem is pajzsmirigy betegségem van, csak én túlműködöm. Tavaly nyáron 1,5 hónap alatt, elment a hajam egyharmada. Nagyon kikészültem én is. Most lekopogom: rendeződtem, nem hullik már és visszasűrűsödött. Amit használtam: Revalid, Forcapol, HairClinic, Cink, A.vit. E vit, Varga féle hajcsepp és csalános-levendulás-rozmaringos-körömvirágos-kammillás gyógynővényés áztatás-öblítés. Mind egyszerre és egy idejűleg....nem volt mire várnom. 1,5 hónapig ezeket egyszerre szedtem, előírás szerint, majd fokoatosan elhagytam a szereket. A HairCliniket 5 hónapig szedtem. Mára maradt a varga féle hajcsepp és csalán.

Csináld meg, őszintén ajánlom mindenkinek!

Kívánok mindenkinek mindenjót és sikeres hadúsulást:-)

3542. Köbüki40 (válaszként erre: 3510. - Berka01)
2010. márc. 8. 22:49

A bőrgyógyász akit kértél: dr.Körmendy Miklós, Bp.Ferenc krt.32. Tel.: 06 309 660 979

E-mail: duoderm@duoderm.hu

Sok szerencsét és mielőbbi dúsulást nektek!

3541. Kriszti69
2010. márc. 8. 21:09
Sziasztok! 41 éves vagyok, tizenéves koromig nagyon szép dús hajam volt, aztán nagyon lassan kezdett kevesebb, vékonyabb lenni. Sosem volt irtelen látványos hajhullás, de ennyi év alatt olyan ritkás és élettelen, fénytelen a hajam, hogy el vagyok keseredve. Voltak próbálkozásaim bőrgyógyásznál, de mind azt mondta, örökletes. 7 éve derült ki, hogy pajzsmirigy alulmüködésem van, de az gyógyszerrel rendben van, az endokrinológus legyintett, és azt mondta, nem ettől van a hajhullás. Egyszer megnézték kamerás technikával, a hajhagymáim szinte nincsenek is, annyira satnyák. Szedem a Revalidot, de nemigen használ. Nem használok különleges sampont, se pakolást. Nem tudok hinni semmiben. Fogalmam sincs mit tegyek. Sosem tudok szép frizurát csinálni, mert nincs tartása, inkább csak feltűzöm egy csattal. Mi a véleményetek, merre induljak a megoldásban? Csodát nem várok, ennyi év után nem lesz dús hajam, de legalább kevesebb sem.
2010. márc. 8. 18:03

Magamról, a jelenlegi helyzet:

Aminexil elfogyott, szedek sörélesztőt, cinket, és kb. 2 hete a saw palmetto-t. A lucernát most pihentetem 1 hónapig.

A hajhullásom naponta kb. 30 szál. Hajmosás előtt bedörzsölöm a fejem Bánfi hajszesszel és kifésülöm, ez kb. 50 szál, hajmosáskor kb.15 szál, szárításnál szintén ennyi. Hát ez azért hatalmas változás a kezdetekhez képest, mikor egy sima fésülködésnél kb. 200 szálat simán összeszámoltam számoltam, viszont egyre jobban ritkul a hajam. :(

2010. márc. 8. 17:54

Nagyon érdekes ez a vas dolog. Én is csináltatok egy vérképet, mivel nekem soha nem nézték a vaskötő kapacitásomat. (holnap kérek is beutalót)

A vasszintem általában mindig a megengedett felsőhatáron túl van, sőt volt már háromszorosa is. A háziorvosom nem foglalkozik vele, mivel a többi értékem - és ebbe a májfunkciót is beleértem - megfelelő.

Mikor még terhes voltam, volt olyan, hogy a magas vasszint felett vérszegénység alakult ki nálam. Erre a védőnő mintha azt mondta volna, hogy a vasfelszívódási zavar okozhatja. Bárcsak tényleg ez lenne.....

Hogy jelölik a laborpapíron a vasmegkötő kapacitást?A neten úgy találtam meg, hogy TVK. Ez lehetséges?

2010. márc. 8. 17:46

Sziasztok!

Szó volt a mezoterápiáról, hát nekem semmit nem használt. Jó sok pénzt otthagytam. Bőrgyógyászhoz jártam kezelésre és egyébként a fájdalom ami ezzel jár egyáltalán nem vészes.

3537. zsuko84 (válaszként erre: 3535. - Mókica)
2010. márc. 7. 22:56
Ha Apukádnak van ritkás haja, az még nem jelenti azt, hogy ti is örököltétek a génjeit. A szakemberek azt mondják, hogy a hajhullásért felelős gén anyai ágon örökölhető. Na, én ezért vagyok berezelve, mert nálam pont ez a szitu áll fenn. Bátyámnak nagyon ritka már a haja, és én is küzdök a hajhullással. Azt nem tudom, hogy a megritkult részeken nő-e új haj, az attól függ, hogy a hajhagymáid életképesek-e még. Egyáltalán nem lehetetlen, hogy újra beindul a növekedés. Épp ezért jó a ricinusos pakolás, mert tápláló. Én úgy szoktam a ricinusos pakolást, hogy egy tojássárgáját összekeverek annyi ricinusolajjal, hogy jó sűrű legyen, aztán adok hozzá 5 csepp A vitamin olajat, 5 csepp D vitamin olajat, egy E vitamin kapszulából (200 mg-os) belenyomom az E vitamin olajat, rakok még bele pár csepp citromlevet és egy mokkáskanál mézet. Ezt hajfestő ecsettel felviszem a hajamra, rajta hagyom egy órát, úgy, hogy zacsit húzok a fejemre, meg törölközőt, aztán lemosom. Ha nagyon száraz a hajvégem, akkor mindenből a dupláját rakom bele, és az egész hajamat bekenem. Az A és a D vitamin olajat receptre lehet kapni. A D vitamin olaj neve Vigantol. Ezt heti egyszer csinálom, de régebben heti kétszer csináltam pakolást.
3536. zsuko84 (válaszként erre: 3534. - D u d o r k a)
2010. márc. 7. 22:37
Nekem a Hgb szintem teljesen normális volt. Majd rákérdezek a háziorvosomnál, hogy melyik jelenti a vérképben a vasmegkötő kapacitást. Én szedek B12 vitamint is, pontosabban mondva azt is tartalmaz a multivitaminom. Megnéztem a neten ezt a Maltofer rágótablettát. Hát az se piskóta mennyiségű vasat tartalmaz. Ha kész a vérképem, akkor megírom, hogy mi a helyzet.
3535. Mókica (válaszként erre: 3530. - Zsuko84)
2010. márc. 7. 19:14

Köszike a válaszodat:)

Nekem is van egy rész a halántékomnaél mind két oldalt ahol kevesebb a hajam, igaz mióta a ricinussal kenem, sokkal erősebbek és beindult a növekedés is,de mégis foltosnak látom...kevesebb van azokon a részeken:( ez örökletes lenne? Oda már sose nő új haj??:( ÁÁ úgy elkeseredtem ettől!!!

Régi képeimet visszanézem és igencsak a 2007.-es képeken is látszik már, nekem még akkor annyira nem tűnt fel..majd terhes lettem, szoptatás, mégtöbb kihullott..

A báttyámnak is pont ott hullott ki! Fateromnak van ilyen haja...:(((((((

Remélem nekem nem fog tovább kopni!!

Te hogy használod a pakolást???

2010. márc. 7. 18:54
Szia! Igazándiból a Hgb szintem volt alacsony, és a doki ezért gondolta, hogy vasfelszívódás állhat a háttérben. De Anonima és a gyógyszertárosnéni is azt mondta, hogy a vasmegkötő kapacitás is legalább olyan fontos (csak én nemtom, hogy azt hol lehet megnézni). No erre nekem Maltofer rágótablettát írt fel, ami vasat és folsavat tartalmaz. Hát nem tudom.. mikor utánanéztem, akkor a B12 hiányát is felsorolták az alacsony hgb-hoz.. majd meglátjuk... de kíváncsi vagyok, hogy Nálad milyen lesz a vérkép, majd írd meg!
3533. zsuko84 (válaszként erre: 3532. - D u d o r k a)
2010. márc. 7. 15:40

Szia! Én jelenleg Neo-Ferro-Folgammát szedek, ezt írta fel a háziorvosom. Valamikor novemberben voltam vérvételen, ha jól emlékszem, és 6,4 volt a vasam. Most már kb. 4 hónapja szedem a tablettát, és pont holnap megyek vérvételre. Azt mondta a dokim, hogy kb. 3-6 hónap mire elkezd beépülni a szervezetbe a vas. Gondoltam holnap elmegyek, aztán megnézetem, hogy hova jutottam a 4 hónap alatt. Szerintem keddre meg is lesz az eredmény, majd megírom, hogy milyen lett. Azt nem tudom, hogy a felszívódással vannak-e gondok. Mi jelzi a vérképben a vas felszívódást? Mert az ok, hogy a vas az Fe, de melyik a felszívódásért felelős képlet?

Tehát, Te most feltornáztad a vasadat, de továbbra is azon a szinten van, vagy mindig lemegy? Szedsz most valamit rá?

3532. d u d o r k a (válaszként erre: 3527. - Zsuko84)
2010. márc. 7. 13:50
Zsuko, mikor kiderült, hogy vashiány miatt hullik a hajad, milyen tabikat írtak fel rá? Voltál mostanában vérvételen? Érdekes, mert a kezdetek-kezdetén (10 éve) nekem is nagyon alacsony volt a vasam, azóta szépen visszatornáztam olyan 20-as tartományba, de a doki szerint vasfelszívódási problémák még mindig vannak.. ezek szerint akkor Neked is a felszívódással vannak gondok?
3531. d u d o r k a (válaszként erre: 3516. - Fáradt*)
2010. márc. 7. 13:46
Fáradt, határozottan javult a hajad, úgyhogy csak így tovább!!!
3530. zsuko84 (válaszként erre: 3529. - Mókica)
2010. márc. 7. 11:40
Szia! Én majdnem 2 éve használom a ricinusos pakolást, de nekem a hullást nem állította meg, mivel így utólag kiderült, hogy a vashiányom miatt hullott borzasztóan a hajam. Viszont a ricinusos pakolás iszonyat sokat erősített az elvékonyodott hajszálaimon, sokkal rugalmasabb lett a hajam, és elöl a halántékomnál, meg a homlokom vonalában annyi babahajam van, hogyha összetűzöm a hajam, akkor olyan, mintha frufrum lenne. :)Szerintem mindenképp érdemes lenne a tesódnak kipróbálni, de mivel fiú, nem hiszem, hogy hajlandó lenne rendszeresen alkalmazni. Ezen a téren a férfiak nem kitartóak. :(
3529. Mókica
2010. márc. 7. 05:09

Csajosok van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy kopaszodás esetén is használ a ricinus? A Báttyámnak kb 10 éve egyszer lett befestve a haja feketére, azaz bocsánat csak szinezve szilveszter alakalmáből ha jól emlékszem! Azóta egyre kevesebb haja van elől :( Próbálok rávenni, hogy próbálja ki a ricinust, de megmondom őszintén én se vagyok benne biztos, hogy ilyesmit is visszalehet még forditani??? Vagy csak hosszabitásra jó?

Hónapokkal ezelőtt volt egy kedves fórumozó, aki elég hosszan leirta milyen okokból hullik ki a haj..nem emlékeztek melyik hozzászólás volt? Próbálom meglelni de nagyon elmúlt az oldalak között! Emlékszem ott nagyon jó dolgokat olvastam...előre is köszike!!

Irjon kérlek valaki akinek kopaszodást forditott vissza a ricunus!!

Puszó

3528. hukka
2010. márc. 5. 22:47
Havi 2 alkalommal olivaolajjal bedörzsölöm a fejbőrömet.Nekem száraz is.
3527. zsuko84 (válaszként erre: 3520. - Tigris1971)
2010. márc. 5. 22:05
Nekem az ősz és a tavasz szokott nagyon durva lenni. Most ősszel kb. napi 150 szálat vesztettem. Mosáskor olyan 270 körül. Már 7 éve kezdődött a problémám. Azóta megritkult a hajam, és elgyengült. De a ricinusolajos pakolást már majdnem 2 éve használom, és rengeteget erősödött tőle, de hullani ugyanúgy hullott. Mint most utólag kiderült nekem a vashiányom okozta. Legalábbis most úgy néz ki, hogy az, mert jelenleg napi 25-30 szál hullik, mosáskor meg olyan 70 szál. Remélem a tavasz nem fog megint bonyodalmat okozni.
3526. Tigris1971 (válaszként erre: 3524. - 5e48d37001)
2010. márc. 5. 17:00
A lucerna tablettát én is szedem mióta olyan jókat olvastam róla nálatok.A ricinus olajjal is próbálkozom,meg forcapillal.A bőrgyógyász felírt a múltkor egy cinket meg még valamiket tartalmazó port,amit a gyógyszertárban kevertek ki hosszas könyörgés árán.Azt mondták,nagyon hatásos ,de nem szokták a gyógyszertárak vállalni mert nagyon macerás elkészíteni.Száz apró zacskóba csomagolták,abból kell reggel este meginni egyet.Azt ígérték ,hogy ez biztos hatni fog.Egyébként a ricinus olajos pakolástól az án hajam is szebb lett,és ami a legérdekesebb,egyszer elfelejtettem samponnal lemosni,csak meleg vízzel mint a normál balzsamot,és utána lett a legjobb tartása.Úgy nézett ki mintha fodrásznál lettem volna.
3525. Tigris1971 (válaszként erre: 3522. - 5e48d37001)
2010. márc. 5. 16:49
Szia anonima!Köszönöm válaszodat.Nagyon szerencsés vagy,ha már legalább nem hullik.Napi15 szál teljesen normális.Az orvosok szerint napi 50 szál még normális.Nekem napi 150 szál hullik,de nyár végén volt olyan időszak,hogy napi 400hullott.Csoda,hogy még van hajam.A férjem azt mondja,ha másnak ennyi haja kihullott volna,tök kopasz lenne.De már nekem sincs túl sok hátra.Egyébként nekem sem akarnak a kihullott hajszálak visszanőni,pedig rendszeresen figyeljük.Vagyis volt hogy nőtt,de pár centisen kihullott.Azóta is keresem a csodaszert,hogy életre keltsem a hajhagymáimat.
3524. 5e48d37001 (válaszként erre: 3522. - 5e48d37001)
2010. márc. 5. 16:37

Ja..amivel kezelem:

Elevit

Lucerna kapszula

Ricinus olaj

2010. márc. 5. 16:33
Hahó nem válaszoltok?Mindjárt mennem kell,legközelebb csak hétfőn délelőtt leszek gépközelben!
3522. 5e48d37001 (válaszként erre: 3520. - Tigris1971)
2010. márc. 5. 16:31

Szia Tigris!Én is olvastam a hozzászólásaidat ,mind a 2 topikban,és nagyon együttérzek veled.Már évek óta küszködök a hajammal kb 12 éve,kivéve a terhességem alatt,mert akkor triplájára dúsült és vagy 15-20 centit nőtt.

De ez a csoda csak másfél évig tartott a 3/4 része kihullott kb fél év alatt.

Most Én ot6t tartok,hogy már nem hullik,elég jól nő ,csak éppen az új hajszálak nem igazán akarnak megjelenni.

Nekem naponta kb 5-15 szál hullik ki.Most már...

3521. Tigris1971 (válaszként erre: 3519. - Malika)
2010. márc. 5. 16:26
Mennyire durva? Mennyi hullik,és mivel kezeled?
3520. Tigris1971 (válaszként erre: 3517. - Zsuko84)
2010. márc. 5. 16:23
Szia zsuko.Igazán köszönöm a kedves válaszod,rám fér a lelkesítés.Nyár elején még derékig érő rettenetesen dús gyűrűs hajam volt,szinte a védjegyem volt,most meg miután le kellett vágni vállig érő gyér valami van a fejemen.Augusztusban odáig jutottam,hogy parókát vettem,ami szerencsére még a szekrényben pihen.Öröklött hajhullásról már olvastam,miután nyár óta egyfolytában az internetet bújom ilyen témában,hátha rátalálok a csodára.Azt írják eredményesen tudják szinten tartani,vagy legalábbis késleltetni.Nektek mennyi szál hullik naponta?
3519. Malika
2010. márc. 5. 16:12
Sziasztok!Nekem is diffuz hajhullásom van
3518. zsuko84 (válaszként erre: 3516. - Fáradt*)
2010. márc. 5. 15:11
Szia! Én még így is kitartok a mellett, hogy sokat javult a hajad. Pedig most már le van vágva, és így röviden is látszódik a javulás. Nagyon jól haladsz. :)
3517. zsuko84 (válaszként erre: 3515. - Tigris1971)
2010. márc. 5. 15:06
Szia Tigris1971! Hirtelen nem is tudom, hogy mit írjak. Ilyen fajta hajhullással még nem találkoztam. Van itt még pár tag, akiknek szintén nagyon komoly a helyzetük. Ezért próbáljuk megosztani egymással a tapasztalatainkat, hátha egyszer rájövünk a megoldásra. Én mondjuk nem tartozom az ilyen drasztikus esetek közé, de nálunk sajna genetikailag öröklött a hajhullás. Ezért keresem én is a hajhullás elleni lehetőségeket. Lényeg, hogy ne keseredj el! Naponta mondd el százszor, hogy meggyógyulok, meggyógyulok, meggyógyulok. Fontos a pozitív gondolkodás (ami ilyenkor nagyon nehéz). Kitartást! És remélem minél hamarabb rájövünk valami okos dologra, ha már egyszer ennyien dolgozunk az ügyön. :)
3516. Fáradt*
2010. márc. 5. 14:30

Feltettem a naplómba a mai állapotom.Reggel fotóztam,és miután megjöttem a fodrásztól.

És semmi hab,semmi lakk!!A szél miatt még sapkát is tettem.Szerintem javult egy kicsit a hajam!

2010. márc. 5. 11:06
Sziasztok. Új vagyok a fórumon,bár hónapok óta olvasom,de még csak most vettem rá magam,hogy én is beírjak,mivel elég béna vagyok számítógép kezelésben.Bemutatkozásként elmondanám rövid történetemet.Tavaly nyáron pont a születésnapomon megjelent a tarkómon egy két centi átmérőjű teljesen kopasz folt.Az orvos alopecia areata ophiassist állapított meg.Ez a nyavalya az internet szerint pár hónap alatt teljes kopaszságot okozhat.Nálam hálistennek egy pár hetes injekció kúra megállította és a később megjelent foltokon is elkezdett nőni a hajam.Sajnos legnagyobb szomorúságomra a betegségem átment diffúz hajhullásba.Ahajam fele kihullottés azóta is hullik kisebb nagyobb intenzitással.Szívesen megosztanám veletek tapasztalataimat,problémáimat.A sorstársak bíztatása tanácsa csak segíthet.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook