Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

10144. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 10141. - Kori54)
2011. szept. 19. 20:11

9 hétre ragasztják, nem háromra. 12 ezerért... :O

De nem bántottál meg egyáltalán.) Én amiatt lennék csak nyugodtabb, hogy ha olyanom van, nem esik le a hajam a fejemről.

Indítani én is pepivel fogok, aztán majd idővel meglátjuk... :S

10143. kori54 (válaszként erre: 10142. - Suz81)
2011. szept. 19. 19:42

Azt nem tudom, de a kén az kell-jó a hajnak!

Én már olyat is hallottam, hogy hajra kenni is szokták.

10142. Suz81
2011. szept. 19. 19:16

Csajok, most kiakadtam...

Vettem a múltkor Béres Cseppet, hogy iszogatom már egy kicsit, hátha jó lesz hullafáradtság ellen.

Tudjátok mi van benne??????????

KÉNSAV

Ha már a mérgeknél tartunk.

Mi a szarnak kell a Béres cseppbe kénsav....??

10141. kori54
2011. szept. 19. 19:11
Bocsi Rosszcsontka! Nem akartalak megbántani se lebeszélni, ez csak az én véleményem. :)
10140. kori54
2011. szept. 19. 19:00
Az amit implantátumnak nevezel az csak a 21 század parókája. A szilikonalapot felragasszák 3 hétre. Járhatsz rendszeresen ragasztózni-nem ingyen és szerintem az több százezerbe kerül. Csak tök kopasz fejre tudom elképzelni.
10139. kori54 (válaszként erre: 10137. - Rosszcsontka81)
2011. szept. 19. 18:45

A méretet Te is megadhatod, ha csak a fejtetőre kell, a paróka az más. A lényeg,hogy a hossza a szine -bár festhető- jó legyen. Illetve fel tudd csatolni. A fodrászod majd rádszabja:)

Amúgy én sem szeretek vaktában rendelni, főleg ha nem helyben van a székhely.

2011. szept. 19. 18:37
Jah, meg elég drága lenne akkor, ha csak két évig lehetne hordani. Hamár az implantátum 5 évig hordható és az is párszázezer forint.
10137. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 10109. - Kori54)
2011. szept. 19. 18:33

Már én is nagyon régóta nézegetem ezeket a fejtető hajpótlásokat. Sajna nekem is hamarosan szükségem lesz rá..

Most kiderült ugye ez a mellékvese gubanc, de már nem is reménykedem, hogy ez az ok. Azért megbeszélem a dokimmal.

Én ugy olvastam, hogy jópár évig jó egy ilyen póthaj, mert lehet pótolni, javítani.

De azt is mondták már, h pont az a lényeg, hogy egyedi készítésű legyen, tehát saját méretre különben nem passzol...

10136. kori54 (válaszként erre: 10135. - Anda83)
2011. szept. 19. 18:31

Igen az aloe a már nem is annyira új csodaszer, Remélem azért valamit csak tud és segít majd a bőrödnek! ja tudok még egy testápolót ami felfekvéses betegnek való és tényleg hidratál.

Patikában árulják,-medifleur- esetleg,ha az aloe nem használ azt is kipróbálhatod pakolásnak.

10135. Anda83 (válaszként erre: 10134. - Kori54)
2011. szept. 19. 18:17

Próbáltam a panthenolt kb 3 hete, éjszakára vastagon, de nem segített semmit.

Tegnap is pont bekentem egy részen, de semmi hatása, nem értem. Sőt, ma reggel pirosasabb lett a bőröm, mint amúgy, pedig az aztán tuti nem csinálhat semmi rosszat.

MOst az aloe verához fűzöm a nagy reményt, bár kicsit szkeptikus vagyok, egy növény, ami az égadtavilágon mindenre jó....de legyen így. Elvileg gyulladáscsökkentő és hidratáló.

10134. kori54 (válaszként erre: 10133. - Anda83)
2011. szept. 19. 17:42

Anda, a panthenol habot nem próbáltad? Az égett bőrre is jó állítólag- annak elvileg hidratálnia is kell.

A hormonokat valszeg nem tudják teljesen kiszűrni. Miközben a vízművek állítja, hogy egészséges az ivóvíz, bátran igyuk.

10133. Anda83
2011. szept. 19. 16:33

Én nem azt mondom, hogy az SLS okoz gondot, hanem azt mondom, hogy 60 éve biztos használják, mi már születésünk óta ezzel mosunk hajat,mint mindenki kb. a civilizált világban, szerintem nem véletlen, hogy a hajhagymák sokkal érzékenyebbek, és minden mástól is jobban, könnyebben kihullanak. Összetett a dolog, na. Ezt arra írtam, hogy ti is észrevettétek, hogy úgy általánosságban van egyre több ritkás hajú ember....sajnos.

A hormonokat meg nem én találtam, tényleg nem tisztítják az ivóvízből, jó, ez elenyésző mennyiség, de ott van.

kollaGen, köszi, pont most rendeltem Dr. Organic bio aloe vera sampont és gélt, (ebben a márkában nincs sls, már ezt is nézem, remélem, azért tisztít is:))

A dokikkal az a baj, hogy kb. csak találgatnak. A saját esetemet nézve, lehet, hogy a festéktől csak simán hullott volna egy ideig, és mostanra lehet hogy el is állt volna, csak mentünk neki szteroidokkal, és attól beerősített rendesen, plusz a fejbőrömet taccsra vágta. Összességében 5-6 hétig szteroioztam a fejemet, remélem, visszaáll a hullás előbb-utóbb. Az is eszembe jutott már, hogy a szteroidban lévő izopropil alkohol szárította ki tökig a fejemet, attól ég, feszül, viszket (dokinak mondtam, egyetért amúgy...) ezt az iropropil alkoholt mellesleg fagyállókban használják, meg téli szélvédőmosó folyadékokban, erősen irritatív anyag. Persze, hogy ezt kell belekeverni a fejre való szteroidba.... most kommentáljam ezt is? Észbontó,na.

Az amúgy is irritált fejemnek jót tett.

Úgyhogy mostantól marad a biosampon, és ugyanannak a márkának az aloe vera gélje, hátha visszahidratálja, és előbb utóbb abbamarad a hullásom. Nem merek rátenni pl. alkohol nélküli szteroidot sem. Most honnan tudjam, hogy az izopropilizére vagy konkrétan a szteroidra vagyok érzékeny?

kollaGen, ha ennyire bevált a sampon, miért nem azt használtad továbbra is?

10132. kollaGen (válaszként erre: 10126. - Anda83)
2011. szept. 19. 16:00
Olvastam az esetedet, nagyon sajnálom, szörnyű lehet... esetleg próbáld meg a FiN (nem reklámozok, nem reklámozok :)) samponokat, nekem azokkal jók a tapasztalataim és nem vészes az áruk sem. Teával higítva. Én a jó félévemben csak azzal mostam hajat, nem is volt gyulladt, rendben volt.
10131. kollaGen (válaszként erre: 10124. - Anda83)
2011. szept. 19. 15:55

Ezt a hormonos vizet olvastam már én is, borzalmasan hangzik (akárcsak a húsokban levő növekedési- és egyéb hormonmaradványok, amiket szintén napi eszünk).

Natúrkozmetikus körökben egyébként most éppen az SLS az aktuális mumus, persze jó lenne, ha valóban ez lenne a megoldás, és ilyen egyszerűen kiküszöbölhető lenne a probléma, de én már ennyi év után azt hiszem, hogy nagyon ritka az egy tényezős eset, és az orvosok abszolút nem tudnak a komplex bajokkal mit kezdeni. Igazából már ott elakadnak (tapasztalat), ha nem pont ott van az ok, ahol a tünet, lásd tipikus: bőrdokik lokális kezelései, szteroid az ekcémára, ilyesmi. Ez csak az én munkaverzióm persze :), lehet, hogy nincs igazam.

Észrevettétek már, hogy mindig van valami - pár évente változó, divatos - "mumus"? Pár éve abszolút sztár volt a candida, akkor minden természetgyógyász mindenkit ezzel diagnosztizált... most kicsit úgy érzem, hogy az inzulinrezisztencia lesz a következő ilyesféle adu ász... ne legyen igazam.

Bocsánat, hogy így csapongok, de rengeteg gondolatom van ezzel kapcsolatban és olyan jól esik végre megbeszélni valakikkel, akik nem csak legyintenek rá. :)

10130. kori54 (válaszként erre: 10129. - Anda83)
2011. szept. 19. 15:41

Persze ez így igaz! De eddig is samponnal mostam a hajam, én nem hiszem, hogy csupán csak az sls lenne a hibás. Én mindig is hajhullós voltam, ha szedtem az antibébit, ha nem. Én azt hiszem, ha külsérelmi nyom nincs a fejbőrön, akkor belül van a gond -akár hormon akár a gének vagy gyulladás. Az biztos, hogy mérgezett világban élünk, minden szennyezettség összeadódik. Kinél mi jön elő valamilyen formában. Az hogy más hormonját isszuk vissza az nagyon durva lenne...

:((

10129. Anda83 (válaszként erre: 10128. - Kori54)
2011. szept. 19. 15:06

Kori, ez a "mindenkinek egyformán ártana" azért nem így van, lásd, van, akinek alig van már haja a fogamzásgátlótól, más meg vígan beszedi élete végéig, és semmi negatívuma nincs. Más hetente festi a haját, azzal, amit talál, másnak meg elég egy, hogy bajt okozzon, akár teljes kopaszságot.

Ez mindig egyéni érzékenységtől függ sajnos...

Ettől persze nem biztos, hogy úgy van, ahogy írtam:)

10128. kori54 (válaszként erre: 10124. - Anda83)
2011. szept. 19. 14:56
Én remélem, hogy bár logikusnak tűnik, de nincs így, mert akkor rég megette a fene és tényleg mehetünk a parókát megrendelni. Az SLS sem lehet szerintem a fő kártevő, mert akkor mindenkinek egyformán ártana. A szappan egészségesebb lenne, de nem lehet kimosni rendesen és nem is habzik jól. Ha koszos marad a fejbőr attól megint csak hullani fog a haj:(
10127. kori54 (válaszként erre: 10122. - Anda83)
2011. szept. 19. 14:42
Biztos igazad van, ezért sem szeretném siettetni a dolgot. Én csak arra gondoltam,hogy ha nem mennék ki emberek közé, akkor otthon nem hordanám.
10126. Anda83 (válaszként erre: 10123. - KollaGen)
2011. szept. 19. 14:40

Nekem is be van gyulladva a fejbőröm, 2 hónapja, nekem egy hajfesték vágta haza, azóta hullik, eddig szteroidoztuk,csak rosszabb lett, most várok, hátha elkezd javulni. Magától...jobb ötletem nincs már.

Nekem hajmosás után rosszabb, a sampontól kiszárad és viszket, most rendeltem természetes aloe vera sampont, hátha az segít valamit.

Állítólag a seborrheás dermatitis stresszre is belobbanhat, ha amúgy nem külső ok indukálta. Hairloss nevű bajtársunknak is valami ilyesmi baja (is) van, de kb 2 hete nem járt erre, mi lehet vajon...

10125. kori54 (válaszként erre: 10120. - Anda83)
2011. szept. 19. 14:35
Jól gondoltad, mert az én hajam a vékonyszálú, félreérthető voltam:)
10124. Anda83 (válaszként erre: 10121. - KollaGen)
2011. szept. 19. 14:35

Állítólag a samponokban lévő sodium laureth sulfat sorvasztja a hajhagymákat. Az meg tudjuk, mihez vezet... Nagyjából egy időben jelentek meg a hajfestékek is, amik szintén nem jók. Szerintem kb. azóta van, olyan 60 éve, hogy ritkásodik az emberek haja, annak is, aki nem festi, hiszen sampont mindenki használ... Tehát az elmúlt 50-70 évben. Amióta felnőtt az a generáció, aki már gyerekkorától ezeket kapja a hagymáira. Nyilván vannak szerencsésebbek, akiknek nem érzékenyek a hagymái.

Ez lehet az egyik ok. A másik, ami szintén az elmúlt 50 éves korszakra tehető vissza, a női fogamzásgátlók rohamos elterjedése, amik a vízhálózatba bejutva mindenkibe bekerülnek. Ugye nő bogyót bevesz - kipisil - vízhálózat, tisztítás - megisszuk. A hormonokat nem tisztítják ki! Ezért csökken a nemzőképesség, és ezért egyre sűrűbb a hormonális hajhullás. Hát még, ha azt vesszük, aki a tablettákat szedi szájon át is....

Szerintem. De hát nem vagyok okostojás, se kutató...

10123. kollaGen (válaszként erre: 10113. - Suz81)
2011. szept. 19. 14:24

Fogamzásgátlót akkor nem szedtem (utána is csak egy rövid ideig), attól biztosan nem. Nem tudom. Egyszer csak úgy elkezdett potyogni, mindenféle általam ismert ok nélkül.

Lassú javulás: kevesebbszer gyulladt és a felrakódás is kevesebb a fejbőrön (ezt körömmel való piszkálással lehet ellenőrizni :)). Érdekes ez a gyulladás is amúgy, hogy mitől lobban be: egyszer fölkelek, fáj, máskor nem, egyszer hajmosás után sajog, máskor nem, teljesen esetleges. Nektek nincs ilyen tünetetek?

10122. Anda83 (válaszként erre: 10118. - Kori54)
2011. szept. 19. 14:22

Ja, még annyit akartam, szerintem ha valaki elkezdi használni a hajpótlást, és nem csak amiatt, mert a normál mennyiségből akar rengeteget, hanem a kevésből normálisat, meg hogy ne látszódjon a fejbőre, nem hiszem, hogy utána képes arra, hogy ne viselje. Mondjuk egyelőre nincs tapasztalatom benne, és bízom abban is, hogy nem lesz rá szükség, de ha egyszer mégis el kellene kezdenem hordani, nem nagyon tudom elképzelni, hogy utána egyik nap felteszem, másik nap nem, mert akkor pont a lényege veszik el a dolognak.

Nekem az is furcsa lenne, hogy egyik nap alig van, másnap meg úgy megyek be a munkahelyre, hogy látszólag minden csodás. Lehet, inkább elmennék máshova dolgozni, ahol eleve a póthajjal ismernek, és nem fognak tudni semmit.

10121. kollaGen (válaszként erre: 10113. - Suz81)
2011. szept. 19. 14:20

Igen, öregebben talán könnyebb lenne elviselni (kinek nincs már valamilyen baja akkor), de elvileg ugye életünk virágában levő nők vagyunk... ezért is nehéz... én néha már komolyan meglett nyuggernek érzem magam. :)

Egyébként tényleg furcsa, hogy mennyi ritka hajú, kopaszodó nőt látni mostanában, mintha kezdene a nők körében is gyakoribbá válni a dolog. A huszonpár éves tökkopasz (most már tizenéveseket is látok) srácok is kezdenek megszaporodni, tuti, hogy van civilizációs háttere is, az elképesztően szar táplálkozás, a sok gyógyszer, tunyulás... olvastam itt, hogy valaki komolyan hisz ebben az összefüggésben, szerintem teljesen igaza van (bár rajtam ez jelenleg nem segít).

10120. Anda83 (válaszként erre: 10119. - Kori54)
2011. szept. 19. 14:15

Én mindig azt hittem, az ázsiai haj vastagabb szálú, és erősebb, mint az európai.

Persze lehet, csak a sajátomból indultam ki, ami vékonyszálú. Olyasmi csodás hajzuhatagom van alapvetően, mint a Barátok Köztben a Szabolcs gyerek nővérének, Aliz, vagy hogy hívják.

Póthajat miért kéne rendszeresen festetni? Alapvetően ha egyszer be van festve, utána szerintem egy évig sem kell nagyon hozzányúlni, hiszen le nem nő, mosni meg nem kell olyan sűrűn, mint a rendes hajat.

10119. kori54 (válaszként erre: 10117. - Anda83)
2011. szept. 19. 14:03

Az attól függ, milyen hajból, ott is az ázsiai hajak olcsóbbak. De pl nekem az nem is lenne jó, mert vékonyszálú. Itt a webes valódi 82500.-

A fodrász naná, hogy rátesz.

10118. kori54 (válaszként erre: 10116. - Suz81)
2011. szept. 19. 13:59
Igen, eredeti, azt mondták 2-3 évig jó, de szerintem, ha valaki nem mindennap használja és kiméli, akkor tuti, hogy tovább is megmarad. Persze, ha nem festeti sűrűn. Azon a shopos oldalon olcsóbbak, de ott csak levélben rendelhetsz és úgy küldik.
10117. Anda83
2011. szept. 19. 13:45

Ilyeneket is linkeltem be múltkor, szerintem érdemesebb amerikából rendelni, ott a pótlás, ami nem teljes 1-200 dollár. Igazi hajból. Aztán itthon fazoníroztatni fodrásszal.

Azért nem mindegy, hogy 30-50,000 ft vagy 120-150,000....

10116. Suz81 (válaszként erre: 10115. - Kori54)
2011. szept. 19. 13:43

vajon meddig bírhatja egy ilyen pótlás, körültekintő ápolás mellett? Sajna pár év alatt biztos kinyúvad...gondolom én..

Ez eredeti haj ugyi?

10115. kori54 (válaszként erre: 10111. - KollaGen)
2011. szept. 19. 13:14
Nem, nem próbáltam fel, annyira nem voltam még bátor. Ezért örültem,hogy a fodrászcsaj feltette, az egész saját haját befedte, ki sem látszott alóla. Így akár teljes paróka is lehetett volna kinézetre. Persze frufrus fazon volt, aminél nem látszik a hajtő.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook