Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

3484. Dudika76
2010. febr. 23. 15:46
Szia Fáradt, Te kiszoktad mosni a csalán szeszt? ( Én nem ) ........
3483. 5e48d37001 (válaszként erre: 3482. - Rovely)
2010. febr. 23. 10:59

Igazán nincs mit:)A hoxa le van téve tálcára délig,időnként bekukkantok mi a helyzet gyurmázás és mondókás könyv között:)

Sajna marad az interaktivitás,mert nem vesznek vissza melóhelyemre,munkanélküliként fogok tengődni:s

3482. rovely
2010. febr. 23. 10:25
Köszi Anonima! Nem csalódtam, Te vagy leginteraktívabb :-) Akkor megvárom a menzeszt és megyek, remélem akkor tényleg ekkor nézik a hajhullással összefüggésbe hozható hormonokat. Hamarosan írok Neked privit is, remélem lesz addigra valami fejlemény is! Remélem Nálatok is süt a nap!:-) juhéé megyek szakdogát írni :-S
3481. 5e48d37001 (válaszként erre: 3480. - Rovely)
2010. febr. 23. 07:56

Szia!

Nekem 2 beutalóm volt,az egyiken a férfihormonokat,pajzsmirígy hormonokat néztek és a prolaktint.Ennél a menszesz 3. napján kellett levenni a vért,de 3-5 napig mutat reális eredményt.A 2. beutalón a progreszteron szerepelt ezt fél idő környékén nézték,ez indítja be a peteérést.

Egy szóval 1000%,hogy a menszesz 3. napján kell menned legkésőbb 5.

3480. rovely
2010. febr. 23. 06:38
Sziasztok! Mostanában semmi időm nincsen feljárni, de azért gondoltam bejelentkezem. Most nekem is a hajzsírosodással van inkább gondom, és biztos vagyok h kevesebb hajam hullik, mint mondjuk nyáron vagy szeptemberben. Én is használom heti 1x a ricinust, mellette vas, és Belara, meg c-vitamin, Plantur 39 sampon, meg teafaolaj ami tényleg nagyon szárít. Viszont most szeretnék menni megismételni a hormonvizsgálatot (mivel az előzőt elvesztette az SZTK), és elfelejtettem, hogy menzesz előtt kell-e menni a vérvételre vagy menzesz 3-4. napján??? Tesztoszteront, SHBG-t, prolaktint meg ilyeneket néznek. Próbáltam utána nézni a neten, de ott mindenütt a 3-4. napot láttam, itt viszont többen is írtátok hogy menzesz előtt mentetek a 17.nap környékén peteéréskor...valaki megmondaná a választ SOS?
3479. heni17
2010. febr. 22. 23:25
Én most vettem észre egy-két hete hogy a homlokom felett kissé kevesebb a haj az nem tűnt fel hogy hullana nem volt semmi szembetűnő mennyiség viszont mivel sötét hajam van most néha kicsit látszik a fejbőröm ha úgy áll éppen a hajam és a fény úgy esik rá.Eléggé megijedtem.Pedig soha nem festettem a hajam, nem vasaltam, hetente egyszer kétszer szoktam hajsütővassal néhány hullámot belevarázsolni(igaz pont ezen a helyen leggyakrabban de ez eddig nem okozott gondot). Annyi jutott még eszembe ,hogy kb egy hete keveredtem ki betegségből ami a végén homloküreg gyulladásig jutott és antibiotikumot is szedtem. Szerintetek ettől lehet?Tudtok valamit ajánlani?
3478. zsuko84 (válaszként erre: 3475. - Kerkira)
2010. febr. 22. 21:44
Szia Kerkira! Tök jó, hogy neked is használ a ricinus. :)
3477. zsuko84 (válaszként erre: 3476. - Babrigitta)
2010. febr. 22. 21:44
Szia Babrigitta! Igen, az én blogom. Örülök, hogy tetszik. :) Olyan kicsi az aktivitás mostanában itt a kedvenc topikomban, hogy gondoltam írok egy blogot. Így kiírhatom magamból a tortúrámat, és talán segítek vele valakinek, akinek hasonló okokból hullik a haja.
3476. Babrigitta (válaszként erre: 3469. - Zsuko84)
2010. febr. 22. 21:37

Zsuko84, tetszik a blogod :)

(Már amennyiben te vagy az a Zsuko - hajhullas.blogter.hu címre gondolok)

3475. kerkira (válaszként erre: 3466. - Köbüki40)
2010. febr. 22. 21:11
Szia! Hát ez érdekes, ugyanis eddig nekem is kihullottak az 1-2 centis kis hajszálak, de mióta ricinusozok, azóta már nem hullik ki olyan sok, de azok is mind hosszabb szálak közzül. Még mindig félve merem leírni, de csodákat művelt a hajammal ez a ricinus+tojássárgája pakolás. (és én hülye sokáig ki sem mertem próbálni, mert úgy gondoltam, hogy az olajtól eltömődnek a pórusok, és még több haj hullik ki..)
3474. ice kuszi (válaszként erre: 3473. - Little-girl)
2010. febr. 22. 19:51
Csak hajmosásnál kell, így nem olyan macerás, mint mondjuk a Varga csepp! Mondjuk rajta kell hagyni kb. fél órát, és aztán újra megmosni, úgyhogy eléggé időigényes, de szerintem megéri! Remélem beválik!:-)
3473. little-girl (válaszként erre: 3472. - Ice kuszi)
2010. febr. 22. 17:56
Szia,koszonom a jo tanacsot,kiprobalom.Es amugy azt a hajszeszt hogyan kell majd hasznalni,naponta vagy csak mosasnal? Szerintem is sapka is okolhato a zsirosodasert,de nekem nelkule nagyon fazik a fejem.Meg egy ideig kibirom,hiszen lassan vege a telnek,aztan remelem javul a helyzet.6 naponta hajat mosni nagyon nagyon jo lenne! :)
3472. ice kuszi (válaszként erre: 3447. - Little-girl)
2010. febr. 22. 15:51
Szerintem próbálj ki valamilyen hajszeszt, nekem az vált be. Mióta a Bánfit használom, elég 6 naponta hajat mosnom, előtte 3-4 naponta mostam, de úgy is elég gáz volt! Ha vége lesz a sapkás időszaknak, szerintem még kevésbé fog zsírosodni. Szóval nekem egyértelműen jobb, kevésbé is hullik, csak egy hátránya van, hogy a hajvégeket is kiszárítja!:-(
2010. febr. 22. 15:35

nekem is bevált a ricinus:)))))))

Köszönöm!

3470. 31bc25d879 (válaszként erre: 3469. - Zsuko84)
2010. febr. 22. 14:47

Nagyon félve, hallkan és vigyázva írom le, hogy Hál' Istennek nem, kb. 4 hónapja nem hullik és nagyjából vissza is sűrűsödött, rengeteg új hajam van. A fejtetőm és oldalt már nem látszik ki a fejbőröm. Gondolhatjátok, mennyire örülök... de igazából nem tudom magam elengedni, mert akit már ért egy ilyen "trauma" annak azért mindig ott lebeg demoklész kardja a feje felett. A mai napig nézem a nők haját, feje tetejét és nagyon nagy empátiával vagyok a hasonló gonddal küzködő nők felé.

Mindenkinek kívánok sok hajat, dúsulást és rengetek türelmet, kitartást.

3469. zsuko84 (válaszként erre: 3467. - 31bc25d879)
2010. febr. 22. 14:12
Szia! Jó olvasni, hogy ezek így beváltak neked. És most, hogy egyáltalán nem eszel vitamint, így se hullik a hajad?
3468. zsuko84 (válaszként erre: 3466. - Köbüki40)
2010. febr. 22. 14:10
Szia! Szerintem nem azt jelenti, hogy nem életképesek. Ha nem lennének életképesek, akkor nem is nőnének egyáltalán. Lehet, hogy valamilyen vitamin hiányod van. Eszel vitamint, vagy csak pakolást csinálsz?
2010. febr. 22. 09:36

Sziasztok Lányok!

Már rég írtam a fórumba, de azért többnyire olvaslak benneteket. Nekem is zsírosodik a hajam, szerdán és vasárnap mosom, de az a nap már katasztrófális nálam is:-)

Ami miatt még írok, gondoltam megosztom veletek a tapasztalatom: én vagyok az, aki a hajára lökésszerűen egyszerre és drasztikusan 8 féle szert használtam. Mostanra maradt csak helyileg a Vargaféle hajcsepp és a csalán-körömvirág-kamilla-rozmaring-levendula főzettel való áztatás. Már semmiféle gyógyszert, vitamint nem szedek. Többen kérdezték, hogy festem-e a hajam, mert hogy világosodik és fényes és valahogy más színe van.... hát ilyen szépítő hatása is van a gyógynővényes áztatásnak:-)

Ajánlom mindenkinek, olcsó, nem macerás, hatékony és hasznos.

2010. febr. 21. 20:12

A ricinus dicsérete! Rendszeresen használom pakolásként (tojással és konyakkal keverve)minden hajmosáskor.Ezen kívül naponta bedörzsölöm csalán hajszesszel (száraz hajra való) a fejbőrömet.Javult is a hajam állaga jelentősen.

Viszont: annak a pár szálnak ami naponta kihullik, 3/4 része kis 1 centis vékony szálacska.Ez szerintetek is azt jelenti, hogy ha ki is nőnek új hajak nem életképesek?:-((((

3465. 5e48d37001 (válaszként erre: 3464. - Sysy66)
2010. febr. 20. 18:07
Nekem 8 évesen vették ki.Lehet azért hullott ki utána a szemöldököm?Csak a fele nőtt visza,de ettől a ricitől sűrűsödik az is.
3464. sysy66
2010. febr. 19. 19:04

sziasztok én azt vettem észre hogy azota zsirosodik miota kivetettem a manduláimat novemberben

azt monják az is vmilyen hormont termelt

2010. febr. 19. 18:39
De amugy van egy pozitiv dolog is am! Most jottem a fodraszomtol,hat ha mindig ilyen lenne a hajam mint most akkor en lennek a legboldogabb a vilagon,egyszeruen szuper mikor o csinalja! :) Ja es azt mondta,hogy kb.3 hete miota voltam nala,nagyon mas lett a hajam,sokkal szebb,egeszsegesebb,a vegei nem szarazak.Kerdezte mit hasznalok.Hat a titkom a babaknak valo sampon es a ricinus olaj :)))
3462. little-girl (válaszként erre: 3459. - 5e48d37001)
2010. febr. 19. 18:36
Hat ha nekem 3-4 napig birna a hajam,akkor mar elegedett lennek.Nekem ket nappal mosas utan mar total zsiros :(( Az a fura,hogy tinedzser koromban nem volt egyatalan zsiros a hajam,ugy emlekszem heti egyszer mostam csak.De most ev valami kegyetlen.Az tuti,hogy fogamzasgatlot soha az eletben nem szednek mar!Abbahagytam a lucernat,majd jelzek,hogy valtozott-e valammi.
3461. 5e48d37001 (válaszként erre: 3460. - Zsuko84)
2010. febr. 19. 16:12
Sajnos ezt nem tudom,gondolom egyénenként változik,lehet ez már nálad nem a gyógyszertől van.Ezt nem is kérdeztem,hogy meddig tart,engem csak az érdekelt,ha abbahagyom nem fog-e tőle hullani a hajam,és erre mondta ezt a 2. tini kort.
3460. zsuko84 (válaszként erre: 3459. - 5e48d37001)
2010. febr. 19. 13:35
Szia! És ez a második tinikor meddig tart? Én 2 éve hagytam abba a tablettát, de még mindig pattanásos vagyok. És igaz, hogy a hajam zsírosodását sikerült késleltetnem a teafaolajjal, de az arcom gyorsan zsírosodik.
3459. 5e48d37001 (válaszként erre: 3447. - Little-girl)
2010. febr. 19. 12:40

Szia!

Véleményem szerint egyértelműen a fogamzásgátló abbahagyása felelős a haj zsírosodásáért is.Itt a Hoxán vagy topik:"A fogamzásgátló abbahagyása"című.Ebben a lányok szinte kivétel nélkül beszámolnak a haj zsírosodásáról.

A nődokim meg ennyit mondott, a tabletta évekig lenyomva tarja a saját hormonjainkat,az elhagyásával ezek a hormonok újra éledeznek.Teljes olyan mint a tinédzsereknél.Éledezik a hormonháztartás ezért zsírosodik a bőr és a haj,ezért alakulnak ki a pattanások.A tabletta elhagyásával 2. tinédzserkorunkat éljük.

2010. febr. 19. 12:15
Én nem látok összefüggést a hajam zsírosodása és a lucerna között.Előtte is úgyanúgy zsíros volt a 3-4. nap és most is.De hát mindenkinek más vállik be.
3457. little-girl (válaszként erre: 3450. - Csigusz 79)
2010. febr. 19. 07:58
Nekem szinte minden nap ossze van fogva,de csak lazan.Most rovidebbre van vagva,es nagyon zavar ha allandoan a szemembe potyog.Igy kenyelmesebb,de biztos nem tesz tol jot a hajnak :(
3456. little-girl (válaszként erre: 3454. - Kerkira)
2010. febr. 19. 07:55
Ugy emlekszem,Ivcsu is azt irta,hogy zsirosodott neki a lucernatol,de hogy nem kellett naponta mosnia.En most inkabb leallok vele.Amugy sajnalom mert miota szedem egyetalan nem hullik a hajam,meg az a par szal naponta sem.
3455. little-girl (válaszként erre: 3448. - Sysy66)
2010. febr. 19. 07:52
Szia,es lehet zsiros korpam ha elegge szaraz a fejborom?Sajnos nem tudom,nalunk hol es csinalnak-e egyatalan hajdiagnosztikat :( Mindenesetre en inkabb egy ideig nem fogom szedni a lucernat,hatha tole van ez a szornyu zsirosodas.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook